2023. 09. 21. csütörtök
Máté, Mirella
: 386 Ft   : 362 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Képviseleti és tagozati ülések a Hosz Központi Irodában

2018. 10. 30., 09:27

2018. október 25-én lezajlottak a Honvédszakszervezet Küldöttgyűlését megelőző képviseleti értekezletek, a Nyugállományú tagozat, és a Felügyelő Bizottság ülése. A szárazföld, légierő, logisztika, és közigazgatás képviselethez tartozó alapszervezeti vezetők a megnyitó után közösen meghallgatták az Elnökség aktuális tájékoztatóját, majd egyeztettek a 2018. november 26-27-én Balatonakarattyán megtartandó Küldöttgyűlés napirendi pontjairól….

Képgaléria megtekintése (8 db kép)

A megnyitót követően Doszpolyné dr. Mészáros Melinda a LIGA elnöke az országos érdekegyeztetés aktuális kérdéseiről tájékoztatta a jelenlévőket, majd Czövek János elnök az aktuális ügyekről, a bértárgyalásokról, a Küldöttgyűlés előkészítésének helyzetéről beszélt. Az eltelt időszakban történtekről szóló tájékoztatójának központjába a béremelést, a béren kívüli juttatásokat, illetve a 2015. évi XLII. törvény túlszolgálattal összefüggő módosítást állította.

Képgaléria megtekintése (8 db kép)

Bazsik István alelnök a 2019. évi költségvetés tervezetét részletesen ismertette, majd a jelenlévő alapszervezeti- és csoportvezetők kérdéseire érdemben válaszolt.

Szendrei Zoltán alelnök a 2019. évi munkatervről, feladattervről és rendezvénytervről tájékoztatta a résztvevőket.

Képgaléria megtekintése (8 db kép)
Képgaléria megtekintése (8 db kép)

Ezt követően a képviseletek külön-külön is megtárgyalták a Küldöttgyűlés napirendjét, szűkebb körben feldolgozták a beterjesztett dokumentumokat, az egyéni véleményeket egyeztették, majd közös álláspontot alakítottak ki. Egyes kérdések kapcsán a képviseletek a hatásköröket figyelembe véve tájékoztatást kértek mind az elnöktől és alelnököktől, és az érdekvédelmi ügyvivőktől.

Képgaléria megtekintése (8 db kép)

A Nyugállományú tagozat megbeszélésén a résztvevők megvitatták a 2018. november 14-én a Hosz Központban megtartásra kerülő Nyugállományú tagozat választmányi ülésének napirendi pontjait, az ehhez kapcsolódó előterjesztéseket, részletekbe menően foglalkoztak a tagozat 2019. évi költségvetési tervével. A november 26-27-i Küldöttgyűlés napirendi pontjaival is foglalkoztak, a felmerült kérdéseket a beterjesztők felé megfogalmazták, melyekre minden esetben kielégítő választ kaptak.

Képgaléria megtekintése (8 db kép)

Ugyanezen a napon tartotta ülését a Felügyelő Bizottság is, amelyen megvitatásra kerültek a soron következő Küldöttgyűlés anyagai, valamint a munkatervüknek megfelelően ellenőrizték a Küldöttgyűlésen kiosztható mandátumok számát, mely során mindent rendben találtak.

Képgaléria megtekintése (8 db kép)

A nap zárásaként a Hosz Elnöksége ülésezett, meghallgatták a képviseleti vezetők beszámolóit, a Nyugállományú tagozat ülésén elhangzottakat és az FB javaslatait. A véleményeket figyelembe véve kialakították a közös határozati javaslatokat, melyek a küldöttek részére a Hosz Alapszabálya szerint október 26-án kerültek kiküldésre. Meghívott vendégként Dr. Hajdók Marcell az Etikai Bizottság vezetője tájékoztatta az Elnökség tagjait a folyamatban lévő ügyekről.

Szöveg és fotó: Klopfer Szandra

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 07. 10., 10:55
2023. június 22-én a GFM Foglalkoztatás-felügyeleti Irányítási Főosztálya tájékoztatást adott ki a rendkívüli hőségben történő munkavégzés szabályairól. Miskéri László, a LIGA Szakszervezetek munkavédelmi szakértője szerint a folyadékveszteség pótlása elengedhetetlen.
2023-08-18 07:51:02
A Magyar Honvédség fennállásának 175. évfordulója alkalmából tartott Fáy túra beszámolóját Tiger Zoltán tagtársunk "szemüvegén át" olvashatják az érdeklődők
2023-07-11 11:06:10
A Honvédszakszervezet 2023. 07. 08-án a Budapesttől alig 65 km-re található Ceglédi Gyógy- és Strandfürdő, valamint a hozzátartozó Aquaparki csúszdapark területén tartotta a szakszervezeti fürdőnap rendezvényét a Magyar Honvédség 175. évfordulójára kiírt programsorozat keretében…
2023-07-10 10:53:05
A szakszervezetek szerint a reálbérek értékének megőrzése érdekében év közben minimum 5-7 százalékos korrekcióra lenne szükség a minimálbér és a garantált bérminimum esetében. Múlt csütörtökön már tárgyalóasztalhoz ültek a munkáltatók és a munkavállalók – mondta az InfoRádiónak a Liga Szakszervezetek elnöke.
2023-07-10 10:50:07
2023. június 19-én a kormány kihirdette, hogy augusztustól SZÉP-kártyával is lehet hidegélelmiszert vásárolni. A szakszervezetek, köztük a LIGA Szakszervezetek, többször sürgették már ezt a megoldást...

  JETfly Magazin

Egy egészen friss hír nyugati szomszédunktól: a 2023. szeptember 20-i bejelentés értelmében Ausztria - hazánkhoz hasonlóan - szintén a brazil KC-390-es közepes, többfeladatú katonai szállító repülőgépet vásárolja meg.

  Háború Művészete magazin

A most belépő fiatalok történelmi jelentőségű korszakban válhatnak a hazájuk védelmében aktív részt vállaló katonákká – fogalmazott a Magyar Nemzetnek adott interjújában dr. Böröndi Gábor vezérezredes.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.