2018. 01. 23. kedd
Rajmund, Zelma
: 310 Ft   : 253 Ft Benzin: 325 Ft/l   Dízel: 323 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

A Küldöttgyűlés határozat tervezeteinek megvitatása

Hosz  |  2015. 10. 12., 11:52

A Honvédszakszervezet elnöksége 2015. október 07-én tartotta ülését, ahol megvitatták a 2015. november 24-25-i Küldöttgyűlés határozattervezeteit, elkészítették a Fővárosi Törvényszék végzése alapján az újonnan elfogadott Hosz Alapszabály hiánypótlására tett javaslatot, megtárgyalták a Hosz költségvetésének III. negyedéves helyzetét, döntöttek temetési segélyek és támogatások odaítéléséről, szakszervezeti tagfelvételekről… 

Az elnökségi ülést Czövek János elnök nyitotta meg, aki a napirendi pontok ismertetése és elfogadása után tájékoztatta az elnökséget a szeptember 02-i ülés óta elvégzett feladatokról, rendezvényekről.

Tájékoztatott a LIGA elnökségi ülésen történtekről, valamint az Ideiglenes Biztonsági Határzár építésével kapcsolatos tapasztaltakról, a felmerült problémákról és azok megoldásáról. Kérte az elnökségi tagokat, hogy gyüjtsék össze a feladattal kapcsolatos észrevételeket, javaslatokat.

Az elnökség megköszönte az Ideiglenes Intéző Bizottság 25. évfordulója alkalmából tartott megemlékezés előkészítésében végzett munkát, köszönetét fejezte ki mindazoknak, akik szervezetünk létrehozásában részt vállaltak negyed évszázaddal ezelőtt.Az Idősek Világnapja alkalmából szervezett eseményen szervezetünket Sörös István a Nyugállományú Tagozat elnöke képviselte, aki a rendezvénnyel kapcsolatban jó benyomásairól tájékoztatott.

A MH Hadkiegészítő Központi Nyilvántartó Parancsnokságon egy rendezvény keretében megemlékezést tartottak a Magyar Tartalékosok napján.

A második napirendben Czövek János elmondta, hogy a Fővárosi Bíróság a Hosz Alapszabályának változásbejegyzés kérelmét hiánypótlásra megküldte a szervezetnek. A hiánypótlás kisebb szöveges módosításokat igényel, érdemi változást nem eredményez, a végrehajtása 75 napos határidővel történik.

Az elnök elmondta, hogy ha a Törvényszék kérésnek megfelelő határidő alatt pótolja a Küldöttgyülés a szükséges módosításokat, akkor a Törvényszék úgy fogja tekinteni, mintha a kérelmet eredetileg is helyesen nyújtotta volna be szervezetünk, azaz a módosított Alapszabályunk hatályos és a tisztújító Küldöttgyülés a szükséges hiánypótlásokat köteles végrehajtani.

A szükséges módosításokat az elnökségi tagok egyhangúlag támogatták, melyeket a novemberi Küldöttgyülésen fognak tárgyalni a küldöttek.

Szendrei Zoltán alelnök tájékoztatta az Elnökséget, hogy a szeptember 02-i ülés óta ismét sokan - 105 fő - jelentkeztek Honvédszakszervezet tagjainak sorába. A Központi Iroda elvégezte ezen személyek regisztrálását és pénzügyi nyilvántartásba vételét, tagfelvételüket az Elnökség egyhangúlag elfogadta.

Döntöttek a tagoktól beérkezett temetési segélyekről (5 fő) és támogatások odaítéléséről (3 fő).

Önálló napirendként tárgyalták a 2015. november 24-25-i Küldöttgyülésen kiosztható szavazatokat.

Az Ellenőrző Bizottság jelen lévő tagja, Mátyási Ferenc javaslata alapján az elnökség felkérte az EB tagjait, hogy mint mandátumvizsgálók az október 13-14-i ülésen tárgyalják meg a kiosztható szavazatok számát. Az alapszervezetek október 22-vel értesülnek a szavazataik számáról.

