2023. 09. 24.
Gellért, Mercédesz
: 387 Ft   : 363 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Idősek Világnapja „A múlt ismeretével lehet a jelent és jövőt építeni”

Hosz  |  2015. 10. 02., 10:56

  „Köszönöm a példamutatást, az emberi értéket, az életbölcsességet, és tapasztalataikat, melyeket átadtak nekünk” - mondta Kun Szabó István vezérőrnagy Budapesten, a Stefánia Palota - Honvéd Kulturális Központban, a Honvédelmi Minisztérium idősek világnapja alkalmából rendezett központi ünnepségén, október 1-jén, csütörtökön. A Honvédszakszervezetet Sörös István a Nyugállományú Tagozat elnöke képviselte a rendezvényen… 

A tárca társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára hozzátette: „az a rengeteg tudás és élettapasztalat, amelyet felhalmoztak, olyan felbecsülhetetlen értékü kincs, amelyet kötelességünk megőrizni, ápolni és átadni gyermekeink és unokáink számára.”

A vezérőrnagy beszédében kiemelte, fontosnak tartja, hogy a nyugállományú katonákat megerősítsék abban, bármikor számíthatnak a honvédségre. „Minden pillanatban tudják és érezzék: támaszt, segítséget és törődést nyújtunk önöknek, amikor a nehezebb időszakokban szükségét érzik, ugyanúgy, ahogyan önök tették ezt oly sokszor az elmúlt évtizedek során a családjukban, a baráti körükben és a munkahelyükön egyaránt. Úgy vélem mindig időszerü az a gondolat, hogy csak a múlt ismeretével és tiszteletével lehet a jelent és jövőt építeni” – hangsúlyozta Kun Szabó István.

Az ünnepségen az Aranykor Kitüntető Cím különböző fokozatait, emléktárgyakat és emlékplakettet adtak át a megjelent nyugállományú katonáknak.

Az elismerések átadása után Benkóczy Zoltán, Magyar Köztársasági Arany Érdemkeresztes müvész szórakoztatta a résztvevőket. Az Operettszínház színésze a Hegedüs a háztetőn musicalből elénekelt Ha én gazdag lennék címü dalával lenyügözte a közönséget.

Az Egyesült Nemzetek Szervezete (ENSZ) 1991-ben nyilvánította október elsejét az Idősek Világnapjává.

Forrás: honvedelem.hu

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 07. 10., 10:55
2023. június 22-én a GFM Foglalkoztatás-felügyeleti Irányítási Főosztálya tájékoztatást adott ki a rendkívüli hőségben történő munkavégzés szabályairól. Miskéri László, a LIGA Szakszervezetek munkavédelmi szakértője szerint a folyadékveszteség pótlása elengedhetetlen.
2023-08-18 07:51:02
A Magyar Honvédség fennállásának 175. évfordulója alkalmából tartott Fáy túra beszámolóját Tiger Zoltán tagtársunk "szemüvegén át" olvashatják az érdeklődők
2023-07-11 11:06:10
A Honvédszakszervezet 2023. 07. 08-án a Budapesttől alig 65 km-re található Ceglédi Gyógy- és Strandfürdő, valamint a hozzátartozó Aquaparki csúszdapark területén tartotta a szakszervezeti fürdőnap rendezvényét a Magyar Honvédség 175. évfordulójára kiírt programsorozat keretében…
2023-07-10 10:53:05
A szakszervezetek szerint a reálbérek értékének megőrzése érdekében év közben minimum 5-7 százalékos korrekcióra lenne szükség a minimálbér és a garantált bérminimum esetében. Múlt csütörtökön már tárgyalóasztalhoz ültek a munkáltatók és a munkavállalók – mondta az InfoRádiónak a Liga Szakszervezetek elnöke.
2023-07-10 10:50:07
2023. június 19-én a kormány kihirdette, hogy augusztustól SZÉP-kártyával is lehet hidegélelmiszert vásárolni. A szakszervezetek, köztük a LIGA Szakszervezetek, többször sürgették már ezt a megoldást...

  JETfly Magazin

Egy egészen friss hír nyugati szomszédunktól: a 2023. szeptember 20-i bejelentés értelmében Ausztria - hazánkhoz hasonlóan - szintén a brazil KC-390-es közepes, többfeladatú katonai szállító repülőgépet vásárolja meg.

  Háború Művészete magazin

A most belépő fiatalok történelmi jelentőségű korszakban válhatnak a hazájuk védelmében aktív részt vállaló katonákká – fogalmazott a Magyar Nemzetnek adott interjújában dr. Böröndi Gábor vezérezredes.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.