2024. 06. 13. csütörtök
Anett, Antal
: 395 Ft   : 367 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Központban a Hosz 25 éves születésnapi rendezvénye

Hosz  |  2016. 01. 22., 12:35

Január 13-án tartotta ez évben az első ülését a Honvédszakszervezet elnöksége, ahol döntöttek többek között a Hosz 25 éves jubileumi ünnepségének előkészítéséről, az érdekvédelmi továbbképzés megrendezéséről, a 2015. év végi leltár végrehajtásáról, az adóigazolások kiadásának rendjéről, az Egység 2002 Kft. ez évi üzleti tervéről, a temetési segélyek és támogatások kifizetéséről, valamint új tagok felvételéről...

Az ülést Czövek János elnök nyitotta meg és eredményekben gazdag Boldog Új Évet kívánt az elnökség és a Honvédszakszervezet tagjai részére.

A napirend elfogadása után tájékoztatta az elnökséget az elmúlt időszak fontosabb feladatairól, eseményeiről, beszámolt a 2016. évi teljes körü bérmegállapodás aláírásáról, a béren kívüli juttatások változásáról.  Kijelentette, hogy a 2016. évi 5%-os béremelés mellett sikerült a juttatások mértékét megőrizni, néhány esetben például a szerződéses legénységi állomány részére még növelni is.

A továbbiakban a tagok Signal élet- és baleset biztosításának megkötéséről és a Vodafone szerződés aláírásáról tájékoztattak a vezető tisztségviselők. Továbbra is minden szakszervezeti tag rendelkezik élet- és balesetbiztosítással és lehetősége van emellett munkavállalói felelősségbiztosítást, valamint külszolgálatra külön életbiztosítást kötni.

A Vodafone szerződés keretében lehetőség nyílik tagjainknak egy nagyon kedvezményes telefon előfizetés megkötésére saját és 5 hozzátartozója részére hasonló kondíciókkal.

A tájékozató után Szendrei Zoltán beterjesztette a temetési segélyeket és támogatást igénylők kérelmeit. Az elnökség döntése alapján 8 fő temetési segélyben és egy fő támogatásban részesült. Tájékoztatta az elnökséget a 2015. évben nyújtott segélyekről és támogatásokról, így 56 fő részesült temetési segélyben és 17 fő kapott központi támogatást összesen 2,5 millió Forint érékben. 16 fő új tag felvételére is sor került, aktív és nyugállományú tagok is újonnan csatlakoztak a Honvédszakszervezethez.

Bazsik István alelnök tájékoztatott a 2015. évi adóigazolások kiadásának módjáról, ami idén is a Hosz honlapján lesz elérhető és letölthető, külön kérésre a központi irodában is kiállításra kerül. A tájékoztatóban elhangzott, hogy a nyugállományú tagok esetében külön kérésre a Hosz Központi Iroda készíti el és küldi meg a nyomtatványt.

Napirendre került a szolgáltatások és a tagszervezés területe is. Szendrei Zoltán alelnök megköszönte az érdekvédelmi ügyvivők munkáját a tagszervezésben elért eredményekért, hiszen november, december hónapban mintegy 200 fő lépett be a Honvédszakszervezetbe. A feladatokat továbbra is nagy intenzitással végzik főleg a kiemelt kiképzési helyeken. A szolgáltatásokról Czövek János elnök számolt be, a megkötött új szerződéseket és régi lehetőségeket sorolta fel. Felhívta a figyelmet, hogy akinek lehetősége van új kedvezmények eléréséhez, azok terjesszék az elnökség elé és megkötjük az új szolgáltatás igénybevételére a szerződést.

A Hosz üdülőit üzemeltető Egység 2002 Kft. 2016. évi üzleti tervét Bazsik István terjesztette be, melyet az elnökség egyhangúlag elfogadott. A 2016. évi Üdültetési Szabályzat írásbeli elnökségi döntés után kerül megküldésre az alapszervezeti vezetők részére január végén.

A következő napirendben a Hosz tagkártyákkal kapcsolatban tárgyalt az elnökség. 2016-ban is az EDC szolgáltatásait vesszük igénybe, amelyről folyamatosan tájékoztatást adunk tagjaink részére.

A zárszámadás előkészítése érdekében Czövek János elnök beterjesztette a 2015. év végi leltári intézkedést. Az elnökség a határozatot elfogadta, a bizottságok a munkát megkezdik. Az elnökség megfogalmazta, hogy az eddigiekhez hasonlón a selejt anyagokat a központi irodába kell beszállítani, a leltáríveket az anyagfelelősöknek aláírásukkal kell hitelesíteni. A Felügyelő Bizottság jelezte, hogy a leltár során szeretnének a leltározási biztosságok munkájához csatlakozni.

2016. szeptember 17-én tervezi a Honvédszakszervezet 25. jubileumi ünnepségét Budapesten, amelynek előkészítése megkezdődött.

Az újonnan megválasztott alapszervezeti vezetők részére pedig áprilisban két napos továbbképzést tervez az elnökség.

A Katonák a Törvényességért és Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány új Alapító okirata és változás bejegyzése és jóváhagyó végzése megérkezett  a Fővárosi Törvényszéktől, amely alapján január végéig megkezdődik az átadás-átvétel.

A rendezvény végén az elnökség döntött a központi horgászverseny megrendezéséről, amely 2016-ban a debreceni alapszervezet szervezésében kerül végrehajtásra.

A következő elnökségi ülés 2016. március 02-án kerül megtartásra.

Szöveg: Szendrei ZoltánFotó: Klopfer Szandra

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2024. 05. 29., 10:52
Tájékoztató a Hész XVIII. Országos Horgászversenyéről 2024. június 29-30. A HÉSZ Központi Iroda, az MH Kiss József 86. Helikopterdandár Tiszamenti Katonai Repülősök alapszervezetének közreműködésével 2024. június 29-30-án horgászversenyt szervez a kengyeli (Szolnok, Martfű térsége) Crazy Carp Lake horgásztavon...
2022. 07. 19., 11:59
A LIGA Szakszervezetek támogatásával a csatolt linken szereplő üdülési lehetőségeket érhetik el tajgaink a 2024-es évben. Ehhez mindössze rendszeres tagdíjfizetés és a tagkártya felmutatása szükséges.
2024-05-15 10:13:12
Sobri Jóska Élménypark 2024.05.26-án és 2024.06.02.-án Egésznapos felhőtlen szórakozást nyújt kicsiknek és nagyoknak a Kislődi Sobri Jóska Élmény és Kalandpark...

  JETfly Magazin

Az elmúlt napokban a típus gyártására vonatkozóan kedvező híreket kapott az Eurofighter Typhoon gyártósora, hiszen Olaszország és Németország is vásárolna további példányokat.

  Háború Művészete magazin

Június 11-én és 12-én összesen 13 Gidrán harcjármű érkezik az MH Klapka György 1. Páncélosdandárhoz Tatára – jelentette be a honvédelmi miniszter.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.