2024. 04. 22. hétfő
Csilla, Noémi
: 395 Ft   : 371 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Tisztújítás a Hosz csoportjainál, alapszervezeteinél

Hosz  |  2016. 01. 26., 13:08

A 2015. november 24-én megtartott tisztújító Küldöttgyűlést követően megkezdődött a csoportok és alapszervezetek megalakítása, a képviseleti joggal rendelkező tisztségviselők megválasztása. A Honvédszakszervezet Alapszabályának értelmében „A nem a Küldöttgyűlés által választott tisztségviselőket a tisztújító Küldöttgyűlést követő 90 napon belül kell az érintett választói fórumnak megválasztani”…

2016. január 21-én az MH 54. Veszprém Radarezred kupi csoportjának megalakításával vette a kezdetét az elkövetkező időszak egyik, - a szakszervezeti élet szempontjából – fontos feladata, a csoportok, majd erre épülve az alapszervezetek megalakítása. A kupi csoport vezetőjének Lukács József főtörzsőrmestert, míg helyettesének Szabó György Zoltán törzsőrmestert választotta és bízta meg érdekeik képviseletével a bázis tagsága.

Január 25-én, az ugyancsak a Radarezred alárendeltségébe tartozó Medinai 2. réskitöltő századnál szavaztak szakszervezetünk tagjai a csoportvezetőjükről és a helyetteséről. Csoportvezetőnek Jakab Attila százados, helyettesének Huszár Zoltán főtörzsőrmester került megválasztásra.

A Honvédszakszervezet tagságát az aktív állományon kívül jelentős létszámban a szolgálati járandóságban részesülők és nyugdíjas tagjaink alkotják. A Honvédszakszervezet nyugállományú tagjainak Zala-megyei alapszervezetének megalakítása érdekében január 25-én csoportgyülést hívtak össze a zalaegerszegi csoport tagjai. Vezetőjüknek Németh Istvánt, helyettesének Makkos Istvánt választották, valamint javaslattal éltek az alapszervezeti vezető helyettesi tisztségre a csoportvezető személyében.

A tisztújító csoportgyüléseken Németh Nándor nyugat-magyarországi érdekvédelmi ügyvivő nem csak hitelesítőként, de a választásokon levezető elnökként is közremüködött. Az aktuális tájékoztató keretében elsősorban a béren kívüli juttatásokban beállt változásokra, a minden tagunkra megkötött Signal élet-és balesetbiztosítás ez évre érvényes előnyeire, kibővített juttatásaira hívta fel a figyelmet. Tájékoztatójában kiemelte, hogy 2016 márciusától az elektronikus Erzsébet-utalvány Plusz kártya bevezetésre kerül és az EMC kártyákon meglévő, fel nem használt egyenlegeket ezen a kártyán jóváírják.

A megtartott csoportgyülések tükrében elmondható, hogy a tagság aktívan részt vesz a tisztújító taggyüléseken, a résztvevők aránya mindenhol meghaladta 50% +1 főt, a megválasztott tisztségviselők kiemelt feladatuknak tekintik a Honvédszakszervezet müködésének elősegítését.

Szöveg: Németh Nándor

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 01. 05., 10:17
Eddig Európa számos országában irigykedve figyelték katonatársaink, hogy nálunk szakszervezet működhet. Ez a jog tényszerűleg még az európai unióban is különleges kiváltság volt, amelyet a végletekig próbáltunk megőrizni. Az alapításunk, azaz 1991 óta eltelt több mint 32 év alatt folyamatosan azon küzdöttek elődeink, hogy a civil szférában megszokott jogok illessék meg a katonákat is, vagy legalább ahhoz erősen közelítő szintet sikerüljön elérni mind az egyéni, mind a kollektív jogérvényesítés terén...
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-02-13 13:05:08
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.

  JETfly Magazin

A magyar főváros légikikötője ismét elnyerte a Skytrax „Kelet-Európa legjobb repülőtere” címét a World Airport Awards díjátadón. Az idei már zsinórban a tizenegyedik alkalom, amikor a Budapest Airport az utasok visszajelzése alapján kiérdemelte a rangos elismerést.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.