2018. 02. 19. hétfő
Zsuzsanna
: 311 Ft   : 251 Ft Benzin: 325 Ft/l   Dízel: 323 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Az Elnökség döntése alapján 2015. november 24-25-én lesz a tisztújító Küldöttgyűlés

Hosz  |  2015. 09. 04., 12:44

 A Honvédszakszervezet Elnöksége 2015. szeptember 02-án tartotta ülését, ahol döntöttek többek között a 2015. november 24-25-i tisztújító Küldöttgyűlés összehívásáról, határozattervezeteiről, a Jelölő Bizottság létrehozásáról, a temetési segélyek és támogatások folyósításáról, szakszervezeti tagok felvételéről, a 2016. évi jubileumi év előkészítéséről. Tájékoztatót hallgattak meg a költségvetés II. negyedéves helyzetéről, a Halottak napi megemlékezésről valamint az évzáró rendezvényekről…

 Az első napirendi pontban Czövek János elnök ismertette a katonai életpályamodellhez kapcsolódó illetményemeléshez beérkezett véleményeket. Az elnökség továbbra is fontosnak tartja a Honvédelmi Minisztériummal történő folyamatos tárgyalásokat, mivel ennek eredményeképpen sikerült elérni, hogy a honvédségnél bekövetkezett illetményemelés zökkenőmentesen történt.

A V4-ek érdekvédelmi szervezetei immáron 20 éve minden alkalommal találkoznak Szlovákiában a Kriván hegymászás kapcsán, ahol kicserélik az elmúlt időszak tapasztalatait. A találkozón történő részvételünk a Honvédszakszervezet szempontjából kiemelten fontos, különös tekintettel az idei évre, amikor a szlovák Vezérkar főnökével és helyettesével többek között a nemzetközi szerepvállalásról és a migrációs helyzetről is sikerült egyeztetni.

Az elnökség tagjai tájékozódtak az EMC kártya laktanyai étkezdében történő elfogadásával kapcsolatban a HM Védelemgazdasági Hivatalnál, valamint az Első Magyar Cafeteria Kft.-nél történt tárgyalásokról.

A tőlük kapott információk alapján a probléma kezelése jelenleg is folyik, amelynek megoldása rövidesen várható.

 Az elnökség döntött, hogy lemondásra kerül - a várható katonai elfoglaltságok miatt – a Katonai Emlékpark Pákozd-Nemzeti Emlékhely (KEMPP) szervezésében 2015. szeptember 26-án tervezett II. Pákozdi Honvéd Babgulyásfőző verseny. A Katonai Emlékparkban a Honvéd Fesztivál ugyanezen a napon megtartásra kerül, amely programjairól a későbbiekben tájékoztatjuk tagjainkat.

2015. szeptember 19-én (09.00 – 18.00) a Fővárosi Állat- és Növénykertben megszervezett látogatásra várjuk azoknak a családoknak a jelentkezését is, akiknek az egyik tagja a határ menti feladatokon vesz részt. Ugyanezen a hétvégén kerül megrendezésre a Nemzeti Vágta a Hősök terén.

Tájékoztató hangzott el a 2015. szeptember 01-i  HÉF munkavállalói oldalának a Honvéd Egészségpénztár vezetésével történő egyeztetésről.

 Az Elnökség megköszönte Láris Ferenc az MH Pápa Bázisrepülőtér alapszervezeti vezetőjének a Hosz érdekében végzett munkáját, Kuti Tamás új alapszervezeti vezetőnek pedig felajánlotta segítségét.

A szerb határon kialakult helyzet kapcsán Czövek János elnök arról tájékoztatott, hogy a Honvédszakszervezet tisztségviselői már a feladat megkezdését követő első héten tájékozódtak az ott lévő katonák munkakörülményeiről, szociális ellátásairól. A tapasztalatokat haladéktalanul jelezték az elöljáróknak, akik a szükséges intézkedéseket megtették. Azóta is folyamatosan figyelemmel kísérjük a honvédség kiemelten fontos feladatát, napi kapcsolatban vagyunk a kint lévő tisztségviselőinkkel.  Az Elnökség 2015. szeptember 24-25-én Gödöllőn tervezi megtartani a képviseleti ülést, 25 fő részvételével. A rendezvény előkészítésével Lippai Csaba budapesti érdekvédelmi ügyvivőt bízta meg.

