2024. 06. 21. péntek
Alajos, Leila
: 398 Ft   : 372 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

A Honvédszakszervezet és a Honvédelmi Minisztérium közös nyilatkozata

2023. 11. 24., 15:24

A Honvédelmi Minisztérium elismeri a katonák érdekképviseleti jogát, egyben a katonák egyetlen reprezentatív érdekképviseletének alapjogokból adódó működését, a szervezet jogutódjának egyesületként történő további működését pedig – a katonák egyetlen reprezentatív érdekképviseleteként – támogatja Mindezekből adódóan a felek hosszútávú megállapodásának részleteit a fentiek szellemében még az idén megalkotják.

A Honvédelmi Minisztérium és a katonák érdekképviseleti szervezete számára Magyarország alapvető érdekei és a honvédelem felelőssége az elsődleges 

 

Mindkét fél maximálisan elkötelezett Magyarország védelmi képességének 2010 óta töretlen és példátlan fejlődése mellett.

A veszélyek korában elsődleges feladatunk Magyarország és a magyar emberek biztonságának garantálása.

A veszélyek korában Magyarország védelmének ellátása olyan felelősség, amelyhez egyértelmű szabályokra van szükség.

A hazáját védő magyar katona nem egyenruhás munkavállaló, ennek szellemében különleges jogállásuk eltér a többi jogviszonytól, a Hazáért végzett szolgálati feladataik ellátása pedig elsőbbséget élvez.

Mint eddig is, Magyarország Kormánya minden körülmények között és minden eszközzel a nemzeti érdeket szem előtt tartva dolgozik Magyarország és a magyar nemzet érdekében. Ugyanezt teszi az átalakuló Honvédszakszervezet a katonák képviseletének és a Haza védelmének felelősségét átérezve úgy, hogy az mind a katonák mind a nemzet érdekeit, maximálisan figyelembe veszi.

A katonai érdekvédelmi szervezet elismeri, hogy a szakszervezeti működési forma nem fedi le teljességgel azt a tartalmat, amely jelenlegi tevékenységét jellemzi, ezért a szervezeti formát „egyéb törvény alapján működő egyesület”-ként folytatja, és nevét a honvédekre és az érdekképviseletre utaló jelzőkkel határozza meg és ennek megfelelően megváltoztatja.

A Honvédelmi Minisztérium elismeri a katonák érdekképviseleti jogát, egyben a katonák egyetlen reprezentatív érdekképviseletének alapjogokból adódó működését, a szervezet jogutódjának egyesületként történő további működését pedig – a katonák egyetlen reprezentatív érdekképviseleteként – támogatja

Mindezekből adódóan a felek hosszútávú megállapodásának részleteit a fentiek szellemében még az idén megalkotják.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 03. 01., 12:35
Örömmel tájékoztatjuk önöket, hogy 2024. július 1-től a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet minden egészségpénztári tagsággal rendelkező tagjának rendszeres támogatást biztosít.
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2024. 05. 29., 10:52
Tájékoztató a Hész XVIII. Országos Horgászversenyéről 2024. június 29-30. A HÉSZ Központi Iroda, az MH Kiss József 86. Helikopterdandár Tiszamenti Katonai Repülősök alapszervezetének közreműködésével 2024. június 29-30-án horgászversenyt szervez a kengyeli (Szolnok, Martfű térsége) Crazy Carp Lake horgásztavon...
2022. 07. 19., 11:59
A LIGA Szakszervezetek támogatásával a csatolt linken szereplő üdülési lehetőségeket érhetik el tajgaink a 2024-es évben. Ehhez mindössze rendszeres tagdíjfizetés és a tagkártya felmutatása szükséges.

  JETfly Magazin

Rendkívüli intézkedésekkel készül az olimpia miatt megnövekedett utas- és csomagforgalomra az Air France. A légitársaság több ezer fővel növelte dolgozói létszámát, minden üzemképes repülőgépét menetrendbe állítja és megerősíti poggyászkezelő részlegét.

  Háború Művészete magazin

A közelmúltban számoltunk be lapunkon Brunei H145M rendeléséről, most pedig folytatódik a sor Belgiummal: az újabb beszerzés hírét a Párizsban megrendezett Eurosatory védelmi és biztonsági kiállításon jelentették be.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.