2023. 09. 24.
Gellért, Mercédesz
: 387 Ft   : 363 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Tisztújítás a Hosz csoportjainál, alapszervezeteinél

Hosz  |  2016. 01. 26., 13:08

A 2015. november 24-én megtartott tisztújító Küldöttgyűlést követően megkezdődött a csoportok és alapszervezetek megalakítása, a képviseleti joggal rendelkező tisztségviselők megválasztása. A Honvédszakszervezet Alapszabályának értelmében „A nem a Küldöttgyűlés által választott tisztségviselőket a tisztújító Küldöttgyűlést követő 90 napon belül kell az érintett választói fórumnak megválasztani”…

2016. január 21-én az MH 54. Veszprém Radarezred kupi csoportjának megalakításával vette a kezdetét az elkövetkező időszak egyik, - a szakszervezeti élet szempontjából – fontos feladata, a csoportok, majd erre épülve az alapszervezetek megalakítása. A kupi csoport vezetőjének Lukács József főtörzsőrmestert, míg helyettesének Szabó György Zoltán törzsőrmestert választotta és bízta meg érdekeik képviseletével a bázis tagsága.

Január 25-én, az ugyancsak a Radarezred alárendeltségébe tartozó Medinai 2. réskitöltő századnál szavaztak szakszervezetünk tagjai a csoportvezetőjükről és a helyetteséről. Csoportvezetőnek Jakab Attila százados, helyettesének Huszár Zoltán főtörzsőrmester került megválasztásra.

A Honvédszakszervezet tagságát az aktív állományon kívül jelentős létszámban a szolgálati járandóságban részesülők és nyugdíjas tagjaink alkotják. A Honvédszakszervezet nyugállományú tagjainak Zala-megyei alapszervezetének megalakítása érdekében január 25-én csoportgyülést hívtak össze a zalaegerszegi csoport tagjai. Vezetőjüknek Németh Istvánt, helyettesének Makkos Istvánt választották, valamint javaslattal éltek az alapszervezeti vezető helyettesi tisztségre a csoportvezető személyében.

A tisztújító csoportgyüléseken Németh Nándor nyugat-magyarországi érdekvédelmi ügyvivő nem csak hitelesítőként, de a választásokon levezető elnökként is közremüködött. Az aktuális tájékoztató keretében elsősorban a béren kívüli juttatásokban beállt változásokra, a minden tagunkra megkötött Signal élet-és balesetbiztosítás ez évre érvényes előnyeire, kibővített juttatásaira hívta fel a figyelmet. Tájékoztatójában kiemelte, hogy 2016 márciusától az elektronikus Erzsébet-utalvány Plusz kártya bevezetésre kerül és az EMC kártyákon meglévő, fel nem használt egyenlegeket ezen a kártyán jóváírják.

A megtartott csoportgyülések tükrében elmondható, hogy a tagság aktívan részt vesz a tisztújító taggyüléseken, a résztvevők aránya mindenhol meghaladta 50% +1 főt, a megválasztott tisztségviselők kiemelt feladatuknak tekintik a Honvédszakszervezet müködésének elősegítését.

Szöveg: Németh Nándor

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 07. 10., 10:55
2023. június 22-én a GFM Foglalkoztatás-felügyeleti Irányítási Főosztálya tájékoztatást adott ki a rendkívüli hőségben történő munkavégzés szabályairól. Miskéri László, a LIGA Szakszervezetek munkavédelmi szakértője szerint a folyadékveszteség pótlása elengedhetetlen.
2023-08-18 07:51:02
A Magyar Honvédség fennállásának 175. évfordulója alkalmából tartott Fáy túra beszámolóját Tiger Zoltán tagtársunk "szemüvegén át" olvashatják az érdeklődők
2023-07-11 11:06:10
A Honvédszakszervezet 2023. 07. 08-án a Budapesttől alig 65 km-re található Ceglédi Gyógy- és Strandfürdő, valamint a hozzátartozó Aquaparki csúszdapark területén tartotta a szakszervezeti fürdőnap rendezvényét a Magyar Honvédség 175. évfordulójára kiírt programsorozat keretében…
2023-07-10 10:53:05
A szakszervezetek szerint a reálbérek értékének megőrzése érdekében év közben minimum 5-7 százalékos korrekcióra lenne szükség a minimálbér és a garantált bérminimum esetében. Múlt csütörtökön már tárgyalóasztalhoz ültek a munkáltatók és a munkavállalók – mondta az InfoRádiónak a Liga Szakszervezetek elnöke.
2023-07-10 10:50:07
2023. június 19-én a kormány kihirdette, hogy augusztustól SZÉP-kártyával is lehet hidegélelmiszert vásárolni. A szakszervezetek, köztük a LIGA Szakszervezetek, többször sürgették már ezt a megoldást...

  JETfly Magazin

Egy egészen friss hír nyugati szomszédunktól: a 2023. szeptember 20-i bejelentés értelmében Ausztria - hazánkhoz hasonlóan - szintén a brazil KC-390-es közepes, többfeladatú katonai szállító repülőgépet vásárolja meg.

  Háború Művészete magazin

A most belépő fiatalok történelmi jelentőségű korszakban válhatnak a hazájuk védelmében aktív részt vállaló katonákká – fogalmazott a Magyar Nemzetnek adott interjújában dr. Böröndi Gábor vezérezredes.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.