2023. 09. 27. szerda
Adalbert
: 390 Ft   : 368 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

A Küldöttgyűlés határozat tervezeteinek megvitatása

Hosz  |  2015. 10. 12., 11:52

A Honvédszakszervezet elnöksége 2015. október 07-én tartotta ülését, ahol megvitatták a 2015. november 24-25-i Küldöttgyűlés határozattervezeteit, elkészítették a Fővárosi Törvényszék végzése alapján az újonnan elfogadott Hosz Alapszabály hiánypótlására tett javaslatot, megtárgyalták a Hosz költségvetésének III. negyedéves helyzetét, döntöttek temetési segélyek és támogatások odaítéléséről, szakszervezeti tagfelvételekről… 

Az elnökségi ülést Czövek János elnök nyitotta meg, aki a napirendi pontok ismertetése és elfogadása után tájékoztatta az elnökséget a szeptember 02-i ülés óta elvégzett feladatokról, rendezvényekről.

Tájékoztatott a LIGA elnökségi ülésen történtekről, valamint az Ideiglenes Biztonsági Határzár építésével kapcsolatos tapasztaltakról, a felmerült problémákról és azok megoldásáról. Kérte az elnökségi tagokat, hogy gyüjtsék össze a feladattal kapcsolatos észrevételeket, javaslatokat.

Az elnökség megköszönte az Ideiglenes Intéző Bizottság 25. évfordulója alkalmából tartott megemlékezés előkészítésében végzett munkát, köszönetét fejezte ki mindazoknak, akik szervezetünk létrehozásában részt vállaltak negyed évszázaddal ezelőtt.Az Idősek Világnapja alkalmából szervezett eseményen szervezetünket Sörös István a Nyugállományú Tagozat elnöke képviselte, aki a rendezvénnyel kapcsolatban jó benyomásairól tájékoztatott.

A MH Hadkiegészítő Központi Nyilvántartó Parancsnokságon egy rendezvény keretében megemlékezést tartottak a Magyar Tartalékosok napján.

A második napirendben Czövek János elmondta, hogy a Fővárosi Bíróság a Hosz Alapszabályának változásbejegyzés kérelmét hiánypótlásra megküldte a szervezetnek. A hiánypótlás kisebb szöveges módosításokat igényel, érdemi változást nem eredményez, a végrehajtása 75 napos határidővel történik.

Az elnök elmondta, hogy ha a Törvényszék kérésnek megfelelő határidő alatt pótolja a Küldöttgyülés a szükséges módosításokat, akkor a Törvényszék úgy fogja tekinteni, mintha a kérelmet eredetileg is helyesen nyújtotta volna be szervezetünk, azaz a módosított Alapszabályunk hatályos és a tisztújító Küldöttgyülés a szükséges hiánypótlásokat köteles végrehajtani.

A szükséges módosításokat az elnökségi tagok egyhangúlag támogatták, melyeket a novemberi Küldöttgyülésen fognak tárgyalni a küldöttek.

Szendrei Zoltán alelnök tájékoztatta az Elnökséget, hogy a szeptember 02-i ülés óta ismét sokan - 105 fő - jelentkeztek Honvédszakszervezet tagjainak sorába. A Központi Iroda elvégezte ezen személyek regisztrálását és pénzügyi nyilvántartásba vételét, tagfelvételüket az Elnökség egyhangúlag elfogadta.

Döntöttek a tagoktól beérkezett temetési segélyekről (5 fő) és támogatások odaítéléséről (3 fő).

Önálló napirendként tárgyalták a 2015. november 24-25-i Küldöttgyülésen kiosztható szavazatokat.

Az Ellenőrző Bizottság jelen lévő tagja, Mátyási Ferenc javaslata alapján az elnökség felkérte az EB tagjait, hogy mint mandátumvizsgálók az október 13-14-i ülésen tárgyalják meg a kiosztható szavazatok számát. Az alapszervezetek október 22-vel értesülnek a szavazataik számáról.

Az Elnökség a beérkezett javaslatok alapján újból napirendre tüzte a Küldöttgyülés határozat tervezeteinek megvitatását, melyet egyhangú támogató javaslattal bocsát a tisztújító Küldöttgyülés elé.

A költségvetés III. negyedéves helyzetének megtárgyalása során elhangzott, hogy a bevételek és a kiadások összhangját sikerült megteremteni, nagyobb összegü eszközbeszerzés ebben az időszakban sem történt.

Szöveg és fotó: Klopfer Szandra

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023-08-28 10:30:20
A V4 tagországok az EUROMIL képviselőivel kiegészülve idén Szlovákiában tartják soron következő éves szakmai konferenciájukat
2023-08-28 09:44:54
Szeptember 02-án következő állomásához ér a 175. éves a Magyar Honvédség programsorozatunk. Ezen a napon kerül megtartásra az Úri Libaterelő túra, ahol a Hosz tagokat és a katonai nevezőket az alaklomhoz illő ajándékkal lepjük meg.
2023-08-18 07:51:02
A Magyar Honvédség fennállásának 175. évfordulója alkalmából tartott Fáy túra beszámolóját Tiger Zoltán tagtársunk "szemüvegén át" olvashatják az érdeklődők

  JETfly Magazin

2023. szeptember 26-án újabb sajtó-, illetve spotternyilvános eseményre várták az érdeklődőket az MH vitéz Szentgyörgyi Dezső 101. Repülődandárnál: a Tiger Meet gyakorlatra kitelepülő Gripen flotta 30-as oldalszámú tagja új dekorációt kapott, melyet a keddi napon mutattak be a Kecskeméti Repülőbázison.

  Háború Művészete magazin

A most belépő fiatalok történelmi jelentőségű korszakban válhatnak a hazájuk védelmében aktív részt vállaló katonákká – fogalmazott a Magyar Nemzetnek adott interjújában dr. Böröndi Gábor vezérezredes.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.