2024. 04. 21.
Konrád
: 395 Ft   : 371 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

A közös érdek képviseletében!

Hosz  |  2015. 12. 07., 16:05

 Mint ismeretes a Magyar Honvédség szervezetében strukturális változás következik be. A 61/2015. (XI. 4.) a Magyar Honvédség különleges műveleti képességének átalakításával kapcsolatos egyes feladatokról szóló HM utasításban foglaltak szerint a MH 34. Bercsényi László Különleges Műveleti Zászlóalj és a MH 88. Könnyű Vegyes Zászlóalj megszüntetésre kerül jogutódlással illetve létrehozásra kerülő új MH 2. Különleges Rendeltetésű Ezred (MH 2.KRE) szervezetébe integrálásra kerülnek…

A Honvédszakszervezet helyi tisztségviselői mindkét katonai szervezetnél már előzetesen felmérték, hogy kik kérik a személyügyi eljárás során az érdekképviseleti segítséget, tanácsadást.  Jakubik András érdekvédelmi ügyvivő a Hosz központi iroda apparátusának segítségét és támogatását felhasználva, már az integrálás kihirdetése óta a helyszínen segíti tagjainkat.

A személyügyi eljárások levezetésével megbízott Sándor Tamás ezredes, aki jelenleg a MH 34. BLKMZ parancsnoka pozitívan és támogatóan fogadta a Hosz tisztségviselőjének jelenlétét.

Mint elmondta közös a szándék és az akarat, hiszen a szakszervezetnek és a Magyar Honvédségnek is azzal a célja, hogy az új katonai szervezet létrehozásakor az ott szolgálatot vállaló személyi állomány a számára is a megfelelő beosztásba kerüljön valamint a személyi juttatása megmaradjon, sőt sok esetben inkább növekedjen.A 2015. december 4- én közösen megkezdet személyügyi eljárások során ez a szándék megerősítésre került. A személyi beszélgetések során a jelenlévő Hosz tisztségviselő azt tapasztalta, hogy minden érintett esetét egyénileg vizsgálják és valóban a katona, mint ember a legfontosabb.

A felmerülő problémákat gyorsan és hatékonyan az érintett személyek közösen, mindkettő fél megelégedésére sikerült és sikerül rendezni.

Az új katonai szervezet létrehozásában a Honvédszakszervezet érintett  tagjai, döntéseik meghozatala előtt vagy alatt továbbra is számíthatnak a Hosz tisztségviselőinek tanácsaira, segítségére.

Szöveg: Jakubik András

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 01. 05., 10:17
Eddig Európa számos országában irigykedve figyelték katonatársaink, hogy nálunk szakszervezet működhet. Ez a jog tényszerűleg még az európai unióban is különleges kiváltság volt, amelyet a végletekig próbáltunk megőrizni. Az alapításunk, azaz 1991 óta eltelt több mint 32 év alatt folyamatosan azon küzdöttek elődeink, hogy a civil szférában megszokott jogok illessék meg a katonákat is, vagy legalább ahhoz erősen közelítő szintet sikerüljön elérni mind az egyéni, mind a kollektív jogérvényesítés terén...
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-02-13 13:05:08
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.

  JETfly Magazin

A magyar főváros légikikötője ismét elnyerte a Skytrax „Kelet-Európa legjobb repülőtere” címét a World Airport Awards díjátadón. Az idei már zsinórban a tizenegyedik alkalom, amikor a Budapest Airport az utasok visszajelzése alapján kiérdemelte a rangos elismerést.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.