2018. 02. 18.
Bernadett
: 311 Ft   : 248 Ft Benzin: 325 Ft/l   Dízel: 323 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

24 órás országos horgászverseny Nagymágocson

Hosz  |  2015. 07. 27., 15:15

Az országban található 9 Károlyi kastély közül az egyik legszebb a Nagymágocson található Károlyi kastély. A Kastély horgásztava adott otthont a Honvédszakszervezet központi horgászversenyének 2015. július 24-25-én…

A kastélyt 40 hektáros gondozott park öleli körül, ami a parképítő müvészet remekei közé tartozik és 18. századból származó barokk szobrok díszítik. A szobrok közül a legnagyobb a "Szabin nők elrablása" szökőkút, amelynek eredetije Párizsban látható. Az angol kert kiemelkedő értékei a ritka őstölgyek és fenyőfélék és egy 10 hektáros tó is. Július 24-25. napokon ez a tó adott otthont a Honvédszakszervezet 24 órás országos horgászversenyének.

 A versenyre az ország közel 10 részéből 14 csapat jelentkezett és állt versenybe a Hosz központi horgászversenyének díjaiért. A versenyt, mint már máskor is a Hosz alapszervezetei készítették elő és bonyolították le. Most a hódmezővásárhelyi 5. Bocskai István Lövész Dandár és a szentesi MH 37. II. Rákóczi Ferenc Müszaki Ezred Hosz alapszervezeti vezetősége és tagjaik vállalták ezt a szép feladatot.

 A versenyre érkező csapatokat Szendrei Zoltán alelnök, Varga Árpád Attila a Hosz hódmezővásárhelyi és Blaskovics Sándor a Hosz szentesi alapszervezeti vezetői köszöntötték.

 A rendezvény helyszínét és a Kastély horgásztavat a tógazda, Szilágyi Zoltán mutatta be a résztvevőknek.

 Varga Árpád Attila alapszervezeti vezető ismertette a horgászverseny szabályait és a helyi horgászrendet, majd ezt kővetően a horgászhelyek kisorsolása következett. A csapatok a horgászfelszerelések elhelyezését és a halak beetetését követően megkezdték a versenyt.

 Czövek János elnök és Bazsik István alelnök a versenyt kihasználva kötetlen beszélgetéseket folytattak a versenyen résztvevő csapatokkal, ahol az illetményemelésen kívül szó esett még a Honvédszakszervezet jövőbeni feladatairól is.

A szép napos idő és a festői környezet még azokat is lenyügözte, akik csak a halfogás élményéért érkeztek. Sokan éltek a lehetőséggel és hogy kicsit megmozgassák elgémberedett végtagjaikat, nagyokat sétáltak a parkban, a kastély és a tó körül.

 A horgászcsapatok az esti vacsorát követően felkészültek az éjszakai horgászatra. Előkerültek a lámpák, a különböző világító és fluoreszkáló kapásjelző eszközök. A halfogás folyamatos volt, de az éjjelt követően a második nap ért a tetőfokára.  Így a reggeliként felszolgált házi kolbász és házi sajtok még jobban estek a megfáradt horgászoknak.

A második nap időjárása is kegyes volt a versenyzőkhöz, néha egy-két felhő takarta csak a napot. 

 A szentesi „Rákóczi konyha” néven jegyzett főzőcsapat, akik a tavalyi Pákozdon rendezett babgulyásfőző verseny második legjobbjai voltak, vállalták az ebéd elkészítését. „A csülökpörkölt szabadtüzön bográcsban készítve az igazi” hangzott el többször is az ebéd elfogyasztásakor.

 Az ebéd elfogyasztását követően még kettő óra állt rendelkezésére a csapatoknak, hogy megerősítsék a versenyben eddig elért helyezésüket, vagy módosíthassanak az addig elért fogási számon. A kezdést kővető 24 óra letelt így 16.30-kor a verseny véget ért.

Az utolsó mérlegelést követően a kialakult a verseny végeredménye.

 A legnagyobb halat Filó Lajos, az MH 64. Boconádi Szabó József Logisztikai Ezred KÜSZ-KÖDŐK nevü csapatának tagja fogta 4,54 kg-al.

 A legtöbb halat Urszin Gyula, az MH Görgei Artúr Vegyivédelmi Információs Központ AMATŐRÖK nevü csapatának tagja 28 db halat fogott.

A harmadik helyezést a szolnoki 105 Team nevü csapata /Kacsó Attila, Koós Zoltán és Iváncsik Attila/ érte el, akik 50,13 kg halat fogtak.

 

 A második helyezést az MH Görgei Artúr Vegyivédelmi Információs Központ alapszervezetének HAL-ŐR csapata /Bacsa Balázs, Kiss Krisztián és Nemes Zsolt/ érte el 55,28 kg halat fogtak.

