2023. 12. 11. hétfő
Árpád
: 383 Ft   : 355 Ft Benzin: 615 Ft/l   Dízel: 645 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

A dicső múltra és a hősi halottakra emlékeztek

Hosz  |  2015. 07. 30., 15:26

 Július 25-e a magyar hadihajósok napja. 167 évvel ezelőtt, 1848-ban ugyanis ezen a napon jött létre az önálló magyar hadihajózás...

Az idei megemlékezésen felidézték a dicső múltat, azokat a hadi eseményeket, amelyek naggyá tették a hadihajós szakmát, valamint megemlékeztek a hadihajósok hősi halottairól.

A rendezvényre elfogadták a szervezők meghívását mindazok, akik egykoron aktívan dolgoztak a magyar hadihajózás, magyar hajózás felvirágoztatásáért. Az ünnepi alkalom lehetőséget adott arra is, hogy elismerjék azon katonák munkáját, akik jelenleg a hadihajózásért tevékenykednek.

 A rendezvény zárásaként felolvasták a hősi halottak neveit, valamint az AN-31-es DUNAÚJVÁROS aknamentesítő hajóról koszorút dobtak a Dunába.

 Forrás: honvedelem.hu

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

  JETfly Magazin

Olvasóink már jól ismerik a sok-sok éve működő JETfly Webáruházat, melyben repüléshez kapcsolódó relikviákat, illetve ruházati termékeket rendelhetnek meg. A kínálat folyamatosan bővül, mutatjuk a legfrissebb ajánlatokat, melyek a közelgő ünnepek kapcsán is szép ajándékok lehetnek!

  Háború Művészete magazin

Lánctalpak csörögnek, motorok zúgnak, ágyúcsövek robbanásszerű hangot hallatnak. Röviden és tömören: harckocsilövészet Szomódon.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.