2024. 07. 27. szombat
Liliána, Olga
: 392 Ft   : 361 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

A Küldöttgyűlés határozat tervezeteinek megvitatása

Hosz  |  2015. 10. 12., 11:52

A Honvédszakszervezet elnöksége 2015. október 07-én tartotta ülését, ahol megvitatták a 2015. november 24-25-i Küldöttgyűlés határozattervezeteit, elkészítették a Fővárosi Törvényszék végzése alapján az újonnan elfogadott Hosz Alapszabály hiánypótlására tett javaslatot, megtárgyalták a Hosz költségvetésének III. negyedéves helyzetét, döntöttek temetési segélyek és támogatások odaítéléséről, szakszervezeti tagfelvételekről… 

Az elnökségi ülést Czövek János elnök nyitotta meg, aki a napirendi pontok ismertetése és elfogadása után tájékoztatta az elnökséget a szeptember 02-i ülés óta elvégzett feladatokról, rendezvényekről.

Tájékoztatott a LIGA elnökségi ülésen történtekről, valamint az Ideiglenes Biztonsági Határzár építésével kapcsolatos tapasztaltakról, a felmerült problémákról és azok megoldásáról. Kérte az elnökségi tagokat, hogy gyüjtsék össze a feladattal kapcsolatos észrevételeket, javaslatokat.

Az elnökség megköszönte az Ideiglenes Intéző Bizottság 25. évfordulója alkalmából tartott megemlékezés előkészítésében végzett munkát, köszönetét fejezte ki mindazoknak, akik szervezetünk létrehozásában részt vállaltak negyed évszázaddal ezelőtt.Az Idősek Világnapja alkalmából szervezett eseményen szervezetünket Sörös István a Nyugállományú Tagozat elnöke képviselte, aki a rendezvénnyel kapcsolatban jó benyomásairól tájékoztatott.

A MH Hadkiegészítő Központi Nyilvántartó Parancsnokságon egy rendezvény keretében megemlékezést tartottak a Magyar Tartalékosok napján.

A második napirendben Czövek János elmondta, hogy a Fővárosi Bíróság a Hosz Alapszabályának változásbejegyzés kérelmét hiánypótlásra megküldte a szervezetnek. A hiánypótlás kisebb szöveges módosításokat igényel, érdemi változást nem eredményez, a végrehajtása 75 napos határidővel történik.

Az elnök elmondta, hogy ha a Törvényszék kérésnek megfelelő határidő alatt pótolja a Küldöttgyülés a szükséges módosításokat, akkor a Törvényszék úgy fogja tekinteni, mintha a kérelmet eredetileg is helyesen nyújtotta volna be szervezetünk, azaz a módosított Alapszabályunk hatályos és a tisztújító Küldöttgyülés a szükséges hiánypótlásokat köteles végrehajtani.

A szükséges módosításokat az elnökségi tagok egyhangúlag támogatták, melyeket a novemberi Küldöttgyülésen fognak tárgyalni a küldöttek.

Szendrei Zoltán alelnök tájékoztatta az Elnökséget, hogy a szeptember 02-i ülés óta ismét sokan - 105 fő - jelentkeztek Honvédszakszervezet tagjainak sorába. A Központi Iroda elvégezte ezen személyek regisztrálását és pénzügyi nyilvántartásba vételét, tagfelvételüket az Elnökség egyhangúlag elfogadta.

Döntöttek a tagoktól beérkezett temetési segélyekről (5 fő) és támogatások odaítéléséről (3 fő).

Önálló napirendként tárgyalták a 2015. november 24-25-i Küldöttgyülésen kiosztható szavazatokat.

Az Ellenőrző Bizottság jelen lévő tagja, Mátyási Ferenc javaslata alapján az elnökség felkérte az EB tagjait, hogy mint mandátumvizsgálók az október 13-14-i ülésen tárgyalják meg a kiosztható szavazatok számát. Az alapszervezetek október 22-vel értesülnek a szavazataik számáról.

Az Elnökség a beérkezett javaslatok alapján újból napirendre tüzte a Küldöttgyülés határozat tervezeteinek megvitatását, melyet egyhangú támogató javaslattal bocsát a tisztújító Küldöttgyülés elé.

A költségvetés III. negyedéves helyzetének megtárgyalása során elhangzott, hogy a bevételek és a kiadások összhangját sikerült megteremteni, nagyobb összegü eszközbeszerzés ebben az időszakban sem történt.

Szöveg és fotó: Klopfer Szandra

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2024. 07. 25., 13:35
A Magyar Közlöny 2024. évi 69. számában 2024. június 28-án kihirdetésre került a honvédek jogállásáról szóló 137/2024. (VI. 28.) Korm. rendelet (Hjkr.)
2024. 07. 26., 09:48
2024.07.23-án Bazsik István elnök és Jakubik András érdekvédelmi ügyvivő tartott tájékoztatót Tatán
2024. 07. 15., 10:35
Az elmúlt napok ránk törő forrósága tette igazán népszerűvé a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet központi rendezvényét a Ceglédi Gyógyfürdő és Szabadidőközpont, valamint a hozzátartozó Aquaparki csúszdapark területén, immáron tizennyolcadik alkalommal.

  JETfly Magazin

2024. július 22-én újabb mérföldkövet jelentő eseményt regisztrálhatott a Szlovák Légierő: megérkezett az első két F-16 Block 70 vadászbombázó északi szomszédunk Malacky-Kuchyňa Légibázisára.

  Háború Művészete magazin

„Ma lőnek először, szerencsére hozzáértő személyzet kezelésében” – nyugtázta elégedetten az új Leopard harckocsikról és a frissen képzett kezelőszemélyzetről dr. Nagy Norbert őrnagy.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.