2018. 02. 20. kedd
Aladár, Álmos
: 311 Ft   : 251 Ft Benzin: 325 Ft/l   Dízel: 323 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Az idén is nagy sikere volt a Hosz születésnapi rendezvényének

Hosz  |  2015. 09. 22., 11:05

A Honvédszakszervezet elnökségének javaslatára a Határozott Fellépés 2015 és a Brave Warrior 2015 elnevezésű gyakorlaton kint lévő állomány családtagjai is részt vettek a Fővárosi Állatkerti rendezvényünkön 2015. szeptember 19-én…

Bár az alakulatoknál szolgálatot teljesítő katonák nagyrészt feladatellátáson vettek részt, mégis családtagjaik és gyermekeik nagy létszámban tudtak részt venni a Hosz már hagyományos születésnapi rendezvényén.

 Tagjaink közül voltak olyanok is, akik öt hét feladat végrehajtás után előző éjszaka érkeztek vissza a helyőrségbe és reggel már első között érkeztek a Fővárosi Növény- és Állatkert főbejáratához.

 Az érkező szakszervezeti látogatókat és családtagjaikat reggel kilenc órától várta Czövek János elnök, Szendrei Zoltán alelnök, Jakubik András, Lippai Csaba és Németh Nándor érdekvédelmi ügyvivők, Klopfer Szandra asszisztens és persze az Egység 2002 Kft vezetője Gebri Júlia. Ki busszal, ki vonattal érkezett a fővárosba ki pedig csak átsétált a szomszéd utcából. Mivel a honvédség szállítási kapacitásait a kiemelt feladatok lefoglalták, ezért teljes egészében a Honvédszakszervezet költségvetéséből kerültek biztosításra az autóbuszok.

 A kedvezményes árú belépőjegyeknek és a napsütéses időjárásnak is köszönhetően közel hétszáz szakszervezeti tag és családtag volt kíváncsi születésnapi programunkra. Az ország szinte minden részéből, Hódmezővásárhelyről, Kaposvárról, Székesfehérvárról, Veszprémből, Tatáról, Szentesről érkező tagjaink előtt ez alkalommal is Czövek János elnök mondott ünnepi beszédet, köszöntötte a Hosz 24. születésnapja alkalmából a rendezvényre érkezett tagokat és tisztségviselőket. 

 Délelőtt fél tízkor Czövek János elnök megemlékezett a Honvédszakszervezet elmúlt 24 évéről és az aktuális eseményekről mondott néhány szót. Megköszönte azt az áldozatos munkát, amit tagjaink is végeznek a határzár kialakítása során és köszönetét fejezte ki azoknak is, akik lehetővé tették, hogy ezen katonák családtagjai is részt vegyenek a programon. Ezt követően Hanga Zoltán, a Fővárosi Növény- és Állatkert szóvivője tájékoztatta a megjelenteket a legfontosabb állatkerti tudnivalókról és a legújabb „jövevényekről”, mint a ritka cebui disznókról, a csuklyás cerkófokról és a márciusban bemutatásra kerülő koalákról.

   

  

A nap folyamán kicsi és nagy egyaránt jól érezte magát az Állatkertben, ahol lehetőségük volt állatsimogatásra és a Holnemvolt Park területén büntetlenül sikítozhattak a hullámvasúton. Tagjaink és családtagjaik kikapcsolódva és egy kicsit kilépve a minden napi „mókuskerékből”, feltöltődve térhettek haza.

Blaskovics Sándor az MH 37. II. Rákóczi Ferenc Müszaki Ezred Hosz alapszervezeti vezetője

Garda Zoltán az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár Hosz alapszervezeti vezetője

Kővári Károly a HVK Haderőtervezési Csoportfőnökség Hosz csoportvezetője

Horváth Józsefné az MH 25. Klapka György Lövészdandár Hosz alapszervezeti vezetője

Bogdány Gábor az MH Bakony Harckiképző Központ Hosz alapszervezeti vezetője valamint Dániel Mózes az MH 93. Petőfi Sándor Vegyivédelmi Zászlóalj Hosz alapszervezeti vezető helyettese

Köszönjük tisztségviselőinknek azt az áldozatos munkát és segítséget, amivel biztosították, hogy a nehézségek ellenére is ilyen sokan részt tudtak venni a Honvédszakszervezet születésnapján.

