2023. 12. 05. kedd
Vilma
: 379 Ft   : 350 Ft Benzin: 615 Ft/l   Dízel: 645 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

A Honvédszakszervezet idén szeptember 23-án ünnepelte születésnapját

2023. 09. 25., 13:05

A Honvédszakszervezet 32. születésnapját a Fővárosi Állat- és Növénykertben 2023. szeptember 23-án több, mint 500-an ünnepelték. A változékony időjárás ellenére, amely reggel esővel fogadta a résztvevőket, de a délelőtt folyamán már kisütött a nap, így kellemes időben tölthették szabadidejüket tagjaink és azok családtagjai.

A főbejáratnál az adminisztráció ideje alatt Vincze Krisztina, Farkasné Kovács Krisztina, Lippai Csaba kollegáink nagy szeretettel fogadták a honvédségi buszokkal, és saját gépjárművekkel  érkező alapszervezetek tagjait. Szép számban vettek részt Győr, Várpalota, Tata, Székesfehérvár és Budapestről. A Honvédszakszervezet beléptetési pontján, Czövek János, Bazsik István és Szendrei Zoltán  válaszoltak Tagjaink kérdéseire és hasznos tanácsokkal látták el őket, valamint a gyermekek részére a Honvédszakszervezet ajándékait adták át.

A beléptetést követően  Czövek János a Hosz elnöke mondott rövid köszöntőt, majd Hanga Zoltán az Állatkert szóvivője üdvözölte a látogatókat és szólt  az Állatkert újdonságairól.

2023-ban ismét számos fiatal flamingóval gyarapodott az Állatkert rózsás flamingó kolóniája. Számos újszülött állattal is gyarapodott az Állatkert állat állománya, ilyen a sörényes hangyász kölyök, a cuki zebra csikó, a Csillében és Argentínában honos  Pudu (törpe szarvas), illetve a vadonban már kihalt mhorr gazella. Mindenképpen meg kell, hogy említsük a két perzsa leopárdot, melyeket a Magyar Honvédség, és a Honvédelmi Minisztérium fogadott örökbe.

A gyermekek nagy örömére a Honvédszakszervezet szervesében újból találkozhattak saját kedvenceikkel, a gorillával, a szibériai tigrissel, az ázsiai elefántokkal, a játékos páviánokkal, a tevékkel és a zsiráfokkal is.

Az étkezést kedvezményesen biztosította a Fácános Terasz, mely nemcsak a gyermekeknek, de a felnőtteknek is finom ételeket szolgált fel.

Tagjaink - mint azt többen is elmondták - kitűnően érezték magukat és máskor is eljönnek az Állatkertbe. A 175. évforduló alkalmából szervezett játékos vetélkedő, a kezdeti barátságtalan idő miatt elmaradt, hagyomány teremtő módon a következő években szeretnénk megvalósítani.

Szeretnénk biztosítani a következő Állatkerti programon a szeptemberi születésű születésnapjukat ünneplő gyermekek köszöntését, melyre az idén először már sorkerült.

 Többen érdeklődtek a következő Fővárosi Nagycirkuszi rendezvény iránt, ahol szintén családdal együtt december hónapban várjuk Tagjainkat, melyről honlapunkon fogunk tájékoztatást adni a későbbiekben.

]

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

  JETfly Magazin

"Nehéz szerénynek maradni!", állítja a Tiger Meet-ek jelmondata. A fotókat nézve, van benne igazság! Sehol máshol nem láthatunk ennyi, látványosan megfestett katonai repülőgépet - de a csodaszép merev- és forgószárnyasok nem kiállításra jöttek. Dolgoztak, kőkeményen, s velük együtt a hajózók és a műszakiak is.

  Háború Művészete magazin

2023. december 2-án, szombaton került sor a Veszprém vármegyei Pápateszér községben Marjay Tamás huszár hadnagy emléktáblájának ünnepélyes avatására születésének 100. évfordulóján.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.