2024. 07. 27. szombat
Liliána, Olga
: 392 Ft   : 361 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

ETUC, Párizs: A helyes út a határozatlan időre kötött munkaszerződés!

Hosz  |  2015. 10. 06., 12:37

Anne Hidalgo, Párizs polgármestere az ETUC kongresszusán elmondta, hogy megtiszteltetés számára, hogy a Kongresszust Párizsban szervezik. Maga is munkaügyi felügyelő volt és szakszervezeti harcos, ezért vallja, hogy a vállalatok nem lehetnek nyereségesek, ha a munkavállalókat nem tartják tiszteletben…

Beszédében rámutatott: Európában a szociális párbeszéd a szociális előrehaladás eszköze volt, az európai jogszabályok hozzájárultak a munkavállalók védelméhez, azonban most Európa veszélyeztetve van a neoliberális modell által. A szociális párbeszéd újraindítása mellett érvelő polgármester asszony köszöntő beszédében kitért rá, hogy örül, hogy a görögök mentőcsomagot kaptak és megköszönte ezzel kapcsolatban Francois Hollande francia köztársasági elnök munkáját. Emellett azt is megköszönte, hogy tesz a menekültekért, mellyel kapcsolatban vallja, hogy Európa humanitárius céljainak megfelelő módon kell eljárnia a migráns ügyet illetően.

Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke szerint az európai polgárok eltávolodtak Európától, mert Európa eltávolodott tőlük, és a szakadékok a tagállamok között is egyre csak nőnek. "Az utolsó esélyek Európai Bizottsága vagyunk" –mondta, majd hozzátette: "Európának nagy projektekben kell gondolkoznia!" Az elnök szerint a munkavállalók szabad mozgásának elvét meg kell tartani, viszont vannak olyan irányvonalak, melyek változtatásra szorulnak, például a Stabilitási Paktum vak alkalmazásán finomítani kell. Ennek rugalmasításán az Európai Bizottság már dolgozik. A foglalkoztatás terén is változások szükségesek. Beismerte, hogy az EB korábban figyelmét szükkörüen csak a költségvetési konszolidációra irányította, azonban most a szociális, társadalmi dimenziót is erősíteni kell. A válságból való kilábaláshoz Európai Beruházási terv szükséges, melyet be is indítottak. Juncker elmondta, hogy anno munkaügyi miniszterként láthatta a szociális párbeszéd hozzáadott értékét, ezért azt európai szinten is fejleszteni kell, melyben az ETUC-nak kulcsszerepe van. A foglalkoztatás területén ma főleg a fiatal munkavállalók nagy bizonytalanságban élnek. Rengeteg az atipikus szerződés és a határozott munkaidős szerződés. Ezt a Bizottsági elnök kifejezetten helytelennek tartja. "A helyes út a határozatlan időre kötött munkaszerződés!" - tartja, hozzátéve, hogyha acélmunkás apjának minden hatodik hónapban azon kellett volna izgulnia, hogy vajon meghosszabbítják-e a munkaszerződését, akkor ő nem tanulhatott volna jogot. Juncker megköszönte Bernadett Ségol ETUC főtitkár asszony munkáját és ígéretet tett, hogy Luca Visentini új főtitkár jelölttel is szorosan együtt kíván müködni.

A menekült válsággal kapcsolatban elmondta, hogy a szélsőjobb útját vállalhatatlannak tartja. "A menekültek megérdemlik Európa szolidaritását, Európának kötelessége gondoskodni a menekültekről!" Minden probléma ellenére Juncker megjegyezte, hogy büszke rá, hogy Európára a béke szigeteként gondolnak.

Hivatkozás: liganet.hu

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2024. 07. 25., 13:35
A Magyar Közlöny 2024. évi 69. számában 2024. június 28-án kihirdetésre került a honvédek jogállásáról szóló 137/2024. (VI. 28.) Korm. rendelet (Hjkr.)
2024. 07. 26., 09:48
2024.07.23-án Bazsik István elnök és Jakubik András érdekvédelmi ügyvivő tartott tájékoztatót Tatán
2024. 07. 15., 10:35
Az elmúlt napok ránk törő forrósága tette igazán népszerűvé a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet központi rendezvényét a Ceglédi Gyógyfürdő és Szabadidőközpont, valamint a hozzátartozó Aquaparki csúszdapark területén, immáron tizennyolcadik alkalommal.

  JETfly Magazin

2024. július 22-én újabb mérföldkövet jelentő eseményt regisztrálhatott a Szlovák Légierő: megérkezett az első két F-16 Block 70 vadászbombázó északi szomszédunk Malacky-Kuchyňa Légibázisára.

  Háború Művészete magazin

„Ma lőnek először, szerencsére hozzáértő személyzet kezelésében” – nyugtázta elégedetten az új Leopard harckocsikról és a frissen képzett kezelőszemélyzetről dr. Nagy Norbert őrnagy.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.