2024. 02. 21. szerda
Eleonóra
: 388 Ft   : 359 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Emberfeletti munkát végeznek a katonák

Hosz  |  2015. 10. 02., 12:54

Az Ideiglenes Biztonsági Határzár építését tekintette meg szeptember 30-án, szerdán dr. Simicskó István honvédelmi miniszter és dr. Benkő Tibor vezérezredes, Honvéd Vezérkar főnök, a magyar-horvát határ térségében…

Dr. Simicskó István szeptember közepén tett látogatást Hódmezővásárhelyen, az MH Összhaderőnemi Parancsnokság Előretolt Vezetési Pontján. Ma dr. Benkő Tibor vezérezredessel közösen tájékozódott az ideiglenes biztonsági határzár eddig elkészült munkálatairól, a katonák elhelyezési és ellátási körülményeiről, valamint a rendőrség munkájában részt vevők tevékenységéről. A látogatást követően a honvédelmi miniszter elmondta: „Katonáink rendkívül nehéz terepen dolgoznak, ugyanakkor azt tapasztaltam, hogy nagy odaadással, tisztességesen végzik munkájukat.”

Simicskó István hangsúlyozta: a katonák mindent beleadnak, hogy időben elkészüljenek az ideiglenes biztonsági határzárral, emberfeletti munkát végeznek. ,,A katonák ellátásáról, munkakörülményeiről jó tapasztalatot szereztem, sok helyről érkeztek ide, de mindenki megtalálta a feladatát, parancsnokaiknak köszönhetően szervezetten, motiváltan folyik a munka” – jelentette ki a honvédelmi miniszter.

Dr. Simicskó István mai látogatásán megállapította: minden magyar ember büszke lehet a katonákra, akik azért dolgoznak, hogy az emberek biztonságban élhessék hétköznapjaikat. Tiszteletre méltó, hogy a kialakult válsághelyzetben nem a laktanyákban vannak, hanem védik az ország határait.

Mint elmondta: a kormány, felismerve a veszélyt, az új kihívást, döntött a Magyar Honvédség közremüködéséről, amely határozottan és hatékonyan lép fel Magyarország biztonságáért.

A Gyékényes térségében tett látogatás során a honvédelmi miniszter és a vezérkarfőnök a határzár építésével és az egyéb feladatokkal kapcsolatos további teendőket is meghatározta.

Dr. Simicskó István honvédelmi miniszterrel készült interjút az alábbi linken tekinthetik meg:

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=coQpeA9PN0c

Forrás: honvedelem.hu

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 02. 13., 13:05
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-01-30 16:00:53
HÉSZ vezető tisztségviselők látogatása Székesfehérváron a MH Nagysándor József 51. Híradó- és Vezetésbiztosító Dandárnál.
2024-01-24 10:41:09
Csehország, Lengyelország, Magyarország és Szlovákia katonai érdekképviseleti szervezetek találkozója Budapesten.

  JETfly Magazin

2024 nyarán, több mint 60 év szolgálat után nyugdíjazzák a Svéd Légierő ikonikus típusát, az SK 60 kiképző repülőgépet. A haderőnem méltóképpen búcsúzik a típustól, melynek kapcsán az első információk már napvilágra kerültek.

  Háború Művészete magazin

India védelmi minisztériuma 2024. február 16-án hagyta jóvá 15 darab, különböző változatú Airbus Defence C295 többfeladatú, tengerészeti járőr repülőgép megvásárlását.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.