2024. 04. 24. szerda
György
: 394 Ft   : 368 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Szolnoki évértékelés - Folyamatosan bővülő helikopterflotta

Szolnoki évértékelés - Folyamatosan bővülő helikopterflotta
honvedelem.hu  |  2024. 02. 23., 13:18
Szolnoki évértékelés - Folyamatosan bővülő helikopterflotta

Évértékelő és feladatszabó értekezletet tartott dr. Bali Tamás ezredes, az MH Kiss József 86. Helikopterdandár parancsnoka, amelyen Könczöl Ferenc ezredes, az MH Légierő Parancsnokság megbízott parancsnoka is részt vett.

A 2023-as évet értékelve dr. Bali Tamás ezredes megemlékezett a horvátországi légikatasztrófában feladatteljesítés közben elhunyt bajtársakról, Radnai Ádám századosról, Konrád Dávid főhadnagyról és Lőrincz Tamás zászlósról.

Az elmúlt esztendőben véghez vitt feladatokat értékelve a parancsnok kiemelte, hogy büszke az állomány tagjaira, hiszen a helikopterdandár katonái magas színvonalon teljesítettek mind a gyakorlatokon, mind a kiképzési feladatok során. Külön kiemelte és megköszönte a szlovéniai árvíznél nyújtott segítségüket, déli szomszédainknál katasztrófa elhárítási feladatokban vettek részt H145M típusú helikopterekkel.

A dandárt érintő fejlesztésekkel kapcsolatban elmondta, hogy a hangárkomplexum első ütemének építése megkezdődött. Ez egy fontos beruházás, mert a helikopterdandár folyamatosan bővülő flottája miatt nagy hangsúlyt kell fektetni az infrastruktúra fejlesztésére is. A hangárkomplexum fő rendeltetése, hogy a meglévő és érkező technikák műszaki kiszolgálása megfelelő körülmények között történjen. A múlt évben hat darab új H225M típusú helikopter érkezett az alakulathoz, s további tíz várható a közeljövőben.

A parancsnok az idei célok közül kiemelte az országvédelmi készenléti, a kutató-mentő szolgálatok fontosságát, az infrastrukturális fejlesztések kivitelezésének elősegítését, a gépszemélyzetek műveleti képességnövelését, a repülő-szakmai tudásszint fokozását, a toborzókampányokban való részvételt, valamint a Honvéd Kadét Program táborainak színvonalas lebonyolítását. Emellett megemlítette a júliusban Szolnokon rendezendő CISM Ejtőernyős Világbajnokságot, melyen a 2018-as versenyhez hasonlóan idén is nagy létszámú résztvevőre lehet számítani.

A rendezvényen Könczöl Ferenc ezredes, megbízott légierő parancsnok is méltatta a dandár előző évi teljesítményét, és elmondta: bízik a közös munka sikerességében.

 

További fotók a linkre kattintva érhetőek el!

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 01. 05., 10:17
Eddig Európa számos országában irigykedve figyelték katonatársaink, hogy nálunk szakszervezet működhet. Ez a jog tényszerűleg még az európai unióban is különleges kiváltság volt, amelyet a végletekig próbáltunk megőrizni. Az alapításunk, azaz 1991 óta eltelt több mint 32 év alatt folyamatosan azon küzdöttek elődeink, hogy a civil szférában megszokott jogok illessék meg a katonákat is, vagy legalább ahhoz erősen közelítő szintet sikerüljön elérni mind az egyéni, mind a kollektív jogérvényesítés terén...
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.

  JETfly Magazin

Májusi programajánlónkban sok repülős programot találhatnak Olvasóink, hiszen repülőnapok, családi napok, nyílt napok és egyéb rendezvények is várják a látogatókat!

  Háború Művészete magazin

Május első hetében rendezik meg a Maláj Királyi Haditengerészet napját, melyre már javában zajlik a felkészülés: a mai napi gyakorlás során, 2024. április 23-án, két forgószárnyas ütközött össze és zuhant le.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.