2023. 06. 02. péntek
Anita, Kármen
: 371 Ft   : 347 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Országos népszavazás / aláírásgyűjtés / tudnivalók

Hosz  |  2015. 07. 17., 08:14

 „Egyetért-e Ön azzal, hogy az Országgyűlés a nyugdíjjogszabályok megfelelő módosításával a jelen kérdésben megtartott népszavazást követő év január 1-től a férfiak számára is tegye lehetővé Magyarországon a nők számára biztosított kedvezményekkel történő nyugdíjba vonulás lehetőségét?”...

Az aláírásgyüjtő ív letölthető innen!

1., Országos népszavazás elrendelésére – kötelező erővel - az Országgyülés által, az Alaptörvény 8. cikk (1) bekezdése alapján, legalább 200 ezer választópolgár kezdeményezésére kerül sor.Amennyiben ettől kevesebben, de legalább 100 ezer választópolgár kezdeményezi, a népszavazáselrendelhető.Érvényes a népszavazás, amennyiben az összes választópolgár több mint fele érvényesen szavazott,eredményes pedig abban az esetben, ha az érvényesen szavazók több mint fele azonos választ ad a megfogalmazott kérdésre, mely esetünkben az alábbi:„Egyetért-e Ön azzal, hogy az Országgyülés a nyugdíjjogszabályok megfelelő módosításával a jelen kérdésben megtartott népszavazást követő év január 1-től a férfiak számára is tegye lehetővé Magyarországon a nők számára biztosított kedvezményekkel történő nyugdíjba vonulás lehetőségét?”2., Aláírásgyüjtés menete:a.,• aláírások az aláírásgyüjtő ív hitelesítési záradékkal ellátott mintapéldányáról készült másolati példányokon gyüjthetők• az íven fel kell tüntetni:o a választópolgár részéről: családi és utónevét (neveit) olvasható formában, saját kezü aláírását, személyi azonosítóját (vagy magyar állampolgárságát igazoló okiratának számát) és anyja nevéto az aláírást gyüjtő személy részéről: nevét, személyi azonosítóját és az ívet saját kezü aláírásával látja el.Az adatoknak és a feltett kérdésnek azonos oldalon kell szerepelniük!A támogató aláírás később nem vonható vissza!

b., Az aláírásokat - meghatározott kivételekkel – bárhol lehet gyüjteni a választópolgárok zaklatása nélkül.Az aláírásokért előnyt adni vagy ígérni tilos, ilyet a választópolgár sem kérhet, illetve fogadhat el!FONTOS!

NEM LEHET ALÁÍRÁSOKAT GYÜJTENI AZ ALÁBBI HELYEKEN:

• az aláírást gyüjtő és az aláíró munkahelyén munkaidejében vagy munkaviszonyból, illetőleg munkavégzésre irányuló más jogviszonyból fakadó munkavégzési kötelezettsége teljesítése közben,• a Magyar Honvédségnél és a központi államigazgatási szerveknél szolgálati viszonyban levő személytől a szolgálati helyén vagy szolgálati feladatának teljesítése közben,• tömegközlekedési eszközön,• állami, helyi és nemzetiségi önkormányzati szervek hivatali helyiségében,• egészségügyi szolgáltató helyiségében,• felsőoktatási és köznevelési intézményben.3., A fentiekben részletezett szabályok megsértésével gyüjtött aláírások érvénytelenek!4., Kérjük, hogy a megfelelően kitöltött aláírásgyüjtő íveket a LIGA Szakszervezetek postai címére juttassák el:1146 Budapest, Ajtósi Dürer sor 27/A.

(Az ívek személyes leadása a fenti címen biztosított.)

Az aláírásgyüjtő ívek – a hitelesítést követően – 120 napon belül, egy alkalommal nyújthatók be a Nemzeti Választási Bizottsághoz ellenőrzésre.

Az összegyüjtött ívek benyújtását a szervezővel közösen a LIGA Szakszervezetek és a Magyar Szakszervezeti Szövetség végzi.

Készítette:

Dr. Mészáros Melindafőtitkár /vezető jogtanácsosLIGA Szakszervezetek

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 16., 07:32
A Katonák a Törvényességért és Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány céljai: a hivatásos, szerződéses és nyugállományú katonák állampolgári és szolgálati jogainak védelme, szociális segítségnyújtás. Az SZJA 1%-ának felajánlásával kérjük, járuljon hozzá Ön is az Önsegélyző és Szolidaritási Alap feltöltéséhez...
2023. 05. 09., 13:11
2023. május 03-án lezajlottak a Honvédszakszervezet küldöttgyűlését megelőző képviseleti értekezletek, a nyugállományú tagozat választmányi ülése és a Hosz elnökségi ülés. A szárazföld, légierő, logisztika és közigazgatás képviselethez tartozó alapszervezeti vezetők a megnyitó után tájékoztatást kaptak a Hjt.-vel kapcsolatos egyeztetésekről, a Honvédszakszervezet javaslatairól, valamint a várható változásokról…
2023. 04. 27., 08:39
Tájékoztatjuk a tisztelt tagságot, hogy 2023. április 28-án (pénteken) egyéb rendezvények miatt a központi iroda zárva lesz. Mobiltelefonos elérhetőségeken tisztségviselőink ügyletet tartanak.
2023-04-05 13:43:22
A Honvédszakszervezet elnöksége, munkatársai és tisztségviselői minden szakszervezeti tagunknak és családtagjának kellemes Húsvéti Ünnepeket kíván!
2023-02-15 14:19:50
A Honvédszakszervezet Elnöksége 2023. február 07-én tartotta az alapszervezet vezetőkkel kibővített ülését, ahol döntöttek a 8/2023. számú Kormány rendelet kapcsán felmerülő további feladatokról, illetve a Küldöttgyűlés előkészületeiről…

  JETfly Magazin

Két év rekordveszteség után újra nyereséges évet zárt tavaly a Budapest Airport, így a vállalatnak sikerült a koronavírus-járvány ideje alatt felhalmozott súlyos veszteségből némileg lefaragnia.

  Háború Művészete magazin

1942 tavaszán, a megtépázott amerikai USS Houston és az ausztrál HMAS Perth cirkálók, a Jáva-tengeren előző nap vívott tengeri csata túlélőiként, a Jáva és Szumátra között húzódó Szunda-szoroson át próbáltak egérutat nyerni a megállíthatatlanul előrenyomuló japánok elől. Nem jártak sikerrel és sorsukat sokáig homály fedte.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.