2023. 12. 05. kedd
Vilma
: 380 Ft   : 349 Ft Benzin: 615 Ft/l   Dízel: 645 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Megemlékeznek a bajtársak

2019. 08. 28., 11:05

Augusztus 23-a szomorú évforduló az Afganisztánban szolgálatot teljesítő magyar katonák és a Magyar Honvédség számára.

 

a1.jpg

Ezen a napon vesztette életét a műveleti területen Pappné Ábrahám Judit bajtársunk, amelynek évfordulóján az afganisztáni Camp Marmal táborban összegyűlnek az ott szolgáló magyar katonák, hogy fejet hajtsanak bajtársuk emléke előtt, és gyertyagyújtással róják le tiszteletüket.

a3.jpgA megemlékezésen dr. Boldizsár Gábor ezredes, nemzeti rangidős szólt a megemlékezőkhöz. Beszédében felidézte a tragikus napot: 2010. augusztus 23-án az MH Tartományi Újjáépítési Csoport 8. váltásának katonái a Pol-e Homri magyar bázisról indulva a Mazar-e Sharif-i repülőtérre tartottak páncélozott gépjárműveikkel, amikor támadás érte őket. A lesállásból indított páncéltörő rakéta azonnal megölte az egyik gépjárműben utazó Pappné Ábrahám Juditot, három másik katonát pedig megsebesített. Bajtársa, Kolozsvári György, aki ugyanabban a járműben utazott, itt szerzett sérüléseibe halt bele a honi területre történő szállítását követően. Életét a szakszerű kórházi kezelések sem tudták megmenteni. A megemlékezés közös gyertyagyújtással zárult.

A külszolgálatok alatt többszörösen helytálló és kitüntetett Pappné Ábrahám Judit posztumusz hadnagyot református gyászszertartást követően szülőfalujában, Alacskán helyezték örök nyugalomra katonai tiszteletadás mellett.

Emlékét örökre megőrizzük!

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

  JETfly Magazin

Mint ahogy arról korábban már lapunkon is beszámoltunk, Románia exnorvég F-16-osokkal bővíti flottáját. Az első három példány 2023. november 29-én meg is érkezett keleti szomszédunkhoz.

  Háború Művészete magazin

Az F-16-osok nem rendelkeznek beépített beszállólétrával, ami problémát jelenthet a jövőbeni műveletek során olyan helyszíneken, ahol korlátozott a földi támogatás. Mutatjuk az innovációs ötleteket!
Széchenyi 2020 europai szociális alap.