2024. 05. 21. kedd
Konstantin
: 388 Ft   : 358 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Befogadni Isten igéjét

2021. 10. 21., 09:31

A reformáció napja, október 31-e alkalmából tartott hálaadó istentiszteletet a Protestáns Tábori Püspökség a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) Ludovika Kápolnájában október 18-án, hétfőn. Az ünnepségen az 504 esztendővel ezelőtti események mellett nagy hangsúlyt kaptak a jelenkor kihívásai is. A Honvédszakszervezet részéről Czövek János elnök vett részt az ünnepségen...

A rendezvényen – mások mellett - részt vett Benkő Tibor honvédelmi miniszter, Szabó István, a Honvédelmi Minisztérium honvédelmi államtitkára, Mihócza Zoltán altábornagy, a Magyar Honvédség Parancsnoksága törzsfőnöke, Kun Szabó István vezérőrnagy, Köztársasági Elnöki Hivatal Honvédelmi Irodájának vezetője, főhadsegéd, Bozó Tibor vezérőrnagy, az MH Tartalékképző és Támogató Parancsnokság parancsnoka, Berta Tibor dandártábornok katolikus tábori püspök, valamint Pohl Árpád dandártábornok, az NKE Hadtudományi és Honvédtisztképző Karának dékánja.

Mint Jákob János dandártábornok, protestáns tábori püspök igehirdetésében hangsúlyozta: a mindennapok viszonylagos jóléte, a gondtalan állapot – hasonlóan Jeremiás próféta korszakához – az Istentől elforduláshoz, hűtlenséghez vezethet. A „boldog békeidők” mindig egy kegyelmi időszak részei, amit a keresztyén ember hálás szívvel, ajándékként él meg, de soha nem feledkezik meg magáról az ajándékról, így illeszkedik be a Teremtő tervébe.

Az igének ne csak hallgatói, hanem megértői és megtartói is legyünk - emelte ki Jákob János. Ez a reformáció: Isten felé nyitottak leszünk és törekszünk minden nap a megújulásra. A reformáció ugyanis nem egy lezárt történet, hanem egy restaurációs folyamat, amely a földi életben megmaradást, utána pedig Krisztus kegyelme által az örök élet ajándékát kínálja fel mindnyájunk számára.

Az istentiszteleten közreműködött a Budapest-Fasori Református Kollégium Julianna Általános Iskola Énekkara, valamint a Légierő Zenekar – Veszprém.

Forrás: www.honvedelem.hu

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2022. 07. 19., 11:59
A LIGA Szakszervezetek támogatásával a csatolt linken szereplő üdülési lehetőségeket érhetik el tajgaink a 2024-es évben. Ehhez mindössze rendszeres tagdíjfizetés és a tagkártya felmutatása szükséges.

  JETfly Magazin

Nem könnyű a semleges országok élete. Pláne nem, ha kicsik és védelmi iparuk nem fejlett. Így járt Ausztria is: éppen ezért jelent most komoly fejtörést légierejének fejlesztése.

  Háború Művészete magazin

Az Airbus Helicopters friss bejelentése értelmében, új rendelés érkezett a H145M típusú könnyű, többfeladatú forgószárnyasra: Brunei hat példányt rendelt a hazánk által is hadrendbe állított helikopterből.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.