2024. 04. 14.
Tibor
: 392 Ft   : 367 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Idősek Világnapja „A múlt ismeretével lehet a jelent és jövőt építeni”

Hosz  |  2015. 10. 02., 10:56

  „Köszönöm a példamutatást, az emberi értéket, az életbölcsességet, és tapasztalataikat, melyeket átadtak nekünk” - mondta Kun Szabó István vezérőrnagy Budapesten, a Stefánia Palota - Honvéd Kulturális Központban, a Honvédelmi Minisztérium idősek világnapja alkalmából rendezett központi ünnepségén, október 1-jén, csütörtökön. A Honvédszakszervezetet Sörös István a Nyugállományú Tagozat elnöke képviselte a rendezvényen… 

A tárca társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára hozzátette: „az a rengeteg tudás és élettapasztalat, amelyet felhalmoztak, olyan felbecsülhetetlen értékü kincs, amelyet kötelességünk megőrizni, ápolni és átadni gyermekeink és unokáink számára.”

A vezérőrnagy beszédében kiemelte, fontosnak tartja, hogy a nyugállományú katonákat megerősítsék abban, bármikor számíthatnak a honvédségre. „Minden pillanatban tudják és érezzék: támaszt, segítséget és törődést nyújtunk önöknek, amikor a nehezebb időszakokban szükségét érzik, ugyanúgy, ahogyan önök tették ezt oly sokszor az elmúlt évtizedek során a családjukban, a baráti körükben és a munkahelyükön egyaránt. Úgy vélem mindig időszerü az a gondolat, hogy csak a múlt ismeretével és tiszteletével lehet a jelent és jövőt építeni” – hangsúlyozta Kun Szabó István.

Az ünnepségen az Aranykor Kitüntető Cím különböző fokozatait, emléktárgyakat és emlékplakettet adtak át a megjelent nyugállományú katonáknak.

Az elismerések átadása után Benkóczy Zoltán, Magyar Köztársasági Arany Érdemkeresztes müvész szórakoztatta a résztvevőket. Az Operettszínház színésze a Hegedüs a háztetőn musicalből elénekelt Ha én gazdag lennék címü dalával lenyügözte a közönséget.

Az Egyesült Nemzetek Szervezete (ENSZ) 1991-ben nyilvánította október elsejét az Idősek Világnapjává.

Forrás: honvedelem.hu

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 01. 05., 10:17
Eddig Európa számos országában irigykedve figyelték katonatársaink, hogy nálunk szakszervezet működhet. Ez a jog tényszerűleg még az európai unióban is különleges kiváltság volt, amelyet a végletekig próbáltunk megőrizni. Az alapításunk, azaz 1991 óta eltelt több mint 32 év alatt folyamatosan azon küzdöttek elődeink, hogy a civil szférában megszokott jogok illessék meg a katonákat is, vagy legalább ahhoz erősen közelítő szintet sikerüljön elérni mind az egyéni, mind a kollektív jogérvényesítés terén...
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-02-13 13:05:08
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.

  JETfly Magazin

2024. április 12-én, pénteken nem sokkal fél 10 után érkezett meg Kecskemétre a magyar részre készült, PT-ZHP ideiglenes lajstrommal ellátott KC-390-es katonai szállítógép. Helyszíni fotókkal frissítjük cikkünket!

  Háború Művészete magazin

2024. április 12-től három hétig a kecskeméti repülőbázison tartózkodik a magyar részre gyártott KC-390 katonai szállítórepülőgép – tájékoztatott Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.