2023. 06. 02. péntek
Anita, Kármen
: 371 Ft   : 347 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Hazám védelmezője vagyok, honvéd altiszt!

2018. 07. 09., 09:54

Mintegy kétszáznyolcvanan tették le ünnepélyes keretek között honvéd altiszti esküjüket a Hősök terén, július 8-án. Az eseményen dr. Benkő Tibor honvédelmi miniszter és Korom Ferenc altábornagy, a Honvéd Vezérkar főnöke köszöntötte az avatottakat. A Honvédszakszervezetet Czövek János elnök képviselte az ünnepségen...

2018.07.08._altiszt_avatas_1.jpgKétszázhetvennyolc, az MH Altiszti Akadémián végzett altisztjelölt vált a Magyar Honvédség hivatásos őrmesterévé, miután letette az esküt július 8-án. A Magyar Honvédség „kapujának” is tekintett akadémia legkiemelkedőbb eseményét idén a Hősök terén rendezték meg. Az avatáson dr. Benkő Tibor honvédelmi miniszter és Korom Ferenc altábornagy, a Honvéd Vezérkar főnöke mellett részt vett Mihócza Zoltán vezérőrnagy, az MH Összhaderőnemi Parancsnokság megbízott parancsnoka is.

2018.07.08._altiszt_avatas_11.jpgÜnnepi beszédében dr. Benkő Tibor rámutatott: bár a frissen avatott őrmesterek mérföldkőhöz érkeztek pályafutásukban, a munka még csak most kezdődik számukra, hiszen esküjük értelmében tudásuk és képességük legjavát adva szolgálják majd a magyar emberek biztonságát, s ezért a biztonságért, ha kell, nem csak kockáztatják, de akár fel is áldozzák életüket. A honvédelmi miniszter kiemelte, hogy a feladatok végrehajtásához a haderőreform révén minden segítséget megadnak. „A Magyar Honvédség vezetése a és a kormány mindent megtesz annak érdekében, hogy e nemes és embert próbáló feladatot korszerű felszereléssel, modern fegyverzettel tudják támogatni. Ezt a célt szolgálja a Zrínyi 2026 Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program, amelynek keretében a haditechnikai fejlesztésen túl megtalálhatják a katonai életpályamodell minden elemét.”

2018.07.08._altiszt_avatas_5.jpgDr. Benkő Tibor megköszönte az altisztek eddigi szorgalmát és munkáját, majd hivatásuk lényegét megfogalmazva köszönt el tőlük. „Azt várja önöktől Magyarország, a hazájukat szerető magyar emberek, arra kötelezi önöket esküjük, hogy hűen, példamutatóan, és amikor a helyzet úgy kívánja, bátran és hősiesen éljenek és szolgáljanak. Isten hozta önöket a katonák nagy családjában!” – zárta beszédét a tárcavezető.

2018.07.08._altiszt_avatas_2.jpgKorom Ferenc altábornagy, a Honvéd Vezérkar főnöke köszöntőjében az újonnan avatott altisztet kötelességére, egyben a Magyar Honvédségen belüli nélkülözhetetlen szerepére hívta fel a figyelmet. „A haza fegyveres védelme soha nem elvont eszmék szolgálatát jelentette, hanem annak a földnek a védelmét, amelyet hazánknak vallunk. Így tettek dicső elődeink is ezeréves történelmünk folytán megannyiszor, és ezt a kötelezettséget vállalják majd önök is. Mai esküjükhöz hűen mindig legyenek méltók a társadalom bizalmára, őrizzék meg egyenruhájuk és a Magyar Honvédség becsületét!” – fogalmazott Korom Ferenc altábornagy.

2018.07.08._altiszt_avatas_13.jpgAz eskütétel előtt idén is elhangzott az Altiszti hitvallás, amellyel az altiszti kar hivatalosan is befogadja sorai közé az újonnan avatottakat, és amely kifejezi a honvéd altiszti karnak a Haza szolgálata iránti elkötelezettségét, s amelynek első és utolsó sora így szól: „Hazám védelmezője vagyok, honvéd altiszt!”

Az eskütételt Hegyi Norbert őrmester mondta elő, aki az MH 24. Bornemissza Felderítő Ezred állományába kerül, majd Nagy Anita őrmester, kiválóan végzett hallgató vette át Korom Ferenc altábornagytól és Kriston István főtörzszászlóstól, a Magyar Honvédség vezénylőzászlósától a Honvéd Vezérkar főnöke által adományozott altiszti kardot.

Az esemény az Altiszti indulóval ért véget.

2018.07.08._altiszt_avatas_14.jpg

Forrás: www.honvedelem.hu

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 16., 07:32
A Katonák a Törvényességért és Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány céljai: a hivatásos, szerződéses és nyugállományú katonák állampolgári és szolgálati jogainak védelme, szociális segítségnyújtás. Az SZJA 1%-ának felajánlásával kérjük, járuljon hozzá Ön is az Önsegélyző és Szolidaritási Alap feltöltéséhez...
2023. 05. 09., 13:11
2023. május 03-án lezajlottak a Honvédszakszervezet küldöttgyűlését megelőző képviseleti értekezletek, a nyugállományú tagozat választmányi ülése és a Hosz elnökségi ülés. A szárazföld, légierő, logisztika és közigazgatás képviselethez tartozó alapszervezeti vezetők a megnyitó után tájékoztatást kaptak a Hjt.-vel kapcsolatos egyeztetésekről, a Honvédszakszervezet javaslatairól, valamint a várható változásokról…
2023. 04. 27., 08:39
Tájékoztatjuk a tisztelt tagságot, hogy 2023. április 28-án (pénteken) egyéb rendezvények miatt a központi iroda zárva lesz. Mobiltelefonos elérhetőségeken tisztségviselőink ügyletet tartanak.
2023-04-05 13:43:22
A Honvédszakszervezet elnöksége, munkatársai és tisztségviselői minden szakszervezeti tagunknak és családtagjának kellemes Húsvéti Ünnepeket kíván!
2023-02-15 14:19:50
A Honvédszakszervezet Elnöksége 2023. február 07-én tartotta az alapszervezet vezetőkkel kibővített ülését, ahol döntöttek a 8/2023. számú Kormány rendelet kapcsán felmerülő további feladatokról, illetve a Küldöttgyűlés előkészületeiről…

  JETfly Magazin

Két év rekordveszteség után újra nyereséges évet zárt tavaly a Budapest Airport, így a vállalatnak sikerült a koronavírus-járvány ideje alatt felhalmozott súlyos veszteségből némileg lefaragnia.

  Háború Művészete magazin

1942 tavaszán, a megtépázott amerikai USS Houston és az ausztrál HMAS Perth cirkálók, a Jáva-tengeren előző nap vívott tengeri csata túlélőiként, a Jáva és Szumátra között húzódó Szunda-szoroson át próbáltak egérutat nyerni a megállíthatatlanul előrenyomuló japánok elől. Nem jártak sikerrel és sorsukat sokáig homály fedte.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.