2024. 07. 16. kedd
Valter
: 391 Ft   : 359 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

24 órás országos horgászverseny Nagymágocson

Hosz  |  2015. 07. 27., 15:15

Az országban található 9 Károlyi kastély közül az egyik legszebb a Nagymágocson található Károlyi kastély. A Kastély horgásztava adott otthont a Honvédszakszervezet központi horgászversenyének 2015. július 24-25-én…

A kastélyt 40 hektáros gondozott park öleli körül, ami a parképítő müvészet remekei közé tartozik és 18. századból származó barokk szobrok díszítik. A szobrok közül a legnagyobb a "Szabin nők elrablása" szökőkút, amelynek eredetije Párizsban látható. Az angol kert kiemelkedő értékei a ritka őstölgyek és fenyőfélék és egy 10 hektáros tó is. Július 24-25. napokon ez a tó adott otthont a Honvédszakszervezet 24 órás országos horgászversenyének.

 A versenyre az ország közel 10 részéből 14 csapat jelentkezett és állt versenybe a Hosz központi horgászversenyének díjaiért. A versenyt, mint már máskor is a Hosz alapszervezetei készítették elő és bonyolították le. Most a hódmezővásárhelyi 5. Bocskai István Lövész Dandár és a szentesi MH 37. II. Rákóczi Ferenc Müszaki Ezred Hosz alapszervezeti vezetősége és tagjaik vállalták ezt a szép feladatot.

 A versenyre érkező csapatokat Szendrei Zoltán alelnök, Varga Árpád Attila a Hosz hódmezővásárhelyi és Blaskovics Sándor a Hosz szentesi alapszervezeti vezetői köszöntötték.

 A rendezvény helyszínét és a Kastély horgásztavat a tógazda, Szilágyi Zoltán mutatta be a résztvevőknek.

 Varga Árpád Attila alapszervezeti vezető ismertette a horgászverseny szabályait és a helyi horgászrendet, majd ezt kővetően a horgászhelyek kisorsolása következett. A csapatok a horgászfelszerelések elhelyezését és a halak beetetését követően megkezdték a versenyt.

 Czövek János elnök és Bazsik István alelnök a versenyt kihasználva kötetlen beszélgetéseket folytattak a versenyen résztvevő csapatokkal, ahol az illetményemelésen kívül szó esett még a Honvédszakszervezet jövőbeni feladatairól is.

A szép napos idő és a festői környezet még azokat is lenyügözte, akik csak a halfogás élményéért érkeztek. Sokan éltek a lehetőséggel és hogy kicsit megmozgassák elgémberedett végtagjaikat, nagyokat sétáltak a parkban, a kastély és a tó körül.

 A horgászcsapatok az esti vacsorát követően felkészültek az éjszakai horgászatra. Előkerültek a lámpák, a különböző világító és fluoreszkáló kapásjelző eszközök. A halfogás folyamatos volt, de az éjjelt követően a második nap ért a tetőfokára.  Így a reggeliként felszolgált házi kolbász és házi sajtok még jobban estek a megfáradt horgászoknak.

A második nap időjárása is kegyes volt a versenyzőkhöz, néha egy-két felhő takarta csak a napot. 

 A szentesi „Rákóczi konyha” néven jegyzett főzőcsapat, akik a tavalyi Pákozdon rendezett babgulyásfőző verseny második legjobbjai voltak, vállalták az ebéd elkészítését. „A csülökpörkölt szabadtüzön bográcsban készítve az igazi” hangzott el többször is az ebéd elfogyasztásakor.

 Az ebéd elfogyasztását követően még kettő óra állt rendelkezésére a csapatoknak, hogy megerősítsék a versenyben eddig elért helyezésüket, vagy módosíthassanak az addig elért fogási számon. A kezdést kővető 24 óra letelt így 16.30-kor a verseny véget ért.

Az utolsó mérlegelést követően a kialakult a verseny végeredménye.

 A legnagyobb halat Filó Lajos, az MH 64. Boconádi Szabó József Logisztikai Ezred KÜSZ-KÖDŐK nevü csapatának tagja fogta 4,54 kg-al.

 A legtöbb halat Urszin Gyula, az MH Görgei Artúr Vegyivédelmi Információs Központ AMATŐRÖK nevü csapatának tagja 28 db halat fogott.

A harmadik helyezést a szolnoki 105 Team nevü csapata /Kacsó Attila, Koós Zoltán és Iváncsik Attila/ érte el, akik 50,13 kg halat fogtak.

 

 A második helyezést az MH Görgei Artúr Vegyivédelmi Információs Központ alapszervezetének HAL-ŐR csapata /Bacsa Balázs, Kiss Krisztián és Nemes Zsolt/ érte el 55,28 kg halat fogtak.

 Az első helyezést az OLD BOYS CARP TEAM /Szaulik György, Varga Attila/ érte el, akik 61,33 kg halat fogtak.

 A győztes csapat úgy döntött, hogy a serleget tartja meg és az ajándéktárgyakat pedig felajánlja vigaszdíjként a negyedik helyezett, KÜSZ-KÖDŐK csapatának.

A csapatoknak ezúton is gratulálunk!

További fényképek: https://drive.google.com/folderview?id=0BwCTh2MbSKKsfk1CM1MwY3h3T3YtSjhqRFRkcXJoSDBnX2VLMG5OWkd2SFFlT2JjdERsbVE&usp=sharing_eid

Szöveg: Jakubik AndrásFotó: Klopfer Szandra és Varga Viktória   

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 03. 01., 12:35
Örömmel tájékoztatjuk önöket, hogy 2024. július 1-től a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet minden egészségpénztári tagsággal rendelkező tagjának rendszeres támogatást biztosít.
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2024. 07. 15., 10:35
Az elmúlt napok ránk törő forrósága tette igazán népszerűvé a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet központi rendezvényét a Ceglédi Gyógyfürdő és Szabadidőközpont, valamint a hozzátartozó Aquaparki csúszdapark területén, immáron tizennyolcadik alkalommal.
2024. 05. 29., 10:52
Tájékoztató a Hész XVIII. Országos Horgászversenyéről 2024. június 29-30. A HÉSZ Központi Iroda, az MH Kiss József 86. Helikopterdandár Tiszamenti Katonai Repülősök alapszervezetének közreműködésével 2024. június 29-30-án horgászversenyt szervez a kengyeli (Szolnok, Martfű térsége) Crazy Carp Lake horgásztavon...
2022. 07. 19., 11:59
A LIGA Szakszervezetek támogatásával a csatolt linken szereplő üdülési lehetőségeket érhetik el tajgaink a 2024-es évben. Ehhez mindössze rendszeres tagdíjfizetés és a tagkártya felmutatása szükséges.

  JETfly Magazin

„Az elmúlt napok során egy olyan versenynek lehettünk tanúi, ahol a világ legkiválóbb ejtőernyősei mérték össze felkészültségüket, technikai tudásukat, és elhozták ennek a különleges sportnak az izgalmát, szépségét nekünk” – búcsúzott Kajári Ferenc altábornagy, a Honvéd Vezérkar főnökének helyettese a 46. Ejtőernyős Világbajnokság résztvevőitől a szolnoki RepTárban, július 12-én.

  Háború Művészete magazin

„Ma lőnek először, szerencsére hozzáértő személyzet kezelésében” – nyugtázta elégedetten az új Leopard harckocsikról és a frissen képzett kezelőszemélyzetről dr. Nagy Norbert őrnagy.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.