2018. 02. 25.
Géza
: 313 Ft   : 254 Ft Benzin: 325 Ft/l   Dízel: 323 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Hit, remény, öröm, szeretet

Hosz  |  2015. 11. 30., 15:30

 Az adventi időszak arról szól, hogy mindannyiunk lelke feltöltődik hittel, reménnyel, örömmel és szeretettel – fogalmazott dr. Simicskó István november 28-án, szombaton este Budapesten, a Stefánia Palota – Honvéd Kulturális Központban...

A honvédelmi miniszter a Magyar Honvédség adventi hangversenyét követően hangsúlyozta: a katonák az elmúlt időszakban kiemelkedő munkát végeztek. „Hirtelen, gyorsan kellett helytállniuk egy új feladat elvégzésében és védelmezték a hazát” – mondta dr. Simicskó István, hozzátéve: szeretné megköszönni a katonák, illetve – a belügyminiszter nevében – a rendőrök helytállását is.

A hagyományos adventi hangversenyre meghívott vendégeket köszöntve dr. Benkő Tibor vezérezredes, Honvéd Vezérkar főnök úgy fogalmazott, hogy az advent a várakozás és a felkészülés mellett a hálaadás és a köszönet időszaka is. „Ez a rendezvény is a köszönet jegyében fogalmazódott meg, mert valóban köszönetet szeretnénk mondani (…) mindenkinek, aki katonáink munkáját, szolgálatát ebben az esztendőben segítette” – mondta, hozzátéve: a katonák sokszor meghatódtak azoktól a kedvességektől, amelyeket az állampolgároktól kaptak. Legyen szó akár egy tál gyümölcsről vagy egy képeslapról.

 „A karácsony a szeretet, az advent a várakozás megtestesülése. Elérkeztünk oda, hogy most hétvégén meggyújthatjuk az első lila gyertyát, a hit üzenetét jelképező gyertyát” – mondta a Honvéd Vezérkar főnök. Kiemelte: a következő gyertya a remény gyertyája lesz, hiszen a hit mellett reményre is szükségünk van ahhoz, „hogy meg tudjuk oldani azokat a feladatokat, hogy szembe tudjunk nézni azokkal a kihívásokkal, amelyek előttünk állnak.”

Benkő Tibor vezérezredes hangsúlyozta: úgy léptünk be 2015-be, hogy északkeleti szomszédunkban háború dúlt és dúl még ma is. Emellett egyre többet hallhattunk a magát Iszlám Államnak mondó terroristákról, akik embereket mészárolnak le. Együtt éltük és együtt tapasztaltuk meg, hogy mit jelent Magyarország és Európa számára a tömeges bevándorlás. „Az a béke, az a biztonság, amelyben az elmúlt évtizedekben élhettük életünket, az nem egy örök adottság, az egy ajándék, amelyet óvnunk kell. És ha kell, akkor küzdenünk kell annak megtartásáért. Gondoskodnunk kell arról, hogy gyermekeink, unokáink békében élhessék majd az életüket. Ezért nekünk kell tennünk” – fogalmazott a Honvéd Vezérkar főnök hozzátéve, hogy mindez csak a társadalom segítségével és nyitottságával valósulhat meg.

Benkő Tibor vezérezredes az adventi hangversenyt azoknak a katonacsaládoknak ajánlotta, akik nem tölthetik együtt a karácsonyt, mert „Magyarországtól távol, több száz, vagy több ezer kilométerre biztosítják azt, hogy a világ békében élhessen.”

A vezérkarfőnöki köszöntőt követően az MH Tatai Helyőrségi Zenekar és az MH Kaposvári Helyőrségi Zenekar varázsolta el a közönséget. Összevont koncertjük programjában közismert és ritkábban játszott dalok is felcsendültek. Elhangzott például John Wasson Festival Fanfare for Christmas címü dala, illetve a Nyomorultak musicalből az Álmodtam egy álmot címü örökzöld is. A legnagyobb tapsot Máté Péter Ez itt az én hazám címü slágerének fúvószenekari átirata kapta. Az összevont zenekart Csizmadia Zsolt ezredes, a Magyar Honvédség főkarmestere mellett Major András százados, a kaposvári, illetve Balázs Attila őragy, a tatai helyőrségi zenekar karmestere vezényelte. Énekkel közremüködött Jónás Andrea. A koncertet meghallgatták a Balaton 2015elnevezésü közös kiképzésen részt vevő szlovák és cseh katonai alegységek képviselői is.

