2024. 05. 26.
Evelin, Fülöp
: 386 Ft   : 356 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

A közigazgatási és logisztikai képviseletek tartották érdekképviseleti továbbképzésüket Gödöllőn

Hosz  |  2015. 09. 30., 11:43

A  „felkészült érdekvédelem A közszférában” című tapasztalatátadó tanácskozásra került sor 2015. szeptember 24-25-én Gödöllőn, amelyen többek közt a Honvédszakszervezet közigazgatási és logisztikai képviseletek alapszervezeti vezetői vettek részt  a „Kapacitásfejlesztés a Liga Szakszervezeteknél” projekt keretében…

A tanácskozáson elsősorban a budapesti és Pest megyei régióban müködő alapszervezetek képviselői vettek részt, de az igényeknek megfelelően lehetősége volt más régióhoz tartozó alapszervezetektől is a részvételre.

 Az első napon Bazsik István alelnök nyitotta meg a rendezvényt, ahol a délelőtti órákban a déli határszakaszon történő kerítésépítés kapcsán összegyüjtött tapasztalatokról, és a további várható feladatokról, majd az illetményemelés tapasztalatairól, illetve a katonai és a rendőri állomány juttatási rendszerei közti különbségekről tájékoztatta a résztvevőket, majd Pongó Géza a Független Rendőr Szakszervezetek főtitkára ismertette a rendőrök észrevételeit az utóbbi témakörben.

Lippai Csaba érdekvédelmi ügyvivő a logisztikai és közigazgatási képviseletek tevékenységével kapcsolatban tartotta meg tájékoztató előadását.

 Délután dr. Karakas Attila a Hosz jogsegélyszolgálatának vezetője a Hjt. módosításával kapcsolatos jogi változásokról beszélt, különös tekintettel a bevándorlás okozta válsághelyzet kapcsán felmerülő határvédelmi feladatok jogi hátteréről adott gyakorlati tájékoztatást. Az előadás fórummá változott, ahol az alapszervezeti vezetők a hozzájuk beérkezett jogi kérdésekre kaptak választ.

 Az esti órák folyamán Gaskó István a LIGA Szakszervezetek elnöke tájékoztatta a résztvevőket a Liga előtt álló feladatokról, kiemelte a kormányzattal történő tárgyalásokat, valamint a tagszervezeti akciókat. A résztvevők kérdéseket tettek fel a Liga elnökének, aki minden kérdésre teljes körü választ adott. Az ezt követő beszélgetéseken a Független Rendőr Szakszervezetekkel közösen a déli határnál kialakult helyzetet összegezték és beszélték meg. Egyetértettek abban, hogy a katonák és rendőrök óriási munkát végeznek a déli határszakaszon, amiért minden elismerést megérdemelnek.

 A második napon a Liga Szakszervezetek főtitkára Doszpolyné dr. Mészáros Melinda tájékoztatta a továbbképzés résztvevőit a Hvt. és Hjt. módosítás lényeges elemeiről a tömeges bevándorlás okozta válsághelyzethez kapcsolódóan, kiemelten a fegyverhasználati joggal ellátandó feladatok közremüködéséhez kapcsolódó feltételeket.

Czövek János elnök megköszönte a résztvevők kétnapos munkáját és a tisztújító Küldöttgyülésre jó felkészülést kívánt.

Szöveg és fotó: Klopfer Szandra

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2022. 07. 19., 11:59
A LIGA Szakszervezetek támogatásával a csatolt linken szereplő üdülési lehetőségeket érhetik el tajgaink a 2024-es évben. Ehhez mindössze rendszeres tagdíjfizetés és a tagkártya felmutatása szükséges.

  JETfly Magazin

  Háború Művészete magazin

A Flotprom internetes szakportál 2024. május 2-án közzétett információi szerint a Volga mellett fekvő Zelenodolszkban működő Gorkij Hajógyárban, a hónap folyamán két új hadihajót bocsátanak vízre, a Karakurt-osztályú (Project 22800) Tájfun korvettet és a Project 22160 típusú, Viktor Velikij járőrhajót.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.