2023. 06. 02. péntek
Anita, Kármen
: 371 Ft   : 347 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Hosz évzáró rendezvény a Fővárosi Nagycirkuszban

Hosz  |  2015. 12. 15., 12:15

A hagyományoknak megfelelően, a karácsonyi ünnepeket megelőzően a Honvédszakszervezet a Fővárosi Nagycirkusz „Balance„ előadására invitálta  tagjait és azok hozzátartozóit…

2015. december 13-án közel ezer Hosz tag és családtag részvételével tekintették meg a két felvonásos előadást az érdeklődők. A rendezvény elején a Honvédszakszervezet elnöke Czövek János és Szendrei Zoltán alelnök köszöntötte és kívánt Áldott Karácsonyi Ünnepeket és Boldog Új Évet a tagság és hozzátartozói részére.

Az előadást a kolumbiai Gerling Troupe magasdrót produkciója nyitotta, a kölcsönös bizalomra épülő show végén a levegőben alakult hét artista lélegzetelállító emberpiramisát láthattuk. A folytatásban a Flying Ball ukrán csoport kosárlabda showját, humorral füszerezett akrobatikus bemutatóját nézhettük meg.

A porond átrendezése közben a hollandiai származású Pascal bohóc kiváló clown-darabján keresztül szólította meg a közönséget, az egyik előadása során a Hosz MH 54. Veszprém Radarezred alapszervezeti vezetőjét is felkérte egy vicces produkcióra, amelyért a közönség hatalmas tapssal díjazta.

 Ismét egy levegő szám következett az arénában a magyar Duo Clair növendékei egy háló segítségével tornáztak a levegőben „Rád bízom magam!” mottóval.

 Kisállat számban Eva Chris német állatidomár nyolc kiscicájának ügyességi kellékekkel vegyített játékát figyelhettük meg, majd a nagymacskák szerelmeseinek is kedvezve Denny Montico olasz állatidomár mutatta be ember és oroszlán együttmunkálkodásának tökéletes harmóniáját.

 A Balance produkció egyik fő számát három román erőmüvész mutatta be. A X-Treme Brothers gravitációt meghazudtoló mutatványa különleges hang- és látványvilággal vált felejthetetlené a publikum számára.

A szünet után a légtornászok kaptak szerepet, az amerikai Flying Farfans uralta a levegőt, a trapéz pedig kiváló eszköz az egyedülálló bizalomjátékhoz. Az ember megtanul feltétel nélkül bízni önmagában és partnerében is, a nézők számára igazolódik az a tézis, hogy minden lehetséges, ha bízunk egymásban.

 A lábzsonglőr Kimberly Lester, aki először táncával, majd tökéletes produkcióval mutatkozott be Portugáliából érkezett, a cirkuszi müvészet gyöngyszemét mutatta meg tagjainknak.

 A nemzetközi produkciók után egy igazi magyar virtus érkezett, a deszka produkciót a Teibler-csoport mutatta be. A nemzeti viseletben pompázó 9 fős csoport zeneválasztás terén is igyekeztek a magyar cirkusz-hagyományokhoz kapcsolódni.

A záró produkció előtt egy ukrán zsonglőr duo lépett a porondra. A Duo White Fantasy játékos müsorukkal szórakoztatták a publikumot.

 Az előadás végén sem maradhattunk izgalmak nélkül, a kolumbiai Gerling Troupe csoport halálkerék produkciót mutatott be, többször megfagyott a levegő a nézőtéren. A srácok igazi választ adtak a cirkuszi müsor címére: Egyensúly.

A rendezvény végén lehetőség nyílt a produkciók résztvevőivel közös fényképek készítésére, tagjaink közül sokan éltek a lehetőséggel. A facebook-ra feltöltött képek sorsoláson vesznek majd részt, a szerencsések cirkuszi belépőket nyerhetnek a Fővárosi Nagycirkusz  következő produkciójára.

Szöveg: Szendrei Zoltán

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 16., 07:32
A Katonák a Törvényességért és Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány céljai: a hivatásos, szerződéses és nyugállományú katonák állampolgári és szolgálati jogainak védelme, szociális segítségnyújtás. Az SZJA 1%-ának felajánlásával kérjük, járuljon hozzá Ön is az Önsegélyző és Szolidaritási Alap feltöltéséhez...
2023. 05. 09., 13:11
2023. május 03-án lezajlottak a Honvédszakszervezet küldöttgyűlését megelőző képviseleti értekezletek, a nyugállományú tagozat választmányi ülése és a Hosz elnökségi ülés. A szárazföld, légierő, logisztika és közigazgatás képviselethez tartozó alapszervezeti vezetők a megnyitó után tájékoztatást kaptak a Hjt.-vel kapcsolatos egyeztetésekről, a Honvédszakszervezet javaslatairól, valamint a várható változásokról…
2023. 04. 27., 08:39
Tájékoztatjuk a tisztelt tagságot, hogy 2023. április 28-án (pénteken) egyéb rendezvények miatt a központi iroda zárva lesz. Mobiltelefonos elérhetőségeken tisztségviselőink ügyletet tartanak.
2023-04-05 13:43:22
A Honvédszakszervezet elnöksége, munkatársai és tisztségviselői minden szakszervezeti tagunknak és családtagjának kellemes Húsvéti Ünnepeket kíván!
2023-02-15 14:19:50
A Honvédszakszervezet Elnöksége 2023. február 07-én tartotta az alapszervezet vezetőkkel kibővített ülését, ahol döntöttek a 8/2023. számú Kormány rendelet kapcsán felmerülő további feladatokról, illetve a Küldöttgyűlés előkészületeiről…

  JETfly Magazin

Két év rekordveszteség után újra nyereséges évet zárt tavaly a Budapest Airport, így a vállalatnak sikerült a koronavírus-járvány ideje alatt felhalmozott súlyos veszteségből némileg lefaragnia.

  Háború Művészete magazin

1942 tavaszán, a megtépázott amerikai USS Houston és az ausztrál HMAS Perth cirkálók, a Jáva-tengeren előző nap vívott tengeri csata túlélőiként, a Jáva és Szumátra között húzódó Szunda-szoroson át próbáltak egérutat nyerni a megállíthatatlanul előrenyomuló japánok elől. Nem jártak sikerrel és sorsukat sokáig homály fedte.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.