2024. 02. 28. szerda
Elemér
: 391 Ft   : 362 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Képviseleti és tagozati ülések a Hosz Központi Irodában

2018. 10. 30., 09:27

2018. október 25-én lezajlottak a Honvédszakszervezet Küldöttgyűlését megelőző képviseleti értekezletek, a Nyugállományú tagozat, és a Felügyelő Bizottság ülése. A szárazföld, légierő, logisztika, és közigazgatás képviselethez tartozó alapszervezeti vezetők a megnyitó után közösen meghallgatták az Elnökség aktuális tájékoztatóját, majd egyeztettek a 2018. november 26-27-én Balatonakarattyán megtartandó Küldöttgyűlés napirendi pontjairól….

Képgaléria megtekintése (8 db kép)

A megnyitót követően Doszpolyné dr. Mészáros Melinda a LIGA elnöke az országos érdekegyeztetés aktuális kérdéseiről tájékoztatta a jelenlévőket, majd Czövek János elnök az aktuális ügyekről, a bértárgyalásokról, a Küldöttgyűlés előkészítésének helyzetéről beszélt. Az eltelt időszakban történtekről szóló tájékoztatójának központjába a béremelést, a béren kívüli juttatásokat, illetve a 2015. évi XLII. törvény túlszolgálattal összefüggő módosítást állította.

Képgaléria megtekintése (8 db kép)

Bazsik István alelnök a 2019. évi költségvetés tervezetét részletesen ismertette, majd a jelenlévő alapszervezeti- és csoportvezetők kérdéseire érdemben válaszolt.

Szendrei Zoltán alelnök a 2019. évi munkatervről, feladattervről és rendezvénytervről tájékoztatta a résztvevőket.

Képgaléria megtekintése (8 db kép)
Képgaléria megtekintése (8 db kép)

Ezt követően a képviseletek külön-külön is megtárgyalták a Küldöttgyűlés napirendjét, szűkebb körben feldolgozták a beterjesztett dokumentumokat, az egyéni véleményeket egyeztették, majd közös álláspontot alakítottak ki. Egyes kérdések kapcsán a képviseletek a hatásköröket figyelembe véve tájékoztatást kértek mind az elnöktől és alelnököktől, és az érdekvédelmi ügyvivőktől.

Képgaléria megtekintése (8 db kép)

A Nyugállományú tagozat megbeszélésén a résztvevők megvitatták a 2018. november 14-én a Hosz Központban megtartásra kerülő Nyugállományú tagozat választmányi ülésének napirendi pontjait, az ehhez kapcsolódó előterjesztéseket, részletekbe menően foglalkoztak a tagozat 2019. évi költségvetési tervével. A november 26-27-i Küldöttgyűlés napirendi pontjaival is foglalkoztak, a felmerült kérdéseket a beterjesztők felé megfogalmazták, melyekre minden esetben kielégítő választ kaptak.

Képgaléria megtekintése (8 db kép)

Ugyanezen a napon tartotta ülését a Felügyelő Bizottság is, amelyen megvitatásra kerültek a soron következő Küldöttgyűlés anyagai, valamint a munkatervüknek megfelelően ellenőrizték a Küldöttgyűlésen kiosztható mandátumok számát, mely során mindent rendben találtak.

Képgaléria megtekintése (8 db kép)

A nap zárásaként a Hosz Elnöksége ülésezett, meghallgatták a képviseleti vezetők beszámolóit, a Nyugállományú tagozat ülésén elhangzottakat és az FB javaslatait. A véleményeket figyelembe véve kialakították a közös határozati javaslatokat, melyek a küldöttek részére a Hosz Alapszabálya szerint október 26-án kerültek kiküldésre. Meghívott vendégként Dr. Hajdók Marcell az Etikai Bizottság vezetője tájékoztatta az Elnökség tagjait a folyamatban lévő ügyekről.

Szöveg és fotó: Klopfer Szandra

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-01-30 16:00:53
HÉSZ vezető tisztségviselők látogatása Székesfehérváron a MH Nagysándor József 51. Híradó- és Vezetésbiztosító Dandárnál.
2024-01-24 10:41:09
Csehország, Lengyelország, Magyarország és Szlovákia katonai érdekképviseleti szervezetek találkozója Budapesten.

  JETfly Magazin

Márciustól H145M típusú helikopterrel biztosítja a Magyar Honvédség a légi kutató-mentő szolgálatot az ország nyugati részén. A feladat legmagasabb szintű ellátásához szükséges tudás megszerzéséhez a kijelölt állomány speciális kiképzésen vett részt február 12-20-a között között az MH Kiss József 86. Helikopterdandárnál.

  Háború Művészete magazin

Egyik új büszkeségünket, a Lynx páncélozott gyalogsági harcjárművet először a Magyar Honvédségben rendszeresítik – mondta Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter a tatárszentgyörgyi gyakorló- és lőtéren, február 27-én, kedden.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.