2024. 03. 04. hétfő
Kázmér
: 394 Ft   : 364 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Évzáró és elköszönés

2023. 12. 13., 14:40

Bazsik István frissen megválasztott elnök elmondta: Czövek János az 1991-ben alakult Honvédszakszervezet történetének mintegy felében elnökként, korábban főtitkárként segítette a szervezet működését. „Klasszikus, régivágású szakszervezetből modern, kifejezetten szakmai alapon megnyilvánuló szervezetté váltunk az évtizedek során. Az általa kikövezett út az, amelyet utódaiként követnünk kell.” A rendezvényen kibővített elnökségi ülés is megtartásra került, illetve további elismerések találtak gazdára...

Az Danubius Hotel Arénában tartotta évzáró rendezvényét a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet. Ennek keretében a délelőtti órákban Czövek János leköszönt elnök búcsztatása zajlott. A rendezvények részt vett 

dr. Simicskó István, a Honvédelmi Sportszövetség elnöke, korábbi honvédelmi miniszter,

dr. Czermann János, a Honvédelmi Minisztérium stratégiáért és humánpolitikáért felelős helyettes államtitkára;

Kajári Ferenc altábornagy, a Honvéd Vezérkar főnökének helyettese,

Varga István, a Honvédségi Dolgozók Szakszervezete elnöke,

Doszpolyné Mészáros Melinda, a Független szakszervezetek Demokratikus Ligájának elnöke,

dr. Krajnc Zoltán ezredes, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Karának tudományos dékánhelyettese,

Powell Pál, a Magyar Rendvédelmi Kar elnöke és

Hazuga Károly nyugállományú altábornagy, a Bajtársi Egyesületek Országos Szövetségének elnöke

„Czövek János szakértelme, taktikai érzéke és kompromisszumkészsége teljesen más alapokra helyezte az érdekképviselet kereteit és formáját. Munkájával egyaránt hozzájárult egy prosperáló együttműködés és egy eredményes, kétoldali párbeszéd megteremtéséhez” – fogalmazott dr. Czermann János, a Honvédelmi Minisztérium stratégiáért és humánpolitikáért felelős helyettes államtitkára a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet évzáró rendezvényén december 12-én, Budapesten.

A helyettes államtitkár felidézte: Czövek János alezredes, a decembertől Honvéd Érdekképviseleti Szervezetként működő Honvédszakszervezet leköszönő elnöke 2010-től látta el az elnöki tisztséget. „A 2000-es évek közepén a szakszervezetet érő direkt politikai nyomás eredményezte átalakulások nagyban aláásták jóhírét. Elnök úr azonban 2010-től kezdődően módszeresen, előbb a belső stabilitás megteremtése és a szakmai alapon zajló érdekképviseleti munka kultúráját hozta helyre, majd lépésről lépésre a külső bizalom visszaépítésével a Honvédszakszervezet jó hírét is képes volt helyreállítani” – emlékeztetett.

Dr. Czermann János kiemelte: Czövek János tizenhárom éves vezetői tevékenysége példa arra, hogy a kitartás, a szakma és a szolgálat iránti elhivatottság, illetve a haza önzetlen szeretete mi mindenre is képes. „Az MH 43. Híradó és Vezetéstámogató Ezred és jogelődjeinek soraiból a Szárazföldi Parancsnokságon és a Magyar Honvédség Összhaderőnemi Parancsnokság át a Honvédszakszervezet éléig mindvégig precízen, szakszerűen és Magyarországhoz, a magyar emberekhez hűen látta el szolgálatát” – méltatta a leköszönő vezetőt.

 

Kajári Ferenc altábornagy, a Honvéd Vezérkar főnökének helyettese hangsúlyozta: a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet most nem csak hagyományos évzáró rendezvényt tart, hanem egy olyan elnöktől köszön el, aki nagyjából másfél évtizeden keresztül határozta meg a honvédségi szakszervezet működését. „Czövek János emblematikus figurája a szakszervezeti munkának, nem csak a honvédség rendszerében” – emlékeztetett, mielőtt a Magyar Honvédség személyi állománya nevében megköszönte több évtizedes, a katonák és honvédségi dolgozók érdekében végzett erőfeszítéseit, és méltatta hivatástudatát, valamint bajtársiasságát.

