2023. 09. 22. péntek
Móric
: 386 Ft   : 362 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Ajándékozott a Honvédszakszervezet

Hosz  |  2003. 12. 22., 11:58

Sajnos egyre több egykori hivatásos katona él egyedül, magányban, szerény körülmények között. Így aztán a Honvédszakszervezet (HOSZ) kedves kezdeményezése, a rászoruló idősek Karácsonyi ünnepek előtti megajándékozása is támogatandó cselekedet. A szakszervezet nyugállományú csoportvezetői által tett körültekintő javaslatok elbírálása után tíz, szerény körülmények között élő, illetve állandó ápolásra szoruló egykori katona kapott év végi ajándékot.

A HOSZ tisztségviselői az ország két részén is jártak. Először Miskolcon és Nyíregyházán, majd Kaposvárott és Zalaegerszegen keresték fel a segítségre szoruló idős embereket, Budapesten pedig a központi irodában adták át a javarészt tartós élelmiszereket tartalmazó ajándékcsomagokat.A HOSZ főtitkára és a szervezet nyugállományú elnökségi tagja december 19-én Miskolcon Hodossy Barnabásnét ajándékozta meg. Hornung Sándor és Szoboszlai Endre még aznap, de már Nyíregyházán Oláh József részére is átadta a mintegy tízezer forint értékü csomagot. Még ugyanezen a napon, de már Budapesten hat időskorú katonaembert lepett meg a szakszervezet. A központi irodában Kása László, a HOSZ nyugállományú tagozatának elnöke által átadott ajándékokat nagy örömmel fogadta a három özvegyasszony és az ugyancsak három egyedülálló idős férfi. A HOSZ főtitkára és a nyugállományú tagozat elnöke december 22-én két vidéki várost is felkeresett. Hornung Sándor és Kása László először a kaposvári Árk János nyugállományú zászlóshoz vitte el az ajándékokat. A 83. életévében járó, egészséges, de már egyedül, szerény körülmények között élő nyugdíjasról - többek között - megtudtuk, hogy a második világháborút is végigharcolva, összesen 36 esztendőt töltött el hivatásos katonaként.

Szkok Pál nyugállományú őrnagyot és feleségét, Erzsi nénit Zalaegerszegen ajándékozta meg a HOSZ. Pali bácsi, az egykori ,,technikai helyettes" és Erzsi néni, aki ,,házi óvónőként" 37 esztendő alatt közel száz kisgyermekre felügyelt, jövőre már az aranylakodalmát fogja ünnepelni. Pali bácsi rokkantsága és infarktusai miatt már ápolásra szorul, - de mint büszkén újságolja - Erzsi néni, a gyermekek, az unokák és az egykori kollégák szeretete azonban minden ,,sebét" begyógyítják.A Szkok családnál ma is adnak a tradíciókra, hisz amellett, hogy bejgli is lesz az asztalon, a Szenteste szokásos vacsorán tizenhatan, köztük a négy gyermek és a négy unoka is körülüli az idős, szeretetreméltó házaspárt.Az ajándékátadáson egyébként Bánfai Sándor, a HOSZ helyi nyugállományú csoportjának vezetője is részt vett.

A szervezők elárulták, hogy a kedves kezdeményezés várhatóan hagyománnyá válik, és a következő ünnepeken még rendszeresebbé is lehet majd tenni.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 07. 10., 10:55
2023. június 22-én a GFM Foglalkoztatás-felügyeleti Irányítási Főosztálya tájékoztatást adott ki a rendkívüli hőségben történő munkavégzés szabályairól. Miskéri László, a LIGA Szakszervezetek munkavédelmi szakértője szerint a folyadékveszteség pótlása elengedhetetlen.
2023-08-18 07:51:02
A Magyar Honvédség fennállásának 175. évfordulója alkalmából tartott Fáy túra beszámolóját Tiger Zoltán tagtársunk "szemüvegén át" olvashatják az érdeklődők
2023-07-11 11:06:10
A Honvédszakszervezet 2023. 07. 08-án a Budapesttől alig 65 km-re található Ceglédi Gyógy- és Strandfürdő, valamint a hozzátartozó Aquaparki csúszdapark területén tartotta a szakszervezeti fürdőnap rendezvényét a Magyar Honvédség 175. évfordulójára kiírt programsorozat keretében…
2023-07-04 10:07:16
A 10. Fáy túra része a Honvédszakszervezet, Magyar Honvédség 175. éves jubileumához kapcsolódó rendezvénysorozatnak, mely 2023. július 22-én kerül megtartásra Gombán, melyre szeretettel várják a vállalkozó kedvű katonákat...

  JETfly Magazin

Egy egészen friss hír nyugati szomszédunktól: a 2023. szeptember 20-i bejelentés értelmében Ausztria - hazánkhoz hasonlóan - szintén a brazil KC-390-es közepes, többfeladatú katonai szállító repülőgépet vásárolja meg.

  Háború Művészete magazin

A most belépő fiatalok történelmi jelentőségű korszakban válhatnak a hazájuk védelmében aktív részt vállaló katonákká – fogalmazott a Magyar Nemzetnek adott interjújában dr. Böröndi Gábor vezérezredes.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.