2023. 03. 30. csütörtök
Zalán
: 381 Ft   : 350 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Katonákért Alapítvány: Középpontban a szervezet fejlesztés

2017. 10. 27., 12:04

A Katonák a Törvényességért és a Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány rendezvényét október 24-25-én tartották a Balatonakarattyai Hovéd Üdülőben. A rendezvény fókuszába az alapítvány szervezetfejlesztési terveit, illetve az általános fejlődés, növekedés lehetőségeinek megtalálását állították...

A kétnapos konferencián a köszöntőt és az Alapítvány általános bemutatását Kővári Károly kurátor tette meg. Czövek János, mint az alapító Honvédszakszervezet elnöke szintén köszöntötte a megjelenteket, és örömét fejezte ki, hogy a Katonákért Alapítvány egy nehéz, küzdelmes időszak után újból erőre kapott és ilyen volumenű rendezvény házigazdája tud lenni.

Ezt követően Dr. Mészáros Melinda a LIGA elnöke tartott rövid tájékoztatót, melyben felhívta a megjelentek figyelmét többek között arra is, hogy a Katonákért Alapítvány a Honvédszakszervezet, és nem utolsó sorban a LIGA szakszervezetek kiváló együttműködésének köszönhető, a mostani konferencia, melyet a NEA-TF-17-SZ-0565 számú pályázat keretében lehet lebonyolítani. Külön megköszönte az együttműködést a lelkes önkénteseknek, és buzdította a megjelenteket az alapítvány támogatására.

Szedrei Zoltán a HM Szociálpolitikai Közalapítvány kurátora a honvédségen belüli segélyezés tendenciáiról, a rászorulók köréről és jellemző problémáiról beszélt részletesen.

A Katonákért Alapítvány anyagi helyzetéről, az szja 1%-os adományok gyűjtéséről, illetve az önkéntességről és a jól működő önkéntes munka elvi alapjairól Bazsik István tartott előadást, melynek fő célja az volt, hogy a megjelentek önkéntes segítői munkát vállaljanak az alapítványnál. Ezt a célt sikerült is elérni, hiszen közel félszáz új önkéntessel gazdagodott az alapítvány, akiktől elsősorban a rászorulók felkutatását és elsőkörös operatív segítését, illetve az 1%-os adományok gyűjtésében való részvételt várják. Nagy örömmel konstatálhatta a Kurátor, hogy kifejezetten szakmai jellegű tevékenységek elvégzésére is történt jelentkezés, így például pályázatfigyelő / pályázat író, rendezvényszervező / segítő, és szakképzett szociális szakember is szívesen áll önkéntesként az alapítvány rendelkezésére.

A rendezvény második napjának legkiemelkedőbb eseménye az Alapítvány tevékenységéből adódó feladatok megbeszélését követően, Dr. Vértes András GKI elnökének előadása volt melynek végén a hallgatóság is tehetett fel kérdéseket.

A szabadidő sem telt „üresjárattal”. Számos kötetlen szekcióbeszélgetés, és formálisabb jellegű testületi megbeszélés is folyt a két nap alatt.

A két nap alatt jól érzékelhető volt, hogy igény van az ilyen jellegű alapítványi rendezvényekre így a februárra tervezett következő alkalomra már most történtek „előjelentkezések”.

Szöveg: Bazsik István

Fotó: Klopfer Szandra

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2022-12-21 09:58:36
A Honvédszakszervezet tisztségviselői és alapszervezet vezetői 2022. december hónapban felmérték a rászoruló katonacsaládok számát. A felmérés eredményeként a katonacsaládok részére az alapszervezet vezetők a Hosz alapszervezeteinek költségvetése terhére segélycsomagokat osztottak…

  JETfly Magazin

Spanyolország hamarosan további Eurofighter Typhoon vadászbombázókat vásárolhat. Ez a terv a közelmúltban, az olaszországi Milánóban tartott találkozón merült fel az Eurofighter programban részt vevő 4 nemzet képviselői között.

  Háború Művészete magazin

A nyugat-balkáni béke Magyarország egyik legfontosabb biztonságpolitikai érdeke, hiszen ez az európai béke egyik záloga is egyben, elérése és biztosítása embert próbáló, kihívást jelentő feladat – hangsúlyozta Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes március 26-án, vasárnap a Koszovóból visszatérő MH KFOR Hadműveleti Tartalék Zászlóalj manőver századának fogadásakor Kecskeméten.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.