2023. 12. 02. szombat
Melinda, Vivien
: 380 Ft   : 349 Ft Benzin: 615 Ft/l   Dízel: 645 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

A Rafale M váltja a MiG-29K flottát Indiában

A Rafale M váltja a MiG-29K flottát Indiában
JETfly  |  2023. 11. 16., 11:57
A Rafale M váltja a MiG-29K flottát Indiában

Franciaország hivatalosan is felkérést kapott Indiától 26 Dassault Rafale M hajófedélzeti változatú, harci repülőgép vásárlásáról, melyekkel a kiöregedő MiG-29K flottát váltják majd le.

A hír Modi indiai miniszterelnök és Macron francia elnök legutóbbi párizsi találkozója után került nyilvánosságra. Újdelhi már júliusban bejelentette, hogy a tesztsorozatok végén a Rafale M-et választotta a Boeing F/A-18E/F Super Hornet helyett. A vásárlás kormányközi megállapodással történik, a megrendelés értéke megközelítőleg 5,5 milliárd euró lesz. Rajnath Sing védelmi miniszter megerősítette, hogy dolgoznak a megállapodás minél hamarabbi aláírásán.

Az új Rafale M harci repülőgépek az Indiai Haditengerészet régi MiG-29K-jeit váltják fel, és az INS Vikrant és az INS Vikramaditya repülőgép-hordozókról fognak üzemelni.

Ez az új megrendelés (22 együléses és 4 kétüléses változat) megerősíti az eddigi gyakorlatot, azaz azt, hogy India előnyben részesíti a franciák vadászgépét, mivel eddig már harminchat Rafale-t vásároltak az Indiai Légierő számára. Ezen túlmenően, az Indiai Légierő újabb 24 Rafale vásárlását mérlegeli két további század felszerelésére.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023-11-09 14:57:20
A LIGA Szakszervezetek és a Munkástanácsok Országos Szövetségének álláspontja a minimálbér-tárgyalásokkal összefüggésben

  JETfly Magazin

Mint ahogy arról korábban már lapunkon is beszámoltunk, Románia exnorvég F-16-osokkal bővíti flottáját. Az első három példány 2023. november 29-én meg is érkezett keleti szomszédunkhoz.

  Háború Művészete magazin

Az F-16-osok nem rendelkeznek beépített beszállólétrával, ami problémát jelenthet a jövőbeni műveletek során olyan helyszíneken, ahol korlátozott a földi támogatás. Mutatjuk az innovációs ötleteket!
Széchenyi 2020 europai szociális alap.