2024. 02. 25.
Géza
: 389 Ft   : 359 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Lezárult az Alapítvány 2021. évi projektje

2023. 01. 31., 14:08

A Katonák a Törvényességért és a Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány 2021. évi projekt keretében az alapítvány működési költségeinek támogatása és szakmai programjai (tanácsadás, szakmai jogi tájékoztatások) valósulhattak meg.

A projekt elsődleges célcsoportja volt a haza fegyveres szolgálatában sajátos függőségi viszonyok között élő és feladataikat áldozatkészen végző katonák és családtagjaik. A szakmai programok keretében (HOSZ rendezvényeim is) a célcsoport tagok részére szakmai tájékoztatók kerülnek átadásra; hírlevél formájában elektronikusan kiküldésre; személyesen vagy telefonon történő ingyenes tanácsadás valósult meg. Az alapítvány célja a katonák emberi és állampolgári jogaik védelme, a szolgálati jogviszonyból eredő jogaik megismertetése, jogorvoslati kezdeményezéseik szakszerű kivitelezése, továbbá segítségnyújtás jogi és szociális biztonságuk megteremtéséhez. A járványügyi helyzetben még fontosabbá vált, hogy a célcsoporttagok jogi és nem jogi tájékoztatást kaphattak, tájékozódhattak. Ezért az alapítvány működési költségei keretében eszközbeszerzés (számítástechnikai eszközök) által tudta biztosítani az elektronikus elérhetőség biztosítását, akár egy online jogi tanácsadáshoz, akár a hírlevelek továbbításához, megjelentetéséhez. A projekt megvalósításában az alapítvány kurátora, az elmúlt években is aktív önkéntesek érdekvédő szakemberek, katonák, pályázati asszisztensek és ügyvéd vettek részt.

A továbbiakban is arra törekszik az alapítvány, hogy minden lehetőséget megragadjon pályázzon és több önkéntest vonjon be munkájába. Segítse a rászoruló kollégákat embertársainkat adott élethelyzetek” túlélésében”, legyen az anyagi vagy erkölcsi segítség nyújtás.

Itt is megragadnám az alkalmat, hogy felhívjam kollégáim, bajtársaim figyelmét támogassátok az alapítványt adótok 1%-val.

SEGITS, HOGY SEGÍTHESSÜNK”

 

Lippai Csaba

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-01-30 16:00:53
HÉSZ vezető tisztségviselők látogatása Székesfehérváron a MH Nagysándor József 51. Híradó- és Vezetésbiztosító Dandárnál.
2024-01-24 10:41:09
Csehország, Lengyelország, Magyarország és Szlovákia katonai érdekképviseleti szervezetek találkozója Budapesten.

  JETfly Magazin

2024. február 23-án, pénteken, Budapestre érkezett Svédország miniszterelnöke, Ulf Kristersson. Orbán Viktor magyar miniszterelnökkel folytatott tárgyalássorozat eredményeként többek között arról is megállapodás született, hogy bővül a Magyar Légierő Gripen flottája.

  Háború Művészete magazin

A megújuló Magyar Honvédség újonnan vásárolt szárazföldi harckocsijai és lövegjei után vízi járművekkel is gazdagítja eszközállományát. Katonáink hamarosan két felújított SOC-R típusú folyami naszádot vehetnek használatba.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.