2024. 06. 23.
Zoltán
: 398 Ft   : 372 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Az élet értelmére kell rámutatnunk

2019. 09. 17., 10:50

Huszonötödik alkalommal rendezte meg a nemzeti katonai zarándoklatot és családi napot az idén éppen negyedszázados Katolikus Tábori Püspökség. A rendezvénynek a Máriaremetei Kisboldogasszony Bazilika és kertje adott otthont. A Honvédszakszervezetet Czövek János elnök képviselte az ünnepségen...

Szabó István, a Honvédelmi Minisztérium honvédelmi államtitkára elmondta: örömmel tölti el, hogy nagyon sok érdeklődő jött el az immár huszonötödik alkalommal megrendezett nemzeti katonai zarándoklatra. „Az év elején nagyszabású ünnepség keretben emlékeztünk meg a Katolikus Tábori Püspökség megalakulásának 25. évfordulójáról. Benkő Tibor honvédelmi miniszter úr beszédében Kapisztrán Szent Jánost idézte fel: akár szereplők vagyunk az élet színpadán, akár a névtelen tömeg tagjai, nekünk, akik hiszünk, az élet értelmére kell rámutatnunk.”

Berta Tibor ezredes, általános helynök köszöntőjében kiemelte: a zarándoklat nagyon ősi, népi formája az egyik, ami meg tudja tartani az egyházat. „A szenttel való találkozásra fel kell készülni, s így készülünk a mai szentmisével is, ahol nem mással, mint az élettel és az élet kenyerével találkozunk ma” – tette hozzá.

A szentmisét követően került sor a 2014. június 24-én alapított Kapisztrán Szent János Elismerések 2019. évi átadására, amelyeket azok érdemeltek ki, akik huzamos időn át kiemelkedő mértékben segítették a Katolikus Tábori Püspökséget, és ezzel hozzájárultak a katonalelkészet küldetésének megvalósításához. Arany Érdemérmet kapott mások mellett dr. Isaszegi János nyugállományú vezérőrnagy, a Zrínyi Kiadó igazgatója is.

Idén sem maradhatott el a népszerű gyalogmenet: a 10,5 kilométeres távot megtevő jelentkezők 7 órakor indultak útnak a Kegytemplom elől, hogy a szabadtéri oltárhoz visszaérve részt vehessenek a szentmisén. A Kegytemplom oltáránál katonai tiszteletadással celebrált ünnepi szentmisét Michael August Blume SVD, alessanói címzetes érsek, apostoli nuncius mutatta be. A zarándoklat ideje alatt a kisebb és nagyobb gyermekeket óriáscsúszdás légvár, kézműves foglalkozások és játszóház is várta a kegytemplom melletti parkban. A rendezvényen – mások mellett – részt vett Soltész Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára is

Forrás: honvedelem.hu

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 03. 01., 12:35
Örömmel tájékoztatjuk önöket, hogy 2024. július 1-től a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet minden egészségpénztári tagsággal rendelkező tagjának rendszeres támogatást biztosít.
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2024. 05. 29., 10:52
Tájékoztató a Hész XVIII. Országos Horgászversenyéről 2024. június 29-30. A HÉSZ Központi Iroda, az MH Kiss József 86. Helikopterdandár Tiszamenti Katonai Repülősök alapszervezetének közreműködésével 2024. június 29-30-án horgászversenyt szervez a kengyeli (Szolnok, Martfű térsége) Crazy Carp Lake horgásztavon...
2022. 07. 19., 11:59
A LIGA Szakszervezetek támogatásával a csatolt linken szereplő üdülési lehetőségeket érhetik el tajgaink a 2024-es évben. Ehhez mindössze rendszeres tagdíjfizetés és a tagkártya felmutatása szükséges.

  JETfly Magazin

Rendkívüli intézkedésekkel készül az olimpia miatt megnövekedett utas- és csomagforgalomra az Air France. A légitársaság több ezer fővel növelte dolgozói létszámát, minden üzemképes repülőgépét menetrendbe állítja és megerősíti poggyászkezelő részlegét.

  Háború Művészete magazin

A közelmúltban számoltunk be lapunkon Brunei H145M rendeléséről, most pedig folytatódik a sor Belgiummal: az újabb beszerzés hírét a Párizsban megrendezett Eurosatory védelmi és biztonsági kiállításon jelentették be.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.