2024. 04. 17. szerda
Rudolf
: 393 Ft   : 370 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

A Küldöttgyűlés határozat tervezeteinek megvitatása

Hosz  |  2015. 10. 12., 11:52

A Honvédszakszervezet elnöksége 2015. október 07-én tartotta ülését, ahol megvitatták a 2015. november 24-25-i Küldöttgyűlés határozattervezeteit, elkészítették a Fővárosi Törvényszék végzése alapján az újonnan elfogadott Hosz Alapszabály hiánypótlására tett javaslatot, megtárgyalták a Hosz költségvetésének III. negyedéves helyzetét, döntöttek temetési segélyek és támogatások odaítéléséről, szakszervezeti tagfelvételekről… 

Az elnökségi ülést Czövek János elnök nyitotta meg, aki a napirendi pontok ismertetése és elfogadása után tájékoztatta az elnökséget a szeptember 02-i ülés óta elvégzett feladatokról, rendezvényekről.

Tájékoztatott a LIGA elnökségi ülésen történtekről, valamint az Ideiglenes Biztonsági Határzár építésével kapcsolatos tapasztaltakról, a felmerült problémákról és azok megoldásáról. Kérte az elnökségi tagokat, hogy gyüjtsék össze a feladattal kapcsolatos észrevételeket, javaslatokat.

Az elnökség megköszönte az Ideiglenes Intéző Bizottság 25. évfordulója alkalmából tartott megemlékezés előkészítésében végzett munkát, köszönetét fejezte ki mindazoknak, akik szervezetünk létrehozásában részt vállaltak negyed évszázaddal ezelőtt.Az Idősek Világnapja alkalmából szervezett eseményen szervezetünket Sörös István a Nyugállományú Tagozat elnöke képviselte, aki a rendezvénnyel kapcsolatban jó benyomásairól tájékoztatott.

A MH Hadkiegészítő Központi Nyilvántartó Parancsnokságon egy rendezvény keretében megemlékezést tartottak a Magyar Tartalékosok napján.

A második napirendben Czövek János elmondta, hogy a Fővárosi Bíróság a Hosz Alapszabályának változásbejegyzés kérelmét hiánypótlásra megküldte a szervezetnek. A hiánypótlás kisebb szöveges módosításokat igényel, érdemi változást nem eredményez, a végrehajtása 75 napos határidővel történik.

Az elnök elmondta, hogy ha a Törvényszék kérésnek megfelelő határidő alatt pótolja a Küldöttgyülés a szükséges módosításokat, akkor a Törvényszék úgy fogja tekinteni, mintha a kérelmet eredetileg is helyesen nyújtotta volna be szervezetünk, azaz a módosított Alapszabályunk hatályos és a tisztújító Küldöttgyülés a szükséges hiánypótlásokat köteles végrehajtani.

A szükséges módosításokat az elnökségi tagok egyhangúlag támogatták, melyeket a novemberi Küldöttgyülésen fognak tárgyalni a küldöttek.

Szendrei Zoltán alelnök tájékoztatta az Elnökséget, hogy a szeptember 02-i ülés óta ismét sokan - 105 fő - jelentkeztek Honvédszakszervezet tagjainak sorába. A Központi Iroda elvégezte ezen személyek regisztrálását és pénzügyi nyilvántartásba vételét, tagfelvételüket az Elnökség egyhangúlag elfogadta.

Döntöttek a tagoktól beérkezett temetési segélyekről (5 fő) és támogatások odaítéléséről (3 fő).

Önálló napirendként tárgyalták a 2015. november 24-25-i Küldöttgyülésen kiosztható szavazatokat.

Az Ellenőrző Bizottság jelen lévő tagja, Mátyási Ferenc javaslata alapján az elnökség felkérte az EB tagjait, hogy mint mandátumvizsgálók az október 13-14-i ülésen tárgyalják meg a kiosztható szavazatok számát. Az alapszervezetek október 22-vel értesülnek a szavazataik számáról.

Az Elnökség a beérkezett javaslatok alapján újból napirendre tüzte a Küldöttgyülés határozat tervezeteinek megvitatását, melyet egyhangú támogató javaslattal bocsát a tisztújító Küldöttgyülés elé.

A költségvetés III. negyedéves helyzetének megtárgyalása során elhangzott, hogy a bevételek és a kiadások összhangját sikerült megteremteni, nagyobb összegü eszközbeszerzés ebben az időszakban sem történt.

Szöveg és fotó: Klopfer Szandra

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 01. 05., 10:17
Eddig Európa számos országában irigykedve figyelték katonatársaink, hogy nálunk szakszervezet működhet. Ez a jog tényszerűleg még az európai unióban is különleges kiváltság volt, amelyet a végletekig próbáltunk megőrizni. Az alapításunk, azaz 1991 óta eltelt több mint 32 év alatt folyamatosan azon küzdöttek elődeink, hogy a civil szférában megszokott jogok illessék meg a katonákat is, vagy legalább ahhoz erősen közelítő szintet sikerüljön elérni mind az egyéni, mind a kollektív jogérvényesítés terén...
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-02-13 13:05:08
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.

  JETfly Magazin

Mint ahogy arról már közösségi oldalunkon is beszámoltunk, 2024. április 8-18. között rendezik meg a Görög Légierő Andravida légibázisán az INIOCHOS 2024 nemzetközi hadgyakorlatot. Olvasóinknak most az első spotter napról mutatunk fotókat!

  Háború Művészete magazin

„A második világháború alatt legalább huszonnégy – amerikai és szovjet – légitámadás érte Győr városát – legalább ennyiszer zúgtak a szirénák, omlottak le az épületek és menekültek az óvóhelyekre az emberek a bombázások elől.”
Széchenyi 2020 europai szociális alap.