2023. 12. 11. hétfő
Árpád
: 381 Ft   : 354 Ft Benzin: 615 Ft/l   Dízel: 645 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Műszakiak Napja 2016.

Hosz  |  2016. 04. 25., 10:39

Az MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred a hagyományainak megfelelően az idén is megrendezte a Műszakiak Napját, 2016. április 22-én a szentesi Damjanich Laktanyában. A rendezvényre meghívott Honvédszakszervezetet Jakubik András érdekvédelmi ügyvivő képviselte…


Az MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred csapatünnepén, a Műszakiak Napján azokra a műszaki katonákra, arra a történelmi eseményre emlékeznek, amikor az 1848/49-es forradalom és szabadságharc idején, 1849. április 24. éjszaka, a komáromi csatában Török Ignác honvéd tábornok vezetésével a műszaki katonák hidat építettek a Dunán. Ezzel a tettükkel nagyban hozzájárultak a szabadságharc kivívásának sikeréhez.

A Műszakiak Napja immár nyolcadik éve közösen kerül megrendezésre a helyi társszervezet, a Szentesi Rendőrkapitányság szervezésében a Rendőrség Napjával.
Számos program várta a látogatókat, az MH 5. Bocskai István Lövészdandár Hódmezővásárhely helyőrségi zenekara és kamara együttesei, az MH Vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár Különleges Díszelgő Csoport Alaki bemutatója, KRAV-MAGA Önvédelmi bemutató, a Katonasuli diákjainak bemutatója, Kung-Fu bemutató, a Rendőrség - Tűzoltóság bemutatója, az MH 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezred „BOMBA-FUTÁS”-a, technikai eszközök bemutatója, búvárbemutató, hagyományőrző egyesületek bemutatói, kézműves programok, kerékpáros ügyességi verseny.

Magyarország honvédelmi miniszterének és a Honvéd Vezérkar főnöknek köszöntőlevele április 25-e, a Műszakiak Napja alkalmából

Szöveg: Jakubik András

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2023-11-09 14:57:20
A LIGA Szakszervezetek és a Munkástanácsok Országos Szövetségének álláspontja a minimálbér-tárgyalásokkal összefüggésben

  JETfly Magazin

Olvasóink már jól ismerik a sok-sok éve működő JETfly Webáruházat, melyben repüléshez kapcsolódó relikviákat, illetve ruházati termékeket rendelhetnek meg. A kínálat folyamatosan bővül, mutatjuk a legfrissebb ajánlatokat, melyek a közelgő ünnepek kapcsán is szép ajándékok lehetnek!

  Háború Művészete magazin

A székesfehérvári Szent István Király Múzeum (SZIKM), valamint a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum (HM HIM) – közösségi régészeti program keretén belül – egy második világháborús német harckocsi megsemmisülési helyszínét azonosította a Fejér vármegyei Baracska község térségében.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.