2023. 06. 03. szombat
Klotild
: 371 Ft   : 344 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Emberfeletti munkát végeznek a katonák

Hosz  |  2015. 10. 02., 12:54

Az Ideiglenes Biztonsági Határzár építését tekintette meg szeptember 30-án, szerdán dr. Simicskó István honvédelmi miniszter és dr. Benkő Tibor vezérezredes, Honvéd Vezérkar főnök, a magyar-horvát határ térségében…

Dr. Simicskó István szeptember közepén tett látogatást Hódmezővásárhelyen, az MH Összhaderőnemi Parancsnokság Előretolt Vezetési Pontján. Ma dr. Benkő Tibor vezérezredessel közösen tájékozódott az ideiglenes biztonsági határzár eddig elkészült munkálatairól, a katonák elhelyezési és ellátási körülményeiről, valamint a rendőrség munkájában részt vevők tevékenységéről. A látogatást követően a honvédelmi miniszter elmondta: „Katonáink rendkívül nehéz terepen dolgoznak, ugyanakkor azt tapasztaltam, hogy nagy odaadással, tisztességesen végzik munkájukat.”

Simicskó István hangsúlyozta: a katonák mindent beleadnak, hogy időben elkészüljenek az ideiglenes biztonsági határzárral, emberfeletti munkát végeznek. ,,A katonák ellátásáról, munkakörülményeiről jó tapasztalatot szereztem, sok helyről érkeztek ide, de mindenki megtalálta a feladatát, parancsnokaiknak köszönhetően szervezetten, motiváltan folyik a munka” – jelentette ki a honvédelmi miniszter.

Dr. Simicskó István mai látogatásán megállapította: minden magyar ember büszke lehet a katonákra, akik azért dolgoznak, hogy az emberek biztonságban élhessék hétköznapjaikat. Tiszteletre méltó, hogy a kialakult válsághelyzetben nem a laktanyákban vannak, hanem védik az ország határait.

Mint elmondta: a kormány, felismerve a veszélyt, az új kihívást, döntött a Magyar Honvédség közremüködéséről, amely határozottan és hatékonyan lép fel Magyarország biztonságáért.

A Gyékényes térségében tett látogatás során a honvédelmi miniszter és a vezérkarfőnök a határzár építésével és az egyéb feladatokkal kapcsolatos további teendőket is meghatározta.

Dr. Simicskó István honvédelmi miniszterrel készült interjút az alábbi linken tekinthetik meg:

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=coQpeA9PN0c

Forrás: honvedelem.hu

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 16., 07:32
A Katonák a Törvényességért és Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány céljai: a hivatásos, szerződéses és nyugállományú katonák állampolgári és szolgálati jogainak védelme, szociális segítségnyújtás. Az SZJA 1%-ának felajánlásával kérjük, járuljon hozzá Ön is az Önsegélyző és Szolidaritási Alap feltöltéséhez...
2023. 05. 09., 13:11
2023. május 03-án lezajlottak a Honvédszakszervezet küldöttgyűlését megelőző képviseleti értekezletek, a nyugállományú tagozat választmányi ülése és a Hosz elnökségi ülés. A szárazföld, légierő, logisztika és közigazgatás képviselethez tartozó alapszervezeti vezetők a megnyitó után tájékoztatást kaptak a Hjt.-vel kapcsolatos egyeztetésekről, a Honvédszakszervezet javaslatairól, valamint a várható változásokról…
2023. 04. 27., 08:39
Tájékoztatjuk a tisztelt tagságot, hogy 2023. április 28-án (pénteken) egyéb rendezvények miatt a központi iroda zárva lesz. Mobiltelefonos elérhetőségeken tisztségviselőink ügyletet tartanak.
2023-04-05 13:43:22
A Honvédszakszervezet elnöksége, munkatársai és tisztségviselői minden szakszervezeti tagunknak és családtagjának kellemes Húsvéti Ünnepeket kíván!
2023-02-15 14:19:50
A Honvédszakszervezet Elnöksége 2023. február 07-én tartotta az alapszervezet vezetőkkel kibővített ülését, ahol döntöttek a 8/2023. számú Kormány rendelet kapcsán felmerülő további feladatokról, illetve a Küldöttgyűlés előkészületeiről…

  JETfly Magazin

  Háború Művészete magazin

Éleslövészeten bizonyítottak a PzH 2000-es önjáró tüzérségi eszközök a Bakonyban. Bár a típus még igen friss a Magyar Honvédség kötelékében, és ezáltal a kezelőszemélyzetek még javában gyakorolják a különböző eljárásrendeket, annyi már e kezdeti időszakban is bizton állítható, hogy a jól felkészített szakemberek kezében a haditechnikai eszközök eddig ritkán látott eredményeket érnek el.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.