2023. 09. 21. csütörtök
Máté, Mirella
: 386 Ft   : 362 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Központban a Hosz 25 éves születésnapi rendezvénye

Hosz  |  2016. 01. 22., 12:35

Január 13-án tartotta ez évben az első ülését a Honvédszakszervezet elnöksége, ahol döntöttek többek között a Hosz 25 éves jubileumi ünnepségének előkészítéséről, az érdekvédelmi továbbképzés megrendezéséről, a 2015. év végi leltár végrehajtásáról, az adóigazolások kiadásának rendjéről, az Egység 2002 Kft. ez évi üzleti tervéről, a temetési segélyek és támogatások kifizetéséről, valamint új tagok felvételéről...

Az ülést Czövek János elnök nyitotta meg és eredményekben gazdag Boldog Új Évet kívánt az elnökség és a Honvédszakszervezet tagjai részére.

A napirend elfogadása után tájékoztatta az elnökséget az elmúlt időszak fontosabb feladatairól, eseményeiről, beszámolt a 2016. évi teljes körü bérmegállapodás aláírásáról, a béren kívüli juttatások változásáról.  Kijelentette, hogy a 2016. évi 5%-os béremelés mellett sikerült a juttatások mértékét megőrizni, néhány esetben például a szerződéses legénységi állomány részére még növelni is.

A továbbiakban a tagok Signal élet- és baleset biztosításának megkötéséről és a Vodafone szerződés aláírásáról tájékoztattak a vezető tisztségviselők. Továbbra is minden szakszervezeti tag rendelkezik élet- és balesetbiztosítással és lehetősége van emellett munkavállalói felelősségbiztosítást, valamint külszolgálatra külön életbiztosítást kötni.

A Vodafone szerződés keretében lehetőség nyílik tagjainknak egy nagyon kedvezményes telefon előfizetés megkötésére saját és 5 hozzátartozója részére hasonló kondíciókkal.

A tájékozató után Szendrei Zoltán beterjesztette a temetési segélyeket és támogatást igénylők kérelmeit. Az elnökség döntése alapján 8 fő temetési segélyben és egy fő támogatásban részesült. Tájékoztatta az elnökséget a 2015. évben nyújtott segélyekről és támogatásokról, így 56 fő részesült temetési segélyben és 17 fő kapott központi támogatást összesen 2,5 millió Forint érékben. 16 fő új tag felvételére is sor került, aktív és nyugállományú tagok is újonnan csatlakoztak a Honvédszakszervezethez.

Bazsik István alelnök tájékoztatott a 2015. évi adóigazolások kiadásának módjáról, ami idén is a Hosz honlapján lesz elérhető és letölthető, külön kérésre a központi irodában is kiállításra kerül. A tájékoztatóban elhangzott, hogy a nyugállományú tagok esetében külön kérésre a Hosz Központi Iroda készíti el és küldi meg a nyomtatványt.

Napirendre került a szolgáltatások és a tagszervezés területe is. Szendrei Zoltán alelnök megköszönte az érdekvédelmi ügyvivők munkáját a tagszervezésben elért eredményekért, hiszen november, december hónapban mintegy 200 fő lépett be a Honvédszakszervezetbe. A feladatokat továbbra is nagy intenzitással végzik főleg a kiemelt kiképzési helyeken. A szolgáltatásokról Czövek János elnök számolt be, a megkötött új szerződéseket és régi lehetőségeket sorolta fel. Felhívta a figyelmet, hogy akinek lehetősége van új kedvezmények eléréséhez, azok terjesszék az elnökség elé és megkötjük az új szolgáltatás igénybevételére a szerződést.

A Hosz üdülőit üzemeltető Egység 2002 Kft. 2016. évi üzleti tervét Bazsik István terjesztette be, melyet az elnökség egyhangúlag elfogadott. A 2016. évi Üdültetési Szabályzat írásbeli elnökségi döntés után kerül megküldésre az alapszervezeti vezetők részére január végén.

