2023. 09. 26. kedd
Jusztina, Pál
: 390 Ft   : 367 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Befogadni Isten igéjét

2021. 10. 21., 09:31

A reformáció napja, október 31-e alkalmából tartott hálaadó istentiszteletet a Protestáns Tábori Püspökség a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) Ludovika Kápolnájában október 18-án, hétfőn. Az ünnepségen az 504 esztendővel ezelőtti események mellett nagy hangsúlyt kaptak a jelenkor kihívásai is. A Honvédszakszervezet részéről Czövek János elnök vett részt az ünnepségen...

A rendezvényen – mások mellett - részt vett Benkő Tibor honvédelmi miniszter, Szabó István, a Honvédelmi Minisztérium honvédelmi államtitkára, Mihócza Zoltán altábornagy, a Magyar Honvédség Parancsnoksága törzsfőnöke, Kun Szabó István vezérőrnagy, Köztársasági Elnöki Hivatal Honvédelmi Irodájának vezetője, főhadsegéd, Bozó Tibor vezérőrnagy, az MH Tartalékképző és Támogató Parancsnokság parancsnoka, Berta Tibor dandártábornok katolikus tábori püspök, valamint Pohl Árpád dandártábornok, az NKE Hadtudományi és Honvédtisztképző Karának dékánja.

Mint Jákob János dandártábornok, protestáns tábori püspök igehirdetésében hangsúlyozta: a mindennapok viszonylagos jóléte, a gondtalan állapot – hasonlóan Jeremiás próféta korszakához – az Istentől elforduláshoz, hűtlenséghez vezethet. A „boldog békeidők” mindig egy kegyelmi időszak részei, amit a keresztyén ember hálás szívvel, ajándékként él meg, de soha nem feledkezik meg magáról az ajándékról, így illeszkedik be a Teremtő tervébe.

Az igének ne csak hallgatói, hanem megértői és megtartói is legyünk - emelte ki Jákob János. Ez a reformáció: Isten felé nyitottak leszünk és törekszünk minden nap a megújulásra. A reformáció ugyanis nem egy lezárt történet, hanem egy restaurációs folyamat, amely a földi életben megmaradást, utána pedig Krisztus kegyelme által az örök élet ajándékát kínálja fel mindnyájunk számára.

Az istentiszteleten közreműködött a Budapest-Fasori Református Kollégium Julianna Általános Iskola Énekkara, valamint a Légierő Zenekar – Veszprém.

Forrás: www.honvedelem.hu

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023-08-28 10:30:20
A V4 tagországok az EUROMIL képviselőivel kiegészülve idén Szlovákiában tartják soron következő éves szakmai konferenciájukat
2023-08-28 09:44:54
Szeptember 02-án következő állomásához ér a 175. éves a Magyar Honvédség programsorozatunk. Ezen a napon kerül megtartásra az Úri Libaterelő túra, ahol a Hosz tagokat és a katonai nevezőket az alaklomhoz illő ajándékkal lepjük meg.
2023-08-18 07:51:02
A Magyar Honvédség fennállásának 175. évfordulója alkalmából tartott Fáy túra beszámolóját Tiger Zoltán tagtársunk "szemüvegén át" olvashatják az érdeklődők

  JETfly Magazin

A világ legnagyobb nemzetközi légitársasága az utazási kereslet növekedése és szélestörzsű flottájának bővítése miatt tapasztalt pilótákat toboroz Magyarországról is.

  Háború Művészete magazin

A most belépő fiatalok történelmi jelentőségű korszakban válhatnak a hazájuk védelmében aktív részt vállaló katonákká – fogalmazott a Magyar Nemzetnek adott interjújában dr. Böröndi Gábor vezérezredes.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.