2024. 04. 24. szerda
György
: 394 Ft   : 368 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Egy korszak lezárult a Belga Légierő történetében

Egy korszak lezárult a Belga Légierő történetében
JETfly  |  2024. 02. 20., 10:21

A Belga Légierő részéről hivatalosan 2024. február 19-én jelentették be, hogy 2024-től már nem lesz látható az F-16-os demo-juk. Mutatjuk Olvasóinknak a hivatalos okokat!

A Belga Légierő közleményében olvashatjuk a megszüntetés okait, mely szerint a haderőnem már megkezdte a felkészülést az érkező, ötödik generációs F-35A rendszeresítésére, a hadrendben álló, bevethető F-16-osok száma is folyamatosan csökken, továbbá szerepet vállalnak az ukrán hajózók kiképzésében is. Prioritásként a belga vadászpilóták kiképzését, az F-35-ösöre való átállást, valamint vállalt légierős feladataik teljesítését említik.

A belga F-16-os nagy népszerűségnek örvendett nemcsak a hazai, de a külföldi repülőnapokon is, a mostani döntéssel egy 44 éves történet fejeződött be a haderőnem történetében. Az elmúlt évtizedekben 19 demo pilóta és több száz főnyi műszaki személyzet segítetta a csapat munkáját.

A tavalyi évben láthattuk tehát utoljára a belga F-16-os dinamikus programját: az utolsó bemutató pilóta - a zöld-fekete festésű "Dream Viper" F-16-ossal - Steven "Vrieske" De Vries százados volt.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 01. 05., 10:17
Eddig Európa számos országában irigykedve figyelték katonatársaink, hogy nálunk szakszervezet működhet. Ez a jog tényszerűleg még az európai unióban is különleges kiváltság volt, amelyet a végletekig próbáltunk megőrizni. Az alapításunk, azaz 1991 óta eltelt több mint 32 év alatt folyamatosan azon küzdöttek elődeink, hogy a civil szférában megszokott jogok illessék meg a katonákat is, vagy legalább ahhoz erősen közelítő szintet sikerüljön elérni mind az egyéni, mind a kollektív jogérvényesítés terén...
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.

  JETfly Magazin

Májusi programajánlónkban sok repülős programot találhatnak Olvasóink, hiszen repülőnapok, családi napok, nyílt napok és egyéb rendezvények is várják a látogatókat!

  Háború Művészete magazin

Május első hetében rendezik meg a Maláj Királyi Haditengerészet napját, melyre már javában zajlik a felkészülés: a mai napi gyakorlás során, 2024. április 23-án, két forgószárnyas ütközött össze és zuhant le.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.