2023. 06. 06. kedd
Cintia, Norbert
: 369 Ft   : 345 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Az elnökség döntött: május 11-én lesz a küldöttgyűlés

Hosz  |  2016. 03. 03., 13:42

 A Honvédszakszervezet elnöksége 2016. március 02-án tartotta elnökségi ülését, ahol döntöttek többek között a 2016. május 11-i küldöttgyűlés összehívásáról és a kapcsolódó határozattervezetekről. Az elnökség tájékoztatást kapott többek között az Egység 2002 Kft. üzemeltetésében lévő üdülő helyzetéről, a Hosz központi horgászversenyéről, a 25. Hosz jubileumi rendezvényéről, a Honvéd Egészségpénztár egyesülésével kapcsolatos ügyekről…

Az elnök köszöntő szavai után a napirendi pontokat fogadta el az elnökség, majd a vezető tisztségviselők aktuális tájékoztatója hangzott el.

Czövek János elnök tájékoztatta a döntéshozókat a Honvédszakszervezet elmúlt időszakban történt egyeztetéseiről, rendezvényeiről, valamint a tagsággal történő kapcsolattartásról. Kiemelte, hogy az alapszervezet taggyülésein, tájékoztatóin a következő hetekben mindenhol meg kell történnie a tisztújításnak. Beszámolt a Liga elmúlt időszakban bekövetkezett eseményeiről, kiemelten a LIGA Tanács üléséről és a LIGA elnökének lemondását követően felmerülő feladatokról.

Az elnökség döntött a 2016. május 11-i küldöttgyülés összehívásáról és tervezett napirendi pontjairól. Ezen a rendezvényen történik meg a 2015. évi beszámoló elfogadása, a Felügyelő Bizottság müködésével kapcsolatban szükségessé váló határozatok módosítása, illetve a bizottságok ügyrendjének elfogadása. A küldöttgyülést megelőzően képviseleti továbbképzésekre kerül sor, ahol a napirendi pontokat részletesen tudják egyeztetni a tisztségviselők. 

Szendrei Zoltán tájékoztatott a beérkezett temetési segély igényekről és a tagfelvételi kérelmekről. Szomorúan tapasztalhattuk, hogy a temetési segélyek kifizetésére jelentős számban volt szükség. Tájékoztatott a Honvédszakszervezet május 27-28-i országos horgászversenyének előkészítéséről, melynek helyszíne ez évben a pródi horgásztó lesz. Kérte a jelentkezőket, hogy a jelentkezést csak a nevezési díj befizetésével együtt adjanak le. „A versenykiírás és a szükséges további információk hamarosan honlapunkon elérhetőek lesznek. (a szerk.)”

Bácskai István elnökségi tag a nemzetközi és szövetségi kapcsolatok napirendi pontban beszámolt a LIGA szervezésében 2016. március 10-11-én Szófiában tartandó szakmai konferencián való részvételről. 

Bazsik István alelnök a Honvéd Egészségpénztár egyesülésével kapcsolatos információkról tájékoztatta az elnökséget, majd kérte az elnökség állásfoglalását az elkövetkezendő hetekben lebonyolítandó egészségpénztári közgyüléseken képviselendő álláspontról. A Honvédszakszervezet február 25-vel a Honvéd Egészségpénztár küldöttgyülésében 9 fő küldöttel és 4 fő pótküldöttel rendelkezik. Mivel jelentős képviselettel bír szakszervezetünk a küldöttgyülésben, megvitatásra kerültek a Honvéd Egészségpénztár 2016. március 11-i küldöttgyülés napirendjének anyagai, és abban egységes álláspont került kialakításra. Az Egészségpénztár gazdasági és strukturális helyzetét figyelembe véve elkerülhetetlenné vált az egyesülési folyamat lefolytatása a Prémium Egészségpénztárral. A Hosz a jövőben felmerülő kérdések tisztázása érdekében felvette a kapcsolatot a Honvéd és a Prémium Egészségpénztár vezetésével is, valamint egyeztetést kezdeményezett a Honvédelmi Minisztériummal, mint a Honvéd Egészségpénztár tagságának legnagyobb munkáltatójával.

Szendrei Zoltán alelnök beszámolt a Leltározási Bizottság tevékenységéről. Megállapította, hogy a Bizottság elvégezte feladatát, és  beterjesztette az elnökség részére a 2015. év végi leltározási jegyzőkönyvet, amelyet az elnökség egyhangúlag elfogadott.

A következő elnökségi ülés a 2016. április 27-28-án a képviseleti üléseket követően kerül megtartásra. 

Szöveg: Bazsik IstvánFotó: Klopfer Szandra

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 16., 07:32
A Katonák a Törvényességért és Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány céljai: a hivatásos, szerződéses és nyugállományú katonák állampolgári és szolgálati jogainak védelme, szociális segítségnyújtás. Az SZJA 1%-ának felajánlásával kérjük, járuljon hozzá Ön is az Önsegélyző és Szolidaritási Alap feltöltéséhez...
2023. 05. 09., 13:11
2023. május 03-án lezajlottak a Honvédszakszervezet küldöttgyűlését megelőző képviseleti értekezletek, a nyugállományú tagozat választmányi ülése és a Hosz elnökségi ülés. A szárazföld, légierő, logisztika és közigazgatás képviselethez tartozó alapszervezeti vezetők a megnyitó után tájékoztatást kaptak a Hjt.-vel kapcsolatos egyeztetésekről, a Honvédszakszervezet javaslatairól, valamint a várható változásokról…
2023. 04. 27., 08:39
Tájékoztatjuk a tisztelt tagságot, hogy 2023. április 28-án (pénteken) egyéb rendezvények miatt a központi iroda zárva lesz. Mobiltelefonos elérhetőségeken tisztségviselőink ügyletet tartanak.
2023-04-05 13:43:22
A Honvédszakszervezet elnöksége, munkatársai és tisztségviselői minden szakszervezeti tagunknak és családtagjának kellemes Húsvéti Ünnepeket kíván!
2023-02-15 14:19:50
A Honvédszakszervezet Elnöksége 2023. február 07-én tartotta az alapszervezet vezetőkkel kibővített ülését, ahol döntöttek a 8/2023. számú Kormány rendelet kapcsán felmerülő további feladatokról, illetve a Küldöttgyűlés előkészületeiről…

  JETfly Magazin

  Háború Művészete magazin

Éleslövészeten bizonyítottak a PzH 2000-es önjáró tüzérségi eszközök a Bakonyban. Bár a típus még igen friss a Magyar Honvédség kötelékében, és ezáltal a kezelőszemélyzetek még javában gyakorolják a különböző eljárásrendeket, annyi már e kezdeti időszakban is bizton állítható, hogy a jól felkészített szakemberek kezében a haditechnikai eszközök eddig ritkán látott eredményeket érnek el.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.