A következő napirendben a Hosz tagkártyákkal kapcsolatban tárgyalt az elnökség. 2016-ban is az EDC szolgáltatásait vesszük igénybe, amelyről folyamatosan tájékoztatást adunk tagjaink részére.

A zárszámadás előkészítése érdekében Czövek János elnök beterjesztette a 2015. év végi leltári intézkedést. Az elnökség a határozatot elfogadta, a bizottságok a munkát megkezdik. Az elnökség megfogalmazta, hogy az eddigiekhez hasonlón a selejt anyagokat a központi irodába kell beszállítani, a leltáríveket az anyagfelelősöknek aláírásukkal kell hitelesíteni. A Felügyelő Bizottság jelezte, hogy a leltár során szeretnének a leltározási biztosságok munkájához csatlakozni.

2016. szeptember 17-én tervezi a Honvédszakszervezet 25. jubileumi ünnepségét Budapesten, amelynek előkészítése megkezdődött.

Az újonnan megválasztott alapszervezeti vezetők részére pedig áprilisban két napos továbbképzést tervez az elnökség.

A Katonák a Törvényességért és Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány új Alapító okirata és változás bejegyzése és jóváhagyó végzése megérkezett  a Fővárosi Törvényszéktől, amely alapján január végéig megkezdődik az átadás-átvétel.

A rendezvény végén az elnökség döntött a központi horgászverseny megrendezéséről, amely 2016-ban a debreceni alapszervezet szervezésében kerül végrehajtásra.

A következő elnökségi ülés 2016. március 02-án kerül megtartásra.

Szöveg: Szendrei ZoltánFotó: Klopfer Szandra

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 07. 10., 10:55
2023. június 22-én a GFM Foglalkoztatás-felügyeleti Irányítási Főosztálya tájékoztatást adott ki a rendkívüli hőségben történő munkavégzés szabályairól. Miskéri László, a LIGA Szakszervezetek munkavédelmi szakértője szerint a folyadékveszteség pótlása elengedhetetlen.
2023-08-18 07:51:02
A Magyar Honvédség fennállásának 175. évfordulója alkalmából tartott Fáy túra beszámolóját Tiger Zoltán tagtársunk "szemüvegén át" olvashatják az érdeklődők
2023-07-11 11:06:10
A Honvédszakszervezet 2023. 07. 08-án a Budapesttől alig 65 km-re található Ceglédi Gyógy- és Strandfürdő, valamint a hozzátartozó Aquaparki csúszdapark területén tartotta a szakszervezeti fürdőnap rendezvényét a Magyar Honvédség 175. évfordulójára kiírt programsorozat keretében…
2023-07-10 10:53:05
A szakszervezetek szerint a reálbérek értékének megőrzése érdekében év közben minimum 5-7 százalékos korrekcióra lenne szükség a minimálbér és a garantált bérminimum esetében. Múlt csütörtökön már tárgyalóasztalhoz ültek a munkáltatók és a munkavállalók – mondta az InfoRádiónak a Liga Szakszervezetek elnöke.
2023-07-10 10:50:07
2023. június 19-én a kormány kihirdette, hogy augusztustól SZÉP-kártyával is lehet hidegélelmiszert vásárolni. A szakszervezetek, köztük a LIGA Szakszervezetek, többször sürgették már ezt a megoldást...

  JETfly Magazin

Egy egészen friss hír nyugati szomszédunktól: a 2023. szeptember 20-i bejelentés értelmében Ausztria - hazánkhoz hasonlóan - szintén a brazil KC-390-es közepes, többfeladatú katonai szállító repülőgépet vásárolja meg.

  Háború Művészete magazin

A most belépő fiatalok történelmi jelentőségű korszakban válhatnak a hazájuk védelmében aktív részt vállaló katonákká – fogalmazott a Magyar Nemzetnek adott interjújában dr. Böröndi Gábor vezérezredes.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.