2018. 02. 22. csütörtök
Gerzson
: 312 Ft   : 254 Ft Benzin: 325 Ft/l   Dízel: 323 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

A közigazgatási és logisztikai képviseletek tartották érdekképviseleti továbbképzésüket Gödöllőn

Hosz  |  2015. 09. 30., 11:43

A  „felkészült érdekvédelem A közszférában” című tapasztalatátadó tanácskozásra került sor 2015. szeptember 24-25-én Gödöllőn, amelyen többek közt a Honvédszakszervezet közigazgatási és logisztikai képviseletek alapszervezeti vezetői vettek részt  a „Kapacitásfejlesztés a Liga Szakszervezeteknél” projekt keretében…

A tanácskozáson elsősorban a budapesti és Pest megyei régióban müködő alapszervezetek képviselői vettek részt, de az igényeknek megfelelően lehetősége volt más régióhoz tartozó alapszervezetektől is a részvételre.

 Az első napon Bazsik István alelnök nyitotta meg a rendezvényt, ahol a délelőtti órákban a déli határszakaszon történő kerítésépítés kapcsán összegyüjtött tapasztalatokról, és a további várható feladatokról, majd az illetményemelés tapasztalatairól, illetve a katonai és a rendőri állomány juttatási rendszerei közti különbségekről tájékoztatta a résztvevőket, majd Pongó Géza a Független Rendőr Szakszervezetek főtitkára ismertette a rendőrök észrevételeit az utóbbi témakörben.

Lippai Csaba érdekvédelmi ügyvivő a logisztikai és közigazgatási képviseletek tevékenységével kapcsolatban tartotta meg tájékoztató előadását.

 Délután dr. Karakas Attila a Hosz jogsegélyszolgálatának vezetője a Hjt. módosításával kapcsolatos jogi változásokról beszélt, különös tekintettel a bevándorlás okozta válsághelyzet kapcsán felmerülő határvédelmi feladatok jogi hátteréről adott gyakorlati tájékoztatást. Az előadás fórummá változott, ahol az alapszervezeti vezetők a hozzájuk beérkezett jogi kérdésekre kaptak választ.

 Az esti órák folyamán Gaskó István a LIGA Szakszervezetek elnöke tájékoztatta a résztvevőket a Liga előtt álló feladatokról, kiemelte a kormányzattal történő tárgyalásokat, valamint a tagszervezeti akciókat. A résztvevők kérdéseket tettek fel a Liga elnökének, aki minden kérdésre teljes körü választ adott. Az ezt követő beszélgetéseken a Független Rendőr Szakszervezetekkel közösen a déli határnál kialakult helyzetet összegezték és beszélték meg. Egyetértettek abban, hogy a katonák és rendőrök óriási munkát végeznek a déli határszakaszon, amiért minden elismerést megérdemelnek.

 A második napon a Liga Szakszervezetek főtitkára Doszpolyné dr. Mészáros Melinda tájékoztatta a továbbképzés résztvevőit a Hvt. és Hjt. módosítás lényeges elemeiről a tömeges bevándorlás okozta válsághelyzethez kapcsolódóan, kiemelten a fegyverhasználati joggal ellátandó feladatok közremüködéséhez kapcsolódó feltételeket.

Czövek János elnök megköszönte a résztvevők kétnapos munkáját és a tisztújító Küldöttgyülésre jó felkészülést kívánt.

Szöveg és fotó: Klopfer Szandra

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2018. 02. 09., 09:17
A Katonák a Törvényességért és a Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány rendezvényét február 06-07én tartották a Mátraházán található 4. számú KORK-ban. A rendezvény fókuszába a 2018. évi feladatokat, illetve az 1% adománygyűjtő kampány aktualitásait állították...
2018. 02. 05., 14:10
Az egészségügyi szakdolgozók idén novemberben esedékes 8 százalékos béremelését előrehozták január 1-re - jelentette be az emberi erőforrások minisztere szerdán, budapesti sajtótájékoztatón, miután újabb sztrájktárgyalási forduló zajlott a kormány és a reprezentatív szakszervezetek között.
2018-02-05 13:47:08
társadalombiztosítás területén, akár az egészségbiztosításban, akár a nyugellátásoknál, akár a megváltozott munkaképességű személyek ellátásainál az ellátások összege több ellátásfajtánál egy általános mérőszámhoz igazodik, nem a jogosult egyéni jövedelméhez. Ilyen általános mérőszám a minimálbér, illetve az öregségi nyugdíj legkisebb összege. Ezen túlmenően bizonyos ellátások ún. fix összegűek, azaz szintén nem az egyéni keresetektől, jövedelemtől függenek, hanem mindenki számára azonosan határozzák meg.
2018-02-05 11:54:52
Egy történelmi pillanat részesei lehetünk, és ez örömmel tölt el minden magyar embert, a Magyar Honvédség katonáit pedig különösen, hiszen a légiszállítási képesség fontos, különösen a mai modern világban - mondta dr. Simicskó István február 2-án, pénteken, Kecskeméten. A honvédelmi miniszter az MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázison tartott sajtótájékoztatón hivatalosan is bemutatta a Magyar Honvédség két új csapatszállító repülőgépét.
2018-02-01 15:44:54
Egy hadsereg igazi ereje mindig hitében és szellemiségében rejlik, a százhetven éves Magyar Honvédségnek pedig mindig is a rendíthetetlen bátorság és hazaszeretet adta a karakterét – mondta dr. Simicskó István honvédelmi miniszter január 30-án Budapesten, a kétszáz esztendeje született Görgei Artúr tiszteletére rendezett megemlékezésen, ahol a Honvédszakszervezet részéről Czövek János elnök vett részt...
2018-01-31 11:34:38
Szolnokon a MH. 34 Bercsényi László Különleges Műveleti Zászlóalj és a MH. 88. Könnyű Vegyes Zászlóalj összeolvadásából megalakuló MH 2. vitéz Bertalan Árpád Különleges Rendeltetésű Ezred 2017. szeptember 01-jén Szolnok város napján a Zrínyi 2026 Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program keretében dandárrá alakult…
   MÁSOK ÍRTÁK
2017. 03. 03., 12:20
Nagy hangsúlyt kell fektetni a toborzóirodákban nyújtott szolgáltatásokra, de a példamutató katona a legjobb toborzó.
2017. 03. 03., 12:17
2026-ra a térség egyik legmeghatározóbb haderejévé fejlesztik a Magyar Honvédséget.
2017. 01. 13., 16:44

Esküt tettek a határvadászok

Az illegális migráció növekedése miatt tavaly augusztusban határozott a kormány a Készenléti Rendőrség létszámának növeléséről. A határvadászok elsőként hivatásos állományba vett tagjai január 12-én, csütörtökön tették le az esküt.
2017. 01. 13., 16:40
Márciusban érkeznek meg Szolnokra azok a kiképző, felderítő és futárrepülőgépek, amelyeket a cseh Zlin Aircraft gyártócégtől vásároltak meg a Magyar Honvédségnek.

  JETfly Magazin

2018. február 16-án került sor a norvég F-35-ös fékernyőrendszerének első helyi tesztjére, melynek a norvég Ørland légibázis adott otthont. A fékernyő nem "tartozéka" az F-35-ösnek, a gyártó a norvég fél kérésére integrálja a rendszert a saját példányaikon.

  Háború Művészete magazin