 Az első helyezést az OLD BOYS CARP TEAM /Szaulik György, Varga Attila/ érte el, akik 61,33 kg halat fogtak.

 A győztes csapat úgy döntött, hogy a serleget tartja meg és az ajándéktárgyakat pedig felajánlja vigaszdíjként a negyedik helyezett, KÜSZ-KÖDŐK csapatának.

A csapatoknak ezúton is gratulálunk!

További fényképek: https://drive.google.com/folderview?id=0BwCTh2MbSKKsfk1CM1MwY3h3T3YtSjhqRFRkcXJoSDBnX2VLMG5OWkd2SFFlT2JjdERsbVE&usp=sharing_eid

Szöveg: Jakubik AndrásFotó: Klopfer Szandra és Varga Viktória   

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2018. 02. 05., 14:10
Az egészségügyi szakdolgozók idén novemberben esedékes 8 százalékos béremelését előrehozták január 1-re - jelentette be az emberi erőforrások minisztere szerdán, budapesti sajtótájékoztatón, miután újabb sztrájktárgyalási forduló zajlott a kormány és a reprezentatív szakszervezetek között.
2018. 01. 18., 14:58
Minden évben az adóbevallások leadásával együtt nyilatkozhatunk adónk 1+1%-ának felajánlásáról. Kérjük Tagjainkat és Szimpatizánsainkat, hogy az idén is támogassák adójuk 1%-val a Honvédszakszervezet által alapított Katonákért Közhasznú Alapítványt.
2018. 02. 05., 13:47
társadalombiztosítás területén, akár az egészségbiztosításban, akár a nyugellátásoknál, akár a megváltozott munkaképességű személyek ellátásainál az ellátások összege több ellátásfajtánál egy általános mérőszámhoz igazodik, nem a jogosult egyéni jövedelméhez. Ilyen általános mérőszám a minimálbér, illetve az öregségi nyugdíj legkisebb összege. Ezen túlmenően bizonyos ellátások ún. fix összegűek, azaz szintén nem az egyéni keresetektől, jövedelemtől függenek, hanem mindenki számára azonosan határozzák meg.
2018-02-01 15:44:54
Egy hadsereg igazi ereje mindig hitében és szellemiségében rejlik, a százhetven éves Magyar Honvédségnek pedig mindig is a rendíthetetlen bátorság és hazaszeretet adta a karakterét – mondta dr. Simicskó István honvédelmi miniszter január 30-án Budapesten, a kétszáz esztendeje született Görgei Artúr tiszteletére rendezett megemlékezésen, ahol a Honvédszakszervezet részéről Czövek János elnök vett részt...
2018-01-31 11:34:38
Szolnokon a MH. 34 Bercsényi László Különleges Műveleti Zászlóalj és a MH. 88. Könnyű Vegyes Zászlóalj összeolvadásából megalakuló MH 2. vitéz Bertalan Árpád Különleges Rendeltetésű Ezred 2017. szeptember 01-jén Szolnok város napján a Zrínyi 2026 Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program keretében dandárrá alakult…
   MÁSOK ÍRTÁK
2017. 03. 03., 12:20
Nagy hangsúlyt kell fektetni a toborzóirodákban nyújtott szolgáltatásokra, de a példamutató katona a legjobb toborzó.
2017. 03. 03., 12:17
2026-ra a térség egyik legmeghatározóbb haderejévé fejlesztik a Magyar Honvédséget.
2017. 01. 13., 16:44

Esküt tettek a határvadászok

Az illegális migráció növekedése miatt tavaly augusztusban határozott a kormány a Készenléti Rendőrség létszámának növeléséről. A határvadászok elsőként hivatásos állományba vett tagjai január 12-én, csütörtökön tették le az esküt.
2017. 01. 13., 16:40
Márciusban érkeznek meg Szolnokra azok a kiképző, felderítő és futárrepülőgépek, amelyeket a cseh Zlin Aircraft gyártócégtől vásároltak meg a Magyar Honvédségnek.

  JETfly Magazin

A mai napon, 2018. február 16-án, pénteken, helyi idő szerint 11 óra körül lezuhant a Török Légierő egyik SF-260D típusú kiképző repülőgépe. A repülőgép kétfős személyzete életét vesztette a katasztrófában.

  Háború Művészete magazin

Brüsszelben tanácskoztak az észak-atlanti katonai szövetség védelmi miniszterei február 14–15-én. A Budapestről kiutazó magyar küldöttséget Vargha Tamás honvédelmi miniszterhelyettes vezette. A delegációhoz a helyszínen csatlakozott Sztáray Péter, Magyarország NATO-nagykövete.