Az Elnökség a beérkezett javaslatok alapján újból napirendre tüzte a Küldöttgyülés határozat tervezeteinek megvitatását, melyet egyhangú támogató javaslattal bocsát a tisztújító Küldöttgyülés elé.

A költségvetés III. negyedéves helyzetének megtárgyalása során elhangzott, hogy a bevételek és a kiadások összhangját sikerült megteremteni, nagyobb összegü eszközbeszerzés ebben az időszakban sem történt.

Szöveg és fotó: Klopfer Szandra

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2018. 01. 17., 12:31
Idén a személyijövedelemadó-bevallás tervezetét azoknak is automatikusan, külön kérés nélkül elkészíti a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, akik korábban munkáltatójuktól kérték az adómegállapítást.
2018. 01. 17., 12:13
2018. január elsejével egy régi szakszervezeti követelés teljesült azzal, hogy a minimálbér nettó értéke végre eléri a létminimumot. Ez az eredmény a 2016. november 24-én a Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fórumában kötött háromoldalú megállapodásnak köszönhető. A megállapodásnak megfelelően 2018-ban a minimálbér 8%-al, 138.000 Ft-ra, a garantált bérminimum pedig 12%-al, 180.500 Ft-ra emelkedik.
2018. 01. 18., 15:10
A tavalyi esztendőhöz hasonlóan zsúfolásig megtelt a Honvéd Sportegyesületek Országos Szövetségének 2018-as sportnaptára is. A tervezett programok kiemelt elemei lesznek a „170 éves a Magyar Honvédség” rendezvénysorozat sporteseményei.
2018-01-17 12:08:49
2018. január végén a jelenlegi székházból a 1112 Budapest, Sasadi út 170-alá költözik a LIGA Szakszervezetek. A költözés miatt 2018. január 17-től előreláthatólag február elsejéig a vezetékes telefonvonalak ideiglenesen nem elérhetőek, ezért kérik, hogy a munkatársakat (a honlapon is rajta lévő) mobilszámaikon hívják!
2018-01-16 15:01:33
„A parancsot teljesítő katonák az éhség, a fagy és a reménytelenség ellenére vissza akartak jutni az akkor már kényszerpályán vergődő országba, a hazájukba” – mondta Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes azon a megemlékezésen, amelyet a doni katasztrófa 75. évfordulója alkalmából rendeztek január 12-én a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeumban. A Honvédszakszervezetet Lippai Csaba érdekvédelmi ügyvivő képviselte a megemlékezésen...
2018-01-12 10:11:08
Új parancsnoka van – Korom Ferenc vezérőrnagy személyében – az MH Összhaderőnemi Parancsnokságnak. A parancsnoki beosztás átadás-átvételét január 11-én, csütörtökön tartották Székesfehérváron. A rendezvényen a Honvédszakszervezetet Czövek János elnök képviselte...
   MÁSOK ÍRTÁK
2017. 03. 03., 12:20
Nagy hangsúlyt kell fektetni a toborzóirodákban nyújtott szolgáltatásokra, de a példamutató katona a legjobb toborzó.
2017. 03. 03., 12:17
2026-ra a térség egyik legmeghatározóbb haderejévé fejlesztik a Magyar Honvédséget.
2017. 01. 13., 16:44

Esküt tettek a határvadászok

Az illegális migráció növekedése miatt tavaly augusztusban határozott a kormány a Készenléti Rendőrség létszámának növeléséről. A határvadászok elsőként hivatásos állományba vett tagjai január 12-én, csütörtökön tették le az esküt.
2017. 01. 13., 16:40
Márciusban érkeznek meg Szolnokra azok a kiképző, felderítő és futárrepülőgépek, amelyeket a cseh Zlin Aircraft gyártócégtől vásároltak meg a Magyar Honvédségnek.

  JETfly Magazin

Indonézia lehet a Szu-35Sz újabb külföldi vásárlója, mivel az elkövetkező hónapokban sor kerülhet a szerződés aláírására, melynek keretein belül 11 darab Szu-35-ös harci repülőgép érkezhet Indonéziába.