2024. 02. 21. szerda
Eleonóra
: 389 Ft   : 360 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

A nőket és a családokat védő szabályozásért

2017. 10. 31., 11:28

A Nemzetközi Szakszervezeti Szövetség Női Bizottsága 2017. október 25-26-án tartotta ülését. Szabó-Zsura Brigitta tudósítása.

A Bizottság elnöke Sabine Slagers (CGSLB, Belgium) értékelte az elmúlt egy év munkáját és beszámolt a legfontosabb eseményekről. Ezek között említette meg, hogy a Bizottság képviseltette magát a tavaszi ITUC PERC Végrehajtó Bizottsági ülésén és az ITUC PERC úgynevezett Nyári iskoláján is, amely a régió vezetőinek szóló rendezvény volt szeptember folyamán. Ezeken túl elismerően nyilatkozott a Budapesten május végén megrendezésre került nemzetközi szemináriumról, amely a nők és férfiak elleni munkahelyi erőszak visszaszorításáról és az ezzel kapcsolatos nemzetközi normaalkotásról szólt. A rendezvény részleteit Szabó-Zsura Brigitta ismertette a résztvevőkkel.

Kiemelt eseményként, külön napirendi pontban tárgyalta a Bizottság az ITUC Női Bizottságának ülését és közgyűlését, illetve az ezekhez kapcsolódó oldalüléseket, melyekre október elején került sor Costa Ricában. A Bizottságot hat fő képviselte, akik aktív szerepet vállaltak a panelbeszélgetések és viták során. A Bizottság tagjainak lehetősége volt bemutatni a PERC Női Bizottságának tevékenységét és az egyes tagszervezetek nemzeti szinten folytatott munkáját, így a LIGA Szakszervezetek női részvételére vonatkozó adatokat is megismerhették a résztvevők a „Számoljatok velünk” kampányról szóló szeminárium keretében. A rendezvény záró részéhez kapcsolódóan Sabine Slegers ismertette a belga szakszervezet által elfogadott kiáltványt, melynek fő témái a nemi alapú munkahelyi erőszak elítélése, a nők szerepe az informális gazdaságban és ennek formalizálása során és a szociális ellátásokhoz való hozzáférés általánossága.

Az Európai Szakszervezeti Szövetség részéről Cinzia Sechi ismertette a munka és magánélet összeegyeztetéséről szóló tevékenységet. Elmondta, hogy a téma az Európai Szociális Pillér egyik alapköve és szakszervezeti szempontból az egyik legfontosabb. A döntéshozók célja ebben a tekintetben az elmúlt évek során a gazdasági válság és a negatív politikai döntések által sújtott rétegek helyzetének javítása. A szabályozási tárgyakat illetően fontos elmondani, hogy ezek vonatkozásában a tagállamoknak van hatásköre és az Európai Unió csak iránymutatást nyújthat az egységes szabályozás érdekében. A javaslatcsomag célkitűzései:

  • a női részvétel javítása a munkaerő-piacon
  • lehetőséget kell biztosítani a munkavállalóknak arra, hogy választhassanak abban a tekintetben, hogy hangolják össze a magán-, és szakmai életüket
  • támogatni kell a modern családi struktúrát, mellyel szemben a demográfiai változások folyamatos kihívásokat állítanak
  • ösztönözni kell a kisgyermekek, idősek és sérültek ápolását elősegítő beruházásokat

A kisgyermekes szülők és hozzátartozóiakat gondozók tekintetében a következő módosítások tartalmazza a javaslat:

  • a gyermek születését követően az apák által igénybe vehető szabadságot legalább 10 napra emelnék (hazánkban ez jelenleg 5 munkanap és erre vonatkozóan jelenleg nincs uniós szabályozás)
  • a szülői szabadság mértékét szülőnként minimum 4 hónapban határoznák meg, ami nem lenne átruházható a szülők között (tehát, ha az apa nem veszi igénybe a rá eső négy hónapot, akkor ettől elesnek a jogosultak)
  • 5 munkanap plusz szabadság bevezetését javasolják a beteg, idős, vagy függőségi helyzetben lévő hozzátartozók ápolása céljából
  • rugalmas munkavégzési lehetőségek közüli választási lehetőség bevezetését javasolják azokra a munkavállalókra nézve, akik kisgyermeket nevelnek, vagy idős, beteg hozzátartozót ápolnak. Ez a lehetőség a rugalmas munkaidőt, a csökkentett munkaidőt/részmunkaidős foglalkoztatást és a rugalmas munkavégzési helyet foglalná magában.

Cinzia Sechi elmondta, hogy a javaslat természetesen számos kritikát kapott, de bizakodó a szociális partnerek döntését illetően. A javaslat egyébként nagyban megkönnyítené az ún. „szendvics generáció” helyzetét, akik gyermekük nevelése mellet hozzátartozók gondozását is meg kell, hogy oldják.


A Női Bizottság a fentieken túl meghatározta a jövő évi tevékenységének főbb prioritásait és megvitatta a Friedrich Ebert Alapítvány irányába benyújtott három éves programjavaslatot.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 02. 13., 13:05
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-01-30 16:00:53
HÉSZ vezető tisztségviselők látogatása Székesfehérváron a MH Nagysándor József 51. Híradó- és Vezetésbiztosító Dandárnál.
2024-01-24 10:41:09
Csehország, Lengyelország, Magyarország és Szlovákia katonai érdekképviseleti szervezetek találkozója Budapesten.

  JETfly Magazin

2024 nyarán, több mint 60 év szolgálat után nyugdíjazzák a Svéd Légierő ikonikus típusát, az SK 60 kiképző repülőgépet. A haderőnem méltóképpen búcsúzik a típustól, melynek kapcsán az első információk már napvilágra kerültek.

  Háború Művészete magazin

India védelmi minisztériuma 2024. február 16-án hagyta jóvá 15 darab, különböző változatú Airbus Defence C295 többfeladatú, tengerészeti járőr repülőgép megvásárlását.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.