2024. 07. 27. szombat
Liliána, Olga
: 392 Ft   : 361 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Az elnökség döntött: május 11-én lesz a küldöttgyűlés

Hosz  |  2016. 03. 03., 13:42

 A Honvédszakszervezet elnöksége 2016. március 02-án tartotta elnökségi ülését, ahol döntöttek többek között a 2016. május 11-i küldöttgyűlés összehívásáról és a kapcsolódó határozattervezetekről. Az elnökség tájékoztatást kapott többek között az Egység 2002 Kft. üzemeltetésében lévő üdülő helyzetéről, a Hosz központi horgászversenyéről, a 25. Hosz jubileumi rendezvényéről, a Honvéd Egészségpénztár egyesülésével kapcsolatos ügyekről…

Az elnök köszöntő szavai után a napirendi pontokat fogadta el az elnökség, majd a vezető tisztségviselők aktuális tájékoztatója hangzott el.

Czövek János elnök tájékoztatta a döntéshozókat a Honvédszakszervezet elmúlt időszakban történt egyeztetéseiről, rendezvényeiről, valamint a tagsággal történő kapcsolattartásról. Kiemelte, hogy az alapszervezet taggyülésein, tájékoztatóin a következő hetekben mindenhol meg kell történnie a tisztújításnak. Beszámolt a Liga elmúlt időszakban bekövetkezett eseményeiről, kiemelten a LIGA Tanács üléséről és a LIGA elnökének lemondását követően felmerülő feladatokról.

Az elnökség döntött a 2016. május 11-i küldöttgyülés összehívásáról és tervezett napirendi pontjairól. Ezen a rendezvényen történik meg a 2015. évi beszámoló elfogadása, a Felügyelő Bizottság müködésével kapcsolatban szükségessé váló határozatok módosítása, illetve a bizottságok ügyrendjének elfogadása. A küldöttgyülést megelőzően képviseleti továbbképzésekre kerül sor, ahol a napirendi pontokat részletesen tudják egyeztetni a tisztségviselők. 

Szendrei Zoltán tájékoztatott a beérkezett temetési segély igényekről és a tagfelvételi kérelmekről. Szomorúan tapasztalhattuk, hogy a temetési segélyek kifizetésére jelentős számban volt szükség. Tájékoztatott a Honvédszakszervezet május 27-28-i országos horgászversenyének előkészítéséről, melynek helyszíne ez évben a pródi horgásztó lesz. Kérte a jelentkezőket, hogy a jelentkezést csak a nevezési díj befizetésével együtt adjanak le. „A versenykiírás és a szükséges további információk hamarosan honlapunkon elérhetőek lesznek. (a szerk.)”

Bácskai István elnökségi tag a nemzetközi és szövetségi kapcsolatok napirendi pontban beszámolt a LIGA szervezésében 2016. március 10-11-én Szófiában tartandó szakmai konferencián való részvételről. 

Bazsik István alelnök a Honvéd Egészségpénztár egyesülésével kapcsolatos információkról tájékoztatta az elnökséget, majd kérte az elnökség állásfoglalását az elkövetkezendő hetekben lebonyolítandó egészségpénztári közgyüléseken képviselendő álláspontról. A Honvédszakszervezet február 25-vel a Honvéd Egészségpénztár küldöttgyülésében 9 fő küldöttel és 4 fő pótküldöttel rendelkezik. Mivel jelentős képviselettel bír szakszervezetünk a küldöttgyülésben, megvitatásra kerültek a Honvéd Egészségpénztár 2016. március 11-i küldöttgyülés napirendjének anyagai, és abban egységes álláspont került kialakításra. Az Egészségpénztár gazdasági és strukturális helyzetét figyelembe véve elkerülhetetlenné vált az egyesülési folyamat lefolytatása a Prémium Egészségpénztárral. A Hosz a jövőben felmerülő kérdések tisztázása érdekében felvette a kapcsolatot a Honvéd és a Prémium Egészségpénztár vezetésével is, valamint egyeztetést kezdeményezett a Honvédelmi Minisztériummal, mint a Honvéd Egészségpénztár tagságának legnagyobb munkáltatójával.

Szendrei Zoltán alelnök beszámolt a Leltározási Bizottság tevékenységéről. Megállapította, hogy a Bizottság elvégezte feladatát, és  beterjesztette az elnökség részére a 2015. év végi leltározási jegyzőkönyvet, amelyet az elnökség egyhangúlag elfogadott.

A következő elnökségi ülés a 2016. április 27-28-án a képviseleti üléseket követően kerül megtartásra. 

Szöveg: Bazsik IstvánFotó: Klopfer Szandra

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2024. 07. 25., 13:35
A Magyar Közlöny 2024. évi 69. számában 2024. június 28-án kihirdetésre került a honvédek jogállásáról szóló 137/2024. (VI. 28.) Korm. rendelet (Hjkr.)
2024. 07. 26., 09:48
2024.07.23-án Bazsik István elnök és Jakubik András érdekvédelmi ügyvivő tartott tájékoztatót Tatán
2024. 07. 15., 10:35
Az elmúlt napok ránk törő forrósága tette igazán népszerűvé a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet központi rendezvényét a Ceglédi Gyógyfürdő és Szabadidőközpont, valamint a hozzátartozó Aquaparki csúszdapark területén, immáron tizennyolcadik alkalommal.

  JETfly Magazin

2024. július 22-én újabb mérföldkövet jelentő eseményt regisztrálhatott a Szlovák Légierő: megérkezett az első két F-16 Block 70 vadászbombázó északi szomszédunk Malacky-Kuchyňa Légibázisára.

  Háború Művészete magazin

„Ma lőnek először, szerencsére hozzáértő személyzet kezelésében” – nyugtázta elégedetten az új Leopard harckocsikról és a frissen képzett kezelőszemélyzetről dr. Nagy Norbert őrnagy.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.