2024. 05. 28. kedd
Csanád, Emil
: 385 Ft   : 354 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

A május 19-i küldöttgyűlést megelőző képviseleti és nyugállományú tagozat választmányi ülések

2023. 05. 09., 13:11

2023. május 03-án lezajlottak a Honvédszakszervezet küldöttgyűlését megelőző képviseleti értekezletek, a nyugállományú tagozat választmányi ülése és a Hosz elnökségi ülés. A szárazföld, légierő, logisztika és közigazgatás képviselethez tartozó alapszervezeti vezetők a megnyitó után tájékoztatást kaptak a Hjt.-vel kapcsolatos egyeztetésekről, a Honvédszakszervezet javaslatairól, valamint a várható változásokról…

Az alapszervezeti vezetők kérdéseikkel, javaslataikkal nagymértékben segítették a közös gondolkodást a törvényjavaslattal kapcsolatban.  Közösen meghallgatták az Elnökség aktuális tájékoztatóját, majd egyeztettek a 2023. május 19-én Budapesten a Nemzeti Közszolgálati Egyetem objektumában megtartandó Küldöttgyűlés napirendjéről.

A megnyitót követően Czövek János elnök a Tárca és a HOSZ közötti érdekegyeztetés aktuális kérdéseiről tájékoztatta a jelenlévőket, majd az aktuális ügyekről, és a Küldöttgyűlés előkészítésének helyzetéről beszélt. A 8/2023. Kormányrendelet szerint az alapszervezeti vezetők közül 5 fő felmentésre került, akik helyett szükségessé vált az új alapszervezet vezető választás. Az eddig végzett kiemelkedő munkájukat a Küldöttgyűlésen köszönjük meg.

Bazsik István alelnök részletesen ismertette 2022 évi zárszámadást, majd a jelenlévő alapszervezeti vezetők kérdéseire válaszolt.

Szendrei Zoltán alelnök a Honvédszakszervezet folyamatban lévő feladatainak végrehajtásáról, az elkövetkezendő időszak rendezvényeiről és a tagtoborzásról tájékoztatta a résztvevőket.

Ezt követően a képviseletek megtárgyalták a Küldöttgyűlés napirendjét, szűkebb körben feldolgozták a beterjesztett dokumentumokat, az egyéni véleményeket egyeztették, majd közös álláspontot alakítottak ki.

A Nyugállományú tagozat választmányi ülésén a résztvevők megvitatták az ülés napirendi pontjait, az ehhez kapcsolódó előterjesztéseket, részletekbe menően foglalkoztak a tagozat 2022. évi beszámolójával, majd közös álláspontot alakítottak ki a honvédség helyzetének változásaival kapcsolatban.

A nap zárásaként a HOSZ Elnöksége ülésezett, meghallgatták a képviseleti vezetők beszámolóit, a Nyugállományú tagozat választmányi ülésén elhangzott javaslatokat. A véleményeket figyelembe véve alakították ki a határozati javaslatokat, melyek a küldöttek részére kiküldésre kerültek.

A Honvédszakszervezet elnöksége a május 19-i Küldöttgyűlést megelőzően tartja következő ülését.

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2022. 07. 19., 11:59
A LIGA Szakszervezetek támogatásával a csatolt linken szereplő üdülési lehetőségeket érhetik el tajgaink a 2024-es évben. Ehhez mindössze rendszeres tagdíjfizetés és a tagkártya felmutatása szükséges.

  JETfly Magazin

2018 után újra hazánk ad otthont a Nemzetközi Katonai Sporttanács által szervezett 46. Katonai Ejtőernyős Világbajnokságnak – jelentette be dr. Bali Tamás ezredes, az MH Kiss József 86. Helikopterdandár dandárparancsnoka a Szolnok-Szandaszőlős Sportrepülőtéren tartott sajtótájékoztatón, május 24-én, pénteken.

  Háború Művészete magazin

Megvan a következő magyar űrhajós! Kapu Tibor lehet az a magyar, aki a világűrbe mehet - jelentette be közösségi oldalán Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter. A Magyar Honvédség nagy szerepet vállalt az űrhajósok felkészítésében.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.