2023. 06. 10. szombat
Gréta, Margit
: 369 Ft   : 343 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Az Elnökség döntése alapján 2015. november 24-25-én lesz a tisztújító Küldöttgyűlés

Hosz  |  2015. 09. 04., 12:44

 A Honvédszakszervezet Elnöksége 2015. szeptember 02-án tartotta ülését, ahol döntöttek többek között a 2015. november 24-25-i tisztújító Küldöttgyűlés összehívásáról, határozattervezeteiről, a Jelölő Bizottság létrehozásáról, a temetési segélyek és támogatások folyósításáról, szakszervezeti tagok felvételéről, a 2016. évi jubileumi év előkészítéséről. Tájékoztatót hallgattak meg a költségvetés II. negyedéves helyzetéről, a Halottak napi megemlékezésről valamint az évzáró rendezvényekről…

 Az első napirendi pontban Czövek János elnök ismertette a katonai életpályamodellhez kapcsolódó illetményemeléshez beérkezett véleményeket. Az elnökség továbbra is fontosnak tartja a Honvédelmi Minisztériummal történő folyamatos tárgyalásokat, mivel ennek eredményeképpen sikerült elérni, hogy a honvédségnél bekövetkezett illetményemelés zökkenőmentesen történt.

A V4-ek érdekvédelmi szervezetei immáron 20 éve minden alkalommal találkoznak Szlovákiában a Kriván hegymászás kapcsán, ahol kicserélik az elmúlt időszak tapasztalatait. A találkozón történő részvételünk a Honvédszakszervezet szempontjából kiemelten fontos, különös tekintettel az idei évre, amikor a szlovák Vezérkar főnökével és helyettesével többek között a nemzetközi szerepvállalásról és a migrációs helyzetről is sikerült egyeztetni.

Az elnökség tagjai tájékozódtak az EMC kártya laktanyai étkezdében történő elfogadásával kapcsolatban a HM Védelemgazdasági Hivatalnál, valamint az Első Magyar Cafeteria Kft.-nél történt tárgyalásokról.

A tőlük kapott információk alapján a probléma kezelése jelenleg is folyik, amelynek megoldása rövidesen várható.

 Az elnökség döntött, hogy lemondásra kerül - a várható katonai elfoglaltságok miatt – a Katonai Emlékpark Pákozd-Nemzeti Emlékhely (KEMPP) szervezésében 2015. szeptember 26-án tervezett II. Pákozdi Honvéd Babgulyásfőző verseny. A Katonai Emlékparkban a Honvéd Fesztivál ugyanezen a napon megtartásra kerül, amely programjairól a későbbiekben tájékoztatjuk tagjainkat.

2015. szeptember 19-én (09.00 – 18.00) a Fővárosi Állat- és Növénykertben megszervezett látogatásra várjuk azoknak a családoknak a jelentkezését is, akiknek az egyik tagja a határ menti feladatokon vesz részt. Ugyanezen a hétvégén kerül megrendezésre a Nemzeti Vágta a Hősök terén.

Tájékoztató hangzott el a 2015. szeptember 01-i  HÉF munkavállalói oldalának a Honvéd Egészségpénztár vezetésével történő egyeztetésről.

 Az Elnökség megköszönte Láris Ferenc az MH Pápa Bázisrepülőtér alapszervezeti vezetőjének a Hosz érdekében végzett munkáját, Kuti Tamás új alapszervezeti vezetőnek pedig felajánlotta segítségét.

A szerb határon kialakult helyzet kapcsán Czövek János elnök arról tájékoztatott, hogy a Honvédszakszervezet tisztségviselői már a feladat megkezdését követő első héten tájékozódtak az ott lévő katonák munkakörülményeiről, szociális ellátásairól. A tapasztalatokat haladéktalanul jelezték az elöljáróknak, akik a szükséges intézkedéseket megtették. Azóta is folyamatosan figyelemmel kísérjük a honvédség kiemelten fontos feladatát, napi kapcsolatban vagyunk a kint lévő tisztségviselőinkkel.  Az Elnökség 2015. szeptember 24-25-én Gödöllőn tervezi megtartani a képviseleti ülést, 25 fő részvételével. A rendezvény előkészítésével Lippai Csaba budapesti érdekvédelmi ügyvivőt bízta meg.

A 2016. évi jubileumi év előkészítésével kapcsolatban feladatokat, irányvonalat határozott meg a tisztségviselők részére.

Döntés született a tisztújító Küldöttgyülés összehívásáról és tervezett napirendjéről 2015. november 24-25-re, Balatonkenesére.

Az Elnökség a tisztújító Küldöttgyülés előkészítésének jegyében - megválasztotta a Jelölő Bizottságot.  A Jelölő Bizottság feladata, hogy a tagság javaslatai alapján a szakszervezet elnöki, alelnöki, az elnökség tagi és azok helyettesei, valamint a Felügyelő Bizottság elnöki és tagjai, az Etikai Bizottság elnöki és tagi, az érdekvédelmi ügyvivői tisztségekre jelölteket állítson.

