2024. 02. 21. szerda
Eleonóra
: 388 Ft   : 359 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Hosz évzáró rendezvény a Fővárosi Nagycirkuszban

Hosz  |  2015. 12. 15., 12:15

A hagyományoknak megfelelően, a karácsonyi ünnepeket megelőzően a Honvédszakszervezet a Fővárosi Nagycirkusz „Balance„ előadására invitálta  tagjait és azok hozzátartozóit…

2015. december 13-án közel ezer Hosz tag és családtag részvételével tekintették meg a két felvonásos előadást az érdeklődők. A rendezvény elején a Honvédszakszervezet elnöke Czövek János és Szendrei Zoltán alelnök köszöntötte és kívánt Áldott Karácsonyi Ünnepeket és Boldog Új Évet a tagság és hozzátartozói részére.

Az előadást a kolumbiai Gerling Troupe magasdrót produkciója nyitotta, a kölcsönös bizalomra épülő show végén a levegőben alakult hét artista lélegzetelállító emberpiramisát láthattuk. A folytatásban a Flying Ball ukrán csoport kosárlabda showját, humorral füszerezett akrobatikus bemutatóját nézhettük meg.

A porond átrendezése közben a hollandiai származású Pascal bohóc kiváló clown-darabján keresztül szólította meg a közönséget, az egyik előadása során a Hosz MH 54. Veszprém Radarezred alapszervezeti vezetőjét is felkérte egy vicces produkcióra, amelyért a közönség hatalmas tapssal díjazta.

 Ismét egy levegő szám következett az arénában a magyar Duo Clair növendékei egy háló segítségével tornáztak a levegőben „Rád bízom magam!” mottóval.

 Kisállat számban Eva Chris német állatidomár nyolc kiscicájának ügyességi kellékekkel vegyített játékát figyelhettük meg, majd a nagymacskák szerelmeseinek is kedvezve Denny Montico olasz állatidomár mutatta be ember és oroszlán együttmunkálkodásának tökéletes harmóniáját.

 A Balance produkció egyik fő számát három román erőmüvész mutatta be. A X-Treme Brothers gravitációt meghazudtoló mutatványa különleges hang- és látványvilággal vált felejthetetlené a publikum számára.

A szünet után a légtornászok kaptak szerepet, az amerikai Flying Farfans uralta a levegőt, a trapéz pedig kiváló eszköz az egyedülálló bizalomjátékhoz. Az ember megtanul feltétel nélkül bízni önmagában és partnerében is, a nézők számára igazolódik az a tézis, hogy minden lehetséges, ha bízunk egymásban.

 A lábzsonglőr Kimberly Lester, aki először táncával, majd tökéletes produkcióval mutatkozott be Portugáliából érkezett, a cirkuszi müvészet gyöngyszemét mutatta meg tagjainknak.

 A nemzetközi produkciók után egy igazi magyar virtus érkezett, a deszka produkciót a Teibler-csoport mutatta be. A nemzeti viseletben pompázó 9 fős csoport zeneválasztás terén is igyekeztek a magyar cirkusz-hagyományokhoz kapcsolódni.

A záró produkció előtt egy ukrán zsonglőr duo lépett a porondra. A Duo White Fantasy játékos müsorukkal szórakoztatták a publikumot.

 Az előadás végén sem maradhattunk izgalmak nélkül, a kolumbiai Gerling Troupe csoport halálkerék produkciót mutatott be, többször megfagyott a levegő a nézőtéren. A srácok igazi választ adtak a cirkuszi müsor címére: Egyensúly.

A rendezvény végén lehetőség nyílt a produkciók résztvevőivel közös fényképek készítésére, tagjaink közül sokan éltek a lehetőséggel. A facebook-ra feltöltött képek sorsoláson vesznek majd részt, a szerencsések cirkuszi belépőket nyerhetnek a Fővárosi Nagycirkusz  következő produkciójára.

Szöveg: Szendrei Zoltán

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 02. 13., 13:05
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-01-30 16:00:53
HÉSZ vezető tisztségviselők látogatása Székesfehérváron a MH Nagysándor József 51. Híradó- és Vezetésbiztosító Dandárnál.
2024-01-24 10:41:09
Csehország, Lengyelország, Magyarország és Szlovákia katonai érdekképviseleti szervezetek találkozója Budapesten.

  JETfly Magazin

2024 nyarán, több mint 60 év szolgálat után nyugdíjazzák a Svéd Légierő ikonikus típusát, az SK 60 kiképző repülőgépet. A haderőnem méltóképpen búcsúzik a típustól, melynek kapcsán az első információk már napvilágra kerültek.

  Háború Művészete magazin

India védelmi minisztériuma 2024. február 16-án hagyta jóvá 15 darab, különböző változatú Airbus Defence C295 többfeladatú, tengerészeti járőr repülőgép megvásárlását.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.