2023. 09. 21. csütörtök
Máté, Mirella
: 386 Ft   : 362 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Húsz éves a Honvéd Nyugdíjpénztár

Hosz  |  2015. 06. 24., 10:25

  A két évtizedes fejlődési pálya, a megszerzett tapasztalatok és a munkáltatók elhivatott támogatása is azt mutatja, hogy a Honvéd Közszolgálati Önkéntes Nyugdíjpénztár komoly erőfeszítésekkel , de sikeresen küzdött meg a megalakulása óta eltelt időben a kihívásokkal – mondta Fodor Lajos, a pénztár elnöke június 23-án kedden, Budapesten, a Stefánia Palotában tartott ünnepségen. Az ünnepi megemlékezésen a Honvédszakszervezet képviseletében Czövek János elnök, a LIGA képviseletében Doszpolyné dr. Mészáros Melinda főtitkár vett részt...

A Honvéd Nyugdíjpénztár megalakulásának huszadik évfordulóján tartott küldöttgyülésen az elnök hangsúlyozta: a szervezet meglapítása három tényező egyidejü fennállásának volt köszönhető: az első, hogy kellett az akkori kormány reformtörekvése, amely a törvényi szabályozással lehetőséget teremtett a társadalombiztosítás egyik pilléreként az önkéntes nyugdíjpénztárak létrehozására. A második tényező pedig ennek a lehetőségnek a valóra váltása volt; szükség volt arra a bátor, hosszútávon gondolkodó, az öngondoskodást fontos feladatnak tekintő személyes és kollektív kezdeményezésre, amelyet az alapító 38 hivatásos katona és polgári dolgozó képviselt.

A pénztár nem jöhetett volna létre a Honvédelmi Minisztérium és a Magyar Honvédség együttmüködése nélkül – sorolta az elnök, hozzátéve, hogy ez a támogatás konkrét személy-, pénzügyi és logisztikai feltételek biztosítását is jelenti.

 „A minisztérium anyagi lehetőségeihez mérten azóta is támogatja az önkéntes pénztári tagságot és bár a korábbi, illetményalapú támogatás időközben fixösszegüvé változott, a pénztár legfőbb anyagi bázisaként továbbra is biztosítja az állandóságot, a megbízhatóságot és a kiszámíthatóságot” – mondta. Rámutatott, hogy e támogatás nélkül a Honvéd Nyugdíjpénztár ma nem lehetne Magyarország legnagyobb munkáltatói pénztára, és az egy főre jutó vagyont tekintve nem tartozna a szektor leggazdagabb intézményei közé.

A rendezvényen elismeréseket adtak át a a tagokat legkiválóbban képviselő küldötteknek, majd pedig a zeneakadémia segítségével tartott zenés müsort követően pohárköszöntőt mondott a honvédelmi tárca közigazgatási államtitkára. Dankó István azt mondta, hogy csak egy jól müködő szervezet képes 20 évet megélni probléma nélkül. „Az emberi érdekek akkor tudnak hosszú távon egy irányba gondolkodni és müködni, ha meg van a bizalom” – füzte hozzá, azzal együtt, hogy ezt a bizalmat a pénztár jelenlegi és egykori vezetői megszolgálták.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 07. 10., 10:55
2023. június 22-én a GFM Foglalkoztatás-felügyeleti Irányítási Főosztálya tájékoztatást adott ki a rendkívüli hőségben történő munkavégzés szabályairól. Miskéri László, a LIGA Szakszervezetek munkavédelmi szakértője szerint a folyadékveszteség pótlása elengedhetetlen.
2023-08-18 07:51:02
A Magyar Honvédség fennállásának 175. évfordulója alkalmából tartott Fáy túra beszámolóját Tiger Zoltán tagtársunk "szemüvegén át" olvashatják az érdeklődők
2023-07-11 11:06:10
A Honvédszakszervezet 2023. 07. 08-án a Budapesttől alig 65 km-re található Ceglédi Gyógy- és Strandfürdő, valamint a hozzátartozó Aquaparki csúszdapark területén tartotta a szakszervezeti fürdőnap rendezvényét a Magyar Honvédség 175. évfordulójára kiírt programsorozat keretében…
2023-07-10 10:53:05
A szakszervezetek szerint a reálbérek értékének megőrzése érdekében év közben minimum 5-7 százalékos korrekcióra lenne szükség a minimálbér és a garantált bérminimum esetében. Múlt csütörtökön már tárgyalóasztalhoz ültek a munkáltatók és a munkavállalók – mondta az InfoRádiónak a Liga Szakszervezetek elnöke.
2023-07-10 10:50:07
2023. június 19-én a kormány kihirdette, hogy augusztustól SZÉP-kártyával is lehet hidegélelmiszert vásárolni. A szakszervezetek, köztük a LIGA Szakszervezetek, többször sürgették már ezt a megoldást...

  JETfly Magazin

Egy egészen friss hír nyugati szomszédunktól: a 2023. szeptember 20-i bejelentés értelmében Ausztria - hazánkhoz hasonlóan - szintén a brazil KC-390-es közepes, többfeladatú katonai szállító repülőgépet vásárolja meg.

  Háború Művészete magazin

A most belépő fiatalok történelmi jelentőségű korszakban válhatnak a hazájuk védelmében aktív részt vállaló katonákká – fogalmazott a Magyar Nemzetnek adott interjújában dr. Böröndi Gábor vezérezredes.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.