2024. 04. 24. szerda
György
: 394 Ft   : 368 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Kiképzéssel segíti az ukrajnai aknamentesítést a Magyar Honvédség

Kiképzéssel segíti az ukrajnai aknamentesítést a Magyar Honvédség
honvedelem.hu  |  2024. 02. 16., 12:44
Kiképzéssel segíti az ukrajnai aknamentesítést a Magyar Honvédség

A NATO-tagállamok védelmi minisztereinek február 15-i brüsszeli ülésének margóján Aknamentesítő Koalíció létrehozásáról írt alá szándéknyilatkozatot a szervezet húsz országa, köztük Magyarország – jelentette be Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter a közösségi oldalán.

„A háború sújtotta Ukrajnában az egyik legsürgetőbb, a lakosság mindennapjait érintő, megoldandó feladat az aknamentesítés” – hívta fel a figyelmet a problémára a honvédelmi miniszter.

„A Magyar Honvédség aknamentesítési kiképzéssel járul hozzá a litván vezetésű koalíció tevékenységéhez” – írta a magyar felajánlással kapcsolatban Szalay-Bobrovniczky Kristóf, aki a közösségi oldalon tett bejegyzése előtt, még Brüsszelben nyilatkozva ismét hangsúlyozta: Magyarország elkötelezett a NATO-tagsága mellett.

A NATO-országok védelmi minisztereinek tanácskozását követő sajtótájékoztatóján a szervezet főtitkára, Jens Stoltenberg a legfontosabb bejelentései között említette meg az aknamentesítési koalíció létrehozásáról szóló megállapodást.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 01. 05., 10:17
Eddig Európa számos országában irigykedve figyelték katonatársaink, hogy nálunk szakszervezet működhet. Ez a jog tényszerűleg még az európai unióban is különleges kiváltság volt, amelyet a végletekig próbáltunk megőrizni. Az alapításunk, azaz 1991 óta eltelt több mint 32 év alatt folyamatosan azon küzdöttek elődeink, hogy a civil szférában megszokott jogok illessék meg a katonákat is, vagy legalább ahhoz erősen közelítő szintet sikerüljön elérni mind az egyéni, mind a kollektív jogérvényesítés terén...
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.

  JETfly Magazin

Májusi programajánlónkban sok repülős programot találhatnak Olvasóink, hiszen repülőnapok, családi napok, nyílt napok és egyéb rendezvények is várják a látogatókat!

  Háború Művészete magazin

Május első hetében rendezik meg a Maláj Királyi Haditengerészet napját, melyre már javában zajlik a felkészülés: a mai napi gyakorlás során, 2024. április 23-án, két forgószárnyas ütközött össze és zuhant le.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.