2023. 05. 31. szerda
Angéla
: 371 Ft   : 348 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Újból Czövek János lett a Honvédszakszervezet elnöke

Hosz  |  2015. 11. 25., 17:01

Újabb négy évre Czövek Jánost választották a Honvédszakszervezet (Hosz) elnökévé. Az érdekképviselet tisztújító küldöttgyűlésén – november 24-én, kedden, Balatonakarattyán - beszédet mondott dr. Simicskó István honvédelmi miniszter és Kun Szabó István vezérőrnagy, a tárca társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára is...

A gyülésen a küldöttek megtárgyalták az aktuális szakszervezet-politikai ügyeket, majd döntöttek a következő négy éves ciklus legfontosabb érdekképviseleti, érdekvédelmi feladatairól. A tisztújítás során újból elnökké választották Czövek Jánost, míg alelnökökké Bazsik Istvánt és Szendrei Zoltánt. Az elnökség további tagjai Bácskai István, Nagyfejeő Gábor, Gáspár Tamásné, Garda Zoltán és Sörös István lettek.

Dr. Simicskó István a rendezvényen - hangsúlyozva, hogy mindig tisztességes partnerre talált a katonákért küzdő szakszervezetekben - külön megköszönte az érdekképviseletek munkáját a migrációs helyzetben. Megjegyezte, hogy mindenki maximális teljesítményt nyújtott a válsághelyzetben, és szerinte ez mutatja meg a legjobban a Magyar Honvédség erejét.

„Amikor egy ilyen válság kialakul, amikor több százezer ember özönli el Magyarországot és Európát, amikor terrorcselekményeket követnek el (…), akkor felértékelődik a biztonság és azok is, akik ezt garantálni is tudják” – mondta a miniszter. Éppen ezért – tette hozzá – a honvédség szempontjából a válsághelyzet mindig lehetőség is, amikor bebizonyíthatja, hogy képes ellátni a feladatát. A tárcavezető szerint eljött a katonák megbecsülésének ideje, amikor nem csak anyagilag, de számos más módon is ki kell fejezni az elismerést feléjük. Ugyanakkor ez nem csak a politikusok, hanem a társadalom feladata is – füzte hozzá.

Simicskó István beszélt arról is, hogy nem lehet tovább húzni a hadsereg fejlesztését, és leszögezte, hogy elkötelezett az ügy iránt: „azért jöttünk, hogy segítsünk, azért jöttünk, hogy a fejlesszük honvédséget és emeljük presztízsét” – hangsúlyozta.

Kun Szabó István vezérőrnagy felszólalásában kijelentette: a szakszervezet munkájának középpontjában mindig a katona állt, ezért is találták meg könnyen a közös hangot. Hozzátette, hogy új kihívások várnak a honvédelmi tárcára: szeretnének például nagyobb hangsúlyt fektetni a tartalékos rendszer fejlesztésére, valamint a fiatalok megszólítására, de ezekben is számít az érdekképviselet segítségére.

Czövek János megnyitó beszédében az elmúlt négy év egyik legnagyobb eredményének nevezte, hogy sikerült elérni a 30 százalékos béremelést a honvédségben, amelyért a Honvédelmi Minisztériumnak is köszönetet mondott. Kiemelte továbbá, hogy sikerült csatlakozniuk a Liga Szakszervezetekhez, illetve, hogy visszakerültek az Euromil „nagy családjába”.

Forrás: honvedelem.hu

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 16., 07:32
A Katonák a Törvényességért és Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány céljai: a hivatásos, szerződéses és nyugállományú katonák állampolgári és szolgálati jogainak védelme, szociális segítségnyújtás. Az SZJA 1%-ának felajánlásával kérjük, járuljon hozzá Ön is az Önsegélyző és Szolidaritási Alap feltöltéséhez...
2023. 05. 09., 13:11
2023. május 03-án lezajlottak a Honvédszakszervezet küldöttgyűlését megelőző képviseleti értekezletek, a nyugállományú tagozat választmányi ülése és a Hosz elnökségi ülés. A szárazföld, légierő, logisztika és közigazgatás képviselethez tartozó alapszervezeti vezetők a megnyitó után tájékoztatást kaptak a Hjt.-vel kapcsolatos egyeztetésekről, a Honvédszakszervezet javaslatairól, valamint a várható változásokról…
2023. 04. 27., 08:39
Tájékoztatjuk a tisztelt tagságot, hogy 2023. április 28-án (pénteken) egyéb rendezvények miatt a központi iroda zárva lesz. Mobiltelefonos elérhetőségeken tisztségviselőink ügyletet tartanak.
2023-04-05 13:43:22
A Honvédszakszervezet elnöksége, munkatársai és tisztségviselői minden szakszervezeti tagunknak és családtagjának kellemes Húsvéti Ünnepeket kíván!
2023-02-15 14:19:50
A Honvédszakszervezet Elnöksége 2023. február 07-én tartotta az alapszervezet vezetőkkel kibővített ülését, ahol döntöttek a 8/2023. számú Kormány rendelet kapcsán felmerülő további feladatokról, illetve a Küldöttgyűlés előkészületeiről…

  JETfly Magazin

Két év rekordveszteség után újra nyereséges évet zárt tavaly a Budapest Airport, így a vállalatnak sikerült a koronavírus-járvány ideje alatt felhalmozott súlyos veszteségből némileg lefaragnia.

  Háború Művészete magazin

„Katonáink ismét hősiesen teljesítették kötelességüket” – jelentette ki Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter május 30-án, Budapesten, a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.