Az Esélyegyenlőségi Munkabizottság elnökének és tagjainak jelölésére – mint a Küldöttgyülés által megalakított állandó Munkabizottság – szintén Jelölő Bizottság gyüjti a jelölteket.

A Jelölő Bizottság a jelöléseket a jelolobizottsag@hsz.hu email címen, vagy postai úton a „Hosz Jelölő Bizottság részére” címzéssel a 1581 Budapest, Pf. 65 levelezési címen fogadja.

A JB összetétele:

Elnök: Kővári Károly

Légierő képviselet:Tag: Orbán MiklósPóttag: Mészáros Tibor

Szárazföldi képviselet:Tag: Grell NorbertPóttag: később kerül megválasztásra

Logisztikai képviselet:Tag: Dr. Daruka NorbertPóttag: Molnár Mihály

Közigazgatási képviselet:Tag: Horváth BélaPóttag: Angyalné Kocsis Gabriella

Nyugállományú Tagozat:Tag: Szoboszlai EndrePóttag: Hefler István

A küldöttgyülés határozattervezeteinek megvitatása napirend alatt a küldöttgyülés elé beterjesztendő javaslatok, többek között a 2016. évi költségvetési terv munkaanyagának megtárgyalására került sor.

 A költségvetés II. negyedévi helyzetének megtárgyalása napirendi pontban Bazsik István alelnök elmondta, hogy a tervszerü gazdálkodásnak köszönhetően a II. félév bevételei, kiadásai a várakozásoknak megfelelően alakultak. 

Az Elnökség megállapította, hogy a 2015. augusztus 04-i fizetéssel már az új illetményrendszer szerint megemelt összeg került folyósításra. A Honvédszakszervezet szabályzói szerint a tagdíj a mindenkori alapilletmény 0,6%-a, ezzel a szakszervezetek között a legalacsonyabb kategóriába tartozunk. A tagdíj mértéke továbbra sem, de az illetményemelésnek megfelelően a befizetendő tagdíjak változtak.

 Döntöttek a temetési segélyek és támogatások odaítéléséről, valamint szakszervezeti tagok felvételéről.

Az utolsó napirendi pontban a Honvédszakszervezet évzáró rendezvényeiről, illetve azok részleteiről döntöttek az Elnökség tagjai.

Az egyebek napirendi pontban tárgyaltak a képviseleteket vezető elnökségi tagokat érdeklő kérdésekről, valamint a Halottak napi megemlékezésekről.

A Honvédszakszervezet halottjainak – Borka István és Szilágyi István – koszorúzására külön intézkedés történt.

Az elnökség legközelebb 2015. október 07-én ülésezik.

Szöveg és fotó: Klopfer Szandra

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 16., 07:32
A Katonák a Törvényességért és Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány céljai: a hivatásos, szerződéses és nyugállományú katonák állampolgári és szolgálati jogainak védelme, szociális segítségnyújtás. Az SZJA 1%-ának felajánlásával kérjük, járuljon hozzá Ön is az Önsegélyző és Szolidaritási Alap feltöltéséhez...
2023. 05. 09., 13:11
2023. május 03-án lezajlottak a Honvédszakszervezet küldöttgyűlését megelőző képviseleti értekezletek, a nyugállományú tagozat választmányi ülése és a Hosz elnökségi ülés. A szárazföld, légierő, logisztika és közigazgatás képviselethez tartozó alapszervezeti vezetők a megnyitó után tájékoztatást kaptak a Hjt.-vel kapcsolatos egyeztetésekről, a Honvédszakszervezet javaslatairól, valamint a várható változásokról…
2023. 04. 27., 08:39
Tájékoztatjuk a tisztelt tagságot, hogy 2023. április 28-án (pénteken) egyéb rendezvények miatt a központi iroda zárva lesz. Mobiltelefonos elérhetőségeken tisztségviselőink ügyletet tartanak.
2023-04-05 13:43:22
A Honvédszakszervezet elnöksége, munkatársai és tisztségviselői minden szakszervezeti tagunknak és családtagjának kellemes Húsvéti Ünnepeket kíván!
2023-02-15 14:19:50
A Honvédszakszervezet Elnöksége 2023. február 07-én tartotta az alapszervezet vezetőkkel kibővített ülését, ahol döntöttek a 8/2023. számú Kormány rendelet kapcsán felmerülő további feladatokról, illetve a Küldöttgyűlés előkészületeiről…

  JETfly Magazin

Az Egyesült Államok több követelményre hivatkozva, elutasította az ötödik generációs F-35-ös harci repülőgépek eladását Thaiföld részére.

  Háború Művészete magazin

Hajnik László, a Honvédelmi Minisztérium védelempolitikáért felelős helyettes államtitkára Kanadába látogatott, hogy egyeztessen többek között partnerével, Peter Hammerschmidt-tel, a kanadai Nemzetvédelmi Minisztérium védelempolitikáért felelős államtitkárával.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.