2023. 06. 04.
Bulcsú
: 371 Ft   : 344 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Az idén is nagy sikere volt a Hosz születésnapi rendezvényének

Hosz  |  2015. 09. 22., 11:05

A Honvédszakszervezet elnökségének javaslatára a Határozott Fellépés 2015 és a Brave Warrior 2015 elnevezésű gyakorlaton kint lévő állomány családtagjai is részt vettek a Fővárosi Állatkerti rendezvényünkön 2015. szeptember 19-én…

Bár az alakulatoknál szolgálatot teljesítő katonák nagyrészt feladatellátáson vettek részt, mégis családtagjaik és gyermekeik nagy létszámban tudtak részt venni a Hosz már hagyományos születésnapi rendezvényén.

 Tagjaink közül voltak olyanok is, akik öt hét feladat végrehajtás után előző éjszaka érkeztek vissza a helyőrségbe és reggel már első között érkeztek a Fővárosi Növény- és Állatkert főbejáratához.

 Az érkező szakszervezeti látogatókat és családtagjaikat reggel kilenc órától várta Czövek János elnök, Szendrei Zoltán alelnök, Jakubik András, Lippai Csaba és Németh Nándor érdekvédelmi ügyvivők, Klopfer Szandra asszisztens és persze az Egység 2002 Kft vezetője Gebri Júlia. Ki busszal, ki vonattal érkezett a fővárosba ki pedig csak átsétált a szomszéd utcából. Mivel a honvédség szállítási kapacitásait a kiemelt feladatok lefoglalták, ezért teljes egészében a Honvédszakszervezet költségvetéséből kerültek biztosításra az autóbuszok.

 A kedvezményes árú belépőjegyeknek és a napsütéses időjárásnak is köszönhetően közel hétszáz szakszervezeti tag és családtag volt kíváncsi születésnapi programunkra. Az ország szinte minden részéből, Hódmezővásárhelyről, Kaposvárról, Székesfehérvárról, Veszprémből, Tatáról, Szentesről érkező tagjaink előtt ez alkalommal is Czövek János elnök mondott ünnepi beszédet, köszöntötte a Hosz 24. születésnapja alkalmából a rendezvényre érkezett tagokat és tisztségviselőket. 

 Délelőtt fél tízkor Czövek János elnök megemlékezett a Honvédszakszervezet elmúlt 24 évéről és az aktuális eseményekről mondott néhány szót. Megköszönte azt az áldozatos munkát, amit tagjaink is végeznek a határzár kialakítása során és köszönetét fejezte ki azoknak is, akik lehetővé tették, hogy ezen katonák családtagjai is részt vegyenek a programon. Ezt követően Hanga Zoltán, a Fővárosi Növény- és Állatkert szóvivője tájékoztatta a megjelenteket a legfontosabb állatkerti tudnivalókról és a legújabb „jövevényekről”, mint a ritka cebui disznókról, a csuklyás cerkófokról és a márciusban bemutatásra kerülő koalákról.

   

  

A nap folyamán kicsi és nagy egyaránt jól érezte magát az Állatkertben, ahol lehetőségük volt állatsimogatásra és a Holnemvolt Park területén büntetlenül sikítozhattak a hullámvasúton. Tagjaink és családtagjaik kikapcsolódva és egy kicsit kilépve a minden napi „mókuskerékből”, feltöltődve térhettek haza.

Blaskovics Sándor az MH 37. II. Rákóczi Ferenc Müszaki Ezred Hosz alapszervezeti vezetője

Garda Zoltán az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár Hosz alapszervezeti vezetője

Kővári Károly a HVK Haderőtervezési Csoportfőnökség Hosz csoportvezetője

Horváth Józsefné az MH 25. Klapka György Lövészdandár Hosz alapszervezeti vezetője

Bogdány Gábor az MH Bakony Harckiképző Központ Hosz alapszervezeti vezetője valamint Dániel Mózes az MH 93. Petőfi Sándor Vegyivédelmi Zászlóalj Hosz alapszervezeti vezető helyettese

Köszönjük tisztségviselőinknek azt az áldozatos munkát és segítséget, amivel biztosították, hogy a nehézségek ellenére is ilyen sokan részt tudtak venni a Honvédszakszervezet születésnapján.

Szöveg: Lippai Csaba

Fotó: Jakubik András és Lippai Csaba 

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 16., 07:32
A Katonák a Törvényességért és Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány céljai: a hivatásos, szerződéses és nyugállományú katonák állampolgári és szolgálati jogainak védelme, szociális segítségnyújtás. Az SZJA 1%-ának felajánlásával kérjük, járuljon hozzá Ön is az Önsegélyző és Szolidaritási Alap feltöltéséhez...
2023. 05. 09., 13:11
2023. május 03-án lezajlottak a Honvédszakszervezet küldöttgyűlését megelőző képviseleti értekezletek, a nyugállományú tagozat választmányi ülése és a Hosz elnökségi ülés. A szárazföld, légierő, logisztika és közigazgatás képviselethez tartozó alapszervezeti vezetők a megnyitó után tájékoztatást kaptak a Hjt.-vel kapcsolatos egyeztetésekről, a Honvédszakszervezet javaslatairól, valamint a várható változásokról…
2023. 04. 27., 08:39
Tájékoztatjuk a tisztelt tagságot, hogy 2023. április 28-án (pénteken) egyéb rendezvények miatt a központi iroda zárva lesz. Mobiltelefonos elérhetőségeken tisztségviselőink ügyletet tartanak.
2023-04-05 13:43:22
A Honvédszakszervezet elnöksége, munkatársai és tisztségviselői minden szakszervezeti tagunknak és családtagjának kellemes Húsvéti Ünnepeket kíván!
2023-02-15 14:19:50
A Honvédszakszervezet Elnöksége 2023. február 07-én tartotta az alapszervezet vezetőkkel kibővített ülését, ahol döntöttek a 8/2023. számú Kormány rendelet kapcsán felmerülő további feladatokról, illetve a Küldöttgyűlés előkészületeiről…

  JETfly Magazin

  Háború Művészete magazin

Éleslövészeten bizonyítottak a PzH 2000-es önjáró tüzérségi eszközök a Bakonyban. Bár a típus még igen friss a Magyar Honvédség kötelékében, és ezáltal a kezelőszemélyzetek még javában gyakorolják a különböző eljárásrendeket, annyi már e kezdeti időszakban is bizton állítható, hogy a jól felkészített szakemberek kezében a haditechnikai eszközök eddig ritkán látott eredményeket érnek el.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.