2024. 04. 12. péntek
Gyula
: 392 Ft   : 367 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Hit, remény, öröm, szeretet

Hosz  |  2015. 11. 30., 15:30

 Az adventi időszak arról szól, hogy mindannyiunk lelke feltöltődik hittel, reménnyel, örömmel és szeretettel – fogalmazott dr. Simicskó István november 28-án, szombaton este Budapesten, a Stefánia Palota – Honvéd Kulturális Központban...

A honvédelmi miniszter a Magyar Honvédség adventi hangversenyét követően hangsúlyozta: a katonák az elmúlt időszakban kiemelkedő munkát végeztek. „Hirtelen, gyorsan kellett helytállniuk egy új feladat elvégzésében és védelmezték a hazát” – mondta dr. Simicskó István, hozzátéve: szeretné megköszönni a katonák, illetve – a belügyminiszter nevében – a rendőrök helytállását is.

A hagyományos adventi hangversenyre meghívott vendégeket köszöntve dr. Benkő Tibor vezérezredes, Honvéd Vezérkar főnök úgy fogalmazott, hogy az advent a várakozás és a felkészülés mellett a hálaadás és a köszönet időszaka is. „Ez a rendezvény is a köszönet jegyében fogalmazódott meg, mert valóban köszönetet szeretnénk mondani (…) mindenkinek, aki katonáink munkáját, szolgálatát ebben az esztendőben segítette” – mondta, hozzátéve: a katonák sokszor meghatódtak azoktól a kedvességektől, amelyeket az állampolgároktól kaptak. Legyen szó akár egy tál gyümölcsről vagy egy képeslapról.

 „A karácsony a szeretet, az advent a várakozás megtestesülése. Elérkeztünk oda, hogy most hétvégén meggyújthatjuk az első lila gyertyát, a hit üzenetét jelképező gyertyát” – mondta a Honvéd Vezérkar főnök. Kiemelte: a következő gyertya a remény gyertyája lesz, hiszen a hit mellett reményre is szükségünk van ahhoz, „hogy meg tudjuk oldani azokat a feladatokat, hogy szembe tudjunk nézni azokkal a kihívásokkal, amelyek előttünk állnak.”

Benkő Tibor vezérezredes hangsúlyozta: úgy léptünk be 2015-be, hogy északkeleti szomszédunkban háború dúlt és dúl még ma is. Emellett egyre többet hallhattunk a magát Iszlám Államnak mondó terroristákról, akik embereket mészárolnak le. Együtt éltük és együtt tapasztaltuk meg, hogy mit jelent Magyarország és Európa számára a tömeges bevándorlás. „Az a béke, az a biztonság, amelyben az elmúlt évtizedekben élhettük életünket, az nem egy örök adottság, az egy ajándék, amelyet óvnunk kell. És ha kell, akkor küzdenünk kell annak megtartásáért. Gondoskodnunk kell arról, hogy gyermekeink, unokáink békében élhessék majd az életüket. Ezért nekünk kell tennünk” – fogalmazott a Honvéd Vezérkar főnök hozzátéve, hogy mindez csak a társadalom segítségével és nyitottságával valósulhat meg.

Benkő Tibor vezérezredes az adventi hangversenyt azoknak a katonacsaládoknak ajánlotta, akik nem tölthetik együtt a karácsonyt, mert „Magyarországtól távol, több száz, vagy több ezer kilométerre biztosítják azt, hogy a világ békében élhessen.”

A vezérkarfőnöki köszöntőt követően az MH Tatai Helyőrségi Zenekar és az MH Kaposvári Helyőrségi Zenekar varázsolta el a közönséget. Összevont koncertjük programjában közismert és ritkábban játszott dalok is felcsendültek. Elhangzott például John Wasson Festival Fanfare for Christmas címü dala, illetve a Nyomorultak musicalből az Álmodtam egy álmot címü örökzöld is. A legnagyobb tapsot Máté Péter Ez itt az én hazám címü slágerének fúvószenekari átirata kapta. Az összevont zenekart Csizmadia Zsolt ezredes, a Magyar Honvédség főkarmestere mellett Major András százados, a kaposvári, illetve Balázs Attila őragy, a tatai helyőrségi zenekar karmestere vezényelte. Énekkel közremüködött Jónás Andrea. A koncertet meghallgatták a Balaton 2015elnevezésü közös kiképzésen részt vevő szlovák és cseh katonai alegységek képviselői is.

Forrás: honvedelem.hu

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 01. 05., 10:17
Eddig Európa számos országában irigykedve figyelték katonatársaink, hogy nálunk szakszervezet működhet. Ez a jog tényszerűleg még az európai unióban is különleges kiváltság volt, amelyet a végletekig próbáltunk megőrizni. Az alapításunk, azaz 1991 óta eltelt több mint 32 év alatt folyamatosan azon küzdöttek elődeink, hogy a civil szférában megszokott jogok illessék meg a katonákat is, vagy legalább ahhoz erősen közelítő szintet sikerüljön elérni mind az egyéni, mind a kollektív jogérvényesítés terén...
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-02-13 13:05:08
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.

  JETfly Magazin

2024. április 12-én, pénteken nem sokkal fél 10 után érkezett meg Kecskemétre a magyar részre készült, PT-ZHP ideiglenes lajstrommal ellátott KC-390-es katonai szállítógép. Helyszíni fotókkal frissítjük cikkünket!

  Háború Művészete magazin

2024. április 12-től három hétig a kecskeméti repülőbázison tartózkodik a magyar részre gyártott KC-390 katonai szállítórepülőgép – tájékoztatott Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.