2017. 12. 12. kedd
Gabriella
: 314 Ft   : 266 Ft Benzin: 325 Ft/l   Dízel: 323 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

A közigazgatási és logisztikai képviseletek tartották érdekképviseleti továbbképzésüket Gödöllőn

Hosz  |  2015. 09. 30., 11:43

A  „felkészült érdekvédelem A közszférában” című tapasztalatátadó tanácskozásra került sor 2015. szeptember 24-25-én Gödöllőn, amelyen többek közt a Honvédszakszervezet közigazgatási és logisztikai képviseletek alapszervezeti vezetői vettek részt  a „Kapacitásfejlesztés a Liga Szakszervezeteknél” projekt keretében…

A tanácskozáson elsősorban a budapesti és Pest megyei régióban müködő alapszervezetek képviselői vettek részt, de az igényeknek megfelelően lehetősége volt más régióhoz tartozó alapszervezetektől is a részvételre.

 Az első napon Bazsik István alelnök nyitotta meg a rendezvényt, ahol a délelőtti órákban a déli határszakaszon történő kerítésépítés kapcsán összegyüjtött tapasztalatokról, és a további várható feladatokról, majd az illetményemelés tapasztalatairól, illetve a katonai és a rendőri állomány juttatási rendszerei közti különbségekről tájékoztatta a résztvevőket, majd Pongó Géza a Független Rendőr Szakszervezetek főtitkára ismertette a rendőrök észrevételeit az utóbbi témakörben.

Lippai Csaba érdekvédelmi ügyvivő a logisztikai és közigazgatási képviseletek tevékenységével kapcsolatban tartotta meg tájékoztató előadását.

 Délután dr. Karakas Attila a Hosz jogsegélyszolgálatának vezetője a Hjt. módosításával kapcsolatos jogi változásokról beszélt, különös tekintettel a bevándorlás okozta válsághelyzet kapcsán felmerülő határvédelmi feladatok jogi hátteréről adott gyakorlati tájékoztatást. Az előadás fórummá változott, ahol az alapszervezeti vezetők a hozzájuk beérkezett jogi kérdésekre kaptak választ.

 Az esti órák folyamán Gaskó István a LIGA Szakszervezetek elnöke tájékoztatta a résztvevőket a Liga előtt álló feladatokról, kiemelte a kormányzattal történő tárgyalásokat, valamint a tagszervezeti akciókat. A résztvevők kérdéseket tettek fel a Liga elnökének, aki minden kérdésre teljes körü választ adott. Az ezt követő beszélgetéseken a Független Rendőr Szakszervezetekkel közösen a déli határnál kialakult helyzetet összegezték és beszélték meg. Egyetértettek abban, hogy a katonák és rendőrök óriási munkát végeznek a déli határszakaszon, amiért minden elismerést megérdemelnek.

 A második napon a Liga Szakszervezetek főtitkára Doszpolyné dr. Mészáros Melinda tájékoztatta a továbbképzés résztvevőit a Hvt. és Hjt. módosítás lényeges elemeiről a tömeges bevándorlás okozta válsághelyzethez kapcsolódóan, kiemelten a fegyverhasználati joggal ellátandó feladatok közremüködéséhez kapcsolódó feltételeket.

Czövek János elnök megköszönte a résztvevők kétnapos munkáját és a tisztújító Küldöttgyülésre jó felkészülést kívánt.

Szöveg és fotó: Klopfer Szandra

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2017. 11. 20., 13:59
Még Karácsony előtt a teljes személyi állomány egységesen 45.000 forint utalványban részesül. A honvédelmi miniszter és az érdekképviseleti szervezetek között 2017. november 20-án megállapodás került aláírásra „a Magyar Honvédség személyi állománya 2018. évi egyes illetményjellegű és illetményen kívüli juttatásairól”.
2017. 10. 13., 11:33
A Honvédszakszervezet hagyományaihoz híven ez év végén 2017. december 09-én 15 órai kezdettel ismét megrendezi a Fővárosi Nagycirkuszban tartandó rendezvényét megköszönve ezzel Tagjainknak az egész éves munkát…
2017. 12. 01., 11:55
2017. november 30-án a LIGA Tanács tisztújító ülését tartotta Budapesten. A tagszervezetek küldöttei szinte teljes egészében újjáválasztották a korábbi tisztségviselőket, így 99,1 százalékos szavazataránnyal Doszpolyné dr. Mészáros Melindát, a szervezet 2016 májusában megválasztott elnökét.
2017. 11. 28., 12:31
2017. november 21-én a HR Portál hosszabb interjút közölt a LIGA Szakszervezetek elnökével. A lap dr. Mészáros Melindát többek között a szakszervezetek terveiről, a munkaerő-piaci változásokról és a szakszervezetek-kormány tárgyalásokról kérdezte.
   MÁSOK ÍRTÁK
2017. 03. 03., 12:20
Nagy hangsúlyt kell fektetni a toborzóirodákban nyújtott szolgáltatásokra, de a példamutató katona a legjobb toborzó.
2017. 03. 03., 12:17
2026-ra a térség egyik legmeghatározóbb haderejévé fejlesztik a Magyar Honvédséget.
2017. 01. 13., 16:44

Esküt tettek a határvadászok

Az illegális migráció növekedése miatt tavaly augusztusban határozott a kormány a Készenléti Rendőrség létszámának növeléséről. A határvadászok elsőként hivatásos állományba vett tagjai január 12-én, csütörtökön tették le az esküt.
2017. 01. 13., 16:40
Márciusban érkeznek meg Szolnokra azok a kiképző, felderítő és futárrepülőgépek, amelyeket a cseh Zlin Aircraft gyártócégtől vásároltak meg a Magyar Honvédségnek.

  JETfly Magazin

A megújult szabályoknak köszönhetően minden eddiginél eseménydúsabbnak ígérkezik a Red Bull Air Race 2018-as versenysorozata Master és Challenger kategóriában egyaránt.

  Háború Művészete magazin

Új segítőkre lelt a Kecskeméti Szent László Lions Club a Durgó Tamás őrnagy vezette Bács-Kiskun megyei toborzó iroda katonái személyében, hisz mostantól több esetben közös programokon fognak együtt jótékonykodni.