2023. 05. 28.
Csanád, Emil
: 372 Ft   : 347 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Idősek Világnapja „A múlt ismeretével lehet a jelent és jövőt építeni”

Hosz  |  2015. 10. 02., 10:56

  „Köszönöm a példamutatást, az emberi értéket, az életbölcsességet, és tapasztalataikat, melyeket átadtak nekünk” - mondta Kun Szabó István vezérőrnagy Budapesten, a Stefánia Palota - Honvéd Kulturális Központban, a Honvédelmi Minisztérium idősek világnapja alkalmából rendezett központi ünnepségén, október 1-jén, csütörtökön. A Honvédszakszervezetet Sörös István a Nyugállományú Tagozat elnöke képviselte a rendezvényen… 

A tárca társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára hozzátette: „az a rengeteg tudás és élettapasztalat, amelyet felhalmoztak, olyan felbecsülhetetlen értékü kincs, amelyet kötelességünk megőrizni, ápolni és átadni gyermekeink és unokáink számára.”

A vezérőrnagy beszédében kiemelte, fontosnak tartja, hogy a nyugállományú katonákat megerősítsék abban, bármikor számíthatnak a honvédségre. „Minden pillanatban tudják és érezzék: támaszt, segítséget és törődést nyújtunk önöknek, amikor a nehezebb időszakokban szükségét érzik, ugyanúgy, ahogyan önök tették ezt oly sokszor az elmúlt évtizedek során a családjukban, a baráti körükben és a munkahelyükön egyaránt. Úgy vélem mindig időszerü az a gondolat, hogy csak a múlt ismeretével és tiszteletével lehet a jelent és jövőt építeni” – hangsúlyozta Kun Szabó István.

Az ünnepségen az Aranykor Kitüntető Cím különböző fokozatait, emléktárgyakat és emlékplakettet adtak át a megjelent nyugállományú katonáknak.

Az elismerések átadása után Benkóczy Zoltán, Magyar Köztársasági Arany Érdemkeresztes müvész szórakoztatta a résztvevőket. Az Operettszínház színésze a Hegedüs a háztetőn musicalből elénekelt Ha én gazdag lennék címü dalával lenyügözte a közönséget.

Az Egyesült Nemzetek Szervezete (ENSZ) 1991-ben nyilvánította október elsejét az Idősek Világnapjává.

Forrás: honvedelem.hu

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 04. 27., 08:39
Tájékoztatjuk a tisztelt tagságot, hogy 2023. április 28-án (pénteken) egyéb rendezvények miatt a központi iroda zárva lesz. Mobiltelefonos elérhetőségeken tisztségviselőink ügyletet tartanak.
2023-02-15 14:19:50
A Honvédszakszervezet Elnöksége 2023. február 07-én tartotta az alapszervezet vezetőkkel kibővített ülését, ahol döntöttek a 8/2023. számú Kormány rendelet kapcsán felmerülő további feladatokról, illetve a Küldöttgyűlés előkészületeiről…
2023-01-31 15:29:17
A LIGA Szakszervezetek 2022. augusztus 8-án fordult Varga Mihály pénzügyminiszterhez, majd október 12-én Dr. Palkovics László technológiai és ipari miniszterhez a mukavállalók munkába járási költségtérítésének megemelése kapcsán, ahogy erről a honlapunkon is hírt adtunk. Kezdeményeztük a 15 Ft/km-es adómentes térítési összeg megemelését valamint a legalacsonyabb mérték növelését is. A LIGA Szakszervezetek üdvözli a Kormány döntését, amellyel az üzemanyagárak drasztikus emelkedésére reagált, enyhítve ezzel többszázezer munkavállaló napi terhein.

  JETfly Magazin

Az Olasz Légierő és a Brit Királyi Légierő megállapodást írt alá a brit hajózók és oktatók IV. fázisú képzéséről a szardíniai Decimomannuban található Nemzetközi Repülőkiképző Iskolában.

  Háború Művészete magazin

A német-magyar szárazföldi erők együttműködése részeként Magyarországra érkezett Björn F. Schulz dandártábornok, a Bundeswehr Páncélos Iskola parancsnoka, aki május 24-én a tatai MH Klapka György 1. Páncélosdandárhoz látogatott.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.