2023. 06. 04.
Bulcsú
: 371 Ft   : 344 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Ovisok arcára varázsoltak mosolyt a katonák

Hosz  |  2016. 01. 04., 11:39

Karácsony előtt szervezett gyűjtést az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár (MH BHD) két katonája a Személyügyi Főnökség Humán Részlegével együttműködve. A szakaszvezetők az összegyűlt ruhákat, élelmiszert, játékokat a Wesley János Óvoda gyerkőceinek vitték el...

Az alakulat Támogató Zászlóaljánál szolgáló Varga Szilvia és Kiss Zoltán szakaszvezetők az ünnep közeledtével gondoltak arra, hogy szeretnék segíteni a rászorulókat. Kerestek egy olyan intézményt, amelyben a gyermekek családjainak anyagi háttere miatt jól jöhet karácsony előtt a játék, a ruha, az élelmiszer, majd engedélyt kértek a gyüjtésre a dandár megbízott parancsnokától, Baráth Ernő ezredestől, aki azonnal az ügy mellé állt.

Az alakulatnál három hét alatt több zsáknyi ruha és játék, valamint számtalan doboz könyv, tartós élelmiszer, édesség, szaloncukor gyült össze. Az adományokkal a szakaszvezetők december 18-án, lepték meg az óvodásokat.

A Honvédszakszervezet MH BHD alapszervezete is csatlakozott a gyüjtéshez és az alapszervezet élelmiszer csomaggal segítette, támogatta a gyüjtést. Az alapszervezet nevében a  csomagokat Garda Zoltán alapszervezeti vezető adta át.

Az óvodát 2005-ben hozták létre, mivel a Józsefvárosban élő szegény családok nem minden esetben tudták gyermekeiket megfelelő oktatási intézménybe bejuttatni. A VIII. kerületi, Dankó utcai intézménybe jelenleg mintegy negyven nehéz sorsú gyermek jár, így volt nagy öröm, amikor a két katona megjelent az ajándékokkal teli dobozokkal.

Varga Szilvia és Kiss Zoltán elmondta: sikeresnek tartják az első gyüjtési akciójukat, és a tervek szerint jövőre nem csak karácsony előtt, hanem évente több alkalommal is szeretnének ilyen akciókkal segíteni egy-egy hasonló intézményt.

Forrás: honvedelem.hu/HoszFotó: Horniák Dóra

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 16., 07:32
A Katonák a Törvényességért és Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány céljai: a hivatásos, szerződéses és nyugállományú katonák állampolgári és szolgálati jogainak védelme, szociális segítségnyújtás. Az SZJA 1%-ának felajánlásával kérjük, járuljon hozzá Ön is az Önsegélyző és Szolidaritási Alap feltöltéséhez...
2023. 05. 09., 13:11
2023. május 03-án lezajlottak a Honvédszakszervezet küldöttgyűlését megelőző képviseleti értekezletek, a nyugállományú tagozat választmányi ülése és a Hosz elnökségi ülés. A szárazföld, légierő, logisztika és közigazgatás képviselethez tartozó alapszervezeti vezetők a megnyitó után tájékoztatást kaptak a Hjt.-vel kapcsolatos egyeztetésekről, a Honvédszakszervezet javaslatairól, valamint a várható változásokról…
2023. 04. 27., 08:39
Tájékoztatjuk a tisztelt tagságot, hogy 2023. április 28-án (pénteken) egyéb rendezvények miatt a központi iroda zárva lesz. Mobiltelefonos elérhetőségeken tisztségviselőink ügyletet tartanak.
2023-04-05 13:43:22
A Honvédszakszervezet elnöksége, munkatársai és tisztségviselői minden szakszervezeti tagunknak és családtagjának kellemes Húsvéti Ünnepeket kíván!
2023-02-15 14:19:50
A Honvédszakszervezet Elnöksége 2023. február 07-én tartotta az alapszervezet vezetőkkel kibővített ülését, ahol döntöttek a 8/2023. számú Kormány rendelet kapcsán felmerülő további feladatokról, illetve a Küldöttgyűlés előkészületeiről…

  JETfly Magazin

  Háború Művészete magazin

Éleslövészeten bizonyítottak a PzH 2000-es önjáró tüzérségi eszközök a Bakonyban. Bár a típus még igen friss a Magyar Honvédség kötelékében, és ezáltal a kezelőszemélyzetek még javában gyakorolják a különböző eljárásrendeket, annyi már e kezdeti időszakban is bizton állítható, hogy a jól felkészített szakemberek kezében a haditechnikai eszközök eddig ritkán látott eredményeket érnek el.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.