2023. 03. 31. péntek
Árpád
: 381 Ft   : 350 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Befogadni Isten igéjét

2021. 10. 21., 09:31

A reformáció napja, október 31-e alkalmából tartott hálaadó istentiszteletet a Protestáns Tábori Püspökség a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) Ludovika Kápolnájában október 18-án, hétfőn. Az ünnepségen az 504 esztendővel ezelőtti események mellett nagy hangsúlyt kaptak a jelenkor kihívásai is. A Honvédszakszervezet részéről Czövek János elnök vett részt az ünnepségen...

A rendezvényen – mások mellett - részt vett Benkő Tibor honvédelmi miniszter, Szabó István, a Honvédelmi Minisztérium honvédelmi államtitkára, Mihócza Zoltán altábornagy, a Magyar Honvédség Parancsnoksága törzsfőnöke, Kun Szabó István vezérőrnagy, Köztársasági Elnöki Hivatal Honvédelmi Irodájának vezetője, főhadsegéd, Bozó Tibor vezérőrnagy, az MH Tartalékképző és Támogató Parancsnokság parancsnoka, Berta Tibor dandártábornok katolikus tábori püspök, valamint Pohl Árpád dandártábornok, az NKE Hadtudományi és Honvédtisztképző Karának dékánja.

Mint Jákob János dandártábornok, protestáns tábori püspök igehirdetésében hangsúlyozta: a mindennapok viszonylagos jóléte, a gondtalan állapot – hasonlóan Jeremiás próféta korszakához – az Istentől elforduláshoz, hűtlenséghez vezethet. A „boldog békeidők” mindig egy kegyelmi időszak részei, amit a keresztyén ember hálás szívvel, ajándékként él meg, de soha nem feledkezik meg magáról az ajándékról, így illeszkedik be a Teremtő tervébe.

Az igének ne csak hallgatói, hanem megértői és megtartói is legyünk - emelte ki Jákob János. Ez a reformáció: Isten felé nyitottak leszünk és törekszünk minden nap a megújulásra. A reformáció ugyanis nem egy lezárt történet, hanem egy restaurációs folyamat, amely a földi életben megmaradást, utána pedig Krisztus kegyelme által az örök élet ajándékát kínálja fel mindnyájunk számára.

Az istentiszteleten közreműködött a Budapest-Fasori Református Kollégium Julianna Általános Iskola Énekkara, valamint a Légierő Zenekar – Veszprém.

Forrás: www.honvedelem.hu

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2022-12-21 09:58:36
A Honvédszakszervezet tisztségviselői és alapszervezet vezetői 2022. december hónapban felmérték a rászoruló katonacsaládok számát. A felmérés eredményeként a katonacsaládok részére az alapszervezet vezetők a Hosz alapszervezeteinek költségvetése terhére segélycsomagokat osztottak…

  JETfly Magazin

Áprilisban sem lesz hiány repülős rendezvényekből, előadásokból és beindul a repülőnapos szezon is! Olvasóinknak összegyűjtöttünk néhány programot, amire érdemes lesz ellátogatni.

  Háború Művészete magazin

A nyugat-balkáni béke Magyarország egyik legfontosabb biztonságpolitikai érdeke, hiszen ez az európai béke egyik záloga is egyben, elérése és biztosítása embert próbáló, kihívást jelentő feladat – hangsúlyozta Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes március 26-án, vasárnap a Koszovóból visszatérő MH KFOR Hadműveleti Tartalék Zászlóalj manőver századának fogadásakor Kecskeméten.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.