2023. 06. 10. szombat
Gréta, Margit
: 369 Ft   : 343 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Tisztújítás a Hosz csoportjainál, alapszervezeteinél

Hosz  |  2016. 01. 26., 13:08

A 2015. november 24-én megtartott tisztújító Küldöttgyűlést követően megkezdődött a csoportok és alapszervezetek megalakítása, a képviseleti joggal rendelkező tisztségviselők megválasztása. A Honvédszakszervezet Alapszabályának értelmében „A nem a Küldöttgyűlés által választott tisztségviselőket a tisztújító Küldöttgyűlést követő 90 napon belül kell az érintett választói fórumnak megválasztani”…

2016. január 21-én az MH 54. Veszprém Radarezred kupi csoportjának megalakításával vette a kezdetét az elkövetkező időszak egyik, - a szakszervezeti élet szempontjából – fontos feladata, a csoportok, majd erre épülve az alapszervezetek megalakítása. A kupi csoport vezetőjének Lukács József főtörzsőrmestert, míg helyettesének Szabó György Zoltán törzsőrmestert választotta és bízta meg érdekeik képviseletével a bázis tagsága.

Január 25-én, az ugyancsak a Radarezred alárendeltségébe tartozó Medinai 2. réskitöltő századnál szavaztak szakszervezetünk tagjai a csoportvezetőjükről és a helyetteséről. Csoportvezetőnek Jakab Attila százados, helyettesének Huszár Zoltán főtörzsőrmester került megválasztásra.

A Honvédszakszervezet tagságát az aktív állományon kívül jelentős létszámban a szolgálati járandóságban részesülők és nyugdíjas tagjaink alkotják. A Honvédszakszervezet nyugállományú tagjainak Zala-megyei alapszervezetének megalakítása érdekében január 25-én csoportgyülést hívtak össze a zalaegerszegi csoport tagjai. Vezetőjüknek Németh Istvánt, helyettesének Makkos Istvánt választották, valamint javaslattal éltek az alapszervezeti vezető helyettesi tisztségre a csoportvezető személyében.

A tisztújító csoportgyüléseken Németh Nándor nyugat-magyarországi érdekvédelmi ügyvivő nem csak hitelesítőként, de a választásokon levezető elnökként is közremüködött. Az aktuális tájékoztató keretében elsősorban a béren kívüli juttatásokban beállt változásokra, a minden tagunkra megkötött Signal élet-és balesetbiztosítás ez évre érvényes előnyeire, kibővített juttatásaira hívta fel a figyelmet. Tájékoztatójában kiemelte, hogy 2016 márciusától az elektronikus Erzsébet-utalvány Plusz kártya bevezetésre kerül és az EMC kártyákon meglévő, fel nem használt egyenlegeket ezen a kártyán jóváírják.

A megtartott csoportgyülések tükrében elmondható, hogy a tagság aktívan részt vesz a tisztújító taggyüléseken, a résztvevők aránya mindenhol meghaladta 50% +1 főt, a megválasztott tisztségviselők kiemelt feladatuknak tekintik a Honvédszakszervezet müködésének elősegítését.

Szöveg: Németh Nándor

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 16., 07:32
A Katonák a Törvényességért és Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány céljai: a hivatásos, szerződéses és nyugállományú katonák állampolgári és szolgálati jogainak védelme, szociális segítségnyújtás. Az SZJA 1%-ának felajánlásával kérjük, járuljon hozzá Ön is az Önsegélyző és Szolidaritási Alap feltöltéséhez...
2023. 05. 09., 13:11
2023. május 03-án lezajlottak a Honvédszakszervezet küldöttgyűlését megelőző képviseleti értekezletek, a nyugállományú tagozat választmányi ülése és a Hosz elnökségi ülés. A szárazföld, légierő, logisztika és közigazgatás képviselethez tartozó alapszervezeti vezetők a megnyitó után tájékoztatást kaptak a Hjt.-vel kapcsolatos egyeztetésekről, a Honvédszakszervezet javaslatairól, valamint a várható változásokról…
2023. 04. 27., 08:39
Tájékoztatjuk a tisztelt tagságot, hogy 2023. április 28-án (pénteken) egyéb rendezvények miatt a központi iroda zárva lesz. Mobiltelefonos elérhetőségeken tisztségviselőink ügyletet tartanak.
2023-04-05 13:43:22
A Honvédszakszervezet elnöksége, munkatársai és tisztségviselői minden szakszervezeti tagunknak és családtagjának kellemes Húsvéti Ünnepeket kíván!
2023-02-15 14:19:50
A Honvédszakszervezet Elnöksége 2023. február 07-én tartotta az alapszervezet vezetőkkel kibővített ülését, ahol döntöttek a 8/2023. számú Kormány rendelet kapcsán felmerülő további feladatokról, illetve a Küldöttgyűlés előkészületeiről…

  JETfly Magazin

Az Egyesült Államok több követelményre hivatkozva, elutasította az ötödik generációs F-35-ös harci repülőgépek eladását Thaiföld részére.

  Háború Művészete magazin

Hajnik László, a Honvédelmi Minisztérium védelempolitikáért felelős helyettes államtitkára Kanadába látogatott, hogy egyeztessen többek között partnerével, Peter Hammerschmidt-tel, a kanadai Nemzetvédelmi Minisztérium védelempolitikáért felelős államtitkárával.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.