2024. 04. 24. szerda
György
: 394 Ft   : 368 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Továbbra is töretlen népszerűségnek örvend a Radarezred csapatünnepe

Hosz  |  2015. 06. 17., 09:23

 A parancsnok köszöntését követően a Történelmi Zászlók bevonulásával vette kezdetét az MH 54. Veszprém Radarezred csapatünnepe, amelyet a Légi Figyelő és Jelzőrendszer megalakításának 66-ik évfordulója alkalmából tartottak a helyőrségi sportcentrumban 2015. június 15-én. A Honvédszakszervezet kiállító sátrában Németh Nándor érdekvédelmi ügyvivő tájékoztatta az érdeklődő tagságot...

 A nyílt nap lehetőséget biztosított a katonai szervezetnél szolgáló katonacsaládok kikapcsolódására, az alakulatnál korábban szolgálatot teljesítő nyugdíjasok találkozására, valamint a társ fegyveres testületek és alakulatok bemutatására.

 Ünnepi beszédében Szücs Pál ezredes, előző parancsnok, az MH ÖHP Légierő Hadmüveleti és Kiképzési főnök hangsúlyozta, hogy a katonai szervezet a történelme során mindig készen állt a kor követelményeinek való megfelelésre, minden körülmények között biztosította a légtér sérthetetlenségét, a haza védelmét. A rendezvény hivatalos programjának zárásaként, Zentai László ezredes a katonai szervezet parancsnoka, az Alakulat Nap alkalmából elismeréseket adott át.

 A Honvédszakszervezet az idei évben is meghívást kapott az alakulat nyíltnapi rendezvényére, ahol Németh Nándor érdekvédelmi ügyvivő állt a kiállító sátorba látogatók rendelkezésére.

 A sportpálya adott helyszínt az MH Vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár Különleges Díszelgő Csoport fegyveres bemutatójának, a futópálya kerékpáros ügyességi versenynek lett berendezve. A közelben felállított sátrakban bonyolították le a KRESZ vetélkedőt, de itt kaptak helyet a csillámfestéknek hódolók, vagy a kosárfonásban jeleskedők is.

A vadász szimulátor és a repülőgép szimulátor a legrutinosabb jelentkezőket is próbára tette, de problémát okozott a logikai játékokat felvonultató munkaasztalon található ördöglakatok kinyitása is. A pódiumon a délelőtti órákban a Légierő Zenekar térzenével szórakoztatta a bámészkodókat, az ebédet követően Kádárné Hegedüs Veronika élő koncertjén tapsolhatott a lelkes közönség.

 A Veszprémben eltöltött kellemes nap után köszönettel tartozunk az ezred vezetésének és teljes személyi állományának, amelyről elmondható, hogy a katonai hagyományokat felelevenítő, barátságokat megerősítő, a civil lakosságot és a katonacsaládokat összehozó rendezvényen vehettünk részt.

Szöveg és fotó: Németh Nándor

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 01. 05., 10:17
Eddig Európa számos országában irigykedve figyelték katonatársaink, hogy nálunk szakszervezet működhet. Ez a jog tényszerűleg még az európai unióban is különleges kiváltság volt, amelyet a végletekig próbáltunk megőrizni. Az alapításunk, azaz 1991 óta eltelt több mint 32 év alatt folyamatosan azon küzdöttek elődeink, hogy a civil szférában megszokott jogok illessék meg a katonákat is, vagy legalább ahhoz erősen közelítő szintet sikerüljön elérni mind az egyéni, mind a kollektív jogérvényesítés terén...
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-02-13 13:05:08
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.

  JETfly Magazin

Májusi programajánlónkban sok repülős programot találhatnak Olvasóink, hiszen repülőnapok, családi napok, nyílt napok és egyéb rendezvények is várják a látogatókat!

  Háború Művészete magazin

Május első hetében rendezik meg a Maláj Királyi Haditengerészet napját, melyre már javában zajlik a felkészülés: a mai napi gyakorlás során, 2024. április 23-án, két forgószárnyas ütközött össze és zuhant le.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.