2024. 04. 17. szerda
Rudolf
: 393 Ft   : 370 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Fáy túra beszámoló

Fáy túra beszámoló
2023. 08. 18., 07:51

Zoltán amellett, hogy lelkes és rendkívül aktív túrázó, Szolnokon szakszervezeti tisztségviselő is. Aki követi utibeszámolóit tudhatja, hogy minden "ínyencség" felkelti az érdeklődését, a Túrázás témakörében. Szerencsénkre így most egy túrázó szemszögéből követhetjük végig a 30km-es távot és magát a rendezvényt.

 
Ezúttal egy számomra különleges helyszínen szervezett teljesítménytúráról szeretnék nektek beszámolni.
Különleges, mert tudjátok rólam, hogy inkább a hegyeket szeretem és ritkán veszek részt az otthonomhoz - Szolnokhoz - közeli túrákon.
Most viszont az volt az egyik apropója, hogy a Magyar Honvédség 175. évfordulója alkalmából, a Honvédszakszervezet felhívásának eleget téve - egyfajta szabadidős lehetőségek teret adva - ellátogassak Gomba nevű településre, ahol a Fáy András túrát szervezték. Különböző távok voltak. A szülők és egy szolnoki túratárs a 16 kilométeres távot választották én viszont a hosszabb, közel 30 kilométeres távon indultam.
A terep adottságaiból kiindulva nem titkolt célom az volt, hogy ezt a 28 kilométert futva, kocogva tegyem meg.
A rajtot követően hamar mezőgazdasági területek között találtam magam és az előző napi esőzésnek köszönhetően szuper talajviszonyok voltak. Így gyorsan peregtek a kilométerek. Akkor lepődtem meg egy picit, amikor a gyalogos/futó útvonal találkozott a kerékpáros útvonallal és szinte mindenki balettozott a bringájával a mély homokban, míg én sunyi vigyorral az arcomon ???? elfutottam mellettük.
A jó tempónak és a jó navigációnak köszönhetően hamar elértem a Monori Pincefalut, amiről nem is gondoltam, hogy ilyen jól néz ki. És, hogy van a közepén egy klassz kilátó, az még plusz rá is dobott a feelingre egy lapáttal. Nyilván nem lehet megállni, hogy ne masszon fel rá az ember, esetleg lőjjön néhány fotót. Tovább folytatva az utat, a pincesor után egy napraforgótábla mellett és az M4-es fölött haladva tértem vissza a Gomba felőli oldalra. Itt meglepődve tapasztaltam, hogy milyen sunyin hullámzó dombok követik egymást. Éreztem is, hogy fáradok.
Amikor egy akácosba fordult az út, akkor jött vissza a lendületem, mert ott még kellemes, hűvös volt az időjárás. Több kisebb hurokkal hol itt, hol ott érintettük a települést, vagy annak szélső utcácskáit. Mígnem egy utolsó, nagyobbacska kunkor eltávolodva a falutól egy fantasztikus, számomra ismeretlen tóhoz, a Gombai Horgásztóhoz vezetett. Ez előtt a pont előtt találkoztam kedves barátaimmal és egyben túratársaimmal Görög Adrienn , Zsolt Kovács és Attila Szabó sporikkal. Néhány mondat erejéig sétálva-beszélgetve haladtunk együtt, majd a tó után ismét kocogva haladtam tova és értem célba.
Egy szuper edzőnapon vagyok túl, egy tökéletesen összerakott rendezvényen. A célban kitűzőt, oklevelet és egy cool HOSZ-os technikai pólót kaptam.
Készítettem néhány képet, nézegessétek azokat is!
 
 
Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 01. 05., 10:17
Eddig Európa számos országában irigykedve figyelték katonatársaink, hogy nálunk szakszervezet működhet. Ez a jog tényszerűleg még az európai unióban is különleges kiváltság volt, amelyet a végletekig próbáltunk megőrizni. Az alapításunk, azaz 1991 óta eltelt több mint 32 év alatt folyamatosan azon küzdöttek elődeink, hogy a civil szférában megszokott jogok illessék meg a katonákat is, vagy legalább ahhoz erősen közelítő szintet sikerüljön elérni mind az egyéni, mind a kollektív jogérvényesítés terén...
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-02-13 13:05:08
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.

  JETfly Magazin

Mint ahogy arról már közösségi oldalunkon is beszámoltunk, 2024. április 8-18. között rendezik meg a Görög Légierő Andravida légibázisán az INIOCHOS 2024 nemzetközi hadgyakorlatot. Olvasóinknak most az első spotter napról mutatunk fotókat!

  Háború Művészete magazin

„A második világháború alatt legalább huszonnégy – amerikai és szovjet – légitámadás érte Győr városát – legalább ennyiszer zúgtak a szirénák, omlottak le az épületek és menekültek az óvóhelyekre az emberek a bombázások elől.”
Széchenyi 2020 europai szociális alap.