2023. 09. 22. péntek
Móric
: 386 Ft   : 362 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

24 órás országos horgászverseny Nagymágocson

Hosz  |  2015. 07. 27., 15:15

Az országban található 9 Károlyi kastély közül az egyik legszebb a Nagymágocson található Károlyi kastély. A Kastély horgásztava adott otthont a Honvédszakszervezet központi horgászversenyének 2015. július 24-25-én…

A kastélyt 40 hektáros gondozott park öleli körül, ami a parképítő müvészet remekei közé tartozik és 18. századból származó barokk szobrok díszítik. A szobrok közül a legnagyobb a "Szabin nők elrablása" szökőkút, amelynek eredetije Párizsban látható. Az angol kert kiemelkedő értékei a ritka őstölgyek és fenyőfélék és egy 10 hektáros tó is. Július 24-25. napokon ez a tó adott otthont a Honvédszakszervezet 24 órás országos horgászversenyének.

 A versenyre az ország közel 10 részéből 14 csapat jelentkezett és állt versenybe a Hosz központi horgászversenyének díjaiért. A versenyt, mint már máskor is a Hosz alapszervezetei készítették elő és bonyolították le. Most a hódmezővásárhelyi 5. Bocskai István Lövész Dandár és a szentesi MH 37. II. Rákóczi Ferenc Müszaki Ezred Hosz alapszervezeti vezetősége és tagjaik vállalták ezt a szép feladatot.

 A versenyre érkező csapatokat Szendrei Zoltán alelnök, Varga Árpád Attila a Hosz hódmezővásárhelyi és Blaskovics Sándor a Hosz szentesi alapszervezeti vezetői köszöntötték.

 A rendezvény helyszínét és a Kastély horgásztavat a tógazda, Szilágyi Zoltán mutatta be a résztvevőknek.

 Varga Árpád Attila alapszervezeti vezető ismertette a horgászverseny szabályait és a helyi horgászrendet, majd ezt kővetően a horgászhelyek kisorsolása következett. A csapatok a horgászfelszerelések elhelyezését és a halak beetetését követően megkezdték a versenyt.

 Czövek János elnök és Bazsik István alelnök a versenyt kihasználva kötetlen beszélgetéseket folytattak a versenyen résztvevő csapatokkal, ahol az illetményemelésen kívül szó esett még a Honvédszakszervezet jövőbeni feladatairól is.

A szép napos idő és a festői környezet még azokat is lenyügözte, akik csak a halfogás élményéért érkeztek. Sokan éltek a lehetőséggel és hogy kicsit megmozgassák elgémberedett végtagjaikat, nagyokat sétáltak a parkban, a kastély és a tó körül.

 A horgászcsapatok az esti vacsorát követően felkészültek az éjszakai horgászatra. Előkerültek a lámpák, a különböző világító és fluoreszkáló kapásjelző eszközök. A halfogás folyamatos volt, de az éjjelt követően a második nap ért a tetőfokára.  Így a reggeliként felszolgált házi kolbász és házi sajtok még jobban estek a megfáradt horgászoknak.

A második nap időjárása is kegyes volt a versenyzőkhöz, néha egy-két felhő takarta csak a napot. 

 A szentesi „Rákóczi konyha” néven jegyzett főzőcsapat, akik a tavalyi Pákozdon rendezett babgulyásfőző verseny második legjobbjai voltak, vállalták az ebéd elkészítését. „A csülökpörkölt szabadtüzön bográcsban készítve az igazi” hangzott el többször is az ebéd elfogyasztásakor.

 Az ebéd elfogyasztását követően még kettő óra állt rendelkezésére a csapatoknak, hogy megerősítsék a versenyben eddig elért helyezésüket, vagy módosíthassanak az addig elért fogási számon. A kezdést kővető 24 óra letelt így 16.30-kor a verseny véget ért.

Az utolsó mérlegelést követően a kialakult a verseny végeredménye.

