2023. 12. 05. kedd
Vilma
: 379 Ft   : 350 Ft Benzin: 615 Ft/l   Dízel: 645 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Ülésezett a Nyugállományú Tagozat választmánya

2023. 10. 20., 12:27

A Tagozat megvitatta Hosz tisztújító Küldöttgyűlése előtti teendőket. Megtárgyalta és elfogadta a Nyugállományú Tagozat 2023. évi feladatait, az elnökségi ülések munkatervét és a Tagozat pénzfelhasználási tervét, valamint jelölést tett a Hosz Tagozat elnökére és helyettesére ...

Mindezek mellett szintén javaslatot tettek a „Szakszervezeti Munkáért Díj”-ra jelölt személyekre.

A tagozat tárgyalt a szervezeti életben aktívan résztvevő nyugállományú tagok támogatásának alapelveiről is.

Kiemelt témakörként ismét szó esett a veterán otthon és a honvédségi nyugdíjasok részére üzemeltetett idősotthon hiányáról, amelynek apropóján a Rétság területén épülő öregotthon üzemeltetői jogainak esetleges honvédségi átvétele is felmerült javaslatként. További honvédséget érintő felvetés volt a nyugállományúak által elérhető szociális és jóléti juttatásokhoz való hozzáférés lassú beszűkülése és a kapacitás hiányok pótlásának lehetőségei, amely téma során a felszólalók kiemelték, hogy elsősorban az üdültetés területén válhat már idén akuttá a helyzet.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

  JETfly Magazin

"Nehéz szerénynek maradni!", állítja a Tiger Meet-ek jelmondata. A fotókat nézve, van benne igazság! Sehol máshol nem láthatunk ennyi, látványosan megfestett katonai repülőgépet - de a csodaszép merev- és forgószárnyasok nem kiállításra jöttek. Dolgoztak, kőkeményen, s velük együtt a hajózók és a műszakiak is.

  Háború Művészete magazin

2023. december 2-án, szombaton került sor a Veszprém vármegyei Pápateszér községben Marjay Tamás huszár hadnagy emléktáblájának ünnepélyes avatására születésének 100. évfordulóján.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.