2024. 07. 27. szombat
Liliána, Olga
: 392 Ft   : 361 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Hosz évzáró rendezvény a Fővárosi Nagycirkuszban

Hosz  |  2015. 12. 15., 12:15

A hagyományoknak megfelelően, a karácsonyi ünnepeket megelőzően a Honvédszakszervezet a Fővárosi Nagycirkusz „Balance„ előadására invitálta  tagjait és azok hozzátartozóit…

2015. december 13-án közel ezer Hosz tag és családtag részvételével tekintették meg a két felvonásos előadást az érdeklődők. A rendezvény elején a Honvédszakszervezet elnöke Czövek János és Szendrei Zoltán alelnök köszöntötte és kívánt Áldott Karácsonyi Ünnepeket és Boldog Új Évet a tagság és hozzátartozói részére.

Az előadást a kolumbiai Gerling Troupe magasdrót produkciója nyitotta, a kölcsönös bizalomra épülő show végén a levegőben alakult hét artista lélegzetelállító emberpiramisát láthattuk. A folytatásban a Flying Ball ukrán csoport kosárlabda showját, humorral füszerezett akrobatikus bemutatóját nézhettük meg.

A porond átrendezése közben a hollandiai származású Pascal bohóc kiváló clown-darabján keresztül szólította meg a közönséget, az egyik előadása során a Hosz MH 54. Veszprém Radarezred alapszervezeti vezetőjét is felkérte egy vicces produkcióra, amelyért a közönség hatalmas tapssal díjazta.

 Ismét egy levegő szám következett az arénában a magyar Duo Clair növendékei egy háló segítségével tornáztak a levegőben „Rád bízom magam!” mottóval.

 Kisállat számban Eva Chris német állatidomár nyolc kiscicájának ügyességi kellékekkel vegyített játékát figyelhettük meg, majd a nagymacskák szerelmeseinek is kedvezve Denny Montico olasz állatidomár mutatta be ember és oroszlán együttmunkálkodásának tökéletes harmóniáját.

 A Balance produkció egyik fő számát három román erőmüvész mutatta be. A X-Treme Brothers gravitációt meghazudtoló mutatványa különleges hang- és látványvilággal vált felejthetetlené a publikum számára.

A szünet után a légtornászok kaptak szerepet, az amerikai Flying Farfans uralta a levegőt, a trapéz pedig kiváló eszköz az egyedülálló bizalomjátékhoz. Az ember megtanul feltétel nélkül bízni önmagában és partnerében is, a nézők számára igazolódik az a tézis, hogy minden lehetséges, ha bízunk egymásban.

 A lábzsonglőr Kimberly Lester, aki először táncával, majd tökéletes produkcióval mutatkozott be Portugáliából érkezett, a cirkuszi müvészet gyöngyszemét mutatta meg tagjainknak.

 A nemzetközi produkciók után egy igazi magyar virtus érkezett, a deszka produkciót a Teibler-csoport mutatta be. A nemzeti viseletben pompázó 9 fős csoport zeneválasztás terén is igyekeztek a magyar cirkusz-hagyományokhoz kapcsolódni.

A záró produkció előtt egy ukrán zsonglőr duo lépett a porondra. A Duo White Fantasy játékos müsorukkal szórakoztatták a publikumot.

 Az előadás végén sem maradhattunk izgalmak nélkül, a kolumbiai Gerling Troupe csoport halálkerék produkciót mutatott be, többször megfagyott a levegő a nézőtéren. A srácok igazi választ adtak a cirkuszi müsor címére: Egyensúly.

A rendezvény végén lehetőség nyílt a produkciók résztvevőivel közös fényképek készítésére, tagjaink közül sokan éltek a lehetőséggel. A facebook-ra feltöltött képek sorsoláson vesznek majd részt, a szerencsések cirkuszi belépőket nyerhetnek a Fővárosi Nagycirkusz  következő produkciójára.

Szöveg: Szendrei Zoltán

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2024. 07. 25., 13:35
A Magyar Közlöny 2024. évi 69. számában 2024. június 28-án kihirdetésre került a honvédek jogállásáról szóló 137/2024. (VI. 28.) Korm. rendelet (Hjkr.)
2024. 07. 26., 09:48
2024.07.23-án Bazsik István elnök és Jakubik András érdekvédelmi ügyvivő tartott tájékoztatót Tatán
2024. 07. 15., 10:35
Az elmúlt napok ránk törő forrósága tette igazán népszerűvé a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet központi rendezvényét a Ceglédi Gyógyfürdő és Szabadidőközpont, valamint a hozzátartozó Aquaparki csúszdapark területén, immáron tizennyolcadik alkalommal.

  JETfly Magazin

2024. július 22-én újabb mérföldkövet jelentő eseményt regisztrálhatott a Szlovák Légierő: megérkezett az első két F-16 Block 70 vadászbombázó északi szomszédunk Malacky-Kuchyňa Légibázisára.

  Háború Művészete magazin

„Ma lőnek először, szerencsére hozzáértő személyzet kezelésében” – nyugtázta elégedetten az új Leopard harckocsikról és a frissen képzett kezelőszemélyzetről dr. Nagy Norbert őrnagy.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.