2024. 04. 17. szerda
Rudolf
: 393 Ft   : 370 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Nyugat-magyarországon befejeződött a Hosz alapszervezeteinek újjászervezése

Hosz  |  2016. 04. 15., 10:02

A 2015. november 24-én megtartott tisztújító Küldöttgyűlést követően a Honvédszakszervezetnél kezdetét vette a csoportok és alapszervezetek megalakítása, a képviseleti joggal rendelkező tisztségviselők megválasztása…

2016. április 12-én az MH 43. Nagysándor József Híradó és Támogató Ezred alapszervezeténél megtartott tisztségviselői választással, befejeződött a nyugat-magyarországi régióban az alapszervezetek megalakítása. Az ezred alapszervezeti vezetőjének Grell Norbert főtörzsőrmestert, helyettesének Holc János szakaszvezetőt választotta a tagság és bízta meg érdekeik képviseletével.

A „Közös Akarat I.” feladat biztosítása érdekében a nyugat-magyarországi régióban valamennyi katonai szervezet bevonásra került, amely következtében a személyi állomány döntő többsége a békehelyőrségektől távol teljesíti a nagyfokú leterheltséggel járó határvédelmi feladatait. Ennek ellenére az eltelt időszakban sorra alakultak újjá a helyőrségekben az alapszervezetek, a katonai szervezetekhez tartozó bázisokon önállóan működő csoportok. Tisztségviselőink több esetben szabadságukat, szolgálati pihenő idejüket, hétvégi elfoglaltságukat áldozták a szakszervezeti élet folyamatos fenntartásáért, zavartalan működtetéséért, munkájukkal hozzájárulva a Hosz jövőbeni célkitűzéseinek megvalósításához.

A régióban Székesfehérváron három, Veszprémben kettő, Kaposváron, Tatán, Győrben, Várpalotán és Pápán egy-egy alapszervezet alakult. Az MH 54. Veszprém Radarezred alárendeltségében Jután, Medinán és Kupon alakultak csoportok, amelyek a helyőrségtől való távolság következtében önálló közösségi tevékenységet folytatnak. A Nyugállományú tagozat tekintetében is elmondható, hogy a csoportok, alapszervezetetek újjá szerveződtek, az előírtaknak megfelelően megalakultak.

Szöveg: Németh Nándor

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 01. 05., 10:17
Eddig Európa számos országában irigykedve figyelték katonatársaink, hogy nálunk szakszervezet működhet. Ez a jog tényszerűleg még az európai unióban is különleges kiváltság volt, amelyet a végletekig próbáltunk megőrizni. Az alapításunk, azaz 1991 óta eltelt több mint 32 év alatt folyamatosan azon küzdöttek elődeink, hogy a civil szférában megszokott jogok illessék meg a katonákat is, vagy legalább ahhoz erősen közelítő szintet sikerüljön elérni mind az egyéni, mind a kollektív jogérvényesítés terén...
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-02-13 13:05:08
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.

  JETfly Magazin

Mint ahogy arról már közösségi oldalunkon is beszámoltunk, 2024. április 8-18. között rendezik meg a Görög Légierő Andravida légibázisán az INIOCHOS 2024 nemzetközi hadgyakorlatot. Olvasóinknak most az első spotter napról mutatunk fotókat!

  Háború Művészete magazin

„A második világháború alatt legalább huszonnégy – amerikai és szovjet – légitámadás érte Győr városát – legalább ennyiszer zúgtak a szirénák, omlottak le az épületek és menekültek az óvóhelyekre az emberek a bombázások elől.”
Széchenyi 2020 europai szociális alap.