2024. 05. 29. szerda
Magdolna
: 385 Ft   : 355 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Ovisok arcára varázsoltak mosolyt a katonák

Hosz  |  2016. 01. 04., 11:39

Karácsony előtt szervezett gyűjtést az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár (MH BHD) két katonája a Személyügyi Főnökség Humán Részlegével együttműködve. A szakaszvezetők az összegyűlt ruhákat, élelmiszert, játékokat a Wesley János Óvoda gyerkőceinek vitték el...

Az alakulat Támogató Zászlóaljánál szolgáló Varga Szilvia és Kiss Zoltán szakaszvezetők az ünnep közeledtével gondoltak arra, hogy szeretnék segíteni a rászorulókat. Kerestek egy olyan intézményt, amelyben a gyermekek családjainak anyagi háttere miatt jól jöhet karácsony előtt a játék, a ruha, az élelmiszer, majd engedélyt kértek a gyüjtésre a dandár megbízott parancsnokától, Baráth Ernő ezredestől, aki azonnal az ügy mellé állt.

Az alakulatnál három hét alatt több zsáknyi ruha és játék, valamint számtalan doboz könyv, tartós élelmiszer, édesség, szaloncukor gyült össze. Az adományokkal a szakaszvezetők december 18-án, lepték meg az óvodásokat.

A Honvédszakszervezet MH BHD alapszervezete is csatlakozott a gyüjtéshez és az alapszervezet élelmiszer csomaggal segítette, támogatta a gyüjtést. Az alapszervezet nevében a  csomagokat Garda Zoltán alapszervezeti vezető adta át.

Az óvodát 2005-ben hozták létre, mivel a Józsefvárosban élő szegény családok nem minden esetben tudták gyermekeiket megfelelő oktatási intézménybe bejuttatni. A VIII. kerületi, Dankó utcai intézménybe jelenleg mintegy negyven nehéz sorsú gyermek jár, így volt nagy öröm, amikor a két katona megjelent az ajándékokkal teli dobozokkal.

Varga Szilvia és Kiss Zoltán elmondta: sikeresnek tartják az első gyüjtési akciójukat, és a tervek szerint jövőre nem csak karácsony előtt, hanem évente több alkalommal is szeretnének ilyen akciókkal segíteni egy-egy hasonló intézményt.

Forrás: honvedelem.hu/HoszFotó: Horniák Dóra

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2022. 07. 19., 11:59
A LIGA Szakszervezetek támogatásával a csatolt linken szereplő üdülési lehetőségeket érhetik el tajgaink a 2024-es évben. Ehhez mindössze rendszeres tagdíjfizetés és a tagkártya felmutatása szükséges.
2024. 05. 29., 10:52
Tájékoztató a Hész XVIII. Országos Horgászversenyéről 2024. június 29-30. A HÉSZ Központi Iroda, az MH Kiss József 86. Helikopterdandár Tiszamenti Katonai Repülősök alapszervezetének közreműködésével 2024. június 29-30-án horgászversenyt szervez a kengyeli (Szolnok, Martfű térsége) Crazy Carp Lake horgásztavon...

  JETfly Magazin

Az első nyári hónapban repülőnapot rendeznek többek között Dunakeszin, Kadarkúton és Budaörsön is, a Múzeumok Éjszakáján pedig szintén több helyszínen várják a repülés rajongóit!

  Háború Művészete magazin

A Roszatom nukleáris üzemanyagot gyártó részlegéhez, a TVEL-hez tartozó Csepecki Gépgyárban megkezdték azoknak a speciális spirálbordás titáncsöveknek a gyártását, amelyek a világ majdani legnagyobb atomjégtörő hajóján a gőzfejlesztők szerkezeti merevségét biztosítják.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.