2017. 11. 21. kedd
Olivér
: 313 Ft   : 267 Ft Benzin: 325 Ft/l   Dízel: 323 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Az idén is nagy sikere volt a Hosz születésnapi rendezvényének

Hosz  |  2015. 09. 22., 11:05

A Honvédszakszervezet elnökségének javaslatára a Határozott Fellépés 2015 és a Brave Warrior 2015 elnevezésű gyakorlaton kint lévő állomány családtagjai is részt vettek a Fővárosi Állatkerti rendezvényünkön 2015. szeptember 19-én…

Bár az alakulatoknál szolgálatot teljesítő katonák nagyrészt feladatellátáson vettek részt, mégis családtagjaik és gyermekeik nagy létszámban tudtak részt venni a Hosz már hagyományos születésnapi rendezvényén.

 Tagjaink közül voltak olyanok is, akik öt hét feladat végrehajtás után előző éjszaka érkeztek vissza a helyőrségbe és reggel már első között érkeztek a Fővárosi Növény- és Állatkert főbejáratához.

 Az érkező szakszervezeti látogatókat és családtagjaikat reggel kilenc órától várta Czövek János elnök, Szendrei Zoltán alelnök, Jakubik András, Lippai Csaba és Németh Nándor érdekvédelmi ügyvivők, Klopfer Szandra asszisztens és persze az Egység 2002 Kft vezetője Gebri Júlia. Ki busszal, ki vonattal érkezett a fővárosba ki pedig csak átsétált a szomszéd utcából. Mivel a honvédség szállítási kapacitásait a kiemelt feladatok lefoglalták, ezért teljes egészében a Honvédszakszervezet költségvetéséből kerültek biztosításra az autóbuszok.

 A kedvezményes árú belépőjegyeknek és a napsütéses időjárásnak is köszönhetően közel hétszáz szakszervezeti tag és családtag volt kíváncsi születésnapi programunkra. Az ország szinte minden részéből, Hódmezővásárhelyről, Kaposvárról, Székesfehérvárról, Veszprémből, Tatáról, Szentesről érkező tagjaink előtt ez alkalommal is Czövek János elnök mondott ünnepi beszédet, köszöntötte a Hosz 24. születésnapja alkalmából a rendezvényre érkezett tagokat és tisztségviselőket. 

 Délelőtt fél tízkor Czövek János elnök megemlékezett a Honvédszakszervezet elmúlt 24 évéről és az aktuális eseményekről mondott néhány szót. Megköszönte azt az áldozatos munkát, amit tagjaink is végeznek a határzár kialakítása során és köszönetét fejezte ki azoknak is, akik lehetővé tették, hogy ezen katonák családtagjai is részt vegyenek a programon. Ezt követően Hanga Zoltán, a Fővárosi Növény- és Állatkert szóvivője tájékoztatta a megjelenteket a legfontosabb állatkerti tudnivalókról és a legújabb „jövevényekről”, mint a ritka cebui disznókról, a csuklyás cerkófokról és a márciusban bemutatásra kerülő koalákról.

   

  

A nap folyamán kicsi és nagy egyaránt jól érezte magát az Állatkertben, ahol lehetőségük volt állatsimogatásra és a Holnemvolt Park területén büntetlenül sikítozhattak a hullámvasúton. Tagjaink és családtagjaik kikapcsolódva és egy kicsit kilépve a minden napi „mókuskerékből”, feltöltődve térhettek haza.

Blaskovics Sándor az MH 37. II. Rákóczi Ferenc Müszaki Ezred Hosz alapszervezeti vezetője

Garda Zoltán az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár Hosz alapszervezeti vezetője

Kővári Károly a HVK Haderőtervezési Csoportfőnökség Hosz csoportvezetője

Horváth Józsefné az MH 25. Klapka György Lövészdandár Hosz alapszervezeti vezetője

Bogdány Gábor az MH Bakony Harckiképző Központ Hosz alapszervezeti vezetője valamint Dániel Mózes az MH 93. Petőfi Sándor Vegyivédelmi Zászlóalj Hosz alapszervezeti vezető helyettese

Köszönjük tisztségviselőinknek azt az áldozatos munkát és segítséget, amivel biztosították, hogy a nehézségek ellenére is ilyen sokan részt tudtak venni a Honvédszakszervezet születésnapján.