A 2016. évi jubileumi év előkészítésével kapcsolatban feladatokat, irányvonalat határozott meg a tisztségviselők részére.

Döntés született a tisztújító Küldöttgyülés összehívásáról és tervezett napirendjéről 2015. november 24-25-re, Balatonkenesére.

Az Elnökség a tisztújító Küldöttgyülés előkészítésének jegyében - megválasztotta a Jelölő Bizottságot.  A Jelölő Bizottság feladata, hogy a tagság javaslatai alapján a szakszervezet elnöki, alelnöki, az elnökség tagi és azok helyettesei, valamint a Felügyelő Bizottság elnöki és tagjai, az Etikai Bizottság elnöki és tagi, az érdekvédelmi ügyvivői tisztségekre jelölteket állítson.

Az Esélyegyenlőségi Munkabizottság elnökének és tagjainak jelölésére – mint a Küldöttgyülés által megalakított állandó Munkabizottság – szintén Jelölő Bizottság gyüjti a jelölteket.

A Jelölő Bizottság a jelöléseket a jelolobizottsag@hsz.hu email címen, vagy postai úton a „Hosz Jelölő Bizottság részére” címzéssel a 1581 Budapest, Pf. 65 levelezési címen fogadja.

A JB összetétele:

Elnök: Kővári Károly

Légierő képviselet:Tag: Orbán MiklósPóttag: Mészáros Tibor

Szárazföldi képviselet:Tag: Grell NorbertPóttag: később kerül megválasztásra

Logisztikai képviselet:Tag: Dr. Daruka NorbertPóttag: Molnár Mihály

Közigazgatási képviselet:Tag: Horváth BélaPóttag: Angyalné Kocsis Gabriella

Nyugállományú Tagozat:Tag: Szoboszlai EndrePóttag: Hefler István

A küldöttgyülés határozattervezeteinek megvitatása napirend alatt a küldöttgyülés elé beterjesztendő javaslatok, többek között a 2016. évi költségvetési terv munkaanyagának megtárgyalására került sor.

 A költségvetés II. negyedévi helyzetének megtárgyalása napirendi pontban Bazsik István alelnök elmondta, hogy a tervszerü gazdálkodásnak köszönhetően a II. félév bevételei, kiadásai a várakozásoknak megfelelően alakultak. 

Az Elnökség megállapította, hogy a 2015. augusztus 04-i fizetéssel már az új illetményrendszer szerint megemelt összeg került folyósításra. A Honvédszakszervezet szabályzói szerint a tagdíj a mindenkori alapilletmény 0,6%-a, ezzel a szakszervezetek között a legalacsonyabb kategóriába tartozunk. A tagdíj mértéke továbbra sem, de az illetményemelésnek megfelelően a befizetendő tagdíjak változtak.

 Döntöttek a temetési segélyek és támogatások odaítéléséről, valamint szakszervezeti tagok felvételéről.

Az utolsó napirendi pontban a Honvédszakszervezet évzáró rendezvényeiről, illetve azok részleteiről döntöttek az Elnökség tagjai.

Az egyebek napirendi pontban tárgyaltak a képviseleteket vezető elnökségi tagokat érdeklő kérdésekről, valamint a Halottak napi megemlékezésekről.

A Honvédszakszervezet halottjainak – Borka István és Szilágyi István – koszorúzására külön intézkedés történt.

Az elnökség legközelebb 2015. október 07-én ülésezik.

