2018. 02. 22. csütörtök
Gerzson
: 312 Ft   : 254 Ft Benzin: 325 Ft/l   Dízel: 323 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Központban a Hosz 25 éves születésnapi rendezvénye

Hosz  |  2016. 01. 22., 12:35

Január 13-án tartotta ez évben az első ülését a Honvédszakszervezet elnöksége, ahol döntöttek többek között a Hosz 25 éves jubileumi ünnepségének előkészítéséről, az érdekvédelmi továbbképzés megrendezéséről, a 2015. év végi leltár végrehajtásáról, az adóigazolások kiadásának rendjéről, az Egység 2002 Kft. ez évi üzleti tervéről, a temetési segélyek és támogatások kifizetéséről, valamint új tagok felvételéről...

Az ülést Czövek János elnök nyitotta meg és eredményekben gazdag Boldog Új Évet kívánt az elnökség és a Honvédszakszervezet tagjai részére.

A napirend elfogadása után tájékoztatta az elnökséget az elmúlt időszak fontosabb feladatairól, eseményeiről, beszámolt a 2016. évi teljes körü bérmegállapodás aláírásáról, a béren kívüli juttatások változásáról.  Kijelentette, hogy a 2016. évi 5%-os béremelés mellett sikerült a juttatások mértékét megőrizni, néhány esetben például a szerződéses legénységi állomány részére még növelni is.

A továbbiakban a tagok Signal élet- és baleset biztosításának megkötéséről és a Vodafone szerződés aláírásáról tájékoztattak a vezető tisztségviselők. Továbbra is minden szakszervezeti tag rendelkezik élet- és balesetbiztosítással és lehetősége van emellett munkavállalói felelősségbiztosítást, valamint külszolgálatra külön életbiztosítást kötni.

A Vodafone szerződés keretében lehetőség nyílik tagjainknak egy nagyon kedvezményes telefon előfizetés megkötésére saját és 5 hozzátartozója részére hasonló kondíciókkal.

A tájékozató után Szendrei Zoltán beterjesztette a temetési segélyeket és támogatást igénylők kérelmeit. Az elnökség döntése alapján 8 fő temetési segélyben és egy fő támogatásban részesült. Tájékoztatta az elnökséget a 2015. évben nyújtott segélyekről és támogatásokról, így 56 fő részesült temetési segélyben és 17 fő kapott központi támogatást összesen 2,5 millió Forint érékben. 16 fő új tag felvételére is sor került, aktív és nyugállományú tagok is újonnan csatlakoztak a Honvédszakszervezethez.

Bazsik István alelnök tájékoztatott a 2015. évi adóigazolások kiadásának módjáról, ami idén is a Hosz honlapján lesz elérhető és letölthető, külön kérésre a központi irodában is kiállításra kerül. A tájékoztatóban elhangzott, hogy a nyugállományú tagok esetében külön kérésre a Hosz Központi Iroda készíti el és küldi meg a nyomtatványt.

Napirendre került a szolgáltatások és a tagszervezés területe is. Szendrei Zoltán alelnök megköszönte az érdekvédelmi ügyvivők munkáját a tagszervezésben elért eredményekért, hiszen november, december hónapban mintegy 200 fő lépett be a Honvédszakszervezetbe. A feladatokat továbbra is nagy intenzitással végzik főleg a kiemelt kiképzési helyeken. A szolgáltatásokról Czövek János elnök számolt be, a megkötött új szerződéseket és régi lehetőségeket sorolta fel. Felhívta a figyelmet, hogy akinek lehetősége van új kedvezmények eléréséhez, azok terjesszék az elnökség elé és megkötjük az új szolgáltatás igénybevételére a szerződést.

A Hosz üdülőit üzemeltető Egység 2002 Kft. 2016. évi üzleti tervét Bazsik István terjesztette be, melyet az elnökség egyhangúlag elfogadott. A 2016. évi Üdültetési Szabályzat írásbeli elnökségi döntés után kerül megküldésre az alapszervezeti vezetők részére január végén.

A következő napirendben a Hosz tagkártyákkal kapcsolatban tárgyalt az elnökség. 2016-ban is az EDC szolgáltatásait vesszük igénybe, amelyről folyamatosan tájékoztatást adunk tagjaink részére.

A zárszámadás előkészítése érdekében Czövek János elnök beterjesztette a 2015. év végi leltári intézkedést. Az elnökség a határozatot elfogadta, a bizottságok a munkát megkezdik. Az elnökség megfogalmazta, hogy az eddigiekhez hasonlón a selejt anyagokat a központi irodába kell beszállítani, a leltáríveket az anyagfelelősöknek aláírásukkal kell hitelesíteni. A Felügyelő Bizottság jelezte, hogy a leltár során szeretnének a leltározási biztosságok munkájához csatlakozni.

