2023. 12. 11. hétfő
Árpád
: 383 Ft   : 355 Ft Benzin: 615 Ft/l   Dízel: 645 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Ovisok arcára varázsoltak mosolyt a katonák

Hosz  |  2016. 01. 04., 11:39

Karácsony előtt szervezett gyűjtést az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár (MH BHD) két katonája a Személyügyi Főnökség Humán Részlegével együttműködve. A szakaszvezetők az összegyűlt ruhákat, élelmiszert, játékokat a Wesley János Óvoda gyerkőceinek vitték el...

Az alakulat Támogató Zászlóaljánál szolgáló Varga Szilvia és Kiss Zoltán szakaszvezetők az ünnep közeledtével gondoltak arra, hogy szeretnék segíteni a rászorulókat. Kerestek egy olyan intézményt, amelyben a gyermekek családjainak anyagi háttere miatt jól jöhet karácsony előtt a játék, a ruha, az élelmiszer, majd engedélyt kértek a gyüjtésre a dandár megbízott parancsnokától, Baráth Ernő ezredestől, aki azonnal az ügy mellé állt.

Az alakulatnál három hét alatt több zsáknyi ruha és játék, valamint számtalan doboz könyv, tartós élelmiszer, édesség, szaloncukor gyült össze. Az adományokkal a szakaszvezetők december 18-án, lepték meg az óvodásokat.

A Honvédszakszervezet MH BHD alapszervezete is csatlakozott a gyüjtéshez és az alapszervezet élelmiszer csomaggal segítette, támogatta a gyüjtést. Az alapszervezet nevében a  csomagokat Garda Zoltán alapszervezeti vezető adta át.

Az óvodát 2005-ben hozták létre, mivel a Józsefvárosban élő szegény családok nem minden esetben tudták gyermekeiket megfelelő oktatási intézménybe bejuttatni. A VIII. kerületi, Dankó utcai intézménybe jelenleg mintegy negyven nehéz sorsú gyermek jár, így volt nagy öröm, amikor a két katona megjelent az ajándékokkal teli dobozokkal.

Varga Szilvia és Kiss Zoltán elmondta: sikeresnek tartják az első gyüjtési akciójukat, és a tervek szerint jövőre nem csak karácsony előtt, hanem évente több alkalommal is szeretnének ilyen akciókkal segíteni egy-egy hasonló intézményt.

Forrás: honvedelem.hu/HoszFotó: Horniák Dóra

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

  JETfly Magazin

Olvasóink már jól ismerik a sok-sok éve működő JETfly Webáruházat, melyben repüléshez kapcsolódó relikviákat, illetve ruházati termékeket rendelhetnek meg. A kínálat folyamatosan bővül, mutatjuk a legfrissebb ajánlatokat, melyek a közelgő ünnepek kapcsán is szép ajándékok lehetnek!

  Háború Művészete magazin

Lánctalpak csörögnek, motorok zúgnak, ágyúcsövek robbanásszerű hangot hallatnak. Röviden és tömören: harckocsilövészet Szomódon.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.