2024. 02. 21. szerda
Eleonóra
: 388 Ft   : 359 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

A magyar kultúra napját ünnepelték

Hosz  |  2016. 01. 22., 11:41

 „Minden nép életének válságos pillanataiban felmerül a kérdés, hogy hol a helye a világban. Mi is számtalanszor szembekerültünk a kérdéssel. Sokszor csak az anyanyelv maradt meg, melynek előterében született a magyarságtudat és annak részeként a magyar irodalom” − mondta Kun Szabó István vezérőrnagy január 21-én, csütörtökön Budapesten, a Stefánia Palota−Honvéd Kulturális Központban. A Honvédszakszervezet részéről Czövek János elnök vett részt a rendezvényen…

A Honvédelmi Minisztérium társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára a magyar kultúra napja alkalmából rendezett központi ünnepségen úgy fogalmazott: „rendkívül felemelő érzés, hogy együtt lehetünk itt és együtt énekelhettük el a Himnuszt.”

A vezérőrnagy − Németh Lászlót idézve − hozzátette: az elmúlt kétszáz évben az irodalom számunkra több volt a müvészetek egyikénél, kézilámpás volt a sötét útjait rovó magyarság kezében. „A kultúra ügye összeforrt a nemzetünk ügyével és sorsával. Számunkra minden napnak a magyar kultúra napjának kell lennie, mert nem azért gyújtunk gyertyát a sötét szobában, hogy melegítsen, hanem hogy fényt adjon” − mondta.

Az ünnepségen kitüntetések és emléktárgyak átadásával ismerték el a Magyar Honvédség és a Honvédelmi Minisztérium katonai és civil alkalmazottainak, valamint a Honvédség és Társadalom Baráti Körök tagjainak áldozatos munkáját.

A Tabulatúra Régizene Együttes előadását követően az ünnepség résztvevői megemlékeztek Zrínyi Miklós várkapitányról és seregéről, szigetvári hősies helytállásuk 450. évfordulója alkalmából.

Az ünnepség zárásaként megnyitották a „Vár állott, most kőhalom” címü kiállítást, amely a Magyar Honvédség amatőr müvészeinek alkotásait mutatja be az érdeklődők számára.

Forrás: honvedelem.hu

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 02. 13., 13:05
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-01-30 16:00:53
HÉSZ vezető tisztségviselők látogatása Székesfehérváron a MH Nagysándor József 51. Híradó- és Vezetésbiztosító Dandárnál.
2024-01-24 10:41:09
Csehország, Lengyelország, Magyarország és Szlovákia katonai érdekképviseleti szervezetek találkozója Budapesten.

  JETfly Magazin

2024 nyarán, több mint 60 év szolgálat után nyugdíjazzák a Svéd Légierő ikonikus típusát, az SK 60 kiképző repülőgépet. A haderőnem méltóképpen búcsúzik a típustól, melynek kapcsán az első információk már napvilágra kerültek.

  Háború Művészete magazin

India védelmi minisztériuma 2024. február 16-án hagyta jóvá 15 darab, különböző változatú Airbus Defence C295 többfeladatú, tengerészeti járőr repülőgép megvásárlását.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.