2016. szeptember 17-én tervezi a Honvédszakszervezet 25. jubileumi ünnepségét Budapesten, amelynek előkészítése megkezdődött.

Az újonnan megválasztott alapszervezeti vezetők részére pedig áprilisban két napos továbbképzést tervez az elnökség.

A Katonák a Törvényességért és Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány új Alapító okirata és változás bejegyzése és jóváhagyó végzése megérkezett  a Fővárosi Törvényszéktől, amely alapján január végéig megkezdődik az átadás-átvétel.

A rendezvény végén az elnökség döntött a központi horgászverseny megrendezéséről, amely 2016-ban a debreceni alapszervezet szervezésében kerül végrehajtásra.

A következő elnökségi ülés 2016. március 02-án kerül megtartásra.

Szöveg: Szendrei ZoltánFotó: Klopfer Szandra

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2018. 02. 09., 09:17
A Katonák a Törvényességért és a Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány rendezvényét február 06-07én tartották a Mátraházán található 4. számú KORK-ban. A rendezvény fókuszába a 2018. évi feladatokat, illetve az 1% adománygyűjtő kampány aktualitásait állították...
2018. 02. 05., 14:10
Az egészségügyi szakdolgozók idén novemberben esedékes 8 százalékos béremelését előrehozták január 1-re - jelentette be az emberi erőforrások minisztere szerdán, budapesti sajtótájékoztatón, miután újabb sztrájktárgyalási forduló zajlott a kormány és a reprezentatív szakszervezetek között.
2018-02-05 13:47:08
társadalombiztosítás területén, akár az egészségbiztosításban, akár a nyugellátásoknál, akár a megváltozott munkaképességű személyek ellátásainál az ellátások összege több ellátásfajtánál egy általános mérőszámhoz igazodik, nem a jogosult egyéni jövedelméhez. Ilyen általános mérőszám a minimálbér, illetve az öregségi nyugdíj legkisebb összege. Ezen túlmenően bizonyos ellátások ún. fix összegűek, azaz szintén nem az egyéni keresetektől, jövedelemtől függenek, hanem mindenki számára azonosan határozzák meg.
2018-02-05 11:54:52
Egy történelmi pillanat részesei lehetünk, és ez örömmel tölt el minden magyar embert, a Magyar Honvédség katonáit pedig különösen, hiszen a légiszállítási képesség fontos, különösen a mai modern világban - mondta dr. Simicskó István február 2-án, pénteken, Kecskeméten. A honvédelmi miniszter az MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázison tartott sajtótájékoztatón hivatalosan is bemutatta a Magyar Honvédség két új csapatszállító repülőgépét.
2018-02-01 15:44:54
Egy hadsereg igazi ereje mindig hitében és szellemiségében rejlik, a százhetven éves Magyar Honvédségnek pedig mindig is a rendíthetetlen bátorság és hazaszeretet adta a karakterét – mondta dr. Simicskó István honvédelmi miniszter január 30-án Budapesten, a kétszáz esztendeje született Görgei Artúr tiszteletére rendezett megemlékezésen, ahol a Honvédszakszervezet részéről Czövek János elnök vett részt...
2018-01-31 11:34:38
Szolnokon a MH. 34 Bercsényi László Különleges Műveleti Zászlóalj és a MH. 88. Könnyű Vegyes Zászlóalj összeolvadásából megalakuló MH 2. vitéz Bertalan Árpád Különleges Rendeltetésű Ezred 2017. szeptember 01-jén Szolnok város napján a Zrínyi 2026 Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program keretében dandárrá alakult…
   MÁSOK ÍRTÁK
2017. 03. 03., 12:20
Nagy hangsúlyt kell fektetni a toborzóirodákban nyújtott szolgáltatásokra, de a példamutató katona a legjobb toborzó.
2017. 03. 03., 12:17
2026-ra a térség egyik legmeghatározóbb haderejévé fejlesztik a Magyar Honvédséget.
2017. 01. 13., 16:44

Esküt tettek a határvadászok

Az illegális migráció növekedése miatt tavaly augusztusban határozott a kormány a Készenléti Rendőrség létszámának növeléséről. A határvadászok elsőként hivatásos állományba vett tagjai január 12-én, csütörtökön tették le az esküt.
2017. 01. 13., 16:40
Márciusban érkeznek meg Szolnokra azok a kiképző, felderítő és futárrepülőgépek, amelyeket a cseh Zlin Aircraft gyártócégtől vásároltak meg a Magyar Honvédségnek.

  JETfly Magazin

2018. február 16-án került sor a norvég F-35-ös fékernyőrendszerének első helyi tesztjére, melynek a norvég Ørland légibázis adott otthont. A fékernyő nem "tartozéka" az F-35-ösnek, a gyártó a norvég fél kérésére integrálja a rendszert a saját példányaikon.

  Háború Művészete magazin