Simicskó István, a Honvédelmi Sportszövetség elnöke, korábbi honvédelmi miniszter hangsúlyozta: fontosnak érezte, hogy személyesen gratulálhasson Czövek Jánosnak és megköszönhesse azt a munkát, amit lelkiismeretesen végzett a katonák, illetve a honvédelmi alkalmazottak ügyeit támogatva. „Államtitkárként 2010-től, honvédelmi miniszterként 2015-től 2018-ig dolgozhattam a Honvédelmi Minisztériumban, és valóban nagyon sok egyeztetést éltünk meg együtt. Mindig példaértékűnek tartottam, ahogyan János tárgyal, ahogyan valóban kiállt a katonák érdekeiért” – fogalmazott.

Simicskó István felidézte: a Magyar Honvédségnek és a Honvédelmi Minisztériumnak mindig kiemelt törekvése, hogy gondot fordítson a katonák megbecsültségére, hiszen azok, akik katonai pályára lépnek, olyan hivatást választanak, amely meglátása szerint senki máséhoz nem hasonló.

Bazsik István, a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet frissen megválasztott elnöke elmondta: Czövek János az 1991-ben alakult Honvédszakszervezet történetének mintegy felében elnökként, korábban főtitkárként segítette a szervezet működését. „Klasszikus, régivágású szakszervezetből modern, kifejezetten szakmai alapon megnyilvánuló szervezetté váltunk az évtizedek során. Az általa kikövezett út az, amelyet utódaiként követnünk kell” – mondta.

A rendezvényen – mások mellett – részt vett és bezsédetmondott továbbá Varga István, a Honvédségi Dolgozók Szakszervezete elnöke, Doszpolyné dr. Mészáros Melinda, a Független szakszervezetek Demokratikus Ligájának elnöke, dr. Krajnc Zoltán ezredes, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Karának tudományos dékánhelyettese, Powell Pál, a Magyar Rendvédelmi Kar elnöke és Hazuga Károly nyugállományú altábornagy, a Bajtársi Egyesületek Országos Szövetségének elnöke is.

Ezt követően a szervezet ájándéktárgyat adományozotte: Gáspár Tamásné, Nagyfejeő Gábor és Bácskai István távozó elnökségi tagokat Katócs Zsolt távozó FB elnököt és Horváth Józsefnét a FB volt tagját.

Elnöki elismerésben részesült: Szendrei Zoltán alelnök, Jakubik András és Lippai Csaba ügyvivő, illetve Farkasné Kovács Krisztina és Vincze Krisztina a központi iroda dolgozói.

 

A protokoll rendezvény díszebéddel záródott.

A délutáni órákban kibővített alakuló ülést tartott az Elnökség

Az új elnökségi tagok köszöntése mellett a következő napirendi pontokról tárgyat a grémium:

1.) Állandó napirendi pontok

2.) Küldöttülési jegyzőkönyvek elfogadása 

3.) A kétoldalú HM-Hosz megállapodás 

4.) A HÉSZ küldöttgyűlésre javasolt arculati elemek elfogadása

5.) Az Esélyegyenlőségi munkabizottság elnökének megválasztása

6.) Gazdasági ügyekről döntés (befektetés, leltár) 

7.) Egyebek 

 

A rendezvény hivatalos zárására 18:00 órakor került sor.

 

 

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 01. 05., 10:17
Eddig Európa számos országában irigykedve figyelték katonatársaink, hogy nálunk szakszervezet működhet. Ez a jog tényszerűleg még az európai unióban is különleges kiváltság volt, amelyet a végletekig próbáltunk megőrizni. Az alapításunk, azaz 1991 óta eltelt több mint 32 év alatt folyamatosan azon küzdöttek elődeink, hogy a civil szférában megszokott jogok illessék meg a katonákat is, vagy legalább ahhoz erősen közelítő szintet sikerüljön elérni mind az egyéni, mind a kollektív jogérvényesítés terén...
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-02-13 13:05:08
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.
2024-01-30 16:00:53
HÉSZ vezető tisztségviselők látogatása Székesfehérváron a MH Nagysándor József 51. Híradó- és Vezetésbiztosító Dandárnál.

  JETfly Magazin

A Gripen legújabb generációjának számító E változatból Svédország mellett eddig csak Brazília rendelt, ezért a gyártó világszerte új vásárlókat keres: jelenleg európai, ázsiai és dél-amerikai országokkal zajlanak tárgyalások.

  Háború Művészete magazin

Egyik új büszkeségünket, a Lynx páncélozott gyalogsági harcjárművet először a Magyar Honvédségben rendszeresítik – mondta Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter a tatárszentgyörgyi gyakorló- és lőtéren, február 27-én, kedden.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.