Szöveg: Lippai Csaba

Fotó: Jakubik András és Lippai Csaba 

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2018. 02. 09., 09:17
A Katonák a Törvényességért és a Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány rendezvényét február 06-07én tartották a Mátraházán található 4. számú KORK-ban. A rendezvény fókuszába a 2018. évi feladatokat, illetve az 1% adománygyűjtő kampány aktualitásait állították...
2018. 02. 05., 14:10
Az egészségügyi szakdolgozók idén novemberben esedékes 8 százalékos béremelését előrehozták január 1-re - jelentette be az emberi erőforrások minisztere szerdán, budapesti sajtótájékoztatón, miután újabb sztrájktárgyalási forduló zajlott a kormány és a reprezentatív szakszervezetek között.
2018-02-05 13:47:08
társadalombiztosítás területén, akár az egészségbiztosításban, akár a nyugellátásoknál, akár a megváltozott munkaképességű személyek ellátásainál az ellátások összege több ellátásfajtánál egy általános mérőszámhoz igazodik, nem a jogosult egyéni jövedelméhez. Ilyen általános mérőszám a minimálbér, illetve az öregségi nyugdíj legkisebb összege. Ezen túlmenően bizonyos ellátások ún. fix összegűek, azaz szintén nem az egyéni keresetektől, jövedelemtől függenek, hanem mindenki számára azonosan határozzák meg.
2018-02-05 11:54:52
Egy történelmi pillanat részesei lehetünk, és ez örömmel tölt el minden magyar embert, a Magyar Honvédség katonáit pedig különösen, hiszen a légiszállítási képesség fontos, különösen a mai modern világban - mondta dr. Simicskó István február 2-án, pénteken, Kecskeméten. A honvédelmi miniszter az MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázison tartott sajtótájékoztatón hivatalosan is bemutatta a Magyar Honvédség két új csapatszállító repülőgépét.
2018-02-01 15:44:54
Egy hadsereg igazi ereje mindig hitében és szellemiségében rejlik, a százhetven éves Magyar Honvédségnek pedig mindig is a rendíthetetlen bátorság és hazaszeretet adta a karakterét – mondta dr. Simicskó István honvédelmi miniszter január 30-án Budapesten, a kétszáz esztendeje született Görgei Artúr tiszteletére rendezett megemlékezésen, ahol a Honvédszakszervezet részéről Czövek János elnök vett részt...
2018-01-31 11:34:38
Szolnokon a MH. 34 Bercsényi László Különleges Műveleti Zászlóalj és a MH. 88. Könnyű Vegyes Zászlóalj összeolvadásából megalakuló MH 2. vitéz Bertalan Árpád Különleges Rendeltetésű Ezred 2017. szeptember 01-jén Szolnok város napján a Zrínyi 2026 Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program keretében dandárrá alakult…
   MÁSOK ÍRTÁK
2017. 03. 03., 12:20
Nagy hangsúlyt kell fektetni a toborzóirodákban nyújtott szolgáltatásokra, de a példamutató katona a legjobb toborzó.
2017. 03. 03., 12:17
2026-ra a térség egyik legmeghatározóbb haderejévé fejlesztik a Magyar Honvédséget.
2017. 01. 13., 16:44

Esküt tettek a határvadászok

Az illegális migráció növekedése miatt tavaly augusztusban határozott a kormány a Készenléti Rendőrség létszámának növeléséről. A határvadászok elsőként hivatásos állományba vett tagjai január 12-én, csütörtökön tették le az esküt.
2017. 01. 13., 16:40
Márciusban érkeznek meg Szolnokra azok a kiképző, felderítő és futárrepülőgépek, amelyeket a cseh Zlin Aircraft gyártócégtől vásároltak meg a Magyar Honvédségnek.

  JETfly Magazin

Ausztria új kormánya újra megvizsgálja az előző kormány 2 milliárd dolláros Eurofighter programját. A védelmi miniszter kifejezte a kormány hajlandóságát a tárgyalásokra a gyártókkal folytatott jogi csata során.

  Háború Művészete magazin

A szingapúri vállalat hamarosan átadja az Amerikai Hadseregnek azt a prototípus harcjárművet, melyet a Mobil Védett Tűzerő (Mobile Protected Firepower) programban szeretne eladni – nagy tételben persze.