2024. 06. 21. péntek
Alajos, Leila
: 398 Ft   : 372 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Lezárult az Alapítvány 2021. évi projektje

2023. 01. 31., 14:08

A Katonák a Törvényességért és a Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány 2021. évi projekt keretében az alapítvány működési költségeinek támogatása és szakmai programjai (tanácsadás, szakmai jogi tájékoztatások) valósulhattak meg.

A projekt elsődleges célcsoportja volt a haza fegyveres szolgálatában sajátos függőségi viszonyok között élő és feladataikat áldozatkészen végző katonák és családtagjaik. A szakmai programok keretében (HOSZ rendezvényeim is) a célcsoport tagok részére szakmai tájékoztatók kerülnek átadásra; hírlevél formájában elektronikusan kiküldésre; személyesen vagy telefonon történő ingyenes tanácsadás valósult meg. Az alapítvány célja a katonák emberi és állampolgári jogaik védelme, a szolgálati jogviszonyból eredő jogaik megismertetése, jogorvoslati kezdeményezéseik szakszerű kivitelezése, továbbá segítségnyújtás jogi és szociális biztonságuk megteremtéséhez. A járványügyi helyzetben még fontosabbá vált, hogy a célcsoporttagok jogi és nem jogi tájékoztatást kaphattak, tájékozódhattak. Ezért az alapítvány működési költségei keretében eszközbeszerzés (számítástechnikai eszközök) által tudta biztosítani az elektronikus elérhetőség biztosítását, akár egy online jogi tanácsadáshoz, akár a hírlevelek továbbításához, megjelentetéséhez. A projekt megvalósításában az alapítvány kurátora, az elmúlt években is aktív önkéntesek érdekvédő szakemberek, katonák, pályázati asszisztensek és ügyvéd vettek részt.

A továbbiakban is arra törekszik az alapítvány, hogy minden lehetőséget megragadjon pályázzon és több önkéntest vonjon be munkájába. Segítse a rászoruló kollégákat embertársainkat adott élethelyzetek” túlélésében”, legyen az anyagi vagy erkölcsi segítség nyújtás.

Itt is megragadnám az alkalmat, hogy felhívjam kollégáim, bajtársaim figyelmét támogassátok az alapítványt adótok 1%-val.

SEGITS, HOGY SEGÍTHESSÜNK”

 

Lippai Csaba

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 03. 01., 12:35
Örömmel tájékoztatjuk önöket, hogy 2024. július 1-től a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet minden egészségpénztári tagsággal rendelkező tagjának rendszeres támogatást biztosít.
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2024. 05. 29., 10:52
Tájékoztató a Hész XVIII. Országos Horgászversenyéről 2024. június 29-30. A HÉSZ Központi Iroda, az MH Kiss József 86. Helikopterdandár Tiszamenti Katonai Repülősök alapszervezetének közreműködésével 2024. június 29-30-án horgászversenyt szervez a kengyeli (Szolnok, Martfű térsége) Crazy Carp Lake horgásztavon...
2022. 07. 19., 11:59
A LIGA Szakszervezetek támogatásával a csatolt linken szereplő üdülési lehetőségeket érhetik el tajgaink a 2024-es évben. Ehhez mindössze rendszeres tagdíjfizetés és a tagkártya felmutatása szükséges.

  JETfly Magazin

Rendkívüli intézkedésekkel készül az olimpia miatt megnövekedett utas- és csomagforgalomra az Air France. A légitársaság több ezer fővel növelte dolgozói létszámát, minden üzemképes repülőgépét menetrendbe állítja és megerősíti poggyászkezelő részlegét.

  Háború Művészete magazin

A közelmúltban számoltunk be lapunkon Brunei H145M rendeléséről, most pedig folytatódik a sor Belgiummal: az újabb beszerzés hírét a Párizsban megrendezett Eurosatory védelmi és biztonsági kiállításon jelentették be.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.