2017. 11. 20. hétfő
Jolán
: 312 Ft   : 265 Ft Benzin: 325 Ft/l   Dízel: 323 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

A Küldöttgyűlés határozat tervezeteinek megvitatása

Hosz  |  2015. 10. 12., 11:52

A Honvédszakszervezet elnöksége 2015. október 07-én tartotta ülését, ahol megvitatták a 2015. november 24-25-i Küldöttgyűlés határozattervezeteit, elkészítették a Fővárosi Törvényszék végzése alapján az újonnan elfogadott Hosz Alapszabály hiánypótlására tett javaslatot, megtárgyalták a Hosz költségvetésének III. negyedéves helyzetét, döntöttek temetési segélyek és támogatások odaítéléséről, szakszervezeti tagfelvételekről… 

Az elnökségi ülést Czövek János elnök nyitotta meg, aki a napirendi pontok ismertetése és elfogadása után tájékoztatta az elnökséget a szeptember 02-i ülés óta elvégzett feladatokról, rendezvényekről.

Tájékoztatott a LIGA elnökségi ülésen történtekről, valamint az Ideiglenes Biztonsági Határzár építésével kapcsolatos tapasztaltakról, a felmerült problémákról és azok megoldásáról. Kérte az elnökségi tagokat, hogy gyüjtsék össze a feladattal kapcsolatos észrevételeket, javaslatokat.

Az elnökség megköszönte az Ideiglenes Intéző Bizottság 25. évfordulója alkalmából tartott megemlékezés előkészítésében végzett munkát, köszönetét fejezte ki mindazoknak, akik szervezetünk létrehozásában részt vállaltak negyed évszázaddal ezelőtt.Az Idősek Világnapja alkalmából szervezett eseményen szervezetünket Sörös István a Nyugállományú Tagozat elnöke képviselte, aki a rendezvénnyel kapcsolatban jó benyomásairól tájékoztatott.

A MH Hadkiegészítő Központi Nyilvántartó Parancsnokságon egy rendezvény keretében megemlékezést tartottak a Magyar Tartalékosok napján.

A második napirendben Czövek János elmondta, hogy a Fővárosi Bíróság a Hosz Alapszabályának változásbejegyzés kérelmét hiánypótlásra megküldte a szervezetnek. A hiánypótlás kisebb szöveges módosításokat igényel, érdemi változást nem eredményez, a végrehajtása 75 napos határidővel történik.

Az elnök elmondta, hogy ha a Törvényszék kérésnek megfelelő határidő alatt pótolja a Küldöttgyülés a szükséges módosításokat, akkor a Törvényszék úgy fogja tekinteni, mintha a kérelmet eredetileg is helyesen nyújtotta volna be szervezetünk, azaz a módosított Alapszabályunk hatályos és a tisztújító Küldöttgyülés a szükséges hiánypótlásokat köteles végrehajtani.

A szükséges módosításokat az elnökségi tagok egyhangúlag támogatták, melyeket a novemberi Küldöttgyülésen fognak tárgyalni a küldöttek.

Szendrei Zoltán alelnök tájékoztatta az Elnökséget, hogy a szeptember 02-i ülés óta ismét sokan - 105 fő - jelentkeztek Honvédszakszervezet tagjainak sorába. A Központi Iroda elvégezte ezen személyek regisztrálását és pénzügyi nyilvántartásba vételét, tagfelvételüket az Elnökség egyhangúlag elfogadta.

Döntöttek a tagoktól beérkezett temetési segélyekről (5 fő) és támogatások odaítéléséről (3 fő).

Önálló napirendként tárgyalták a 2015. november 24-25-i Küldöttgyülésen kiosztható szavazatokat.

Az Ellenőrző Bizottság jelen lévő tagja, Mátyási Ferenc javaslata alapján az elnökség felkérte az EB tagjait, hogy mint mandátumvizsgálók az október 13-14-i ülésen tárgyalják meg a kiosztható szavazatok számát. Az alapszervezetek október 22-vel értesülnek a szavazataik számáról.

Az Elnökség a beérkezett javaslatok alapján újból napirendre tüzte a Küldöttgyülés határozat tervezeteinek megvitatását, melyet egyhangú támogató javaslattal bocsát a tisztújító Küldöttgyülés elé.