Forrás: honvedelem.hu

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2018. 02. 09., 09:17
A Katonák a Törvényességért és a Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány rendezvényét február 06-07én tartották a Mátraházán található 4. számú KORK-ban. A rendezvény fókuszába a 2018. évi feladatokat, illetve az 1% adománygyűjtő kampány aktualitásait állították...
2018. 02. 05., 14:10
Az egészségügyi szakdolgozók idén novemberben esedékes 8 százalékos béremelését előrehozták január 1-re - jelentette be az emberi erőforrások minisztere szerdán, budapesti sajtótájékoztatón, miután újabb sztrájktárgyalási forduló zajlott a kormány és a reprezentatív szakszervezetek között.
2018-02-05 13:47:08
társadalombiztosítás területén, akár az egészségbiztosításban, akár a nyugellátásoknál, akár a megváltozott munkaképességű személyek ellátásainál az ellátások összege több ellátásfajtánál egy általános mérőszámhoz igazodik, nem a jogosult egyéni jövedelméhez. Ilyen általános mérőszám a minimálbér, illetve az öregségi nyugdíj legkisebb összege. Ezen túlmenően bizonyos ellátások ún. fix összegűek, azaz szintén nem az egyéni keresetektől, jövedelemtől függenek, hanem mindenki számára azonosan határozzák meg.
2018-02-05 11:54:52
Egy történelmi pillanat részesei lehetünk, és ez örömmel tölt el minden magyar embert, a Magyar Honvédség katonáit pedig különösen, hiszen a légiszállítási képesség fontos, különösen a mai modern világban - mondta dr. Simicskó István február 2-án, pénteken, Kecskeméten. A honvédelmi miniszter az MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázison tartott sajtótájékoztatón hivatalosan is bemutatta a Magyar Honvédség két új csapatszállító repülőgépét.
2018-02-01 15:44:54
Egy hadsereg igazi ereje mindig hitében és szellemiségében rejlik, a százhetven éves Magyar Honvédségnek pedig mindig is a rendíthetetlen bátorság és hazaszeretet adta a karakterét – mondta dr. Simicskó István honvédelmi miniszter január 30-án Budapesten, a kétszáz esztendeje született Görgei Artúr tiszteletére rendezett megemlékezésen, ahol a Honvédszakszervezet részéről Czövek János elnök vett részt...
2018-01-31 11:34:38
Szolnokon a MH. 34 Bercsényi László Különleges Műveleti Zászlóalj és a MH. 88. Könnyű Vegyes Zászlóalj összeolvadásából megalakuló MH 2. vitéz Bertalan Árpád Különleges Rendeltetésű Ezred 2017. szeptember 01-jén Szolnok város napján a Zrínyi 2026 Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program keretében dandárrá alakult…
   MÁSOK ÍRTÁK
2017. 03. 03., 12:20
Nagy hangsúlyt kell fektetni a toborzóirodákban nyújtott szolgáltatásokra, de a példamutató katona a legjobb toborzó.
2017. 03. 03., 12:17
2026-ra a térség egyik legmeghatározóbb haderejévé fejlesztik a Magyar Honvédséget.
2017. 01. 13., 16:44

Esküt tettek a határvadászok

Az illegális migráció növekedése miatt tavaly augusztusban határozott a kormány a Készenléti Rendőrség létszámának növeléséről. A határvadászok elsőként hivatásos állományba vett tagjai január 12-én, csütörtökön tették le az esküt.
2017. 01. 13., 16:40
Márciusban érkeznek meg Szolnokra azok a kiképző, felderítő és futárrepülőgépek, amelyeket a cseh Zlin Aircraft gyártócégtől vásároltak meg a Magyar Honvédségnek.

  JETfly Magazin

Románia védelmi minisztere, Mihai Fifor a napokban számolt be arról, hogy meglévő 16 darabos F-16-os flottájukat kiegészítenék 4 példánnyal, a jövőbeli terv pedig további 36 Falcon beszerzése.

  Háború Művészete magazin

Továbbra sincs megfelelő állapotban a német hadsereg (Bundeswehr), a felszerelésben és a személyi állományban is hiányosságok mutatkoznak, illetve sok katona túlterhelt.