2024. 02. 29. csütörtök
: 394 Ft   : 363 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

A Honvédszakszervezet jelenléte fontos a katonai szervezetek életében

Hosz  |  2016. 02. 22., 13:25

2016 február 17-én Várpalotán az MH Bakony Harckiképző Központnál, február 19-én Székesfehérváron az MH 93. Petőfi Sándor Vegyivédelmi Zászlóaljnál tisztségviselő választást tartottak a Honvédszakszervezet helyi alapszervezetei…

Mint ismeretes a „Közös Akarat” feladat biztosítása érdekében számos katonai szervezet került és kerül bevonásra, amely következtében a személyi állomány döntő többsége a békehelyőrségektől távol teljesíti a nagyfokú leterheltséggel járó határvédelmi tevékenységét. A feladat végrehajtása elsősorban az MH Összhaderőnemi Parancsnokság alárendeltségében lévő katonai szervezetek állományát érintik, megnehezítve szakszervezetünk alapszervezeteinek és tisztségviselőinek Alapszabályban rögzített újra alakulását, alapszervezeti vezetőink megválasztását. Az előzőekben említett várpalotai és a székesfehérvári alapszervezet vonatkozásában is csak második körön sikerült az Alapszabálynak megfelelő módon az alapszervezetet megalakítani, vezetőjét megválasztani.

Várpalotán az egyhangú többségi szavazatok alapján Bogdány Gábor zászlós, míg Székesfehérváron Húsvét Zsolt zászlós került az alapszervezeti vezető tisztségbe. Az MH 93. Petőfi Sándor Vegyivédelmi Zászlóalj szakszervezeti tagsága alapszervezeti vezető helyettest is választott, Dániel Mózes főtörzsőrmester személyében.

Az alapszervezeti gyüléseken Németh Nándor Nyugat-Magyarországi érdekvédelmi ügyvivő vett részt, aki a levezető elnöki teendőkön túl, a választások hitelesítését is végrehajtotta. A taggyüléseken megjelentek a közvetlen hangvételü tájékoztató keretében egyöntetüen kinyilatkozták, hogy az érdekvédelmi tevékenység továbbvitele szükségessé teszi a szakszervezet jelenlétét a hadseregben. Szöveg és fotó: Németh Nándor

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-01-30 16:00:53
HÉSZ vezető tisztségviselők látogatása Székesfehérváron a MH Nagysándor József 51. Híradó- és Vezetésbiztosító Dandárnál.
2024-01-24 10:41:09
Csehország, Lengyelország, Magyarország és Szlovákia katonai érdekképviseleti szervezetek találkozója Budapesten.

  JETfly Magazin

Azerbajdzsán már évek óta folytat tárgyalásokat Pakisztánnal a JF-17-esek beszerzése kapcsán: a legfrissebb hírek szerint megszületett a megállapodás, ami már továbbfejlesztett radarrendszerrel és a legmodernebb fegyverzettel felszerelt harci repülőgépekről szól.

  Háború Művészete magazin

Egyik új büszkeségünket, a Lynx páncélozott gyalogsági harcjárművet először a Magyar Honvédségben rendszeresítik – mondta Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter a tatárszentgyörgyi gyakorló- és lőtéren, február 27-én, kedden.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.