2024. 02. 25.
Géza
: 389 Ft   : 359 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

20. jubileumi Krivan hegymászás

Hosz  |  2015. 08. 25., 11:58

20. jubileumi Krivan hegymászás

Augusztus 21-23. között került megrendezésre Szlovákiában a 20. nemzetközi katonai Kriván hegymászó túra, melyre a Hosz delegációját Czövek János elnököt, és Bazsik István meghívta a Szlovák Katonai Szövetség (ZVSR).A Hosz delegációja a sporteseményt megelőz napon informális megbeszélést folytatott Milan Maxim altábornaggyal szlovák vezérkari főnökkel, valamint Pavel Maczko vezérőrnaggyal a vezérkari főnök második helyettesével a nemzetközi katonai szerepvállalás kapcsán felmerülő közös munkáról. A V4-es érdekképviseletek vezetőivel a második nap estéjén az egyes országok védelmi szektorait érintő törvényi változásokról történt egyeztetés. Az eseményen részt vettek meghívottként a BEOSZ képviseletében Pásztor István nyá. ezredes és Pető László nyá. alezredesek.Augusztus 22.-e délelőttjén a 20. nemzetközi katonai Kriván hegymászó túra hivatalos programja a Csorba tónál (1300 m) lévő Szlovák Nemzeti Felkelés emlékmüvének megkoszorúzásával vette kezdetét, ahol a Honvédszakszervezet képviselői is elhelyezték a megemlékezés koszorúját.

A Magas-Tátra legnyugatibb csúcsa a Kriván (2494 m). A hegycsúcs a szlávság és a szlovákok szabadságának jelképe, megmászását pedig több évtizede minden évben a Szlovák Nemzeti Felkelés Kriván környéki hőseinek szentelik. A több mint hét órás hegyi túra alatt a résztvevők számára nem csak az 1200 m-es szintkülönbség jelentett komoly kihívást, hanem a több mint 18 km-es távolság is. A túra kedvező csapadék mentes 5-11 ºC-os időben zajlott, mely ideális körülményt jelentett a nehéz fizikai próbához. Az esemény elismertségét jelzi, hogy az Egyesült Államok, Németország, Cseh Köztársaság, Lengyelország, és Magyarország küldöttségei mellett a túrát teljesítette a volt szlovák vezérkari főnök Vojtek altábornagy, valamint aktív katonai vezetőként Maczko vezérőrnagy. A teljes túrát a Hosz képviselete is teljesítette. Az ünnepi napon a közel 1200 hivatalosan regisztrált indulóból több mint 800 fő teljesítette.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-01-30 16:00:53
HÉSZ vezető tisztségviselők látogatása Székesfehérváron a MH Nagysándor József 51. Híradó- és Vezetésbiztosító Dandárnál.
2024-01-24 10:41:09
Csehország, Lengyelország, Magyarország és Szlovákia katonai érdekképviseleti szervezetek találkozója Budapesten.

  JETfly Magazin

2024. február 23-án, pénteken, Budapestre érkezett Svédország miniszterelnöke, Ulf Kristersson. Orbán Viktor magyar miniszterelnökkel folytatott tárgyalássorozat eredményeként többek között arról is megállapodás született, hogy bővül a Magyar Légierő Gripen flottája.

  Háború Művészete magazin

A megújuló Magyar Honvédség újonnan vásárolt szárazföldi harckocsijai és lövegjei után vízi járművekkel is gazdagítja eszközállományát. Katonáink hamarosan két felújított SOC-R típusú folyami naszádot vehetnek használatba.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.