2024. 04. 17. szerda
Rudolf
: 395 Ft   : 372 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Húsz éves a Honvéd Nyugdíjpénztár

Hosz  |  2015. 06. 24., 10:25

  A két évtizedes fejlődési pálya, a megszerzett tapasztalatok és a munkáltatók elhivatott támogatása is azt mutatja, hogy a Honvéd Közszolgálati Önkéntes Nyugdíjpénztár komoly erőfeszítésekkel , de sikeresen küzdött meg a megalakulása óta eltelt időben a kihívásokkal – mondta Fodor Lajos, a pénztár elnöke június 23-án kedden, Budapesten, a Stefánia Palotában tartott ünnepségen. Az ünnepi megemlékezésen a Honvédszakszervezet képviseletében Czövek János elnök, a LIGA képviseletében Doszpolyné dr. Mészáros Melinda főtitkár vett részt...

A Honvéd Nyugdíjpénztár megalakulásának huszadik évfordulóján tartott küldöttgyülésen az elnök hangsúlyozta: a szervezet meglapítása három tényező egyidejü fennállásának volt köszönhető: az első, hogy kellett az akkori kormány reformtörekvése, amely a törvényi szabályozással lehetőséget teremtett a társadalombiztosítás egyik pilléreként az önkéntes nyugdíjpénztárak létrehozására. A második tényező pedig ennek a lehetőségnek a valóra váltása volt; szükség volt arra a bátor, hosszútávon gondolkodó, az öngondoskodást fontos feladatnak tekintő személyes és kollektív kezdeményezésre, amelyet az alapító 38 hivatásos katona és polgári dolgozó képviselt.

A pénztár nem jöhetett volna létre a Honvédelmi Minisztérium és a Magyar Honvédség együttmüködése nélkül – sorolta az elnök, hozzátéve, hogy ez a támogatás konkrét személy-, pénzügyi és logisztikai feltételek biztosítását is jelenti.

 „A minisztérium anyagi lehetőségeihez mérten azóta is támogatja az önkéntes pénztári tagságot és bár a korábbi, illetményalapú támogatás időközben fixösszegüvé változott, a pénztár legfőbb anyagi bázisaként továbbra is biztosítja az állandóságot, a megbízhatóságot és a kiszámíthatóságot” – mondta. Rámutatott, hogy e támogatás nélkül a Honvéd Nyugdíjpénztár ma nem lehetne Magyarország legnagyobb munkáltatói pénztára, és az egy főre jutó vagyont tekintve nem tartozna a szektor leggazdagabb intézményei közé.

A rendezvényen elismeréseket adtak át a a tagokat legkiválóbban képviselő küldötteknek, majd pedig a zeneakadémia segítségével tartott zenés müsort követően pohárköszöntőt mondott a honvédelmi tárca közigazgatási államtitkára. Dankó István azt mondta, hogy csak egy jól müködő szervezet képes 20 évet megélni probléma nélkül. „Az emberi érdekek akkor tudnak hosszú távon egy irányba gondolkodni és müködni, ha meg van a bizalom” – füzte hozzá, azzal együtt, hogy ezt a bizalmat a pénztár jelenlegi és egykori vezetői megszolgálták.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 01. 05., 10:17
Eddig Európa számos országában irigykedve figyelték katonatársaink, hogy nálunk szakszervezet működhet. Ez a jog tényszerűleg még az európai unióban is különleges kiváltság volt, amelyet a végletekig próbáltunk megőrizni. Az alapításunk, azaz 1991 óta eltelt több mint 32 év alatt folyamatosan azon küzdöttek elődeink, hogy a civil szférában megszokott jogok illessék meg a katonákat is, vagy legalább ahhoz erősen közelítő szintet sikerüljön elérni mind az egyéni, mind a kollektív jogérvényesítés terén...
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-02-13 13:05:08
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.

  JETfly Magazin

Folytatódik a Hadak útján hadtörténeti előadás-sorozat Nagykanizsán, a Halis István Városi Könyvtárban: 2024. április 24-én, 18 órától az egyik legeredményesebb magyar vadászpilótáról, vitéz nemes Molnár László főhadnagyról hallgathatunk meg egy előadást.

  Háború Művészete magazin

„A második világháború alatt legalább huszonnégy – amerikai és szovjet – légitámadás érte Győr városát – legalább ennyiszer zúgtak a szirénák, omlottak le az épületek és menekültek az óvóhelyekre az emberek a bombázások elől.”
Széchenyi 2020 europai szociális alap.