2023. 05. 28.
Csanád, Emil
: 372 Ft   : 347 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Lezárult az Alapítvány 2021. évi projektje

2023. 01. 31., 14:08

A Katonák a Törvényességért és a Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány 2021. évi projekt keretében az alapítvány működési költségeinek támogatása és szakmai programjai (tanácsadás, szakmai jogi tájékoztatások) valósulhattak meg.

A projekt elsődleges célcsoportja volt a haza fegyveres szolgálatában sajátos függőségi viszonyok között élő és feladataikat áldozatkészen végző katonák és családtagjaik. A szakmai programok keretében (HOSZ rendezvényeim is) a célcsoport tagok részére szakmai tájékoztatók kerülnek átadásra; hírlevél formájában elektronikusan kiküldésre; személyesen vagy telefonon történő ingyenes tanácsadás valósult meg. Az alapítvány célja a katonák emberi és állampolgári jogaik védelme, a szolgálati jogviszonyból eredő jogaik megismertetése, jogorvoslati kezdeményezéseik szakszerű kivitelezése, továbbá segítségnyújtás jogi és szociális biztonságuk megteremtéséhez. A járványügyi helyzetben még fontosabbá vált, hogy a célcsoporttagok jogi és nem jogi tájékoztatást kaphattak, tájékozódhattak. Ezért az alapítvány működési költségei keretében eszközbeszerzés (számítástechnikai eszközök) által tudta biztosítani az elektronikus elérhetőség biztosítását, akár egy online jogi tanácsadáshoz, akár a hírlevelek továbbításához, megjelentetéséhez. A projekt megvalósításában az alapítvány kurátora, az elmúlt években is aktív önkéntesek érdekvédő szakemberek, katonák, pályázati asszisztensek és ügyvéd vettek részt.

A továbbiakban is arra törekszik az alapítvány, hogy minden lehetőséget megragadjon pályázzon és több önkéntest vonjon be munkájába. Segítse a rászoruló kollégákat embertársainkat adott élethelyzetek” túlélésében”, legyen az anyagi vagy erkölcsi segítség nyújtás.

Itt is megragadnám az alkalmat, hogy felhívjam kollégáim, bajtársaim figyelmét támogassátok az alapítványt adótok 1%-val.

SEGITS, HOGY SEGÍTHESSÜNK”

 

Lippai Csaba

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 04. 27., 08:39
Tájékoztatjuk a tisztelt tagságot, hogy 2023. április 28-án (pénteken) egyéb rendezvények miatt a központi iroda zárva lesz. Mobiltelefonos elérhetőségeken tisztségviselőink ügyletet tartanak.
2023-02-15 14:19:50
A Honvédszakszervezet Elnöksége 2023. február 07-én tartotta az alapszervezet vezetőkkel kibővített ülését, ahol döntöttek a 8/2023. számú Kormány rendelet kapcsán felmerülő további feladatokról, illetve a Küldöttgyűlés előkészületeiről…
2023-01-31 15:29:17
A LIGA Szakszervezetek 2022. augusztus 8-án fordult Varga Mihály pénzügyminiszterhez, majd október 12-én Dr. Palkovics László technológiai és ipari miniszterhez a mukavállalók munkába járási költségtérítésének megemelése kapcsán, ahogy erről a honlapunkon is hírt adtunk. Kezdeményeztük a 15 Ft/km-es adómentes térítési összeg megemelését valamint a legalacsonyabb mérték növelését is. A LIGA Szakszervezetek üdvözli a Kormány döntését, amellyel az üzemanyagárak drasztikus emelkedésére reagált, enyhítve ezzel többszázezer munkavállaló napi terhein.

  JETfly Magazin

Az Olasz Légierő és a Brit Királyi Légierő megállapodást írt alá a brit hajózók és oktatók IV. fázisú képzéséről a szardíniai Decimomannuban található Nemzetközi Repülőkiképző Iskolában.

  Háború Művészete magazin

A német-magyar szárazföldi erők együttműködése részeként Magyarországra érkezett Björn F. Schulz dandártábornok, a Bundeswehr Páncélos Iskola parancsnoka, aki május 24-én a tatai MH Klapka György 1. Páncélosdandárhoz látogatott.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.