2018. 03. 24. szombat
Gábor, Karina
: 313 Ft   : 254 Ft Benzin: 325 Ft/l   Dízel: 323 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Országos népszavazás / aláírásgyűjtés / tudnivalók

Hosz  |  2015. 07. 17., 08:14

 „Egyetért-e Ön azzal, hogy az Országgyűlés a nyugdíjjogszabályok megfelelő módosításával a jelen kérdésben megtartott népszavazást követő év január 1-től a férfiak számára is tegye lehetővé Magyarországon a nők számára biztosított kedvezményekkel történő nyugdíjba vonulás lehetőségét?”...

Az aláírásgyüjtő ív letölthető innen!

1., Országos népszavazás elrendelésére – kötelező erővel - az Országgyülés által, az Alaptörvény 8. cikk (1) bekezdése alapján, legalább 200 ezer választópolgár kezdeményezésére kerül sor.Amennyiben ettől kevesebben, de legalább 100 ezer választópolgár kezdeményezi, a népszavazáselrendelhető.Érvényes a népszavazás, amennyiben az összes választópolgár több mint fele érvényesen szavazott,eredményes pedig abban az esetben, ha az érvényesen szavazók több mint fele azonos választ ad a megfogalmazott kérdésre, mely esetünkben az alábbi:„Egyetért-e Ön azzal, hogy az Országgyülés a nyugdíjjogszabályok megfelelő módosításával a jelen kérdésben megtartott népszavazást követő év január 1-től a férfiak számára is tegye lehetővé Magyarországon a nők számára biztosított kedvezményekkel történő nyugdíjba vonulás lehetőségét?”2., Aláírásgyüjtés menete:a.,• aláírások az aláírásgyüjtő ív hitelesítési záradékkal ellátott mintapéldányáról készült másolati példányokon gyüjthetők• az íven fel kell tüntetni:o a választópolgár részéről: családi és utónevét (neveit) olvasható formában, saját kezü aláírását, személyi azonosítóját (vagy magyar állampolgárságát igazoló okiratának számát) és anyja nevéto az aláírást gyüjtő személy részéről: nevét, személyi azonosítóját és az ívet saját kezü aláírásával látja el.Az adatoknak és a feltett kérdésnek azonos oldalon kell szerepelniük!A támogató aláírás később nem vonható vissza!

b., Az aláírásokat - meghatározott kivételekkel – bárhol lehet gyüjteni a választópolgárok zaklatása nélkül.Az aláírásokért előnyt adni vagy ígérni tilos, ilyet a választópolgár sem kérhet, illetve fogadhat el!FONTOS!

NEM LEHET ALÁÍRÁSOKAT GYÜJTENI AZ ALÁBBI HELYEKEN:

• az aláírást gyüjtő és az aláíró munkahelyén munkaidejében vagy munkaviszonyból, illetőleg munkavégzésre irányuló más jogviszonyból fakadó munkavégzési kötelezettsége teljesítése közben,• a Magyar Honvédségnél és a központi államigazgatási szerveknél szolgálati viszonyban levő személytől a szolgálati helyén vagy szolgálati feladatának teljesítése közben,• tömegközlekedési eszközön,• állami, helyi és nemzetiségi önkormányzati szervek hivatali helyiségében,• egészségügyi szolgáltató helyiségében,• felsőoktatási és köznevelési intézményben.3., A fentiekben részletezett szabályok megsértésével gyüjtött aláírások érvénytelenek!4., Kérjük, hogy a megfelelően kitöltött aláírásgyüjtő íveket a LIGA Szakszervezetek postai címére juttassák el:1146 Budapest, Ajtósi Dürer sor 27/A.

(Az ívek személyes leadása a fenti címen biztosított.)

Az aláírásgyüjtő ívek – a hitelesítést követően – 120 napon belül, egy alkalommal nyújthatók be a Nemzeti Választási Bizottsághoz ellenőrzésre.

Az összegyüjtött ívek benyújtását a szervezővel közösen a LIGA Szakszervezetek és a Magyar Szakszervezeti Szövetség végzi.

Készítette:

Dr. Mészáros Melindafőtitkár /vezető jogtanácsosLIGA Szakszervezetek

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2018. 01. 18., 14:58
Minden évben az adóbevallások leadásával együtt nyilatkozhatunk adónk 1+1%-ának felajánlásáról. Kérjük Tagjainkat és Szimpatizánsainkat, hogy az idén is támogassák adójuk 1%-val a Honvédszakszervezet által alapított Katonákért Közhasznú Alapítványt.
2018. 03. 13., 11:58
A LIGA Nyugdíjas Bizottság alakuló ülését 2018. március 09-én tartotta meg, ahol egyhangú döntéssel Bálint Zoltánt a Hosz Nyugállományú Tagozat székesfehérvári alapszervezetének vezetőjét választotta meg a Bizottság vezetőjévé.
2018. 03. 21., 10:04
2018. február 16-án Székesfehérváron, február 20-án Kaposváron, február 23-án Veszprémben tartott tájékoztatót Czövek János elnök. A tájékoztatókon hangsúlyozta a Honvédszakszervezet azon törekvéseit, melyek a katonák jobb élet- és szolgálati körülményeit, valamint anyagi elismerését szolgálják…
2018-03-13 13:06:40
Tizenötödik alkalommal rendezte meg a Honvédelmi Minisztérium a Katonaözvegyek Országos Találkozóját a Stefánia Palota − Honvéd Kulturális Központban március 8-án. A Honvédszakszervezetet Szendrei Zoltán alelnök képviselte a rendezvényen...
2018-03-13 11:07:08
„170 évvel ezelőtt Magyarország védekezett, mert megtámadták, mert a hazát meg kellett menteni. Ezt üzeni nekünk 1848/49 forradalma és szabadságharca” – mondta Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes március 12-én, hétfőn, a tárca társadalmi szervezetek részére rendezett központi ünnepségén. A Honvédszakszervezetet Czövek János elnök képviselte a rendezvényen...
   MÁSOK ÍRTÁK
2017. 03. 03., 12:20
Nagy hangsúlyt kell fektetni a toborzóirodákban nyújtott szolgáltatásokra, de a példamutató katona a legjobb toborzó.
2017. 03. 03., 12:17
2026-ra a térség egyik legmeghatározóbb haderejévé fejlesztik a Magyar Honvédséget.
2017. 01. 13., 16:44

Esküt tettek a határvadászok

Az illegális migráció növekedése miatt tavaly augusztusban határozott a kormány a Készenléti Rendőrség létszámának növeléséről. A határvadászok elsőként hivatásos állományba vett tagjai január 12-én, csütörtökön tették le az esküt.
2017. 01. 13., 16:40
Márciusban érkeznek meg Szolnokra azok a kiképző, felderítő és futárrepülőgépek, amelyeket a cseh Zlin Aircraft gyártócégtől vásároltak meg a Magyar Honvédségnek.

  JETfly Magazin

2018. március 22-én, csütörtökön este lezuhant a Török Légierő egyik F-16C típusú vadászbombázója az ország középső területén, Nevsehir tartomány közelében, Közép-Anatóliában.

  Háború Művészete magazin

A közelmúltban felvételek jelentek meg a Kínai Népi Felszabadító Hadsereg Type 59 harckocsijának távirányítású változatáról, melyet tesztelés közben örökítettek meg. Ez az első alkalom, hogy nyilvánosságra hoztak felvételeket erről a távolról irányított kínai tankról.