 A legnagyobb halat Filó Lajos, az MH 64. Boconádi Szabó József Logisztikai Ezred KÜSZ-KÖDŐK nevü csapatának tagja fogta 4,54 kg-al.

 A legtöbb halat Urszin Gyula, az MH Görgei Artúr Vegyivédelmi Információs Központ AMATŐRÖK nevü csapatának tagja 28 db halat fogott.

A harmadik helyezést a szolnoki 105 Team nevü csapata /Kacsó Attila, Koós Zoltán és Iváncsik Attila/ érte el, akik 50,13 kg halat fogtak.

 

 A második helyezést az MH Görgei Artúr Vegyivédelmi Információs Központ alapszervezetének HAL-ŐR csapata /Bacsa Balázs, Kiss Krisztián és Nemes Zsolt/ érte el 55,28 kg halat fogtak.

 Az első helyezést az OLD BOYS CARP TEAM /Szaulik György, Varga Attila/ érte el, akik 61,33 kg halat fogtak.

 A győztes csapat úgy döntött, hogy a serleget tartja meg és az ajándéktárgyakat pedig felajánlja vigaszdíjként a negyedik helyezett, KÜSZ-KÖDŐK csapatának.

A csapatoknak ezúton is gratulálunk!

További fényképek: https://drive.google.com/folderview?id=0BwCTh2MbSKKsfk1CM1MwY3h3T3YtSjhqRFRkcXJoSDBnX2VLMG5OWkd2SFFlT2JjdERsbVE&usp=sharing_eid

Szöveg: Jakubik AndrásFotó: Klopfer Szandra és Varga Viktória   

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 07. 10., 10:55
2023. június 22-én a GFM Foglalkoztatás-felügyeleti Irányítási Főosztálya tájékoztatást adott ki a rendkívüli hőségben történő munkavégzés szabályairól. Miskéri László, a LIGA Szakszervezetek munkavédelmi szakértője szerint a folyadékveszteség pótlása elengedhetetlen.
2023-08-18 07:51:02
A Magyar Honvédség fennállásának 175. évfordulója alkalmából tartott Fáy túra beszámolóját Tiger Zoltán tagtársunk "szemüvegén át" olvashatják az érdeklődők
2023-07-11 11:06:10
A Honvédszakszervezet 2023. 07. 08-án a Budapesttől alig 65 km-re található Ceglédi Gyógy- és Strandfürdő, valamint a hozzátartozó Aquaparki csúszdapark területén tartotta a szakszervezeti fürdőnap rendezvényét a Magyar Honvédség 175. évfordulójára kiírt programsorozat keretében…
2023-07-10 10:53:05
A szakszervezetek szerint a reálbérek értékének megőrzése érdekében év közben minimum 5-7 százalékos korrekcióra lenne szükség a minimálbér és a garantált bérminimum esetében. Múlt csütörtökön már tárgyalóasztalhoz ültek a munkáltatók és a munkavállalók – mondta az InfoRádiónak a Liga Szakszervezetek elnöke.
2023-07-10 10:50:07
2023. június 19-én a kormány kihirdette, hogy augusztustól SZÉP-kártyával is lehet hidegélelmiszert vásárolni. A szakszervezetek, köztük a LIGA Szakszervezetek, többször sürgették már ezt a megoldást...

  JETfly Magazin

Egy egészen friss hír nyugati szomszédunktól: a 2023. szeptember 20-i bejelentés értelmében Ausztria - hazánkhoz hasonlóan - szintén a brazil KC-390-es közepes, többfeladatú katonai szállító repülőgépet vásárolja meg.

  Háború Művészete magazin

A most belépő fiatalok történelmi jelentőségű korszakban válhatnak a hazájuk védelmében aktív részt vállaló katonákká – fogalmazott a Magyar Nemzetnek adott interjújában dr. Böröndi Gábor vezérezredes.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.