2024. 04. 24. szerda
György
: 394 Ft   : 368 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Kutató-mentő gyakorlaton a H145M helikopter

Kutató-mentő gyakorlaton a H145M helikopter
honvedelem.hu  |  2024. 02. 28., 11:03

Márciustól H145M típusú helikopterrel biztosítja a Magyar Honvédség a légi kutató-mentő szolgálatot az ország nyugati részén. A feladat legmagasabb szintű ellátásához szükséges tudás megszerzéséhez a kijelölt állomány speciális kiképzésen vett részt február 12-20-a között között az MH Kiss József 86. Helikopterdandárnál.

A gyakorlat első három napján párhuzamosan futottak az események: a szolnoki helikoptervezetőknek megkezdődött az elméleti felkészítés, emellett zajlott a pápai kutató-mentő állomány H145M fedélzeti tevékenységére történő szakkiképzése is.

A felkészítés második felében a helikopterdandár hajózói is megkezdték kutató-mentő repüléseiket. Két H145M helikopter egyszerre teljesített fokozatosan nehezedő feladatokat, amelyeket az MH Légi Műveleti Vezetési és Irányítási Központ illetékesei és a Szolnokra kihelyezett szakember közösen koordináltak.

Az ötödik napon már nehezített körülmények között, hegyes vidéken kellett szimulált mentési feladatokat teljesíteni, olyan területen, ahol a mentések csak a fedélzeti csörlők használatával valósulhattak meg. A gyakorlat éjszakai művelettel zárult, melynek során a kutatást és a mentést éjjellátó szemüveggel hajtották végre a katonák.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 01. 05., 10:17
Eddig Európa számos országában irigykedve figyelték katonatársaink, hogy nálunk szakszervezet működhet. Ez a jog tényszerűleg még az európai unióban is különleges kiváltság volt, amelyet a végletekig próbáltunk megőrizni. Az alapításunk, azaz 1991 óta eltelt több mint 32 év alatt folyamatosan azon küzdöttek elődeink, hogy a civil szférában megszokott jogok illessék meg a katonákat is, vagy legalább ahhoz erősen közelítő szintet sikerüljön elérni mind az egyéni, mind a kollektív jogérvényesítés terén...
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.

  JETfly Magazin

Májusi programajánlónkban sok repülős programot találhatnak Olvasóink, hiszen repülőnapok, családi napok, nyílt napok és egyéb rendezvények is várják a látogatókat!

  Háború Művészete magazin

Május első hetében rendezik meg a Maláj Királyi Haditengerészet napját, melyre már javában zajlik a felkészülés: a mai napi gyakorlás során, 2024. április 23-án, két forgószárnyas ütközött össze és zuhant le.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.