2024. 06. 13. csütörtök
Anett, Antal
: 395 Ft   : 366 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

A keceli Múzeumok Éjszakáján találkozhatunk ismét Az Ég Katonáival

A keceli Múzeumok Éjszakáján találkozhatunk ismét Az Ég Katonáival
JETfly  |  2024. 05. 21., 13:54
A keceli Múzeumok Éjszakáján találkozhatunk ismét Az Ég Katonáival

Tisztelt Olvasók! A tavaly szeptemberi MiG-15 avató óta csend van Az Ég Katonái körül. A közösségi oldalon sem látunk tőlük semmit. Ez szokatlan az egyesülettől! Emiatt is kerestük meg Simon Robit, az egyesület elnökét.

JETfly: Szia Robi! Szeptember óta igen nagy csend van körülöttetek! Mit lehet tudni az okokról? 

SRS: Sziasztok, tisztelettel köszöntöm az Olvasókat! A többiek nevében is nagyon szépen köszönöm az érdeklődést! Igazából, elfáradtunk! 2016 óta minden évben nagyon keményen dolgoztunk különböző repülőgépeken. A Farkas Bertalanról elnevezendő repülőgép avató megszervezése nagyon-nagyon sok energiát követelt tőlünk! A sajnálatos helikopter katasztrófa miatt eltoltuk az avatót, hiszen nem tartottuk illendőnek, hogy 3 bajtársunk elvesztése után alig néhány héttel, örömködjünk! Ez felborította a teljes második félévi terveinket. De azért eljutottunk a szegedi International Air Show-ra és a táborfalvai Nemzetközi Military Fesztiválra is. 

JETfly: Mivel foglalkoztok most, hiszen ismerünk már benneteket! 

SRS: Készülünk, a 2024. június 22-én megrendezendő, keceli Múzeumok Éjszakájára! A 1418-as oldalszámú, Magyari Béla mérnök ezredes Úrról, a Magyar Népköztársaság kiképzett űrhajósáról elnevezett MiG-21U repülőgépet fogjuk kinyitni. A felújítás során már eleve úgy dolgoztunk, hogy a repülőgépen lévő fénytechnikai berendezések működjenek. Most van folyamatban a beüzemelés. A próbák alatt minden rendben volt! De mindenekelőtt elmegyünk egy csapatépítő együttlétre, Tibolddarócra. Itt fogjuk meghatározni a második félévi terveket!

JETfly: Részetekről hogy fog felépülni a Múzeumok Éjszakája program?

SRS: Úgy állítottuk össze a programunkat, hogy egy élvezetes kérdezz-felelek beszélgetés legyen a MiG-21-ről, a katonai repülésről! Én fogom bemutatni két vendégünket, aki igazából csak egy vendég. :)

Szót ejtek majd a repülőgép felújításáról, a névadásról. Ezután Varsányi Mihály alezredes Úr, repülőgép-vezető és Czenczik István őrnagy Úr, repülőműszaki szakember fog beszélni a hivatásukról.

JETfly: Kicsit utána néztünk különböző dátumoknak. Tudjuk, hogy épp a születésnapodra esik majd az esemény! Ezután milyen terveitek vannak még?

SRS: Szeretnénk felújítani, a 2011-ben emelt beledi emlékművet. A 13 év alatt megfakult a festése és a rajta lévő Zanzibar dalszöveg. Egy hétvégén szeretnénk segíteni pápai barátainknak, az ő általuk felújítandó MiG-21-es repülőgép megszépítésében. Készülünk a szeptemberi szegedi Air Show-ra, szeretnénk kijutni Zeltweg-be a repülőnapra és elkezdjük a 2025-ös Múzeumok Éjszakáján avatandó, An-24 légcsavarból, Mi-17 faroklégcsavarból és MiG-21-es repülőgép fülketetőből álló komplexum előkészítését. Ezzel rónánk le tiszteletünket a szállítórepülésben, a helikopteres repülésben és a vadászrepülésben elhunyt Bajtársaink emléke előtt. A Pintér Művek tulajdonosa, Pintér Csaba teljes mellszélességgel mellettünk áll, ebben a tervünkben is! 

JETfly: Még egy gondolat erejéig ugorjunk vissza a Múzeumok Éjszakájára. Mikor kezdődik a programotok? 

SRS: 16.00-kor lesz kapunyitás. Érdekessége az estének, hogy Magyari Gábor lesz az egyik előadó a szoborteremben. Ő, Magyari Béla mérnök ezredes Úr fia. Folyamatosan egyeztetünk Pintérné Csillával, a főszervezővel. A mi programunknak még nincs pontos kezdési ideje, szeretnénk, ha Gábor is ott lenne az Édesapjáról elnevezett repülőgép mellett, az előadáskor!

JETfly: Köszönjük szépen, hogy ismét rendelkezésre álltál! Találkozzunk Kecelen, a Múzeumok Éjszakáján!

SRS: Köszönjük szépen! Legyen így!

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2024. 05. 29., 10:52
Tájékoztató a Hész XVIII. Országos Horgászversenyéről 2024. június 29-30. A HÉSZ Központi Iroda, az MH Kiss József 86. Helikopterdandár Tiszamenti Katonai Repülősök alapszervezetének közreműködésével 2024. június 29-30-án horgászversenyt szervez a kengyeli (Szolnok, Martfű térsége) Crazy Carp Lake horgásztavon...
2022. 07. 19., 11:59
A LIGA Szakszervezetek támogatásával a csatolt linken szereplő üdülési lehetőségeket érhetik el tajgaink a 2024-es évben. Ehhez mindössze rendszeres tagdíjfizetés és a tagkártya felmutatása szükséges.

  JETfly Magazin

Az elmúlt napokban a típus gyártására vonatkozóan kedvező híreket kapott az Eurofighter Typhoon gyártósora, hiszen Olaszország és Németország is vásárolna további példányokat.

  Háború Művészete magazin

Június 11-én és 12-én összesen 13 Gidrán harcjármű érkezik az MH Klapka György 1. Páncélosdandárhoz Tatára – jelentette be a honvédelmi miniszter.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.