2023. 06. 06. kedd
Cintia, Norbert
: 369 Ft   : 345 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Továbbra is töretlen népszerűségnek örvend a Radarezred csapatünnepe

Hosz  |  2015. 06. 17., 09:23

 A parancsnok köszöntését követően a Történelmi Zászlók bevonulásával vette kezdetét az MH 54. Veszprém Radarezred csapatünnepe, amelyet a Légi Figyelő és Jelzőrendszer megalakításának 66-ik évfordulója alkalmából tartottak a helyőrségi sportcentrumban 2015. június 15-én. A Honvédszakszervezet kiállító sátrában Németh Nándor érdekvédelmi ügyvivő tájékoztatta az érdeklődő tagságot...

 A nyílt nap lehetőséget biztosított a katonai szervezetnél szolgáló katonacsaládok kikapcsolódására, az alakulatnál korábban szolgálatot teljesítő nyugdíjasok találkozására, valamint a társ fegyveres testületek és alakulatok bemutatására.

 Ünnepi beszédében Szücs Pál ezredes, előző parancsnok, az MH ÖHP Légierő Hadmüveleti és Kiképzési főnök hangsúlyozta, hogy a katonai szervezet a történelme során mindig készen állt a kor követelményeinek való megfelelésre, minden körülmények között biztosította a légtér sérthetetlenségét, a haza védelmét. A rendezvény hivatalos programjának zárásaként, Zentai László ezredes a katonai szervezet parancsnoka, az Alakulat Nap alkalmából elismeréseket adott át.

 A Honvédszakszervezet az idei évben is meghívást kapott az alakulat nyíltnapi rendezvényére, ahol Németh Nándor érdekvédelmi ügyvivő állt a kiállító sátorba látogatók rendelkezésére.

 A sportpálya adott helyszínt az MH Vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár Különleges Díszelgő Csoport fegyveres bemutatójának, a futópálya kerékpáros ügyességi versenynek lett berendezve. A közelben felállított sátrakban bonyolították le a KRESZ vetélkedőt, de itt kaptak helyet a csillámfestéknek hódolók, vagy a kosárfonásban jeleskedők is.

A vadász szimulátor és a repülőgép szimulátor a legrutinosabb jelentkezőket is próbára tette, de problémát okozott a logikai játékokat felvonultató munkaasztalon található ördöglakatok kinyitása is. A pódiumon a délelőtti órákban a Légierő Zenekar térzenével szórakoztatta a bámészkodókat, az ebédet követően Kádárné Hegedüs Veronika élő koncertjén tapsolhatott a lelkes közönség.

 A Veszprémben eltöltött kellemes nap után köszönettel tartozunk az ezred vezetésének és teljes személyi állományának, amelyről elmondható, hogy a katonai hagyományokat felelevenítő, barátságokat megerősítő, a civil lakosságot és a katonacsaládokat összehozó rendezvényen vehettünk részt.

Szöveg és fotó: Németh Nándor

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 16., 07:32
A Katonák a Törvényességért és Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány céljai: a hivatásos, szerződéses és nyugállományú katonák állampolgári és szolgálati jogainak védelme, szociális segítségnyújtás. Az SZJA 1%-ának felajánlásával kérjük, járuljon hozzá Ön is az Önsegélyző és Szolidaritási Alap feltöltéséhez...
2023. 05. 09., 13:11
2023. május 03-án lezajlottak a Honvédszakszervezet küldöttgyűlését megelőző képviseleti értekezletek, a nyugállományú tagozat választmányi ülése és a Hosz elnökségi ülés. A szárazföld, légierő, logisztika és közigazgatás képviselethez tartozó alapszervezeti vezetők a megnyitó után tájékoztatást kaptak a Hjt.-vel kapcsolatos egyeztetésekről, a Honvédszakszervezet javaslatairól, valamint a várható változásokról…
2023. 04. 27., 08:39
Tájékoztatjuk a tisztelt tagságot, hogy 2023. április 28-án (pénteken) egyéb rendezvények miatt a központi iroda zárva lesz. Mobiltelefonos elérhetőségeken tisztségviselőink ügyletet tartanak.
2023-04-05 13:43:22
A Honvédszakszervezet elnöksége, munkatársai és tisztségviselői minden szakszervezeti tagunknak és családtagjának kellemes Húsvéti Ünnepeket kíván!
2023-02-15 14:19:50
A Honvédszakszervezet Elnöksége 2023. február 07-én tartotta az alapszervezet vezetőkkel kibővített ülését, ahol döntöttek a 8/2023. számú Kormány rendelet kapcsán felmerülő további feladatokról, illetve a Küldöttgyűlés előkészületeiről…

  JETfly Magazin

  Háború Művészete magazin

Éleslövészeten bizonyítottak a PzH 2000-es önjáró tüzérségi eszközök a Bakonyban. Bár a típus még igen friss a Magyar Honvédség kötelékében, és ezáltal a kezelőszemélyzetek még javában gyakorolják a különböző eljárásrendeket, annyi már e kezdeti időszakban is bizton állítható, hogy a jól felkészített szakemberek kezében a haditechnikai eszközök eddig ritkán látott eredményeket érnek el.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.