2024. 05. 29. szerda
Magdolna
: 385 Ft   : 355 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Megemlékeznek a bajtársak

2019. 08. 28., 11:05

Augusztus 23-a szomorú évforduló az Afganisztánban szolgálatot teljesítő magyar katonák és a Magyar Honvédség számára.

 

a1.jpg

Ezen a napon vesztette életét a műveleti területen Pappné Ábrahám Judit bajtársunk, amelynek évfordulóján az afganisztáni Camp Marmal táborban összegyűlnek az ott szolgáló magyar katonák, hogy fejet hajtsanak bajtársuk emléke előtt, és gyertyagyújtással róják le tiszteletüket.

a3.jpgA megemlékezésen dr. Boldizsár Gábor ezredes, nemzeti rangidős szólt a megemlékezőkhöz. Beszédében felidézte a tragikus napot: 2010. augusztus 23-án az MH Tartományi Újjáépítési Csoport 8. váltásának katonái a Pol-e Homri magyar bázisról indulva a Mazar-e Sharif-i repülőtérre tartottak páncélozott gépjárműveikkel, amikor támadás érte őket. A lesállásból indított páncéltörő rakéta azonnal megölte az egyik gépjárműben utazó Pappné Ábrahám Juditot, három másik katonát pedig megsebesített. Bajtársa, Kolozsvári György, aki ugyanabban a járműben utazott, itt szerzett sérüléseibe halt bele a honi területre történő szállítását követően. Életét a szakszerű kórházi kezelések sem tudták megmenteni. A megemlékezés közös gyertyagyújtással zárult.

A külszolgálatok alatt többszörösen helytálló és kitüntetett Pappné Ábrahám Judit posztumusz hadnagyot református gyászszertartást követően szülőfalujában, Alacskán helyezték örök nyugalomra katonai tiszteletadás mellett.

Emlékét örökre megőrizzük!

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2022. 07. 19., 11:59
A LIGA Szakszervezetek támogatásával a csatolt linken szereplő üdülési lehetőségeket érhetik el tajgaink a 2024-es évben. Ehhez mindössze rendszeres tagdíjfizetés és a tagkártya felmutatása szükséges.
2024. 05. 29., 10:52
Tájékoztató a Hész XVIII. Országos Horgászversenyéről 2024. június 29-30. A HÉSZ Központi Iroda, az MH Kiss József 86. Helikopterdandár Tiszamenti Katonai Repülősök alapszervezetének közreműködésével 2024. június 29-30-án horgászversenyt szervez a kengyeli (Szolnok, Martfű térsége) Crazy Carp Lake horgásztavon...

  JETfly Magazin

Az első nyári hónapban repülőnapot rendeznek többek között Dunakeszin, Kadarkúton és Budaörsön is, a Múzeumok Éjszakáján pedig szintén több helyszínen várják a repülés rajongóit!

  Háború Művészete magazin

A Roszatom nukleáris üzemanyagot gyártó részlegéhez, a TVEL-hez tartozó Csepecki Gépgyárban megkezdték azoknak a speciális spirálbordás titáncsöveknek a gyártását, amelyek a világ majdani legnagyobb atomjégtörő hajóján a gőzfejlesztők szerkezeti merevségét biztosítják.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.