2023. 04. 01. szombat
Hugó
: 381 Ft   : 350 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

A Hosz évzáró rendezvényt tartott a Fővárosi Nagycirkuszban

2022. 12. 15., 12:43

A karácsonyi ünnepeket megelőzően, a Honvédszakszervezet 2022. december 10-11-én tartotta évzáró rendezvényét a Fővárosi Nagycirkuszban, ahol a „Melyiket a 9 közül?” című előadására invitálta Tagjait és családtagjaikat…

Képgaléria megtekintése (9 db kép)

A 2022. december 10-11-én tartott rendezvényen közel ezer szakszervezeti tag és családtag vett részt, melynek szervezését Lippai Csaba végezte. A két felvonásos előadást kicsik és nagyok egyaránt izgatottan várták. A bejáratnál a Honvédszakszervezet tisztségviselői üdvözölték és kívántak Áldott Karácsonyi Ünnepeket és Boldog Új Évet a tagság és hozzátartozóik részére, akik nagy számba érkeztek többek között Szentesről, Székesfehérvárról, Várpalotáról, Győrből és Tatáról.

Képgaléria megtekintése (9 db kép)

A Jókai Mór: Melyiket a kilenc közül? című novellája alapján készült karácsonyi mesében harmonikus szinergiában jelentek meg a cirkuszművészet, a zene, az ének és a színházművészet elemei. A Jászai Mari-díjas Fekete Péter rendezésében és Rátkai Erzsébet érdemes művész jelmezeivel egy varázslatos világba csöppenhettünk, ahol a legfontosabb értékek keltek életre a cirkusz-és a társművészetek által. 

Több esetben Maka Gyula mesélő bevonta tagjainkat a történetbe, akik készségesen segítettek a Szomor György által játszott János mesternek a gyermekeivel kapcsolatos döntéseket meghozni.

Az előadás üzenete a család összetartásának fontossága, illetve hogy a belső értékeink minden körülmények között többet érnek, mint a pénz, a hatalom és az ördöggel kötött szerződés.

Tagjaink megtekinthették többek között az orosz Dmitry Chernov zsonglőrt, aki egyedi előadásmódjával és bravúros trükkjeivel elvarázsolta a közönséget, Novákovics Noémi kötél számát aki egy nő harcait jelenítette meg. A Mexikóból érkező Medel nővérek fogódzkodás nélkül lengtek a trapézon, miközben karikákat pörgettek vagy éppen egymást tartották a magasban. Fellépett még a Kirichenko akrobata csapat, az orosz Markin artista család, azonban a gyermekek legjobban ismét a kutyákat, illetve lovakat szemléltető produkcióknak örültek a legjobban.

A legnagyobb tapsot a sokoldalú Ádám Henrik kapta, aki szédületes magasdrót produkciójával borzolta a közönség idegeit.

Képgaléria megtekintése (9 db kép)

A közel kétórás előadás során mindenki megtalálhatta a kedvére való produkciót, amit mi sem bizonyít jobban, mint az előadás végén felzendülő taps és a távozó gyermekek mosolya.

Képgaléria megtekintése (9 db kép)

Idén is hangulatos, izgalmakban bővelkedő előadást láthattak a Hosz által szervezett rendezvényre látogatók.

Reméljük, hogy jövőre ugyanekkor, ugyanitt találkozunk.

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2022-12-21 09:58:36
A Honvédszakszervezet tisztségviselői és alapszervezet vezetői 2022. december hónapban felmérték a rászoruló katonacsaládok számát. A felmérés eredményeként a katonacsaládok részére az alapszervezet vezetők a Hosz alapszervezeteinek költségvetése terhére segélycsomagokat osztottak…

  JETfly Magazin

Áprilisban sem lesz hiány repülős rendezvényekből, előadásokból és beindul a repülőnapos szezon is! Olvasóinknak összegyűjtöttünk néhány programot, amire érdemes lesz ellátogatni.

  Háború Művészete magazin

A honvedelmitabor.hu honlapon április 3-án, hétfőn reggel 9 órától lehet jelentkezni a Magyar Honvédség által szervezett idei nyári gyermektáborokra. Az érdeklődők számára ez nagyon fontos információ, mert egyes táborok esetén egy-két órán belül elfogynak a helyek.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.