2018. 01. 23. kedd
Rajmund, Zelma
: 310 Ft   : 253 Ft Benzin: 325 Ft/l   Dízel: 323 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Hosz évzáró rendezvény a Fővárosi Nagycirkuszban

Hosz  |  2015. 12. 15., 12:15

A hagyományoknak megfelelően, a karácsonyi ünnepeket megelőzően a Honvédszakszervezet a Fővárosi Nagycirkusz „Balance„ előadására invitálta  tagjait és azok hozzátartozóit…

2015. december 13-án közel ezer Hosz tag és családtag részvételével tekintették meg a két felvonásos előadást az érdeklődők. A rendezvény elején a Honvédszakszervezet elnöke Czövek János és Szendrei Zoltán alelnök köszöntötte és kívánt Áldott Karácsonyi Ünnepeket és Boldog Új Évet a tagság és hozzátartozói részére.

Az előadást a kolumbiai Gerling Troupe magasdrót produkciója nyitotta, a kölcsönös bizalomra épülő show végén a levegőben alakult hét artista lélegzetelállító emberpiramisát láthattuk. A folytatásban a Flying Ball ukrán csoport kosárlabda showját, humorral füszerezett akrobatikus bemutatóját nézhettük meg.

A porond átrendezése közben a hollandiai származású Pascal bohóc kiváló clown-darabján keresztül szólította meg a közönséget, az egyik előadása során a Hosz MH 54. Veszprém Radarezred alapszervezeti vezetőjét is felkérte egy vicces produkcióra, amelyért a közönség hatalmas tapssal díjazta.

 Ismét egy levegő szám következett az arénában a magyar Duo Clair növendékei egy háló segítségével tornáztak a levegőben „Rád bízom magam!” mottóval.

 Kisállat számban Eva Chris német állatidomár nyolc kiscicájának ügyességi kellékekkel vegyített játékát figyelhettük meg, majd a nagymacskák szerelmeseinek is kedvezve Denny Montico olasz állatidomár mutatta be ember és oroszlán együttmunkálkodásának tökéletes harmóniáját.

 A Balance produkció egyik fő számát három román erőmüvész mutatta be. A X-Treme Brothers gravitációt meghazudtoló mutatványa különleges hang- és látványvilággal vált felejthetetlené a publikum számára.

A szünet után a légtornászok kaptak szerepet, az amerikai Flying Farfans uralta a levegőt, a trapéz pedig kiváló eszköz az egyedülálló bizalomjátékhoz. Az ember megtanul feltétel nélkül bízni önmagában és partnerében is, a nézők számára igazolódik az a tézis, hogy minden lehetséges, ha bízunk egymásban.

 A lábzsonglőr Kimberly Lester, aki először táncával, majd tökéletes produkcióval mutatkozott be Portugáliából érkezett, a cirkuszi müvészet gyöngyszemét mutatta meg tagjainknak.

 A nemzetközi produkciók után egy igazi magyar virtus érkezett, a deszka produkciót a Teibler-csoport mutatta be. A nemzeti viseletben pompázó 9 fős csoport zeneválasztás terén is igyekeztek a magyar cirkusz-hagyományokhoz kapcsolódni.

A záró produkció előtt egy ukrán zsonglőr duo lépett a porondra. A Duo White Fantasy játékos müsorukkal szórakoztatták a publikumot.

 Az előadás végén sem maradhattunk izgalmak nélkül, a kolumbiai Gerling Troupe csoport halálkerék produkciót mutatott be, többször megfagyott a levegő a nézőtéren. A srácok igazi választ adtak a cirkuszi müsor címére: Egyensúly.

A rendezvény végén lehetőség nyílt a produkciók résztvevőivel közös fényképek készítésére, tagjaink közül sokan éltek a lehetőséggel. A facebook-ra feltöltött képek sorsoláson vesznek majd részt, a szerencsések cirkuszi belépőket nyerhetnek a Fővárosi Nagycirkusz  következő produkciójára.

Szöveg: Szendrei Zoltán

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2018. 01. 17., 12:31
Idén a személyijövedelemadó-bevallás tervezetét azoknak is automatikusan, külön kérés nélkül elkészíti a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, akik korábban munkáltatójuktól kérték az adómegállapítást.
2018. 01. 17., 12:13
2018. január elsejével egy régi szakszervezeti követelés teljesült azzal, hogy a minimálbér nettó értéke végre eléri a létminimumot. Ez az eredmény a 2016. november 24-én a Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fórumában kötött háromoldalú megállapodásnak köszönhető. A megállapodásnak megfelelően 2018-ban a minimálbér 8%-al, 138.000 Ft-ra, a garantált bérminimum pedig 12%-al, 180.500 Ft-ra emelkedik.
2018. 01. 18., 15:10
A tavalyi esztendőhöz hasonlóan zsúfolásig megtelt a Honvéd Sportegyesületek Országos Szövetségének 2018-as sportnaptára is. A tervezett programok kiemelt elemei lesznek a „170 éves a Magyar Honvédség” rendezvénysorozat sporteseményei.
2018-01-17 12:08:49
2018. január végén a jelenlegi székházból a 1112 Budapest, Sasadi út 170-alá költözik a LIGA Szakszervezetek. A költözés miatt 2018. január 17-től előreláthatólag február elsejéig a vezetékes telefonvonalak ideiglenesen nem elérhetőek, ezért kérik, hogy a munkatársakat (a honlapon is rajta lévő) mobilszámaikon hívják!
2018-01-16 15:01:33
„A parancsot teljesítő katonák az éhség, a fagy és a reménytelenség ellenére vissza akartak jutni az akkor már kényszerpályán vergődő országba, a hazájukba” – mondta Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes azon a megemlékezésen, amelyet a doni katasztrófa 75. évfordulója alkalmából rendeztek január 12-én a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeumban. A Honvédszakszervezetet Lippai Csaba érdekvédelmi ügyvivő képviselte a megemlékezésen...
2018-01-12 10:11:08
Új parancsnoka van – Korom Ferenc vezérőrnagy személyében – az MH Összhaderőnemi Parancsnokságnak. A parancsnoki beosztás átadás-átvételét január 11-én, csütörtökön tartották Székesfehérváron. A rendezvényen a Honvédszakszervezetet Czövek János elnök képviselte...
   MÁSOK ÍRTÁK
2017. 03. 03., 12:20
Nagy hangsúlyt kell fektetni a toborzóirodákban nyújtott szolgáltatásokra, de a példamutató katona a legjobb toborzó.
2017. 03. 03., 12:17
2026-ra a térség egyik legmeghatározóbb haderejévé fejlesztik a Magyar Honvédséget.
2017. 01. 13., 16:44

Esküt tettek a határvadászok

Az illegális migráció növekedése miatt tavaly augusztusban határozott a kormány a Készenléti Rendőrség létszámának növeléséről. A határvadászok elsőként hivatásos állományba vett tagjai január 12-én, csütörtökön tették le az esküt.
2017. 01. 13., 16:40
Márciusban érkeznek meg Szolnokra azok a kiképző, felderítő és futárrepülőgépek, amelyeket a cseh Zlin Aircraft gyártócégtől vásároltak meg a Magyar Honvédségnek.

  JETfly Magazin

Indonézia lehet a Szu-35Sz újabb külföldi vásárlója, mivel az elkövetkező hónapokban sor kerülhet a szerződés aláírására, melynek keretein belül 11 darab Szu-35-ös harci repülőgép érkezhet Indonéziába.