2024. 07. 27. szombat
Liliána, Olga
: 392 Ft   : 361 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Országos népszavazás / aláírásgyűjtés / tudnivalók

Hosz  |  2015. 07. 17., 08:14

 „Egyetért-e Ön azzal, hogy az Országgyűlés a nyugdíjjogszabályok megfelelő módosításával a jelen kérdésben megtartott népszavazást követő év január 1-től a férfiak számára is tegye lehetővé Magyarországon a nők számára biztosított kedvezményekkel történő nyugdíjba vonulás lehetőségét?”...

Az aláírásgyüjtő ív letölthető innen!

1., Országos népszavazás elrendelésére – kötelező erővel - az Országgyülés által, az Alaptörvény 8. cikk (1) bekezdése alapján, legalább 200 ezer választópolgár kezdeményezésére kerül sor.Amennyiben ettől kevesebben, de legalább 100 ezer választópolgár kezdeményezi, a népszavazáselrendelhető.Érvényes a népszavazás, amennyiben az összes választópolgár több mint fele érvényesen szavazott,eredményes pedig abban az esetben, ha az érvényesen szavazók több mint fele azonos választ ad a megfogalmazott kérdésre, mely esetünkben az alábbi:„Egyetért-e Ön azzal, hogy az Országgyülés a nyugdíjjogszabályok megfelelő módosításával a jelen kérdésben megtartott népszavazást követő év január 1-től a férfiak számára is tegye lehetővé Magyarországon a nők számára biztosított kedvezményekkel történő nyugdíjba vonulás lehetőségét?”2., Aláírásgyüjtés menete:a.,• aláírások az aláírásgyüjtő ív hitelesítési záradékkal ellátott mintapéldányáról készült másolati példányokon gyüjthetők• az íven fel kell tüntetni:o a választópolgár részéről: családi és utónevét (neveit) olvasható formában, saját kezü aláírását, személyi azonosítóját (vagy magyar állampolgárságát igazoló okiratának számát) és anyja nevéto az aláírást gyüjtő személy részéről: nevét, személyi azonosítóját és az ívet saját kezü aláírásával látja el.Az adatoknak és a feltett kérdésnek azonos oldalon kell szerepelniük!A támogató aláírás később nem vonható vissza!

b., Az aláírásokat - meghatározott kivételekkel – bárhol lehet gyüjteni a választópolgárok zaklatása nélkül.Az aláírásokért előnyt adni vagy ígérni tilos, ilyet a választópolgár sem kérhet, illetve fogadhat el!FONTOS!

NEM LEHET ALÁÍRÁSOKAT GYÜJTENI AZ ALÁBBI HELYEKEN:

• az aláírást gyüjtő és az aláíró munkahelyén munkaidejében vagy munkaviszonyból, illetőleg munkavégzésre irányuló más jogviszonyból fakadó munkavégzési kötelezettsége teljesítése közben,• a Magyar Honvédségnél és a központi államigazgatási szerveknél szolgálati viszonyban levő személytől a szolgálati helyén vagy szolgálati feladatának teljesítése közben,• tömegközlekedési eszközön,• állami, helyi és nemzetiségi önkormányzati szervek hivatali helyiségében,• egészségügyi szolgáltató helyiségében,• felsőoktatási és köznevelési intézményben.3., A fentiekben részletezett szabályok megsértésével gyüjtött aláírások érvénytelenek!4., Kérjük, hogy a megfelelően kitöltött aláírásgyüjtő íveket a LIGA Szakszervezetek postai címére juttassák el:1146 Budapest, Ajtósi Dürer sor 27/A.

(Az ívek személyes leadása a fenti címen biztosított.)

Az aláírásgyüjtő ívek – a hitelesítést követően – 120 napon belül, egy alkalommal nyújthatók be a Nemzeti Választási Bizottsághoz ellenőrzésre.

Az összegyüjtött ívek benyújtását a szervezővel közösen a LIGA Szakszervezetek és a Magyar Szakszervezeti Szövetség végzi.

Készítette:

Dr. Mészáros Melindafőtitkár /vezető jogtanácsosLIGA Szakszervezetek

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2024. 07. 25., 13:35
A Magyar Közlöny 2024. évi 69. számában 2024. június 28-án kihirdetésre került a honvédek jogállásáról szóló 137/2024. (VI. 28.) Korm. rendelet (Hjkr.)
2024. 07. 26., 09:48
2024.07.23-án Bazsik István elnök és Jakubik András érdekvédelmi ügyvivő tartott tájékoztatót Tatán
2024. 07. 15., 10:35
Az elmúlt napok ránk törő forrósága tette igazán népszerűvé a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet központi rendezvényét a Ceglédi Gyógyfürdő és Szabadidőközpont, valamint a hozzátartozó Aquaparki csúszdapark területén, immáron tizennyolcadik alkalommal.

  JETfly Magazin

2024. július 22-én újabb mérföldkövet jelentő eseményt regisztrálhatott a Szlovák Légierő: megérkezett az első két F-16 Block 70 vadászbombázó északi szomszédunk Malacky-Kuchyňa Légibázisára.

  Háború Művészete magazin

„Ma lőnek először, szerencsére hozzáértő személyzet kezelésében” – nyugtázta elégedetten az új Leopard harckocsikról és a frissen képzett kezelőszemélyzetről dr. Nagy Norbert őrnagy.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.