2024. 02. 28. szerda
Elemér
: 391 Ft   : 362 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Bemutatkozó látogatáson a Honvéd Vezérkar Főnökénél

Helyszín:
Dátum: 2024. január 22., hétfő 13:30

Január 22-én Bazsik István elnököt bemutatkozó látogatáson fogadta Böröndi Gábor vezérezredes a honvéd vezérkar főnöke. Az eseményen szó esett a Honvéd Érdekképviseleti Szervezetet érintő változásokról, a HÉSZ stratégiai céljairól, valamint a katonák jogállását érintő jogszabályi változások hatásairól. ..

A megbeszélések során mindkét fél egyetértett abban, hogy a honvédség megújítása elkerülhetetlen  és e folyamatok mentén számos változásra kell felkészülnie mind a vezetői mint pedig a végrehajtói állománynak.
E változások mentén a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet vállalta hogy minden segítséget megad a katonáknak ahhoz, hogy meg tudjanak felelni az új elvárásoknak, illetve ahhoz is, hogy tisztában legyenek az új szabályrendszerek szerinti jogok és kötelezettségek rájuk vonatkozó elemivel.
Mindkét fél kinyilvánította, hogy az őszinte, tényszerű és felelősségteljes tettek illetve az ilyen tartalmú kommunikáció jó alapot szolgáltat az együttműködés elmélyítésére, ezért erre közösen is törekszenek.

A HÉSZ részéről elhangzott, hogy már a stratégiai döntések meghozatalát is szeretné segíteni javaslataival, ezért – ahogy az az elmúlt hónapokban kifejezetten tapasztalható volt – teljesen önálló javaslatokat terjeszt a döntéshozók elé.

Az érdekképviselet saját hatáskörében is innovatív döntéseket igyekszik meghozni és ennek egyik hamarosan részleteiben is nyilvános eleme lesz a tagjai számára biztosított egészségpénztári támogatás.

A megbeszélés zárásaként Vezérezrdes Úr - a felvázolt irányvonal megtartása esetén - támogatásáról biztosította az új vezetést és ezen keresztül a HÉSZ-t.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-01-30 16:00:53
HÉSZ vezető tisztségviselők látogatása Székesfehérváron a MH Nagysándor József 51. Híradó- és Vezetésbiztosító Dandárnál.
2024-01-24 10:41:09
Csehország, Lengyelország, Magyarország és Szlovákia katonai érdekképviseleti szervezetek találkozója Budapesten.

  JETfly Magazin

Márciustól H145M típusú helikopterrel biztosítja a Magyar Honvédség a légi kutató-mentő szolgálatot az ország nyugati részén. A feladat legmagasabb szintű ellátásához szükséges tudás megszerzéséhez a kijelölt állomány speciális kiképzésen vett részt február 12-20-a között között az MH Kiss József 86. Helikopterdandárnál.

  Háború Művészete magazin

Egyik új büszkeségünket, a Lynx páncélozott gyalogsági harcjárművet először a Magyar Honvédségben rendszeresítik – mondta Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter a tatárszentgyörgyi gyakorló- és lőtéren, február 27-én, kedden.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.