Szöveg: Lippai Csaba

Fotó: Jakubik András és Lippai Csaba 

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2017. 11. 09., 15:54
A Halottak Napja alkalmából, - a közösségért munkálkodó tagtárs emlékét szimbolizáló kopjafánál-, megemlékezést tartott özv. Borka Istvánné Margó, a Honvédszakszervezet képviseletében Czövek János elnök, Németh Nándor érdekvédelmi ügyvivő, valamint Klopfer Szandra személyi asszisztens...
2017. 10. 31., 10:13
„Soha többé ne legyen olyan helyzet, amely a hősöket és az áldozatokat teremti” – mondta Vargha Tamás miniszterhelyettes, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára október 30-án, hétfőn, Budapesten. A megemlékezésen a Honvédszakszervezetet Czövek János elnök és Sörös István a Hosz Nyugállományú Tagozat elnöke képviselte...
2017. 10. 31., 10:06
Halottak napja alkalmából koszorúzással és gyertyagyújtással emlékezett a Honvédelmi Minisztérium a hazánk területén hősi halált halt magyar és más nemzetiségű katonákra október 30-án, hétfőn. A Honvédszakszervezet részéről Szendrei Zoltán alelnök vett részt a megemlékezésen...
2017-11-13 14:40:40
Tájékoztatjuk Önöket, hogy a Honvédszakszervezet 2017. november 14-15-én tartja Küldöttgyűlését Balatonakarattyán, ezért a jogsegélyszolgálat 2017. november 15-én elmarad. Dr. Karakas Attila jogsegélyszolgálat vezető legközelebb november 22-én (szerdán) 14.00-16.00 óráig tart ügyfélfogadást a Hosz Központi Irodában (1087 Budapest, Kerepesi út 29/b). A bejelentkezés az alábbi telefonszámon történhet...
2017-11-06 09:08:23
Tájékoztatjuk Önöket, hogy Dr. Karakas Attila, a Honvédszakszervezet jogsegélyszolgálatának vezetője az ünnepre való tekintettel 2017. november 08-a (szerda) helyett november 07-én (kedden) 14.00-16.00 óráig tart ügyfélfogadást a Hosz Központi Irodában (1087 Budapest, Kerepesi út 29/b). A bejelentkezés az alábbi telefonszámon történhet...
2017-10-31 11:14:51
2017. október 12-én tartott ülést a Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fóruma. A munkáltatók szociális hozzájárulási adója 2018-ban 2,5 százalékkal csökken. A LIGA Szakszervezetek kiállt a 1,5 százalékos munkaerőpiaci járulék eltörléséért. Törvénymódosítás születhet arról, hogy a jövőben a szakszervezeti tisztségviselőt visszahelyezhesse a bíróság.
   MÁSOK ÍRTÁK
2017. 03. 03., 12:20
Nagy hangsúlyt kell fektetni a toborzóirodákban nyújtott szolgáltatásokra, de a példamutató katona a legjobb toborzó.
2017. 03. 03., 12:17
2026-ra a térség egyik legmeghatározóbb haderejévé fejlesztik a Magyar Honvédséget.
2017. 01. 13., 16:44

Esküt tettek a határvadászok

Az illegális migráció növekedése miatt tavaly augusztusban határozott a kormány a Készenléti Rendőrség létszámának növeléséről. A határvadászok elsőként hivatásos állományba vett tagjai január 12-én, csütörtökön tették le az esküt.
2017. 01. 13., 16:40
Márciusban érkeznek meg Szolnokra azok a kiképző, felderítő és futárrepülőgépek, amelyeket a cseh Zlin Aircraft gyártócégtől vásároltak meg a Magyar Honvédségnek.

  JETfly Magazin

2017. november 18-án, szombaton, levegőbe emelkedett az első A-100 típusú légtérellenőrző repülőgép prototípusa a taganrogi Berijev repülőgépgyár (TANTK) területéről.

  Háború Művészete magazin

2017. november 06 ‒ 09. között a NATO Görögországban (pontosabban Kréta szigetén) található légvédelmi rakéta lőterén (NATO Missile Firing Installation – NAMFI) az Amerikai Egyesült Államok (a továbbiakban: USA) és Németország katonái közös harcászati légvédelmi rakéta éleslövészetet hajtottak végre Patriot, Avenger, Ozelot és Stinger fegyverrendszerekkel.