2024. 06. 23.
Zoltán
: 398 Ft   : 372 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Emberfeletti munkát végeznek a katonák

Hosz  |  2015. 10. 02., 12:54

Az Ideiglenes Biztonsági Határzár építését tekintette meg szeptember 30-án, szerdán dr. Simicskó István honvédelmi miniszter és dr. Benkő Tibor vezérezredes, Honvéd Vezérkar főnök, a magyar-horvát határ térségében…

Dr. Simicskó István szeptember közepén tett látogatást Hódmezővásárhelyen, az MH Összhaderőnemi Parancsnokság Előretolt Vezetési Pontján. Ma dr. Benkő Tibor vezérezredessel közösen tájékozódott az ideiglenes biztonsági határzár eddig elkészült munkálatairól, a katonák elhelyezési és ellátási körülményeiről, valamint a rendőrség munkájában részt vevők tevékenységéről. A látogatást követően a honvédelmi miniszter elmondta: „Katonáink rendkívül nehéz terepen dolgoznak, ugyanakkor azt tapasztaltam, hogy nagy odaadással, tisztességesen végzik munkájukat.”

Simicskó István hangsúlyozta: a katonák mindent beleadnak, hogy időben elkészüljenek az ideiglenes biztonsági határzárral, emberfeletti munkát végeznek. ,,A katonák ellátásáról, munkakörülményeiről jó tapasztalatot szereztem, sok helyről érkeztek ide, de mindenki megtalálta a feladatát, parancsnokaiknak köszönhetően szervezetten, motiváltan folyik a munka” – jelentette ki a honvédelmi miniszter.

Dr. Simicskó István mai látogatásán megállapította: minden magyar ember büszke lehet a katonákra, akik azért dolgoznak, hogy az emberek biztonságban élhessék hétköznapjaikat. Tiszteletre méltó, hogy a kialakult válsághelyzetben nem a laktanyákban vannak, hanem védik az ország határait.

Mint elmondta: a kormány, felismerve a veszélyt, az új kihívást, döntött a Magyar Honvédség közremüködéséről, amely határozottan és hatékonyan lép fel Magyarország biztonságáért.

A Gyékényes térségében tett látogatás során a honvédelmi miniszter és a vezérkarfőnök a határzár építésével és az egyéb feladatokkal kapcsolatos további teendőket is meghatározta.

Dr. Simicskó István honvédelmi miniszterrel készült interjút az alábbi linken tekinthetik meg:

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=coQpeA9PN0c

Forrás: honvedelem.hu

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 03. 01., 12:35
Örömmel tájékoztatjuk önöket, hogy 2024. július 1-től a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet minden egészségpénztári tagsággal rendelkező tagjának rendszeres támogatást biztosít.
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2024. 05. 29., 10:52
Tájékoztató a Hész XVIII. Országos Horgászversenyéről 2024. június 29-30. A HÉSZ Központi Iroda, az MH Kiss József 86. Helikopterdandár Tiszamenti Katonai Repülősök alapszervezetének közreműködésével 2024. június 29-30-án horgászversenyt szervez a kengyeli (Szolnok, Martfű térsége) Crazy Carp Lake horgásztavon...
2022. 07. 19., 11:59
A LIGA Szakszervezetek támogatásával a csatolt linken szereplő üdülési lehetőségeket érhetik el tajgaink a 2024-es évben. Ehhez mindössze rendszeres tagdíjfizetés és a tagkártya felmutatása szükséges.

  JETfly Magazin

Rendkívüli intézkedésekkel készül az olimpia miatt megnövekedett utas- és csomagforgalomra az Air France. A légitársaság több ezer fővel növelte dolgozói létszámát, minden üzemképes repülőgépét menetrendbe állítja és megerősíti poggyászkezelő részlegét.

  Háború Művészete magazin

A közelmúltban számoltunk be lapunkon Brunei H145M rendeléséről, most pedig folytatódik a sor Belgiummal: az újabb beszerzés hírét a Párizsban megrendezett Eurosatory védelmi és biztonsági kiállításon jelentették be.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.