2023. 12. 05. kedd
Vilma
: 380 Ft   : 349 Ft Benzin: 615 Ft/l   Dízel: 645 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Megemlékezés a Szlovák Nemzeti Felkelés emlékművénél

Hosz  |  2016. 09. 01., 09:23

A Szlovák Katonai Szövetség (ZVSR) meghívására az elmúlt évek hagyományának megfelelően a Hosz egy kisebb delegációval képviseltette magát a rendezvényen. Tagjai: Czövek János elnök, Szendrei Zoltán alelnök, Lippai Csaba Nyugállományú tagozat alelnök, Jakubik András érdekvédelmi ügyvivő.

A megérkezés napján visszaemlékezéssel és egy kisebb ünnepséggel emlékeztünk meg a partizánokról. A rendezvényen képviseltette magát a szlovák honvédelmi minisztérium, vezérkar főnök helyettese PhD. Pavel Macko dandártábornok és számos szlovák katonai vezető illetve a lengyel, cseh és a magyar katonai érdekvédelmi szervezetek. Kihasználva a lehetőséget a V-4 érdekvédelmi vezetők még aznap este és másnap is tárgyalásokat folytattak az október 22.-én kezdődő

Euromil kongresszusára történő felkészülés jegyében. A résztvevők megállapodtak abban hogy az Euromil kongresszusán közösen kezdeményezik, hogy a szervezetet irányító testületben (bord) a V-4 tagállamok, éves válltásokkal egy főt jelöljenek. A tárgyalások és egyeztetések  a kongresszus előtt folytatódnak.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

  JETfly Magazin

Mint ahogy arról korábban már lapunkon is beszámoltunk, Románia exnorvég F-16-osokkal bővíti flottáját. Az első három példány 2023. november 29-én meg is érkezett keleti szomszédunkhoz.

  Háború Művészete magazin

Az F-16-osok nem rendelkeznek beépített beszállólétrával, ami problémát jelenthet a jövőbeni műveletek során olyan helyszíneken, ahol korlátozott a földi támogatás. Mutatjuk az innovációs ötleteket!
Széchenyi 2020 europai szociális alap.