2024. 04. 15. hétfő
Tas, Anasztázia
: 393 Ft   : 369 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Újból Czövek János lett a Honvédszakszervezet elnöke

Hosz  |  2015. 11. 25., 17:01

Újabb négy évre Czövek Jánost választották a Honvédszakszervezet (Hosz) elnökévé. Az érdekképviselet tisztújító küldöttgyűlésén – november 24-én, kedden, Balatonakarattyán - beszédet mondott dr. Simicskó István honvédelmi miniszter és Kun Szabó István vezérőrnagy, a tárca társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára is...

A gyülésen a küldöttek megtárgyalták az aktuális szakszervezet-politikai ügyeket, majd döntöttek a következő négy éves ciklus legfontosabb érdekképviseleti, érdekvédelmi feladatairól. A tisztújítás során újból elnökké választották Czövek Jánost, míg alelnökökké Bazsik Istvánt és Szendrei Zoltánt. Az elnökség további tagjai Bácskai István, Nagyfejeő Gábor, Gáspár Tamásné, Garda Zoltán és Sörös István lettek.

Dr. Simicskó István a rendezvényen - hangsúlyozva, hogy mindig tisztességes partnerre talált a katonákért küzdő szakszervezetekben - külön megköszönte az érdekképviseletek munkáját a migrációs helyzetben. Megjegyezte, hogy mindenki maximális teljesítményt nyújtott a válsághelyzetben, és szerinte ez mutatja meg a legjobban a Magyar Honvédség erejét.

„Amikor egy ilyen válság kialakul, amikor több százezer ember özönli el Magyarországot és Európát, amikor terrorcselekményeket követnek el (…), akkor felértékelődik a biztonság és azok is, akik ezt garantálni is tudják” – mondta a miniszter. Éppen ezért – tette hozzá – a honvédség szempontjából a válsághelyzet mindig lehetőség is, amikor bebizonyíthatja, hogy képes ellátni a feladatát. A tárcavezető szerint eljött a katonák megbecsülésének ideje, amikor nem csak anyagilag, de számos más módon is ki kell fejezni az elismerést feléjük. Ugyanakkor ez nem csak a politikusok, hanem a társadalom feladata is – füzte hozzá.

Simicskó István beszélt arról is, hogy nem lehet tovább húzni a hadsereg fejlesztését, és leszögezte, hogy elkötelezett az ügy iránt: „azért jöttünk, hogy segítsünk, azért jöttünk, hogy a fejlesszük honvédséget és emeljük presztízsét” – hangsúlyozta.

Kun Szabó István vezérőrnagy felszólalásában kijelentette: a szakszervezet munkájának középpontjában mindig a katona állt, ezért is találták meg könnyen a közös hangot. Hozzátette, hogy új kihívások várnak a honvédelmi tárcára: szeretnének például nagyobb hangsúlyt fektetni a tartalékos rendszer fejlesztésére, valamint a fiatalok megszólítására, de ezekben is számít az érdekképviselet segítségére.

Czövek János megnyitó beszédében az elmúlt négy év egyik legnagyobb eredményének nevezte, hogy sikerült elérni a 30 százalékos béremelést a honvédségben, amelyért a Honvédelmi Minisztériumnak is köszönetet mondott. Kiemelte továbbá, hogy sikerült csatlakozniuk a Liga Szakszervezetekhez, illetve, hogy visszakerültek az Euromil „nagy családjába”.

Forrás: honvedelem.hu

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 01. 05., 10:17
Eddig Európa számos országában irigykedve figyelték katonatársaink, hogy nálunk szakszervezet működhet. Ez a jog tényszerűleg még az európai unióban is különleges kiváltság volt, amelyet a végletekig próbáltunk megőrizni. Az alapításunk, azaz 1991 óta eltelt több mint 32 év alatt folyamatosan azon küzdöttek elődeink, hogy a civil szférában megszokott jogok illessék meg a katonákat is, vagy legalább ahhoz erősen közelítő szintet sikerüljön elérni mind az egyéni, mind a kollektív jogérvényesítés terén...
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-02-13 13:05:08
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.

  JETfly Magazin

Folytatódik a Hadak útján hadtörténeti előadás-sorozat Nagykanizsán, a Halis István Városi Könyvtárban: 2024. április 24-én, 18 órától az egyik legeredményesebb magyar vadászpilótáról, vitéz nemes Molnár László főhadnagyról hallgathatunk meg egy előadást.

  Háború Művészete magazin

„A második világháború alatt legalább huszonnégy – amerikai és szovjet – légitámadás érte Győr városát – legalább ennyiszer zúgtak a szirénák, omlottak le az épületek és menekültek az óvóhelyekre az emberek a bombázások elől.”
Széchenyi 2020 europai szociális alap.