2024. 07. 14.
Örs, Stella
: 393 Ft   : 361 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Az Elnökség üléséről jelentjük: Új szolgáltatások, új megállapodás, folyamatos megújulás

2024. 01. 18., 12:30

A Honvéd Érdekképviseleti Szervezet elnöksége 2024. január 17-én tartotta ülését, ahol döntöttek többek között a kiadható szociális segély mértékének 50%-al való megemeléséről, a nemzetközi és szövetségi kapcsolatok erősítésével összefüggésben az Euromil és a Visegrádi négyek találkozójának házigazdájaként a találkozó megtartásáról, szervezéséről, a Hajdúszoboszlói apartman üzemeltetésének változásairól, a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet központi rendezvényeiről, illetve újabb szolgáltatások bevezetéséről…

Az elnök köszöntő szavai után a napirendi pontokat fogadta el az elnökség, majd a vezető tisztségviselők aktuális tájékoztatója hangzott el.

 

A hosszan elnyúló ülés során Bazsik István elnök tájékoztatta a döntéshozókat a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet elmúlt időszakban történt egyeztetéseiről, valamint a tagsággal történő kapcsolattartásról. Kiemelte, hogy az alapszervezetek taggyűlésein, tájékoztatóin a következő hónapokban minél gyakrabban részt kell venni a tisztségviselőknek, hogy az állomány problémáit felmérjék és azokra a megfelelő intézkedést megtalálják. Emellett a vezetés bemutatkozó látogatás sorozat keretében igyekszik minden alakulat parancsnoknál és a magasabb szintű vezetőknél tiszteletét tenni.

Az elnökségi ülés mellett ugyanezen a napon szervezetünk vezetője egyeztető megbeszélésen is részt vett a Stratégiáért és Humánpolitikáért Felelős Államtitkárságon, ahol a kétoldalú megállapodás megújításáról, a katonákat érintő egyes aktuális kérédsekről, és a béremelés aktualitásairól esett szó. Az egyeztetésen összességében bíztató híreket kapott az Elnökség, illetve újszerű érdekképviseleti megoldások is szóbakerültek, amelyek a stratégiai és a vezetői jóváhagyó döntéseket követően válhatnak publikussá.

Szendrei Zoltán alelnök előadta, hogy az idei évben a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet a házigazdája az Euromil és V4-ek találkozójának. A nemzetközi szövetségi kapcsolatok erősítése szervezetünk alapvető érdeke így a rendezvények megtartását az Elnökség támogatta. Ennek kapcsán elkezdődött a szervezés, az esemény várható időpontja 2024. október 22 és 25 között időszakra tehető.

Az Elnökség első napirendi pontként tárgyalta, hogy 2024. évtől alanyi jogon biztosítja minden tagjának a „SZIGNÁL” segélyalap tagságot, amely azt jelenti, hogy a korábban 1100;-Ft ért megváltható vállalati felelősség biztosítás helyett, minden tag számára ingyenessé tett szolgáltatást térítés nélkül vehetik igénybe tagjaink.

 Várhatóan legkésőbb 2024. július 01-ével a tagság öngondoskodásra való ösztönzése céljából minden tag számára, aki a megfelelő nyilatkozatot kitölti és rendszeresen tagdíjat fizet, egyszeri 5000;-Ft-os egészségpénztári hozzájárulást és rendszeres havi 500;- Ft-os támogatást vezet be a HÉSZ.

Bazsik István elnök ismertette, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet, 2024. április elsejétől a Hajdúszoboszlón található kettő darab üdülő apartman üzemeltetésének rendjét megváltoztatja. A változás célja, a nullszaldós gazdálkodás mellett, az érdekképviselet tagjainak, tisztségviselőinek és munkavállalóinak pihenését egész évben jutányos áron kiszolgáló rendszer kialakítása.

dr. Hajdók Marcell alelnök javaslatot tett az Esélyegyenlőségi Bizottság működésének folytatására.  Ennek érdekében felkérte a Jelölő Bizottságot, hogy az Esélyegyenlőségi Bizottság működéséhez szükséges tagok jelölését, megválasztását munkájával készítse elő és segítse. Emellett további üres tisztségviselői helyek feltöltéséről is döntést hozott a grémium.

Szendrei Zoltán alelnök javaslatot tett a tagok részére szolgáltatott szociális segély mértékének 50 %- al való megemeléséről, amit az elnökség tagjai egyhangúlag megszavaztak.

Lippai Csaba tájékoztatta az elnökséget, arról a lehetőségről, hogy a február második felében a Katonákért Közhasznú Alapítvány 500.000 Ft mértékben finanszírozni tud egy rendezvényt, amelyen többek között szervezetfejlesztési tréningre is sor kerül.

Az elnökség egyhangúlag megszavazta, hogy Szolnokon tartja meg a következő ülését, amelyen a helyi alapszervezetek tagjait és az érdeklődőket is szeretettel várja. (Szerk.: a részvétel szándékot a megfelelő számú hely biztosítása érekében kérjük előre jelezni.)

Az egyebek napirendi pontot követően Bazsik István elnök lezárta az ülést.

A kétoldalú megállapodás, a béremelés, illetve a  jogszabályi változások kapcsán részletes híradások később jelennek meg.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 03. 01., 12:35
Örömmel tájékoztatjuk önöket, hogy 2024. július 1-től a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet minden egészségpénztári tagsággal rendelkező tagjának rendszeres támogatást biztosít.
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2024. 05. 29., 10:52
Tájékoztató a Hész XVIII. Országos Horgászversenyéről 2024. június 29-30. A HÉSZ Központi Iroda, az MH Kiss József 86. Helikopterdandár Tiszamenti Katonai Repülősök alapszervezetének közreműködésével 2024. június 29-30-án horgászversenyt szervez a kengyeli (Szolnok, Martfű térsége) Crazy Carp Lake horgásztavon...
2022. 07. 19., 11:59
A LIGA Szakszervezetek támogatásával a csatolt linken szereplő üdülési lehetőségeket érhetik el tajgaink a 2024-es évben. Ehhez mindössze rendszeres tagdíjfizetés és a tagkártya felmutatása szükséges.

  JETfly Magazin

Vannak katonák, akiket – kis áthallással – bölcső helyett a levegő ringatott. A magyar válogatott tagjai már gyermekkorukat is a reptéren töltötték, vagy fiatalon szerettek bele az ejtőernyőzésbe, a honvédség iránti elköteleződésüket is a sport szeretete inspirálta.

  Háború Művészete magazin

„Ma lőnek először, szerencsére hozzáértő személyzet kezelésében” – nyugtázta elégedetten az új Leopard harckocsikról és a frissen képzett kezelőszemélyzetről dr. Nagy Norbert őrnagy.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.