Szöveg és fotó: Klopfer Szandra

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2018. 02. 05., 14:10
Az egészségügyi szakdolgozók idén novemberben esedékes 8 százalékos béremelését előrehozták január 1-re - jelentette be az emberi erőforrások minisztere szerdán, budapesti sajtótájékoztatón, miután újabb sztrájktárgyalási forduló zajlott a kormány és a reprezentatív szakszervezetek között.
2018. 01. 18., 14:58
Minden évben az adóbevallások leadásával együtt nyilatkozhatunk adónk 1+1%-ának felajánlásáról. Kérjük Tagjainkat és Szimpatizánsainkat, hogy az idén is támogassák adójuk 1%-val a Honvédszakszervezet által alapított Katonákért Közhasznú Alapítványt.
2018. 02. 05., 13:47
társadalombiztosítás területén, akár az egészségbiztosításban, akár a nyugellátásoknál, akár a megváltozott munkaképességű személyek ellátásainál az ellátások összege több ellátásfajtánál egy általános mérőszámhoz igazodik, nem a jogosult egyéni jövedelméhez. Ilyen általános mérőszám a minimálbér, illetve az öregségi nyugdíj legkisebb összege. Ezen túlmenően bizonyos ellátások ún. fix összegűek, azaz szintén nem az egyéni keresetektől, jövedelemtől függenek, hanem mindenki számára azonosan határozzák meg.
2018-02-05 11:54:52
Egy történelmi pillanat részesei lehetünk, és ez örömmel tölt el minden magyar embert, a Magyar Honvédség katonáit pedig különösen, hiszen a légiszállítási képesség fontos, különösen a mai modern világban - mondta dr. Simicskó István február 2-án, pénteken, Kecskeméten. A honvédelmi miniszter az MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázison tartott sajtótájékoztatón hivatalosan is bemutatta a Magyar Honvédség két új csapatszállító repülőgépét.
2018-02-01 15:44:54
Egy hadsereg igazi ereje mindig hitében és szellemiségében rejlik, a százhetven éves Magyar Honvédségnek pedig mindig is a rendíthetetlen bátorság és hazaszeretet adta a karakterét – mondta dr. Simicskó István honvédelmi miniszter január 30-án Budapesten, a kétszáz esztendeje született Görgei Artúr tiszteletére rendezett megemlékezésen, ahol a Honvédszakszervezet részéről Czövek János elnök vett részt...
2018-01-31 11:34:38
Szolnokon a MH. 34 Bercsényi László Különleges Műveleti Zászlóalj és a MH. 88. Könnyű Vegyes Zászlóalj összeolvadásából megalakuló MH 2. vitéz Bertalan Árpád Különleges Rendeltetésű Ezred 2017. szeptember 01-jén Szolnok város napján a Zrínyi 2026 Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program keretében dandárrá alakult…
   MÁSOK ÍRTÁK
2017. 03. 03., 12:20
Nagy hangsúlyt kell fektetni a toborzóirodákban nyújtott szolgáltatásokra, de a példamutató katona a legjobb toborzó.
2017. 03. 03., 12:17
2026-ra a térség egyik legmeghatározóbb haderejévé fejlesztik a Magyar Honvédséget.
2017. 01. 13., 16:44

Esküt tettek a határvadászok

Az illegális migráció növekedése miatt tavaly augusztusban határozott a kormány a Készenléti Rendőrség létszámának növeléséről. A határvadászok elsőként hivatásos állományba vett tagjai január 12-én, csütörtökön tették le az esküt.
2017. 01. 13., 16:40
Márciusban érkeznek meg Szolnokra azok a kiképző, felderítő és futárrepülőgépek, amelyeket a cseh Zlin Aircraft gyártócégtől vásároltak meg a Magyar Honvédségnek.

  JETfly Magazin

A mai napon, 2018. február 16-án, pénteken, helyi idő szerint 11 óra körül lezuhant a Török Légierő egyik SF-260D típusú kiképző repülőgépe. A repülőgép kétfős személyzete életét vesztette a katasztrófában.

  Háború Művészete magazin

A szingapúri vállalat hamarosan átadja az Amerikai Hadseregnek azt a prototípus harcjárművet, melyet a Mobil Védett Tűzerő (Mobile Protected Firepower) programban szeretne eladni – nagy tételben persze.