A költségvetés III. negyedéves helyzetének megtárgyalása során elhangzott, hogy a bevételek és a kiadások összhangját sikerült megteremteni, nagyobb összegü eszközbeszerzés ebben az időszakban sem történt.

Szöveg és fotó: Klopfer Szandra

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2017. 10. 31., 10:13
„Soha többé ne legyen olyan helyzet, amely a hősöket és az áldozatokat teremti” – mondta Vargha Tamás miniszterhelyettes, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára október 30-án, hétfőn, Budapesten. A megemlékezésen a Honvédszakszervezetet Czövek János elnök és Sörös István a Hosz Nyugállományú Tagozat elnöke képviselte...
2017. 10. 31., 10:06
Halottak napja alkalmából koszorúzással és gyertyagyújtással emlékezett a Honvédelmi Minisztérium a hazánk területén hősi halált halt magyar és más nemzetiségű katonákra október 30-án, hétfőn. A Honvédszakszervezet részéről Szendrei Zoltán alelnök vett részt a megemlékezésen...
2017-11-13 14:40:40
Tájékoztatjuk Önöket, hogy a Honvédszakszervezet 2017. november 14-15-én tartja Küldöttgyűlését Balatonakarattyán, ezért a jogsegélyszolgálat 2017. november 15-én elmarad. Dr. Karakas Attila jogsegélyszolgálat vezető legközelebb november 22-én (szerdán) 14.00-16.00 óráig tart ügyfélfogadást a Hosz Központi Irodában (1087 Budapest, Kerepesi út 29/b). A bejelentkezés az alábbi telefonszámon történhet...
2017-11-06 09:08:23
Tájékoztatjuk Önöket, hogy Dr. Karakas Attila, a Honvédszakszervezet jogsegélyszolgálatának vezetője az ünnepre való tekintettel 2017. november 08-a (szerda) helyett november 07-én (kedden) 14.00-16.00 óráig tart ügyfélfogadást a Hosz Központi Irodában (1087 Budapest, Kerepesi út 29/b). A bejelentkezés az alábbi telefonszámon történhet...
2017-10-31 11:14:51
2017. október 12-én tartott ülést a Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fóruma. A munkáltatók szociális hozzájárulási adója 2018-ban 2,5 százalékkal csökken. A LIGA Szakszervezetek kiállt a 1,5 százalékos munkaerőpiaci járulék eltörléséért. Törvénymódosítás születhet arról, hogy a jövőben a szakszervezeti tisztségviselőt visszahelyezhesse a bíróság.
   MÁSOK ÍRTÁK
2017. 03. 03., 12:20
Nagy hangsúlyt kell fektetni a toborzóirodákban nyújtott szolgáltatásokra, de a példamutató katona a legjobb toborzó.
2017. 03. 03., 12:17
2026-ra a térség egyik legmeghatározóbb haderejévé fejlesztik a Magyar Honvédséget.
2017. 01. 13., 16:44

Esküt tettek a határvadászok

Az illegális migráció növekedése miatt tavaly augusztusban határozott a kormány a Készenléti Rendőrség létszámának növeléséről. A határvadászok elsőként hivatásos állományba vett tagjai január 12-én, csütörtökön tették le az esküt.
2017. 01. 13., 16:40
Márciusban érkeznek meg Szolnokra azok a kiképző, felderítő és futárrepülőgépek, amelyeket a cseh Zlin Aircraft gyártócégtől vásároltak meg a Magyar Honvédségnek.

  JETfly Magazin

Nyugdíjas kollégáikkal együtt ünnepelték alakulatuk napját november 15-én az MH Légijármű Javítóüzem dolgozói. Jogelődjük, az akkori 25. vadászrepülő-hadosztály alárendeltségébe tartozó Tábori Repülőjavító Műhely ezen a napon alakult meg Szentkirályszabadján, 1950-ben.

  Háború Művészete magazin

2017. szeptember elsején megalakult az MH 2. vitéz Bertalan Árpád Különleges Rendeltetésű Dandár. Az egység – és jogelődjei – története évtizedekben mérhető, a különleges műveleti képesség kialakítása viszont csak tizenkét esztendeje kezdődött meg a honvédségnél.