2024. 05. 29. szerda
Magdolna
: 385 Ft   : 355 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

A Honvédszakszervezet idén szeptember 23-án ünnepelte születésnapját

2023. 09. 25., 13:05

A Honvédszakszervezet 32. születésnapját a Fővárosi Állat- és Növénykertben 2023. szeptember 23-án több, mint 500-an ünnepelték. A változékony időjárás ellenére, amely reggel esővel fogadta a résztvevőket, de a délelőtt folyamán már kisütött a nap, így kellemes időben tölthették szabadidejüket tagjaink és azok családtagjai.

A főbejáratnál az adminisztráció ideje alatt Vincze Krisztina, Farkasné Kovács Krisztina, Lippai Csaba kollegáink nagy szeretettel fogadták a honvédségi buszokkal, és saját gépjárművekkel  érkező alapszervezetek tagjait. Szép számban vettek részt Győr, Várpalota, Tata, Székesfehérvár és Budapestről. A Honvédszakszervezet beléptetési pontján, Czövek János, Bazsik István és Szendrei Zoltán  válaszoltak Tagjaink kérdéseire és hasznos tanácsokkal látták el őket, valamint a gyermekek részére a Honvédszakszervezet ajándékait adták át.

A beléptetést követően  Czövek János a Hosz elnöke mondott rövid köszöntőt, majd Hanga Zoltán az Állatkert szóvivője üdvözölte a látogatókat és szólt  az Állatkert újdonságairól.

2023-ban ismét számos fiatal flamingóval gyarapodott az Állatkert rózsás flamingó kolóniája. Számos újszülött állattal is gyarapodott az Állatkert állat állománya, ilyen a sörényes hangyász kölyök, a cuki zebra csikó, a Csillében és Argentínában honos  Pudu (törpe szarvas), illetve a vadonban már kihalt mhorr gazella. Mindenképpen meg kell, hogy említsük a két perzsa leopárdot, melyeket a Magyar Honvédség, és a Honvédelmi Minisztérium fogadott örökbe.

A gyermekek nagy örömére a Honvédszakszervezet szervesében újból találkozhattak saját kedvenceikkel, a gorillával, a szibériai tigrissel, az ázsiai elefántokkal, a játékos páviánokkal, a tevékkel és a zsiráfokkal is.

Az étkezést kedvezményesen biztosította a Fácános Terasz, mely nemcsak a gyermekeknek, de a felnőtteknek is finom ételeket szolgált fel.

Tagjaink - mint azt többen is elmondták - kitűnően érezték magukat és máskor is eljönnek az Állatkertbe. A 175. évforduló alkalmából szervezett játékos vetélkedő, a kezdeti barátságtalan idő miatt elmaradt, hagyomány teremtő módon a következő években szeretnénk megvalósítani.

Szeretnénk biztosítani a következő Állatkerti programon a szeptemberi születésű születésnapjukat ünneplő gyermekek köszöntését, melyre az idén először már sorkerült.

 Többen érdeklődtek a következő Fővárosi Nagycirkuszi rendezvény iránt, ahol szintén családdal együtt december hónapban várjuk Tagjainkat, melyről honlapunkon fogunk tájékoztatást adni a későbbiekben.

]

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2022. 07. 19., 11:59
A LIGA Szakszervezetek támogatásával a csatolt linken szereplő üdülési lehetőségeket érhetik el tajgaink a 2024-es évben. Ehhez mindössze rendszeres tagdíjfizetés és a tagkártya felmutatása szükséges.
2024. 05. 29., 10:52
Tájékoztató a Hész XVIII. Országos Horgászversenyéről 2024. június 29-30. A HÉSZ Központi Iroda, az MH Kiss József 86. Helikopterdandár Tiszamenti Katonai Repülősök alapszervezetének közreműködésével 2024. június 29-30-án horgászversenyt szervez a kengyeli (Szolnok, Martfű térsége) Crazy Carp Lake horgásztavon...

  JETfly Magazin

Az első nyári hónapban repülőnapot rendeznek többek között Dunakeszin, Kadarkúton és Budaörsön is, a Múzeumok Éjszakáján pedig szintén több helyszínen várják a repülés rajongóit!

  Háború Művészete magazin

A Roszatom nukleáris üzemanyagot gyártó részlegéhez, a TVEL-hez tartozó Csepecki Gépgyárban megkezdték azoknak a speciális spirálbordás titáncsöveknek a gyártását, amelyek a világ majdani legnagyobb atomjégtörő hajóján a gőzfejlesztők szerkezeti merevségét biztosítják.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.