2024. 07. 27. szombat
Liliána, Olga
: 392 Ft   : 361 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Emberfeletti munkát végeznek a katonák

Hosz  |  2015. 10. 02., 12:54

Az Ideiglenes Biztonsági Határzár építését tekintette meg szeptember 30-án, szerdán dr. Simicskó István honvédelmi miniszter és dr. Benkő Tibor vezérezredes, Honvéd Vezérkar főnök, a magyar-horvát határ térségében…

Dr. Simicskó István szeptember közepén tett látogatást Hódmezővásárhelyen, az MH Összhaderőnemi Parancsnokság Előretolt Vezetési Pontján. Ma dr. Benkő Tibor vezérezredessel közösen tájékozódott az ideiglenes biztonsági határzár eddig elkészült munkálatairól, a katonák elhelyezési és ellátási körülményeiről, valamint a rendőrség munkájában részt vevők tevékenységéről. A látogatást követően a honvédelmi miniszter elmondta: „Katonáink rendkívül nehéz terepen dolgoznak, ugyanakkor azt tapasztaltam, hogy nagy odaadással, tisztességesen végzik munkájukat.”

Simicskó István hangsúlyozta: a katonák mindent beleadnak, hogy időben elkészüljenek az ideiglenes biztonsági határzárral, emberfeletti munkát végeznek. ,,A katonák ellátásáról, munkakörülményeiről jó tapasztalatot szereztem, sok helyről érkeztek ide, de mindenki megtalálta a feladatát, parancsnokaiknak köszönhetően szervezetten, motiváltan folyik a munka” – jelentette ki a honvédelmi miniszter.

Dr. Simicskó István mai látogatásán megállapította: minden magyar ember büszke lehet a katonákra, akik azért dolgoznak, hogy az emberek biztonságban élhessék hétköznapjaikat. Tiszteletre méltó, hogy a kialakult válsághelyzetben nem a laktanyákban vannak, hanem védik az ország határait.

Mint elmondta: a kormány, felismerve a veszélyt, az új kihívást, döntött a Magyar Honvédség közremüködéséről, amely határozottan és hatékonyan lép fel Magyarország biztonságáért.

A Gyékényes térségében tett látogatás során a honvédelmi miniszter és a vezérkarfőnök a határzár építésével és az egyéb feladatokkal kapcsolatos további teendőket is meghatározta.

Dr. Simicskó István honvédelmi miniszterrel készült interjút az alábbi linken tekinthetik meg:

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=coQpeA9PN0c

Forrás: honvedelem.hu

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2024. 07. 25., 13:35
A Magyar Közlöny 2024. évi 69. számában 2024. június 28-án kihirdetésre került a honvédek jogállásáról szóló 137/2024. (VI. 28.) Korm. rendelet (Hjkr.)
2024. 07. 26., 09:48
2024.07.23-án Bazsik István elnök és Jakubik András érdekvédelmi ügyvivő tartott tájékoztatót Tatán
2024. 07. 15., 10:35
Az elmúlt napok ránk törő forrósága tette igazán népszerűvé a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet központi rendezvényét a Ceglédi Gyógyfürdő és Szabadidőközpont, valamint a hozzátartozó Aquaparki csúszdapark területén, immáron tizennyolcadik alkalommal.

  JETfly Magazin

2024. július 22-én újabb mérföldkövet jelentő eseményt regisztrálhatott a Szlovák Légierő: megérkezett az első két F-16 Block 70 vadászbombázó északi szomszédunk Malacky-Kuchyňa Légibázisára.

  Háború Művészete magazin

„Ma lőnek először, szerencsére hozzáértő személyzet kezelésében” – nyugtázta elégedetten az új Leopard harckocsikról és a frissen képzett kezelőszemélyzetről dr. Nagy Norbert őrnagy.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.